Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΪΤΗ


Ενδιαφέρουσες πληροφορίες 

για την Αϊτή



σημαία της Αϊτής
Αϊτή είναι ένα κυρίαρχο κράτος που καταλαμβάνει το δυτικό τρία όγδοα της νήσου Ισπανιόλα, στην ευρύτερη Αντίλλες αρχιπέλαγος στην περιοχή της Καραϊβικής.
Οι ανατολικές πέντε όγδοα του νησιού καταλαμβάνεται από την Δομινικανή Δημοκρατία .
Το επίσημο όνομα της χώρας είναι η Δημοκρατία της Αϊτής .
Αϊτή τοποθετημένο ανάμεσα στην Καραϊβική Θάλασσα και το Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και τα μερίδια των θαλασσίων συνόρων με τις Μπαχάμες , την Κολομβία , την Κούβα και την Τζαμάικα .
Από την 1η Ιανουαρίου 2016, η πληθυσμός της Αϊτής εκτιμάται ότι είναι 10.787.656 άτομα .
Οι δύο επίσημες γλώσσες της Αϊτής είναι γαλλική και Κρεόλ Αϊτής .
Με μια περιοχή της 27.750 τετραγωνικά χιλιόμετρα (10.714 τετραγωνικά μίλια), η Αϊτή είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα στην Καραϊβική πίσω από την Κούβα και τη Δομινικανή Δημοκρατία.
Port-au-Prince είναι η πρωτεύουσα και η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αϊτής . Ήταν ενσωματώθηκε για πρώτη φορά σύμφωνα με τη γαλλική αποικιοκρατία το 1749.
Port au Prince
Η Αϊτή είναι τα δύο τρίτα ορεινή, με το υπόλοιπο της χώρας χαρακτηρίζεται από μεγάλες κοιλάδες, οροπέδια εκτεταμένα και μικρές πεδιάδες.
Pic la Selle είναι η υψηλότερη κορυφή στην Αϊτή με ύψος 2.680 μέτρα (8.793 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας .
Αϊτή έχει 1.771 χιλιόμετρα (1.100 μίλια) της ακτογραμμής , η δεύτερη μεγαλύτερη στην Καραϊβική, με την Κούβα έχει το μεγαλύτερο.
Αϊτή ακτογραμμή
Οι παραλίες της Αϊτής εύκολα να καταλάβω από τις πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο . Πολλοί είναι αρκετά παρθένα φύση και υποστηρίζονται από πλούσια βλάστηση και δασώδεις λόφους ή βουνά. Το Golden-λευκή άμμο ανακατεύουμε με φοίνικες σε πολλά παράκτια σημείο, και σαφής, καταγάλανα νερά είναι σε καλή προσφορά.
παραλία Αϊτή
Υπάρχουν πέντε εθνικά πάρκα που βρίσκονται στην Αϊτή
La Visite Εθνικό Πάρκο καλύπτει περίπου 11.419 εκτάρια γης με 1.897 εκτάρια πάνω από 2000 μέτρα υψόμετρο, και αποτελείται κυρίως από πευκοδάσος, λιβάδια, και κάποια ορεινά δάσος πλατύφυλλων, σε υψόμετρο πάνω από 1.700 μέτρα (5.600 πόδια). Το πάρκο ιδρύθηκε το 1983.
La visite εθνικό πάρκο
Η Citadelle Laferriere επίσης γνωστή απλά ως Citadelle είναι μια βουνοκορφή φρούριο, που βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Αϊτής - στην κορυφή του βουνού Bonnet μια L'Eveque. Η ακρόπολη χτίστηκε από τον Henri Christophe, ένα κλειδί ηγέτης κατά τη διάρκεια της Αϊτής εξέγερση σκλάβων (1791-1804), μετά από την Αϊτή κέρδισε την ανεξαρτησία από τη Γαλλία στις αρχές του 19ου αιώνα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα στην αμερικανική ήπειρο και χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 1982 - μαζί με το κοντινό Sans-S

Citadelle Laferriere
Η Sans-Souci Palace ήταν το σπίτι του πρώτου μονάρχη ανεξάρτητη της Αϊτής, Henri εγώ, επίσης γνωστή ως Henri Christophe. Αυτό το αρχιτεκτονικό συγκρότημα ολοκληρώθηκε το 1813 ως κατοικία και διοικητικό κέντρο του βασιλιά Ερρίκου. Το όνομά του μεταφράζεται από τα γαλλικά σημαίνει «ανέμελη».
Sans Souci παλάτι
Labadee είναι ένα ιδιωτικό λιμάνι, το θέρετρο και ένα απομονωμένο κομμάτι του παραδείσου. Ανήκει στην Royal Caribbean International εταιρεία κρουαζιέρας, οι παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά είναι μια από τις πιο μαγευτικές προορισμούς στο νησί.
Labadee
Κρυμμένο στους λόφους πάνω από τη γραφική πόλη της Jacmel στην Ανατολική Περιφέρεια Νοτίου της Αϊτής, Bassin-Bleu είναι amaizing. Η Bassins Bleu είναι τρεις κοβάλτιο-μπλε πισίνες ενώνονται με θεαματική καταρράκτες. Διαλυμένα μεταλλικά στοιχεία δίνουν τις πτώσεις διακριτικό χρώμα τους.
bassin bleu
Το όνομα Αϊτή (ή Hayti) προέρχεται από τη γλώσσα των ιθαγενών Taíno που ήταν η μητρική όνομα που δόθηκε σε ολόκληρο το νησί της Ισπανιόλα να σημαίνει, « γη από ψηλά βουνά ."
Διερευνηθούν από τον Κολόμβο στις 6 Δεκεμβρίου, 1492, η μητρική Arawaks Αϊτής έπεσε θύμα της ισπανικής κυριαρχίας. Το 1697, η Αϊτή έγινε η γαλλική αποικία της Saint-Dominique, η οποία έγινε ο κορυφαίος παραγωγός ζαχαροκάλαμο εξαρτάται από σκλάβους. Σκλάβοι επαναστάτησαν εναντίον γαλλική κυριαρχία [εικόνα παρακάτω] και απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία το Ιανουάριο 1804.
haitian επανάσταση
Η Αϊτή είναι μια από τις φτωχότερες χώρες στο δυτικό ημισφαίριο . Ογδόντα τοις εκατό των Αϊτινών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και το 54% ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Αϊτή είναι $ 730 το χρόνο.
Η Αϊτή είναι μια από τις λιγότερο ανεπτυγμένες ακόμα πιο πυκνοκατοικημένες χώρες στο δυτικό ημισφαίριο.
Αϊτή παράγει καφέ , μάνγκο, ζαχαροκάλαμο, ρύζι, καλαμπόκι, σόργο, και το ξύλο.
Αϊτής τρόφιμα είναι συχνά συσσωρεύονται μαζί με άλλα νησιά της Καραϊβικής, όπως "κουζίνα της Καραϊβικής." Ωστόσο, η Αϊτή διατηρεί ανεξάρτητα μοναδική γεύση. Σε αντίθεση με ισπανική επιρροές ομόλογό του, η Δομινικανή Δημοκρατία, την Αϊτή κουζίνα βασίζεται σε Creole και η γαλλική στυλ μαγειρικής. Ισχυρή πιπέρι άρτυμα σε πολλά πιάτα ορίζει επίσης Αϊτής τρόφιμα εκτός από τα άλλα νησιά.
haitian κουζίνα
Αϊτινοί παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς και τελετές βουντού . Ο μισός πληθυσμός πρακτικές βουντού, το οποίο είναι ένα μίγμα της Αφρικής παραδόσεις σκλάβων και καθολικές πεποιθήσεις.
Κοκορομαχίες είναι ένα παραδοσιακό άθλημα στην Αϊτή. Ο νικητής θα μπορούσε να φέρει στο σπίτι 3.000 Gourdes ή περίπου US $ 67, ένα αστρονομικό ποσό για τους περισσότερους Αϊτινούς και περισσότερο από ό, τι οι περισσότερες οικογένειες να φέρει στο σπίτι σε ένα μήνα.
Στο δέκατο όγδοο αιώνα, του Αγίου Dominique (Αϊτή) ήταν η πλουσιότερη αποικία της Γαλλικής Αυτοκρατορίας και ήταν γνωστός ως « μαργαριτάρι των Αντιλλών ».
Ένα από τα νησιά της Αϊτής, Tortuga Νησί , ήταν ένα πειρατικό φρούριο το δέκατο έβδομο αιώνα.
Η Αϊτή είναι η δεύτερη παλαιότερη ανεξάρτητη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο , μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες

.Interesting facts about Haiti | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μέρη που η θάλασσα σε «καταπίνει»! Αυτές είναι οι μεγαλύτερες ρουφήχτρες στον κόσμo

  Τα μέρη που η θάλασσα σε «καταπίνει»! Αυτές είναι οι μεγαλύτερες ρουφήχτρες στον κόσμo Οι μεγαλύτερες ρουφήχτρες που απαντώνται κυρίως στα...