Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ





Ενδιαφέρουσες πληροφορίες 

για τη Νικαράγουα


σημαία Νικαράγουα
Η Νικαράγουα , που βρίσκεται ανάμεσα στον Ειρηνικό Ωκεανό και την Καραϊβική Θάλασσα, είναι ένα έθνος της Κεντρικής Αμερικής γνωστή για την έκταση της, τις λίμνες, τα ηφαίστεια και τις παραλίες.
Το επίσημο όνομα της χώρας είναι η Δημοκρατία της Νικαράγουας .
Νικαράγουα συνορεύει με την Ονδούρα στα βόρεια, την Καραϊβική προς τα ανατολικά, τη Κόατα Ρίκα , στα νότια, και τον Ειρηνικό Ωκεανό στα δυτικά.
Η επίσημη γλώσσα είναι η ισπανική .
Από την 1η Ιανουαρίου 2016, η πληθυσμός της Νικαράγουα ήταν εκτιμάται ότι είναι 6.118.432 άτομα .
Η Νικαράγουα καλύπτει μια συνολική έκταση των 130.370 τετραγωνικών χιλιομέτρων (119.990 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τα οποία είναι γόνινη έκταση). Είναι η μεγαλύτερη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.
Η Μανάγουα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Νικαράγουας . Βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της λίμνης Μανάγκουα, η πόλη ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της χώρας το 1852.
Μανάγκουα
Η Νικαράγουα είναι ορεινή στα δυτικά, με εύφορες κοιλάδες. Έχει δύο μεγάλες λίμνες, τη Νικαράγουα και τη Μανάγκουα, που συνδέονται με τον ποταμό Tipitapa. Η ακτή του Ειρηνικού είναι ηφαιστειογενές και πολύ εύφορη. Η ελώδεις ακτές της Καραϊβικής είναι εύστοχα ονομάζεται "Mosquito Coast».( ακτή των κουνουπιών)
Το Mogotón είναι ένα βουνό στα σύνορα της Νικαράγουα με την Ονδούρα. Έχει υψόμετρο 2.107 μέτρα (6.913 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι το υψηλότερο σημείο στη Νικαράγουα .
mogotón
Η Νικαράγουα έχει μήκος ακτογραμμής των 910 χιλιομέτρων (565 μίλια) το μεγαλύτερο μέρος της οποίας βρίσκεται στην Καραϊβική.
Η Νικαράγουα έχει όλων των ειδών  τις παραλίες που μπορεί να φανταστεί κανείς, από σκούρα άμμο σε λευκή άμμο με παρθένες και άγριες παραλίες με μια αφθονία σε καταφύγια άγριας ζωής.
Η San Juan del Sur είναι η πιο δημοφιλής παραλία της χώρας. Η παραλία αυτή βρίσκεται σε μοναδική τοποθεσία σε ένα υπέροχο  σε σχήμα ημισελήνου κόλπο. Με τα χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή και την επισκέπτονται τουρίστες και ντόπιοι, κάνοντας την μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή,με μεγαλύτερες προοπτικές εξέλιξης.
San Juan del Sur
Η Νικαράγουα έχει 78 προστατευόμενες περιοχές που καλύπτουν 22.422 τετραγωνικά χιλιόμετρα(8.657 τετραγωνικά μίλια).
Το Masaya Volcano National Park είναι το πρώτο και μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Νικαράγουας. Το πάρκο περιλαμβάνει μια έκταση 54 τετραγωνικά χιλιόμετρα (21 τετραγωνικά μίλια) και περιλαμβάνει δύο ηφαίστεια και πέντε κρατήρες.
Masaya ηφαίστειο εθνικό πάρκο
Λίμνη Νικαράγουα με έκταση 8.264 τετραγωνικά χιλιόμετρα (3.191 τετραγωνικά μίλια) είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Κεντρικής Αμερικής, την 19η μεγαλύτερη λίμνη στον κόσμο (ανά τομέα) και το 9ο μεγαλύτερο στην Αμερική.
λίμνη Νικαράγουα
Νικαράγουα έχει 2 μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO .
Η León Viejo είναι ένας από τους παλαιότερους ισπανικούς αποικιακούς οικισμούς στην Αμερική. Δεν έχει αναπτυχθεί και έτσι τα ερείπια του είναι εξαιρετική μαρτυρία για τις κοινωνικές και οικονομικές δομές της ισπανικής αυτοκρατορίας τον 16ο αιώνα. Η León Viejo είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
León Viejo
Ο καθεδρικός ναός της Λεόν είναι ένα πολύ σημαντική και ιστορικό ορόσημο στη Νικαράγουα. Η κατασκευή του καθεδρικού ναού διήρκεσε μεταξύ 1747 και 1814 και χειροτονήθηκε από τον Πάπα Πίο IX το 1860. καθεδρικός ναός διατήρησε την ιδιότητα του να είναι ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Κεντρική Αμερική και ένα από τα πιο γνωστά στην Αμερική λόγω της ξεχωριστής αρχιτεκτονικής και ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας. Ο καθεδρικός ναός της Λεόν είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
καθεδρικό ναό της León
Η Γρανάδα είναι η παλαιότερη αποικιακή πόλη στη Νικαράγουα. Τα αποικιακά κτίρια της σε παστέλ αποχρώσεις, η ενδιαφέρουσα ιστορία της και η σχετική ασφάλεια, είναι ένας από τους λόγους που την κάνουν σημαντικό τουριστικό προορισμό..
Γρανάδα
Οι πρώτοι άποικοι ήταν πιθανό να  σχετίζονται με τους Μάγια και τους Αζτέκους του Μεξικού.Μία από τις μεγαλύτερες ομάδες των πρώτων  ανθρώπων ήταν η Nicarao. Η Ισπανία είχε κατακτήσει τη Νικαράγουα και πολλές χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα. Η Νικαράγουα απέκτησε την ανεξαρτησία της από την Ισπανία το 1821 και έγινε μέρος της αυτοκρατορίας του Μεξικού για αρκετά χρόνια. Στη συνέχεια προσχώρησε σε μια ομάδα από γειτονικές χώρες, με κεντρική κυβέρνηση στη Γουατεμάλα Σίτι  και ονομάζονταν Επαρχίες της Κεντρικής Αμερικής. Η Νικαράγουα χώρισε από την ομάδα το 1838 και έγινε πλήρως ανεξάρτητη.
Η  κουζίνα  της  Νικαράγουα  περιλαμβάνει ένα μείγμα φαγητών των ιθαγενών Miskito, ισπανική κουζίνα και Κρεολική κουζίνα. Μεγάλο μέρος των τροφών της Νικαράγουας  βασίζονται στο καλαμπόκι. Μανιόκα, φασόλια και τσίλι καυτερό που χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως ως συστατικά σε διάφορα  πιάτα.της κουζίνας της Νικαράγουα Ενώ η κύρια κουζίνα βασικά της ακτής του Ειρηνικού περιστρέφεται γύρω από τοπικά φρούτα και το καλαμπόκι, η κουζίνα της ακτής της Καραϊβικής κάνει χρήση των θαλασσινών και της καρύδας.
Νικαράγουα τροφίμων
Το εθνικό άθλημα της Νικαράγουας είναι το μπέιζμπολ , το οποίο είναι ακόμη πιο δημοφιλές από το ποδόσφαιρο!
Η Λίμνη Μανάγουα είναι η μοναδική λίμνη γλυκού νερού όπου ζουν καρχαρίες Οι καρχαρίες εισέρχονται στην λίμνη ταξιδεύοντας στον ποταμό Rio San Juan από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Οι καρχαρίες μπορούν να προσαρμοστούν σε φρέσκο νερό, αλλά τώρα σπάνια βρίσκονται στη λίμνη.
Το όνομα Νικαράγουα προέρχεται από τις λέξεις nicarao και agua . Nicarao Ινδιάνοι ήταν οι πρώτες  ινδιάνικες φυλές που κατέλαβαν τη λίμνη Νικαράγουα, και ο  Agua που σημαίνει νερό στα ισπανικά.Όταν οι Ισπανοί έφτασαν στη χώρα το 1500, έδωσαν αυτό το όνομά  από τους ανθρώπους που κατοικούσαν εκεί και την τεράστια ποσότητα νερού μέσα και γύρω από τη χώρα.
Η Νικαράγουα είναι από τις φτωχότερες χώρες της αμερικανικής ηπείρου.
Οικονομία της Νικαράγουα επικεντρώνεται κυρίως στον γεωργικό τομέα . Κύριες καλλιέργειες τους είναι ο καφές, οι μπανάνες, το ζαχαροκάλαμο, το βαμβάκι, το ρύζι, το καλαμπόκι και το σουσάμι.
Οι ντόπιοι αποκαλούν τους εαυτούς τους Nicas , αλλά οι περισσότεροι ξένοι τους ονομάζουν ως Νικαραγουάνους. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χωρίς εσένα ο χρόνος κυλάει αλλιώς…

Χωρίς εσένα ο χρόνος κυλάει αλλιώς… – Sasa Ken – 16 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Χωρίς εσένα ο χρόνος κυλάει αλλιώς… Κλείδωσε τα αισθήματά μου...