Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΤΖΑΜΑΪΚΑ


Ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά 

με τη Τζαμάικα



σημαία Τζαμάικα
Τζαμάικα , ένα νησί της Καραϊβικής έθνος, έχει μια πλούσια μορφολογία των βουνών, τροπικά δάση και ύφαλο επένδυση παραλίες.
Το επίσημο όνομα της χώρας είναι Τζαμάικα .
Οι χώρες πιο κοντά στην Τζαμάικα είναι η Κούβα, η  Αϊτή και η Δομινικανή Δημοκρατία .
Η επίσημη γλώσσα είναι η Αγγλική.
Από την 1η Ιανουαρίου 2016, η πληθυσμός της Τζαμάικα εκτιμάται ότι είναι 2.798.802 άτομα .
Με μια περιοχή της 10.911 τετραγωνικά χιλιόμετρα (4.213 τετραγωνικά μίλια), Τζαμάικα είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Μεγάλες Αντίλλες, μετά από την Κούβα και Ισπανιόλα.
Kingston είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τζαμάικα, βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού. Πιέζονται μεταξύ των Blue Mountains και το έβδομο μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι του κόσμου, Kingston σας εντυπωσιάζει ταυτόχρονα με τη ρύθμιση και σας κατακλύζει με το μέγεθος, το θόρυβο και την κίνηση του.
jamaican Kingston
Η Τζαμάικα είναι η κορυφή ενός βουνού αυξάνεται από τον πυθμένα της θάλασσας. Σχεδόν το μισό του νησιού είναι περισσότερο από 330 μέτρα (1.000 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.Υπάρχουν καταπράσινους λόφους που είναι ιδανικές για τη γεωργία και τις παράκτιες παραλία περιοχές που είναι δημοφιλής στους τουρίστες.
Blue Mountain Peak είναι το ψηλότερο βουνό της Τζαμάικα και μία από τις υψηλότερες κορυφές στην Καραϊβική στα 2.256 μέτρα (7.402 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας .
μπλε κορυφή του βουνού
Τζαμάικα έχει μήκος ακτογραμμής των 1.022 χιλιομέτρων (635 μίλια).
ακτογραμμή της Τζαμάικα είναι το σπίτι σε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στην Καραϊβική, αντλώντας εκατομμύρια λάτρεις του ήλιου κάθε χρόνο.
Negril Beach είναι ένα κλασικό Καραϊβικής - 8 χιλιόμετρα (5 μίλια) από λευκό, με δυτικό προσανατολισμό άμμο που ρηχά τζιν-καθαρό νερό. Πολλά από αυτά έχει αναπτυχθεί και υπάρχουν δεκάδες μπαρ και εστιατόρια.
παραλία Negril
Οι προστατευόμενες περιοχές στην Τζαμάικα περιλαμβάνουν πάρκα, εθνικά πάρκα, δρυμοί, και περιοχές διαχείρισης των δασών και ιερά ψάρια.
Μπλε και John Crow βουνά του Εθνικού Πάρκου είναι ένα εθνικό πάρκο στην Τζαμάικα. Το πάρκο καλύπτει 495 τετραγωνικά χιλιόμετρα (191 τετραγωνικά μίλια) και αντιπροσωπεύει το 4,5% της επιφάνειας της γης Τζαμάικα. Το πάρκο είναι παγκοσμίως γνωστή για τη βιοποικιλότητά της. Η UNESCO που απαριθμούνται Μπλε και John Crow Όρη ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στις 3 Ιουλίου 2015.
μπλε και john κοράκι βουνά του Εθνικού Πάρκου
Περιλαμβάνοντας 180 μέτρα (590 πόδια) απαλά ενωμένος καταρράκτες, Dunn του River Falls είναι ένα από τα πιο διάσημα φυσικά αξιοθέατα της Τζαμάικα. Οι καταρράκτες ενωμένος σαν γίγαντας φυσικού σκάλες αν Μερικές ενσωματώνουν τεχνητές βελτιώσεις. Πολλές μικρές λιμνοθάλασσες διάσπαρτα ανάμεσα στα κατακόρυφα τμήματα των πτώσεων.
πτώσεις ποτάμι Dunns
Ο Μάρλεϊ Μουσείο Bob , στο πρώην σπίτι του σούπερ σταρ της reggae, που βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της πρωτεύουσας, Kingston. Είναι πιο-επισκέφθηκε έλξη της Kingston και η ιστοσελίδα του στούντιο ηχογράφησης Tuff Gong. Τα κυριότερα σημεία είναι υπνοδωμάτιο του Μάρλεϊ με σχήμα αστεριού κιθάρα του από το κρεβάτι.
μουσείο Bob Marley
Χτισμένο το 1770, Rose Hall είναι ένα αναπαλαιωμένο σπίτι φυτεία με όμορφη θέα στον ωκεανό. Είναι ευρέως θεωρείται ότι είναι ένα οπτικά εντυπωσιακό σπίτι και το πιο διάσημο στην Τζαμάικα.Σύμφωνα με το μύθο, μια "λευκή μάγισσα" που ονομάζεται "Annie Palmer" που δολοφόνησε τρεις συζύγους στοιχειώνει το ακίνητο. Μια έρευνα του μύθου, το 2007 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ιστορία ήταν φανταστική.
Rose Hall Τζαμάικα
Dolphin Cove Τζαμάικα είναι ένα θαλάσσιο έλξη στην Τζαμάικα κατά την οποία οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να κολυμπήσετε με τα δελφίνια Τζαμάικας στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ απολαμβάνουν τη συγκίνηση και αγάπη από αυτά τα καταπληκτικά θαλάσσια θηλαστικά. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κολυμπήσουν, να κατέχει, ζωοτροφές, και να μάθουν για τα εξελικτική μυστικά των καρχαριών της Καραϊβικής.
δελφίνι όρμο Τζαμάικα
Οι άνθρωποι Taino έφτασαν από τη Νότια Αμερική στον έβδομο αιώνα και κάλεσε το νησί Xaymaca , «γη του ξύλου και του νερού ,« λόγω του πράσινου πυκνό δάσος και τα εκατοντάδες ορμητικά ρεύματα που κάποτε κάλυπταν το τοπίο.
Κολόμβος προσγειώθηκε εδώ το 1494, και η ισπανική σύντομα έφερε σε σκλάβους, όπως οι αυτόχθονες Ινδιάνοι Arawak πέθανε έξω-σήμερα περισσότερο από το 90 τοις εκατό του πληθυσμού είναι αφρικανικής καταγωγής. Η βρετανική κατέλαβαν το νησί το 1655, για τη χορήγηση ανεξαρτησίας το 1962.
Ο τουρισμός, η γεωργία, και την εξόρυξη είναι οι πιο σημαντικές βιομηχανίες στην Τζαμάικα. Ο επικεφαλής των καλλιεργειών είναι το ζαχαροκάλαμο, αλλά τις μπανάνες, καφέ, μπαχάρι, και γλυκοπατάτες αποτελούν βασικά γεωργικά προϊόντα.
Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται Τζαμάικα σκέφτονται Reggae, ή " Ragged Music ". Η μουσική γεννήθηκε στη δεκαετία του 1950 και του '60 από τα μουσικά στυλ της mento, ska, και Rocksteady. Το πιο διάσημο αστέρι reggae ήταν Bob Marley, ο οποίος υποστηρίζεται από την ομάδα του οι Wailers. Άλλα διάσημα αστέρια reggae περιλαμβάνουν Desmond Dekkar, Jimmy Cliff, ο Peter Tosh και Burning Spear.
reggae
Τζαμαϊκανός κουζίνα είναι ένα χωνευτήρι που αντανακλούν τις διάφορες κουλτούρες που επηρέασαν το νησί κατά τη διάρκεια των ετών. Ackee και Saltfish είναι το εθνικό πιάτο της Τζαμάικα . Ένα θρεπτικό φρούτο βουτύρου με-γεύση καρυδιού, ackee μοιάζει με ομελέτα, όταν βράζεται. Τζαμαϊκανοί σοτάρουμε το βρασμένο ackee με saltfish (μπακαλιάρο στο αλάτι), τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.Μερικές φορές το πιάτο σερβίρεται στην κορυφή bammy (τηγανητά κέικ μανιόκα) με τηγανητό των Αντιλλών.
ackee και saltfish
Ρούμι είναι το εθνικό ποτό της Τζαμάικα .
Ορχιδέες μεγαλώνουν άγρια σε όλη την Τζαμάικα, μερικά 200 είδη από αυτά, 73 από τα οποία βρίσκονται πουθενά αλλού.
Παρατηρητές πουλιών απολαμβάνουν τα 250 είδη πουλιών που μπορεί να δει κανείς στο νησί, συμπεριλαμβανομένων των 26 πτηνών που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.
Το νησί φιλοξενεί το απειλούμενο swallowtail Όμηρος , η μεγαλύτερη πεταλούδα στο δυτικό ημισφαίριο. Εκπέτασμα του είναι 25 εκατοστά (6 ίντσες), γεγονός που καθιστά αυτό το έντομο μεγαλύτερο από ό, τι πολλά από τα πουλιά του νησιού.
Το 1988, η Τζαμάικα έγινε η πρώτη τροπική χώρα για να εισάγετε ένα συμβάν Χειμερινούς Ολυμπιακούς . Ήταν το έλκηθρο εκδήλωση. Η ταινία, Cool Runnings, αφηγείται την ιστορία της πρώτη εισβολή της Τζαμάικα για να τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Όταν το πλοίο του βυθίστηκε στα ανοικτά της Τζαμάικας ακτή, Chris Blackwell - ο παραγωγός ο οποίος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά ο Bob Marley - Βρέθηκε κοντά στο θάνατο από κάποιους ψαράδες Rasta. Τον ανέθρεψε πίσω στην πλήρη υγεία, σχηματίζοντας έναν δεσμό με τον πολιτισμό τους που έγινε η βάση για την περίφημη επένδυσή του στη μουσική του νησιού.
Σοκολάτα γάλακτος εφευρέθηκε από Τζαμαϊκανοί , στη συνέχεια διαδόθηκε στην Ευρώπη από μια ιρλανδική βοτανολόγος που πούλησε ως φάρμακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

16 Ιδέες Παθητικού Εισοδήματος για Νέους Ενήλικες

16 Ιδέες Παθητικού Εισοδήματος για Νέους Ενήλικες Από  την Kally  στις  18 Σεπτεμβρίου 2024 Είστε στα τέλη της εφηβείας σας ή στις αρχές της...