Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

ΑΡΑΧΝΗ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ SPIDER WOMAN

►Mythology: "Αράχνη, η ελληνική Spider Woman» 🕷.-

arachne0
guarda_griega1_3-1-1-1 (1)
"Αράχνη ή Διαλεκτική» του Πάολο Βερονέζε.  1520.
"Αράχνη ή Διαλεκτική» του Πάολο Βερονέζε. 1520.
guarda_griega1_7
______________________________________________________________________________________
Στην ελληνική μυθολογία, Αράχνη ήταν μια γυναίκα της Λυδίας, η κόρη ενός διάσημου Τύρου μωβ Dyer μαλλί, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα προικισμένος στην τέχνη της υφαντικής.
Σύντομα νέα της καλλιτεχνίας Αράχνη διαδίδονται μακριά και ευρέως και λέγεται ότι νύμφες από τα δάση αριστερά χοροπηδά τους και συγκεντρώθηκαν γύρω Αράχνη για να παρακολουθήσουν την ύφανση της.
Όλη αυτή η κολακεία ήταν περισσότερο από ό, τι Αράχνη θα μπορούσε να χειριστεί και να είναι ένας κοινός θνητός που ήταν αρκετά ευάλωτα σε ανθρώπινα λάθη, που έγιναν αρκετά αλαζονικός για την ανώτερη ικανότητές της. Ήταν εκνευρισμένος στο να θεωρηθεί ως μαθητής του Αθηνά, η θεά της σοφίας, και άρχισε κομπορρημοσύνη για τις ικανότητές της, ανακηρύσσοντας τον εαυτό της να είναι πολύ πιο ανώτερη ακόμη και Αθηνάς.
"Αθηνά και Αράχνη» του Antonio Tempesta.  1599.
"Αθηνά και Αράχνη» του Antonio Tempesta. 1599.
Αθηνά πήρε την παράβαση και να δημιουργήσει ένα διαγωνισμό μεταξύ τους. Παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως μια ηλικιωμένη γυναίκα. 
Όταν τελικά συναντήθηκαν, Αθηνά παραμεριστεί μεταμφίεση της και αποκάλυψε την πραγματική της ταυτότητα στον περήφανος παρθενική. «Τώρα θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τεχνίτης, για Σας προκαλώ σε ένα διαγωνισμό δεξιοτήτων. Ο νικητής θα πρέπει να τιμηθεί, ενώ ο ηττημένος συμφωνεί να υφάνει όχι περισσότερο », η θεά που δηλώνονται και πήρε τη θέση της πριν από τον αργαλειό.
Αθηνά περιπλέκονται με χάρη τα πολύχρωμα νήματα σε μια προφητική σκηνή που απεικονίζει τους θνητούς να τιμωρηθούν δεόντως για δυσφημιστικές ενέργειες τους ενάντια στους θεούς.
Για την προσφορά της, Αράχνη επέλεξε να δημιουργήσει ένα μωσαϊκό λεπτομερώς μερικές από τις πιο σκανδαλώδεις στιγμές στη ζωή των Ολυμπίων. Το έργο Αράχνη της τέχνης, σύμφωνα με τη λατινική αφήγηση, χαρακτήρισε είκοσι μία σκηνές των διαφόρων πλημμελήματα των ισχυρών θεών, συμπεριλαμβανομένου του Δία ,  του Ποσειδώνα , του Απόλλωνα , του Διονύσου  και άλλα.
Παρά το γεγονός ότι Αράχνη είχαν δείξει λίγο σεβασμό για τους θεούς, επιλέγοντας ένα θέμα που έκανε μια παρωδία των ανωτάτων θεότητες του Ολύμπου, ακόμη και Αθηνάς αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι το έργο της ήταν εξαιρετική και άψογη.
Η Αθηνά ήταν εξαγρίωσε από την υπερηφάνεια των θνητών. Σε μια τελική στιγμή του θυμού, που κατέστρεψε ταπισερί Αράχνη του.
Εικόνα από το Giovanni Boccaccio του "De mulieribus Claris".  1474.
Εικόνα από το Giovanni Boccaccio του "De mulieribus Claris". 1474.
Ανίκανος να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά της, Αράχνη αποφάσισε να κρεμάσει τον εαυτό της. 
Αθηνά παρενέβη και την έσωσε από τον θάνατό του? αλλά, θυμωμένος ακόμα, προφέρεται μια άλλη μοίρα: «Αν και έχω να σας χορηγήσει τη ζωή, πιο πονηρός, τη μοίρα σου είναι να κουνιέμαι σε ένα καλώδιο, και τους απογόνους σας για πάντα λαμβάνει το παράδειγμά σας, ότι η τιμωρία σας μπορεί να διαρκέσει για πάντα!".
Ακόμη και καθώς μιλούσε, πριν αποσυρθεί από τα μάτια των θυμάτων της, εκείνη της πασπαλισμένο με εκχύλισμα βοτάνων της Εκάτης.
Οβίδιος μας λέει στο βιβλίο του «Μεταμορφώσεις, ότι ταυτόχρονα όλα τα μαλλιά έπεσε, τη μύτη και τα αυτιά της δεν παρέμεινε, και το κεφάλι της συρρικνώθηκε γρήγορα σε μέγεθος, καθώς και όλο το σώμα της, αφήνοντας υποκοριστικό της. Λεπτό δάχτυλά της που συγκεντρώθηκαν για να πλευρές της ως μακρύ λεπτό τα πόδια? και όλα τα άλλα μέρη της ήταν γρήγορα απορροφάται στην κοιλιά της, εξ ου και η ίδια εξαερώνονται μια λεπτή κλωστή? και από τότε, Αράχνη, όπως μια αράχνη, υφαίνει ιστό της. Μετά τη μεταμόρφωσή της, Αράχνη έκρυψε από την Αθηνά με την ύφανση του σχοινιού κατά την οποία η ίδια κρεμάστηκε σε ένα περίπλοκο ιστό.
• ~~~ ~~~ • • ~~~ ~~~ • • ~~~ ~~~ • •
⇒Background και Ερμηνεία του Μύθου:
Αράχνη απεικονίζεται ως ένα μισό-αράχνη μισό-ανθρώπινη στην εικόνα Gustave Doré για την έκδοση του Καθαρτήριο του Δάντη 1861.
Αράχνη απεικονίζεται ως ένα μισό-αράχνη μισό-ανθρώπινη στην εικόνα Gustave Doré για την έκδοση του Καθαρτήριο του Δάντη 1861.
Υπάρχουν πολλά έκδοση αυτού του μύθου. Μπορεί να προέρχεται από Λυδίας μυθολογία? αλλά ο μύθος, αναφέρθηκε εν συντομία από τον Βιργίλιο σε 29 π.Χ., είναι γνωστή από την μετέπειτα Έλληνες Mythos μετά Οβίδιος έγραψε το ποίημα «Μεταμορφώσεις»,  μεταξύ των ετών AD 2 και 8.
Αυτό επανέλαβε στο Dante Alighieri απεικόνιση, όπως η Αράχνη μισό-αράχνη στο 2ο βιβλίο του "Θεία Κωμωδία", Καθαρτήριο. 
Στην έκδοση του Οβίδιου, είναι σαφές ότι το πρόβλημα Αράχνη ήταν ένα από υπερηφάνεια ή ύβρη , μια υπερβολική πίστη στις ικανότητές του.
Ωστόσο, σε άλλες εκδοχές το θέμα είναι περισσότερο ένα από φθόνο Αθηνάς ενός θνητού των οποίων οι δεξιότητες είναι τουλάχιστον συγκρίσιμη με τη δική της.
Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, αυτός ο μύθος μπορεί να ερμηνευθεί υπό το πρίσμα της οικονομικής αντιπαλότητας ανάμεσα στην πόλη της Αθήνας και την ευρύτερη περιοχή της Λυδίας. Ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι, κατά τη δεύτερη χιλιετία π.Χ., Λυδία ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας βαμμένα ύφασμα μάλλινο στη Μεσόγειο. Σε αυτή την ανάγνωση της ιστορίας, η Αθηνά είναι η Αθήνα, ενώ η Αράχνη συμβολίζει μητρική Λυδία της.
• ~~~ ~~~ • • ~~~ ~~~ • • ~~~ ~~~ • •
⇒Different πολιτιστικά και φιλοσοφικά Απεικονίσεις Αράχνες:
Σε πολλούς πολιτισμούς αράχνες σταθεί ως τους δημιουργούς του σύμπαντος και τον κόσμο μας, και επίσης να χρησιμεύσει ως πράκτορες της την καταστροφή, αράχνη έχει συμβόλιζε την υπομονή και την επιμονή λόγω κυνηγιού τεχνική της δημιουργίας ιστών και η αναμονή για τη λεία του για να γίνει παγιδευτεί. Είναι επίσης ένα σύμβολο της αναστάτωσης και της κακίας για τις τοξικές το δηλητήριό του και τον αργό θάνατο που προκαλεί, η οποία συχνά θεωρείται ως μια κατάρα.
Για παράδειγμα, στην αρχαία Ινδία, έχει γραφτεί ότι ένας μεγάλος αράχνη ύφανε τον ιστό που είναι το σύμπαν μας. Κάθεται στο κέντρο του ιστού, που ελέγχει τα πράγματα με τις χορδές. Λέγεται ότι μια μέρα θα καταβροχθίσει το διαδίκτυο / σύμπαν, και να γυρίσετε ένα άλλο στη θέση του.
Νειθ φοράει μερικές φορές ένα λεωφορείο στο κεφάλι της?  μερικές φορές ένα στέμμα.
Νειθ φοράει μερικές φορές ένα λεωφορείο στο κεφάλι της? μερικές φορές ένα στέμμα.
Αιγυπτιακή μυθολογία λέει της θεάς Νειθ - μια κλωστή και υφαντής του πεπρωμένου - και τους συνεργάτες της με την αράχνη. Είναι συχνά απεικονίζεται με ένα λεωφορείο ύφανση στο χέρι της, ή ένα τόξο και βέλη, επιδεικνύοντας τις ικανότητές κυνήγι της.  
Νειθ μοιράζονται ίδια χαρακτηριστικά από την Αθηνά . Λατρεύτηκε ως παρθένο. Ήταν θεωρείται ο θεματοφύλακας του γάμου και των γυναικών, και πιστεύεται ότι έχουν δημιουργήσει τον κόσμο και την ανθρωπότητα στον αργαλειό της. Το σύμβολο που απεικονίζεται συχνά πάνω από το κεφάλι της Υποστηρίζεται να είναι είτε λεωφορείο υφαντή ή διέσχισαν τα βέλη. Πριν να συνδεθεί με αυτό το μέσο δημιουργίας, που πιστεύεται ότι έχουν εργαστεί με τα αρχέγονα νερά ως πηγή.
Αιγυπτιακή θεά Νειθ θυμίζει την ελληνική Μοίρες . 
Οι Τρεις ελληνικές Μοίρες.
Οι Τρεις ελληνικές Μοίρες.
Η Μοίρες ήταν τα τρία λευκά-ενδεδυμένος προσωποποιήσεις του πεπρωμένου: Κλωθώ, Λάχεσις και Άτροπος. Αυτές οι τρεις θεές λειτουργούν διαδοχικά. Κλωθώ περιστρέφεται το νήμα της ζωής από την ρόκα της επάνω άξονα της. Λάχεσις μετράται το νήμα της ζωής που κατανέμεται σε κάθε άτομο με ράβδο μέτρησης της. Και Άτροπος ήταν ο κόφτης του νήματος της ζωής. 
Στην κελτική παράδοση, η αράχνη έχει ισχυρές συσχετίσεις με τους Δρυίδες. Αυτή η φύση με βάση τη θρησκεία βλέπει την αράχνη, όπως έχει τρία διακριτά χαρακτηριστικά - το Bard, η Ovate και η Druid. Ο βάρδος είναι ο καλλιτέχνης και η υφάντρα των ιστών. Το Ovate είναι ένα μάντη που παρέχει προοπτική, και η Druid είναι ο δάσκαλος του Spider ιατρικής. Μας λένε ότι Spider δημιούργησε το Ogham, ένα πρώιμο ιρλανδική αλφάβητο που συχνά δει σε ιερές πέτρες στην Ιρλανδία.
Spider Woman, η «Μεγάλη Weaver" της Native American μύθου.
Spider Woman, η «Μεγάλη Weaver" της Native American μύθου.
Spider Γυναίκα εμφανίζεται στην μυθολογία πολλών ιθαγενών φυλών της Βόρειας Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των Ναβάχο, Keresan και Χόπι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή συνδέεται με την εμφάνιση της ζωής στη γη. Θα βοηθά τους ανθρώπους με τη διδασκαλία τους δεξιότητες επιβίωσης.
Spider Woman διδάσκει επίσης τις Ναβάχο την τέχνη της υφαντικής.
Πριν υφαντών καθίσει στον αργαλειό, συχνά τρίβουν τα χέρια τους σε ιστούς αράχνης για να απορροφήσει τη σοφία και την ικανότητα της γυναίκας αραχνών.
Παρόμοια με άλλες παραδόσεις στην Αμερική, η Μάγια Ixchel ήταν η θεά ύφανση του οποίου στροβιλίζεται πτώση της ατράκτου ελέγχεται η κίνηση του σύμπαντος. 
Ixchel, οι Μάγια weaver-θεές.
Ixchel, οι Μάγια weaver-θεές.
Σε ορισμένα εικόνες που δείχνεται κρατώντας ένα αδράχτι και ρόκα, και σε ορισμένες αυτή είναι γονατιστή με ένα μικρό πίσω ιμάντα αργαλειό δεμένο σε ένα δέντρο, όπως και άλλα weaver-θεές, υφαίνοντας τη μοίρα του κόσμου.
Επιπλέον, μια αρχαία των Αζτέκων τοιχογραφία της Μεγάλης Θεάς της Teotihuacan ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του 1940 στο Tepantitla, στην περιοχή των πυραμίδων του Ήλιου και της Σελήνης στο Μεξικό. 
Αρχαία Αζτέκων τοιχογραφία της Μεγάλης Θεάς της Teotihuacan, που ανακαλύφθηκε το 1940 στην Tepantitla.  Η Θεά φαίνεται να σχετίζονται με τη μυθολογία Μεγάλη αράχνη.
Αρχαία Αζτέκων τοιχογραφία της Μεγάλης Θεάς της Teotihuacan. Η Θεά φαίνεται να σχετίζονται με τη μυθολογία Μεγάλη αράχνη.
Μέχρι τη δεκαετία του 1980, η ζωγραφική ήταν πιστεύεται ότι είναι του Τλάλοκ, των Αζτέκων Θεός της βροχής και του νερού. Οι λεπτομέρειες της ζωγραφικής πρότεινε μια γυναικεία μορφή και υπήρχαν αρκετές ομοιότητες με τη βορειοαμερικανική γυναίκα αράχνη που αποφασίστηκε ότι ήταν μια άλλη εκδοχή του μύθου.
Στην Βεδική φιλοσοφία της Ινδίας, η αράχνη απεικονίζεται ως κρύβει την απόλυτη πραγματικότητα με τα πέπλα της ψευδαίσθησης. Η Βεδική θεός Ίντρα αναφέρεται ως Σάκρα στον Βουδισμό, ή με τον τίτλο Devānām Ίντρα. Καθαρό Indra του χρησιμοποιείται ως μεταφορά για τη βουδιστική έννοια της αλληλοδιείσδυση, η οποία υποστηρίζει ότι όλα τα φαινόμενα είναι στενά συνδεδεμένα.
Σε μια διαφορετική και όμως μοιάζουν επίπεδο, όσον αφορά την τεχνολογία πληροφοριών, όπως η «ιστό της αράχνης» και το World Wide Web συνεπάγεται την αράχνη-όπως σύνδεση των πληροφοριών πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
_______________________________________________________________________________
guarda_griega1_2-1-1

guarda_griega1_2-1-1
________________________________________________________________________________
 Σύνδεσμοι Δημοσίευση:
https://goo.gl/WiwbB4
https://goo.gl/mcAiga
https://goo.gl/xW8Y65
https://goo.gl/dddvZx
https://goo.gl/PW18qV
https://goo.gl/49o4Ix
_____________________________________________________________________________
guarda_griega1_2-1-1
__________________________________________________________________________________
βραβεία
Αυτό είναι ένα ειδικό τμήμα στο οποίο θα εμφανιστούν όλα τα βραβεία που έλαβα κατά τη διάρκεια του 2016. Για την απλοποίηση, θα ακολουθούν τους ίδιους κανόνες για όλα τα βραβεία όπως αλλιώς θα wouldnt να είναι σε θέση να το κάνει ... 😉Σημασία: 1. ευχαριστήσω την blogger που έχετε ορίσει. 2. Προβολή του λογότυπου στο blog σας. 3. Ορίστε τουλάχιστον 7 bloggers για κάθε βραβείο και να τους πω για το διορισμό. Όπως κάνω συχνά,  εγώ θα ορίσει bloggers που μου προτάθηκε για άλλα βραβεία, νέους οπαδούς και bloggers που ήθελαν πρόσφατα θέσεις μου. Όσον αφορά τους υποψηφίους μου, θα συνδέσει πίσω σε μία από τις νεότερες δημοσιεύσεις τους ως έναν ευκολότερο τρόπο για να τους ενημερώσει σχετικά με την υποψηφιότητα. Αν σας έχουν προταθεί και θέλουν να ακολουθήσουν κατά μήκος της διαδικασίας διορισμού, εσείς θα βρείτε τα αντίστοιχα βραβείο σας στην παρακάτω γκαλερί, όπως η SlideShare πηγαίνει, κάντε κλικ σε αυτό και να το αποθηκεύσετε (βλ βραβείο, ανά αριθμό). Αν είστε ένα Blog Δωρεάν Βραβείο, όλα είναι μια χαρά: μόλις λάβει την εν λόγω ένδειξη ως μια κραυγή-out.😀
1 ♦ Σας ευχαριστώ πολύ  Λώλη Lopesino και Quimoji Blog για παραχωρούμε μου με τα καλύτερα βραβεία Blog.
Υποψήφιοι μου για αυτό το βραβείο είναι οι εξής: 1. Settle στο Ελ Πάσο 2. Doar Verde 3. Ο Δράκος Προπονητής 4. κωμικά Εκκεντρικά 5. Wystarczyspojrzec 6. Καρφί μια δημοσίευση 7. Priyadarshinilovelife .
2 ♦ Σας ευχαριστώ πολύ Arohii από Joie de Vivre και  Leire από Leire's Room για το βραβείο Versatile Blogger. 
Υποψήφιοι μου για αυτό το βραβείο είναι οι εξής: 1. Prakharbansal 2. Lola's Κήπος 3. Anabarwriter 4. Misty Βιβλία 5. Motivepentrucondei 6. Εικόνα αυτό από τον Frank 7. Ευέλικτη Laraib .
3 ♦ Ευχαριστώ πολύ Pintowski για το Βραβείο Sunshine Blogger. 
Υποψήφιοι μου για αυτό το βραβείο είναι: 1. Νέα Μονοπάτια 2. Πνεύματος στην Πολιτική 3. σου γκουρού διακοπές 4. Charly Karl 5. Snapshots233  6. Marswords  7. Mahdheebah .
4 ♦ Σας ευχαριστώ πολύ Claudia Moss για το Ένα Υπέροχο Blog Award.
Υποψήφιοι μου για αυτό το βραβείο είναι οι εξής: 1. Η ζωή Λιγότερο Τακτική 2. Η Πράσινη Fashion Cafe 3.  Claudia Moss  4. Jen Gary νέες περιπέτειες 5. Ανάσα Μαθηματικά 6. Fotografischewelten 7. Benolsamblog .
5 ♦ Ευχαριστώ πολύ Amanpan Blog και  Luna Quebrada  για τη σκέψη μου και παραχωρούμε μου με το Βραβείο Versatile Blogger.
Υποψήφιοι μου για αυτό το βραβείο είναι οι εξής: 1. Der komoediant  2. Η Mordant Scribe 3. Elle Jase 4. Len Moriarty 5. Δύση Clare Γράφει 6. Goingplaces2gether 7. Make-up Λουκά por maquiagem .
6 ♦ Σας ευχαριστώ πολύ Inese από Κάνοντας μνήμες  για το βραβείο Creative Blogger.
Υποψήφιοι μου για αυτό το βραβείο είναι οι εξής: 1. Λώλη Lopesino 2. Quimoji Blog  3. Luna Quebrada  4. Amanpan Blog  5. uggling γράφει ένα βιβλίο 6. Heena Rathore  7. Nerdy Δάσκαλος Extraordinaire .  
7 ♦ Ευχαριστώ πολύ uggling γράφει ένα βιβλίο  για το βραβείο Liebster.
Υποψήφιοι μου για αυτό το βραβείο είναι οι εξής: 1. Aewnian 2.  δέσμης ενεργειών Φύλλο  3. Μερικές φορές Intereseting 4. Simouncino 5. Blog Mexique Ρόταρυ 6. Gabriella's σχεδιασμό 7. Μωσαϊκό 89 .
7'♦ (ίδιο λογότυπο που ♦ 4) Σας ευχαριστώ πολύ Τίνα Frisco για το Ένα Υπέροχο Blog Award. 
Υποψήφιοι μου για αυτό το βραβείο είναι οι εξής: 1. World Of Truths 2. Η Φωνή Αναγεννημένο 3. Καρολίνα Amundsen 4. πιάτων Επιδόρπιο 5. Όψεις μιας Μούσας 6. Whitney Ibe 7. Rdaignault . 
8 ♦ Ευχαριστώ πολύ Micheline Walker  και Robert Goldstein  για το Βραβείο Αναγνώρισης Blogger.
Υποψήφιοι μου για αυτό το βραβείο είναι οι εξής: 1. Meiji Zapico 2. Il Motivatore 3. Το νερό Wise Baker 4. Αφεντικό στη Μέση 5. Shell Ochsner6. Kreakhaos 7. Cocinaitaly . 
9 ♦ Σας ευχαριστώ πολύ Lazy Haze για το Μυστήριο του Blogger βραβείο.
Υποψήφιοι μου για αυτό το βραβείο είναι οι εξής: 1. Micheline Walker  2. Tina Frisco 3. Robert Goldstein  4. Danicapiche 5. Kentuchy Άγγελος 6. Dainty Joyce 7. 924 Συλλογικών . 
10 ♦ Ευχαριστώ πολύ Danicapiche για το βραβείο θησαυρός.
Υποψήφιοι μου για αυτό το βραβείο είναι οι εξής: 1. Arohii  2. Leire  3. Inese 4.  Θεραπεία θλίψη 5. Justified Ectasy 6. Lazy Haze  7. Oaktreelife .
11 ♦  Πρόκληση Απόσπασμα: Ευχαριστώ πολύ για να Inese από Κάνοντας μνήμες  και Heena Rathore για την πρόσκλησή σας να την ακολουθήσει στη Τρεις Αποσπάσματα Challenge. Οι κανόνες της πρόκλησης αυτής είναι: α. Ευχαριστήσω το άτομο που σας υποψηφιότητα. σι. Αξιολογήστε το ένα φρέσκο εισαγωγικά για τρεις συνεχόμενες ημέρες. ντο. Σε κάθε μία από τις τρεις ημέρες, να ορίσει τουλάχιστον έναν λαϊκό να συνεχίσει την πρόκληση.
Ελπίζουμε να μην σας πειράζει που έγραψα μόνο ένα blog post αντί για τρεις. Μη διστάσετε να κάνετε το ίδιο, αν είχαν οριστεί. Θα ήθελα να προσθέσω τα έξι εισαγωγικά (τρεις για κάθε διορισμό) κάτω από τις φωτογραφίες που έχω πάρει πρόσφατα στη Βραζιλία και την Αργεντινή. Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να διαβάσετε το αντίστοιχο απόσπασμα ...
Έχω ορίσει για την πρόκληση Τρεις Απόσπασμα: 1. Οι λέξεις από ένα μικρό πρόσωπο 2. Rainefairy 3. Moonlight Ψυχολογία 4. Devisecreateconcoct 5. Mararomaro 6. Wutherornot . 
_________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ντέ­νις Τζόν­σον (Denis Johnson): Ντάν­ταν

  Ντέ­νις Τζόν­σον (Denis Johnson):  Ντάν­ταν Posted on  15 Μάϊος 2024  by planodion Ντέ­νις Τζόν­σον (Denis Johnson)   Ντάν­ταν (Dundun) ΚΙ...