Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ



Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το παγώνι






παγώνι
Ο όρος « παγώνι » χρησιμοποιείται συνήθως για να αναφερθεί σε πουλιά και των δύο φύλων. Τεχνικά, μόνο τα αρσενικά είναι παγώνια. Τα θηλυκά είναι peahens, και μαζί, καλούνται παγώνι.
Το Παγώνι είναι μέλος της οικογένειας φασιανού .
Υπάρχουν 3 είδη παγωνιων ? δύο ασιατικών ειδών και ενός αφρικανικού.
Το ινδικό ή μπλε παγώνι ( Πάβο cristatus ) κατάγονταν αρχικά από την Ινδία και τη Σρι Λάνκα, Το πράσινο παγώνι ( Pavo muticus ) από τη Μιανμάρ,την  Ινδοκίνα, και την Java και το Κονγκό παγώνι ( Afropavo congensis ) κατάγεται από την λεκάνη του Κονγκό.
Τους φυσικό του ενδιαίτημα είναι το δάσος ή το δάσος βροχής. .
Τα Παγώνια μπορούν να ζήσουν σε άγρια ​​κατάσταση για έως και 20 χρόνια. Εξημερωμένα παγώνια μπορούν να ζήσουν για διάστημα 40 με 50 χρόνων.
παγώνι-2
Το Παγώνι είναι ένα μεγαλύτερου μεγέθους πουλί με μήκος από κεφάλι μέχρι την ουρά του 140 ως 160 εκατοστά (55 έως 63 in) και με το άκρο μιας πλήρως ανεπτυγμένης  ουράς  180 έως 250 εκατοστά (70 έως 98 in) και ζυγίζουν 3.8- 6 kg (8-13 lb).
Τα θηλυκά, ή peahens, είναι μικρότερα από 90-110 cm (35-43 in) σε μήκος και ζυγίζουν 2,8 έως 4 kg (6 έως 8,8 lb).
Το παγώνι έχει  από τα πιο λαμπερά φτερά και κάνει ένα από τα πιο εντυπωσιακά φλερτ και φιγούρες από κάθε άλλο πουλί στον κόσμο .
Το ινδικό παγώνι έχει πολύ φανταχτερά φτερά, με ένα φωτεινό μπλε κεφάλι και  λαιμό. Το παγώνι «ουρά», γνωστό ως «τρένο», δεν αποτελείται από φτερά της ουράς πένα, αλλά είναι εξαιρετικά επίμηκες το πάνω μερος που το μετατρέπει σε ουρά. Αυτά τα φτερά που σημειώνονται με eyespots,  {μάτια ) φαίνονται καλύτερα όταν ένα παγώνι ανοίγει την ουρά του. Το ινδικό θηλυκό παγώνι έχει ένα μείγμα από θαμπό γκρι, καφέ,και  πράσινο και στο φτέρωμα του. Το αρσενικό χρειάζεται τα φωτεινά φτερά του για να προσελκύσει έναν σύντροφο, και το θηλυκό πρέπει να είναι σε θέση να αναμιχθεί με τους θάμνους, έτσι ώστε τα αρπακτικά ζώα να μην μπορούν να τη δουν, ενώ η ίδια επωάζει τα  αυγά της.
παγώνι και ταώς
Το πράσινο παγώνι διαφέρει από το ινδικό παγώνι στο ότι το αρσενικό έχει πράσινα και χρυσά φτερά και μαύρα φτερά με μια λάμψη του μπλε. Σε αντίθεση με τα ινδικά παγώνια, που το πράσινο θηλυκό είναι παρόμοιο με το αρσενικό, που έχει βραχύτερο το άνω μερος που το μετατρέπει σε ουρά, αλλά και πιο χάλκινο λαιμό, και συνολικά λιγότερο ιριδισμό.
gren παγώνι
Το παγώνι του Κονγκό δεν εμφανίζει συγκεκαλυμμένα τα φτερά του, αλλά χρησιμοποιεί πραγματικά φτερά της ουράς του,που  κατά τη διάρκεια της ερωτοτροπίας τα ανοίγει σαν βεντάλιες. Αυτά τα φτερά είναι πολύ μικρότερα από ό, τι εκείνα των ινδικών και των πράσινων , και η βεντάλια είναι πολύ λιγότερο αισθητή.
Κονγκό παγώνι και ταώς
Και τα δύο φύλα όλων των ειδών έχουν γυμνά μπαλώματα του δέρματος γύρω από τα μάτια τους και ένα αστείο στέμμα (λοφίο) στην κορυφή του κεφαλιού τους από φτερά τοποθετημένα σε σχήμα βεντάλιας. Το λοφίο του Ινδικού παγωνιού μοιάζει λίγο με τελείες στο τέλος μιας σειράς από  μπαστούνια!
παγώνι λοφίο
Τα Peafowls ενα είδος που μπορούν να πετούν - έχουν την ανάγκη να τρέξουν και να κάνουν πολλά μικρά άλματα πριν από ένα μεγάλο τελικό hop. Αυτά δεν μπορούν να μείνουν αερομεταφερόμενα για πολύ καιρό, αλλά το τεράστιο άνοιγμα των φτερών τους, τους επιτρέπει να φτερουγίζουν  αρκετά μακριά.
παγώνι που φέρουν
Το Εκπέτασμα ( το άνοιγμα των φτερών ) για τα θηλυκά είναι από 80 έως 130 εκατοστά (31 έως 51 ίντσες) και για τα αρσενικά 130 έως 160 εκατοστά (51 έως 63 ίντσες).
Τα παγώνια έχουν μια κορυφαία ταχύτητα κυκλοφορίας περίπου 16 χλμ/ώρα (10 mph).
Τα Peafowl είναι παμφάγα και τρώνε κυρίως μέρη των φυτών, πέταλα λουλουδιών, κεφάλια σπόρου, έντομα και άλλα αρθρόποδα, ερπετά και αμφίβια.
παγώνι φαγητό
Τα παγώνια γενικά έχουν 11 διαφορετικές κλήσεις , αλλά τα αρσενικά είναι αυτά που πραγματικά φωνάζουν. Έχουν μια κλήση που πραγματοποιεί  ακούγεται για μια μεγάλη απόσταση
Τα παγώνια είναι κοινωνικά πουλιά . Είναι συνήθως μόνο τα μεγαλύτερα παγώνια που μένουν μόνα τους. Κοιμούνται σε μεγάλες ομάδες σε ψηλά δέντρα, τα  οποία καλούνται κούρνιασμα, για να  προστατεύσουν τον εαυτό τους από τα άλλα ζώα. Κάνουν έναν ήχο 
ουρλιαχτού για να ειδοποιήσει το ένα το άλλο για τον κίνδυνο.
Το πρωί, θα διασπαστεί σε μικρές ομάδες. Στη μη αναπαραγωγική περίοδο, αυτά ζουν συνήθως σε ομάδες όλa τa παγώνια ή όλα τα θηλυκά αλλά κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, υπάρχουν σε ομάδες σαν χαρέμι του ενός παγωνιού και
πολλά θηλυκά ή όλοι οι  εργένηδες.
ομάδα παγώνι
Τα αρσενικά παγώνια έχουν περίτεχνα φτερά για να δείξουν την κυριαρχία τους και να προσέλκύσουν τα θηλυκά για τους σκοπούς του ζευγαρώματος . Όσο πιο όμορφο είναι το αρσενικό παγώνι, τόσο πιο πολλά θηλυκά ( peahens) θα προσελκύει από το κόρδωμα, για να δημιουργήσει μια φωλιά. Τα αρσενικά θα ψάξουν για άλλα θηλυκά ( peahens) να ζευγαρώσουν.
Οι περισσότερες φωλιές βρίσκονται στο έδαφος, ενώ ορισμένα από αυτά κουρνιάζουν στα δέντρα.
Το Peahens θα θέσει οπουδήποτε από 3 έως 8 αυγά, τα οποία επωάζονται για περίπου τέσσερις εβδομάδες πριν από την εκκόλαψη . Το όνομα για το παγώνι μωρό είναι  peachick . Τα peachicks είναι σε θέση να περπατήσουν και να τραφούν μόνα τους αμέσως μετά την εκκόλαψη, αλλά είναι πολύ ευάλωτα. Χρειάζονται δύο εβδομάδες πριν να μπορούν να κινούνται πάνω σε ένα δέντρο που για την ασφάλεια, τους βρίσκονται και στις δύο πλευρές της μητέρας τους και καλύπτονται από τα φτερά της.
ταώς και peachicks
Στις τέσσερις εβδομάδες, τα νεαρά παγώνια μεγαλώνουν αρκετά, και σε δύο μήνες θα τα δούμε ακριβώς όπως και η μητέρα τους (και τα δύο αρσενικά και
θηλυκά), αλλά είναι μόνο το μισό μέγεθος της. Χρειάζεται να φτάσουν μέχρι το δεύτερο έτος της ηλικίας τους, που τα αρσενικά επιτυγχάνουν την ωριμότητα του και την τελειοποίηση του 
χρωματισμού
Τα Λευκά παγώνια δεν είναι αλμπίνο, αλλά μάλλον ένα υποείδος του μπλε παγωνιού, που δημιουργούνται από μια γενετική μετάλλαξη. Έχουν μια διαφορετική κατάσταση που ονομάζεται leucism ( λευκισμός ) η οποία προκαλεί μια συνολική μείωση σε διαφορετικούς τύπους χρωστικών ουσιών. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη έλλειψη χρωματισμού του φτερώματος τους, διατηρώντας παράλληλα κανονικό το χρώμα των ματιών. Αντίθετα, τα αληθινά αλμπίνο παγώνια  έχουν μια πλήρη έλλειψη μελανίνης, με αποτέλεσμα τα χαρακτηριστικά κόκκινα ή ροζ μάτια του αλμπίνο,  Τα  leucistic peachicks γεννήθηκαν κίτρινα και θα γίνουν λευκά πλήρως καθώς ωριμάζουν.
λευκό παγώνι
Στους φυσικούς θηρευτές του παγωνιού περιλαμβάνονται  mongooses , γάτες της ζούγκλας, αδέσποτα σκυλιά, λεοπαρδάλεις και τίγρεις .
Η Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών περιέχει την κατηγορία του Πράσινου παγωνιού ως ένα από τα «απειλούμενα είδη» το 2012.
Η λειτουργία της περίτεχνα σταθμό του παγωνιού έχει συζητηθεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα . Τον 19ο αιώνα, ο Κάρολος Δαρβίνος βρήκε ένα παζλ, δύσκολο να το εξηγήσω με τους απλούς κανόνες της φυσικής επιλογής. Μετά την εξήγησή του, η σεξουαλική επιλογή, είναι ευρέως αποδεκτή αλλά όχι καθολικά.
Πολλαπλές υποθέσεις προσπαθούν να εξηγήσουν την εξέλιξη της θηλυκής επιλογής . Μερικά από αυτά δείχνουν άμεσα οφέλη για τα θηλυκά, όπως η προστασία, η στέγη, τα γαμήλια δώρα που κυριαρχεί η επιλογή του θηλυκού συντρόφου. Μια άλλη υπόθεση είναι ότι τα θηλυκά επιλέγουν συντρόφους με καλά γονίδια.
Τα Παγώνια, όπως το μπλε παγώνι  αρέσου στον άνθρωπο και διατηρούνται ως κατοικίδια ζώα για χιλιάδες χρόνια.
Μια ομάδα παγωνιών ονομάζεται κόμμα, συγκέντρωση, επίδειξη ή υπερηφάνεια .
Το ινδικό παγώνι είναι το εθνικό πουλί της Ινδίας και προστατεύεται στη χώρα αυτή.
Στην ινδουιστική θρησκεία , το παγώνι είναι ένα ιερό πουλί, επειδή οι κηλίδες στην ουρά του παγωνιού συμβολίζουν τα μάτια των θεών.
Τα παγώνια  αναφέρονται στη Βίβλο ως ένα από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα που έφεραν από την Ασία  τα πλοία του βασιλιά Σολομώντα.
Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η σάρκα του παγωνιού δεν αποσυντίθενται μετά το θάνατο, γι 'αυτό έγινε σύμβολο της αθανασίας.

http://justfunfacts.com/interesting-facts-about-peacocks/
http://justfunfacts.com/category/animals/birds/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στον Βόλο το ιερό λείψανο του Αγ. Νεκταρίου

  Στον Βόλο το ιερό λείψανο του Αγ. Νεκταρίου Το Τίμιο Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου, του Επισκόπου Πενταπόλεως υποδέχεται μεθαύριο Δευτέ...