Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΕΝΑΔΑ



Ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τη ΓΡΕΝΑΔΑ



σημαία Γρενάδα
Γρενάδα είναι μια χώρα της Καραϊβικής που περιλαμβάνει ένα κύριο νησί, που ονομάζεται επίσης Γρενάδα, και μικρότερα γύρω νησιά.
Το επίσημο όνομα της χώρας είναι Γρενάδα .
Γρενάδα είναι βρίσκεται ανάμεσα στην Καραϊβική Θάλασσα και τον Ατλαντικό Ωκεανό, βορειοδυτικά του Τρινιδάδ και Τομπάγκο, βορειοανατολικά της Βενεζουέλας , και νοτιοδυτικά του Αγίου Βικέντιος και Γρεναδίνες.
Η επίσημη γλώσσα είναι η Αγγλική .
Από την 1η Ιανουαρίου 2016, η πληθυσμός της Γρενάδας εκτιμάται ότι είναι 107.021 άτομα .
Γρενάδα έχει μια συνολική έκταση των 344 τετραγωνικών χιλιομέτρων (133 τετραγωνικά μίλια). Τοκύριο νησί είναι περίπου 34 χιλιόμετρα (21 μίλια)  μακριά από 1 9 χιλιόμετρα (12 μίλια) πλάτος .
Του Αγίου Γεωργίου είναι η πρωτεύουσα της Γρενάδα . Η πόλη περιβάλλεται από μια πλαγιά ενός παλιού κρατήρα ηφαιστείου και είναι σε σχήμα πετάλου λιμάνι. Τούβλα και πέτρινα κτίρια με κόκκινες κεραμοσκεπές γραμμή στους δρόμους όπου ντόπιοι πωλούν μπαχαρικά και βιοτεχνίες.
st.  Γρενάδα Γεωργίου
Τα νησιά είναι ηφαιστειακής προέλευσης με εξαιρετικά πλούσιο χώμα. Της τοπογραφίας / τοπίο είναι ορεινό καλύπτεται από πυκνό δάσος.
Όρος της Αγίας Αικατερίνης είναι με 840 μέτρα (2.756 πόδια) το υψηλότερο βουνό στη Γρενάδα .
Όρος της Αγίας Αικατερίνης
Η ακτογραμμή είναι 121 χιλιόμετρα (75 μίλια) μακριά .
Γρενάδα είναι ευλογημένη με μερικές από τις ωραιότερες παραλίες στην Καραϊβική.
Grand Anse Beach είναι το πιο διάσημο και δικαιολογημένα πιο δημοφιλή. Η παραλία είναι μια υπέροχη μεγάλη καμπύλη από μαλακό, λευκή άμμο, που σκιάζεται από τη θάλασσα σταφύλια, αμυγδαλιές και τις παλάμες, και υποστηρίζεται από χαμηλά ξενοδοχεία. Συγκλονιστική θέα ξεδιπλώνω μέχρι την ακτή, λαμβάνοντας στην πρωτεύουσα του νησιού, Αγίου Γεωργίου.
Grand Beach Anse
Υπάρχουν τρία εθνικά πάρκα που βρίσκονται στη Γρενάδα.
Το Εθνικό Πάρκο Μεγάλο Etang στο εσωτερικό του νησιού, καλύπτει περισσότερα από 3.800 στρέμματα. Σπίτι σε μια πλούσια ποικιλία των φυτών και των ζώων, το Grand Etang Εθνικό Πάρκο, προσφέρει κάποια όμορφα τοπία τροπικών δασών και την ανταμοιβή πεζοπορίες. Ένα από τα κεντρικά σημεία του πάρκου είναι η όμορφη κρατήρα σχηματίζεται το Grand Etang Λίμνη.
Το Grand Etang Εθνικό Πάρκο
Γρενάδα έχει πολλά καταπληκτικά καταρράκτες , με μόνο μερικά από τα γνωστά στο ευρύ κοινό.
Η πλησιέστερη προς Αγίου Γεωργίου είναι το Annandale Καταρράκτες [φωτογραφία παρακάτω], αλλά και άλλες αξιοσημείωτες αυτές όπως Mt. Carmel, Concord, Επτά Αδελφές και Tufton Hall βρίσκονται επίσης σε κοντινή απόσταση.
καταρράκτες Annandale
Το Πάρκο Γλυπτικής Molinere υποβρύχια είναι μια συλλογή από οικολογική υποβρύχια σύγχρονης τέχνης που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Γρενάδας και δημιουργήθηκε από Βρετανούς γλύπτη Jason de Caires Taylor. Εγκατέστησε συγκεκριμένα στοιχεία πάνω στον πυθμένα του ωκεανού, ως επί το πλείστον αποτελείται από μια σειρά από ανθρώπινες μορφές, από μοναχικά άτομα σε έναν δακτύλιο των παιδιών κρατώντας τα χέρια, που αντιμετωπίζει στα ωκεάνια ρεύματα. Είναι το πρώτο υποβρύχιο πάρκο γλυπτικής του κόσμου και ήταν ανοιχτή για δημόσια προβολή Μάιο του 2006.

molinere υποβρύχιο πάρκο γλυπτικής
Κατασκευασμένο από τους Γάλλους το 1779, Fort Frederick σύντομα χρησιμοποιήθηκε - παραδόξως - από τους Βρετανούς να υπερασπιστούν εναντίον των Γάλλων. Είναι καλύτερα διατηρημένο φρούριο του νησιού, και προσφέρει μια εντυπωσιακή πανοραμική θέα.
οχυρό Frederick Γρενάδα
Χτισμένο το 1705 από το γαλλικό, το Fort George βρίσκεται στο ακρωτήρι στα δυτικά του λιμανιού και είναι το παλαιότερο φρούριο της Γρενάδας. Χτίστηκε για να προστατεύει το λιμάνι, αλλά η αστυνομία χρησιμοποιεί πολλά από τα κτίρια σήμερα. Μεγάλο μέρος του φρουρίου είναι ακόμα άθικτο και ανοιχτή για τους επισκέπτες, αν και η κύρια κλήρωση είναι η καταπληκτική θέα 360 μοιρών σε κόκκινο-κεραμοσκεπές της πόλης και την εκκλησία καμπαναριά στο λιμάνι και τη θάλασσα πέρα.
Fort George Γρενάδα
Πριν από την άφιξη των Ευρωπαίων, Γρενάδα κατοικήθηκε από Caribs ο οποίος είχε οδηγήσει τις πιο ειρηνική Arawaks από το νησί. Όταν Κολόμβος έφτασε το 1498, συνάντησε τα Caribs, ο οποίος συνέχισε να κυβερνήσει το νησί για τα επόμενα 150 χρόνια. Η γαλλική απέκτησε τον έλεγχο του νησιού το 1672 και πραγματοποιήθηκε για να είναι μέχρι το 1762, όταν η βρετανική εισβολή. Μαύρων σκλάβων χορηγήθηκαν ελευθερίας το 1833. Μετά από περισσότερα από 200 χρόνια βρετανικής κυριαρχίας, και πιο πρόσφατα ως μέρος των Δυτικών Ινδιών συνδεδεμένα κράτη, Γρενάδα έγινε ανεξάρτητο στις 7 Φλεβάρη, 1974, με τον Eric M. Gairy ως πρωθυπουργός .
Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της Γρενάδας είναι αφρικανικής καταγωγής. Υπάρχει επίσης μια σημαντική μικτό πληθυσμό, μαζί με μια μικρή ευρωπαϊκή μειονότητα προέλευσης και Ανατολική Ινδοί.
Γρενάδα άτομα
Της βιομηχανίας αποτελείται από επιχειρήσεις τροφίμων, ποτών, κλωστοϋφαντουργίας, του τουρισμού και του συνέρχεσθαι φως.
Γρενάδα είναι επίσης γνωστή ως το « Νησί των Spice ", λόγω της παραγωγής μοσχοκάρυδο καιεξουδετέρωσης των καλλιεργειών, των οποίων είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς του κόσμου.
μοσχοκάρυδο
Γρενάδα είναι επίσης ο κορυφαίος παραγωγός πολλών διαφορετικών μπαχαρικών. Κανέλα, γαρίφαλο, το τζίντζερ, το μπαχάρι,
φλούδες πορτοκαλιού / εσπεριδοειδή.
Ειδικά πιάτα αντανακλούν την πολιτιστική πολυμορφία της Γρενάδας. Το εθνικό πιάτο, πετρέλαιο κάτω , είναι ένας συνδυασμός αρτόδεντρο, γάλα καρύδας, κουρκούμη (κακώς αποκαλείται σαφράν), ζυμαρικά, callaloo (taro φύλλα), καθώς και αλατισμένα κρέατα, όπως saltfish (COD), καπνιστή ρέγγα ή μοσχάρι αλάτι.
πετρελαίου κάτω Γρενάδα
Γρενάδας Σπίτι της Σοκολάτας ένα μοναδικό και όμορφο χειροποίητα μίνι-μουσείο που απεικονίζει την ιστορία της σοκολάτας. Διαθέτει ένα μικρό καφέ με νόστιμα σοκολατάκια γίνεται επιτόπου.
Μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες φυτείες μοσχοκάρυδο της Γρενάδας, Dougaldston Spice Estate είναι ένα ρουστίκ λειτουργία όπου η τοπική εργαζομένων δείχνουν πώς τα μπαχαρικά του νησιού που καλλιεργούνται και υποβάλλονται σε επεξεργασία.
Το περιστέρι Γρενάδα , το οποίο είναι ένα άκρως απειλούμενο είδος, είναι το εθνικό πουλί της Γρενάδα.
Οι άνθρωποι της Γρενάδας καλούνται Grenadians .
Γρενάδα μπορεί να υπερηφανεύεται για το αρχαιότερο εν λειτουργία με νερό προωθείται αποστακτήριο στην Καραϊβική - Ποτάμι Antoine Rum Distillery.
Φορώντας καμουφλάζ (ομοιόμορφη στρατού) θεωρείται έγκλημα.
Το 1983, οι ΗΠΑ εισέβαλαν Γρενάδα . Ξεκινώντας με 2000 στρατιώτες, σχεδόν 6.000 στάλθηκαν στο νησί. Μέχρι τη στιγμή που η εισβολή έληξε, 20 των ΗΠΑ και 60 της Κούβας και Grenadian στρατιώτες σκοτώθηκαν στη συνάντηση. Ωστόσο, οι ΗΠΑ ισχυρίστηκαν νίκη μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η εισβολή έγινε με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Επείγουσα μανία," και πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ρόναλντ Ρέιγκαν Wilson

.Interesting facts about Grenada | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια

  Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια Αντικλείδι Μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο; Πο...