Όπως γράψαμε και σε παλαιότερα κείμενα, το ιστολόγιο μας αρέσκεται στις παράξενες ιστορίες και σήμερα θα εξιστορήσουμε μια απ’ αυτές. Θα γράψουμε για τον Charles Mallory Hatfield (1875 – 1958) ο οποίος επαγγελλόταν βροχοποιός! Για να είμαι όμως πιο επεξηγηματικός, ο κ. Charles υποσχόταν στον κόσμο, πως μέσω διαφόρων χημικών μπορούσε και προσέλκυε τις βροχές. Συνήθιζε μάλιστα να ονομάζει τον εαυτό του “επιταχυντή της υγρασίας”!
Η πρώτη του δουλειά ως βροχοποιός, ήταν στο Los Angeles όπου διάφοροι κτηνοτρόφοι, που άκουσαν γι’ αυτόν, του υποσχέθηκαν 50 δολάρια αν καταφέρει και “φέρει” τις βροχές στις περιοχές τους. Αυτός θα φέρει τις βροχές και θα εισπράξει 100 δολάρια αφού οι κτηνοτρόφοι ήταν κατενθουσιασμένοι μαζί του. Μετά την πρώτη δουλειά ήρθαν και άλλες πολλές, κάποιες πετυχημένες και κάποιες όχι, τινάζοντας το κασέ του από 50 δολάρια σε 1000!
Μετά από πολλές δουλειές, του ήρθε ένα μεγάλο project (!) όπου το δημοτικό συμβούλιο του San Diego, τον προσέλαβε προκειμένου να φέρει τις βροχές και να γεμίσει το φράγμα της Morena, που είχε χωρητικότητα 62.530.000 m3. Σαν αμοιβή, του είχαν υποσχεθεί 10.000 δολάρια. Η δουλειά “έκλεισε” άμεσα και αυτός ξεκίνησε να κάνει τα δικά του προκειμένου να φέρει τις βροχές. Οι βροχές, που ήταν καταρρακτώδες, ξεκίνησαν στις 10 του μήνα (Γενάρης 1916) και συνεχίστηκαν μέχρι το τέλους του ίδιου μήνα. Οι βροχές, δυστυχώς, ήταν πάρα πολλές που αν και γέμισαν το φράγμα, παρέσυραν πολλά πράγματα, πλημύρισαν πολλά σπίτια, κατέστρεψαν πολλές γέφυρες αλλά και σκότωσαν πέραν των 20 ανθρώπων. Η υπόθεση πήγε άμεσα στα δικαστήρια χωρίς να βρεθεί φταίχτης αφού το δικαστήριο αθώωσε τον Charles Mallory Hatfield.
Αν και όπως θα αναμενόταν η υπόθεση με τους θανάτους στο San Diego θα του μείωνε την φήμη αυτός συνέχισε ακάθεκτος σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτα. Μέχρι τον θάνατο του, το 1958 υπολογίζεται να “έφερε βροχές”, περισσότερο από 200 φορές εισπράττοντας πολύ μεγάλα ποσά για τις τότε εποχές. Όσον αφορά την κρυφή φόρμουλα που χρησιμοποιούσε κανείς δε την έμαθε ποτέ. Πάντως, διάφοροι μελετητές που ερεύνησαν την υπόθεσή του ισχυρίζονται πως έκανε καριέρα λόγω των μετεωρολογικών ικανοτήτων αλλά και της αίσθησης του χρόνου για το πότε υπήρχαν πολλές πιθανότητες να βρέξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου