Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Η Μόσχα θεωρεί πως η Ιταλία δέχτηκε βιολογική επίθεση – Οι Ιταλοί παίζουν τον ρωσικό εθνικό ύμνο στα σπίτια τους


Η Μόσχα θεωρεί πως η Ιταλία δέχτηκε βιολογική επίθεση – Οι Ιταλοί παίζουν τον ρωσικό εθνικό ύμνο στα σπίτια τους

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗΝ ΤΗΣ ΑΛΉΘΕΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ

Βρέθηκαν ψευδείς πληροφορίες στη δημοσίευσή σας
Το περιεχόμενο που έχετε κοινοποιήσει ελέγχθηκε για την εγκυρότητά του από τον οργανισμό διασταύρωσης ειδήσεων Ellinika Hoaxes.
Μπορείτε να βλέπετε πρόσφατες αναφορές από ανεξάρτητους οργανισμούς διασταύρωσης ειδήσεων που ερευνούν αναφορές ψευδών πληροφοριών από όλο το Facebook.
ELLINIKA HOAXESΔιασταύρωση είδησης
Η Μόσχα ΔΕΝ θεωρεί πως η Ιταλία δέχτηκε βιολογική επίθεση - ELLINIKA HOAXES
Σύμφωνα με άρθρο που κυκλοφορεί, η Μόσχα θεωρεί πως η Ιταλία έχει δεχτεί κανονική βιολογική επίθεση και εκεί οφείλεται η …
Όλοι οι ανεξάρτητοι οργανισμοί διασταύρωσης ειδήσεων που συνεργάζονται με το Facebook πρέπει να έχουν υπογράψει ότι συμμορφώνονται με το Διεθνές δίκτυο διασταύρωσης ειδήσεων και ακολουθούν τον Κώδικα αρχών του.
Δείτε πώς λειτουργεί το Facebook με ανεξάρτητους οργανισμούς διασταύρωσης ειδήσεων για να σταματήσει τη διάδοση ψευδών ειδήσεων. Δείτε το βίντεο στο Κέντρο βοήθειας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ιταλία το σύνολο του πληθυσμού της χώρας είναι εξογργισμένο με την ΕΕ ενώ επιδεικνύει την ευγνωμοσύνη του στην Ρωσία παίζοντας τον ρωσικό εθνικό ύμνο στα σπίτια του.
Ως γνωστόν η Ρωσία έχει αποστείλει κλιμάκιο βιολογικού πολέμου καθώς η Μόσχα θεωρεί πως η Ιταλία έχει δεχτεί κανονική βιολογική επίθεση και εκεί οφείλεται η έκταση της μόλυνσης.
Ρωσικές πηγές μάλιστα αναφέρουν πως δεν είναι καθόλου σίγουρες ότι μόνο ο ιός COVID-19 είναι αυτός που έχει κάνει την ζημιά στην γειτονική χώρα.
Θεωρούν πολύ πιθανή την χρήση ενός άλλου άγνωστου βιολογικού παράγοντα.
Σημειώνεται ότι από την αρχή το pronews.gr είχε δημοσιεύσει το γεγονός ότι η Μόσχα είχε αποστείλει κλιμάκιο ΡΒΧ πολέμου ως βοήθεια στην Ιταλία και όχι απλώς ιατρικό προσωπικό, που σημαίνει πως η Μόσχα έχει βάσιμες υποψίες όχι μόνο ότι ο κορωνοϊός είναι «πειραγμένος» από ανθρώπινο χέρι και όχι κάτι που προέκυψε από την φύση, αλλά επίσης ότι θεωρεί την Ιταλία θύμα «σκόπιμης διασποράς του ιού» (υπάρχουν τρόποι για να γίνει κάτι τέτοιο) και αυτή είναι η αιτία που η χώρα έχει όντως εκατόμβες νεκρών καθημερινά.




Aυτό που προκαλεί εντύπωση στην Ιταλία είναι πως ο ιός χτυπάει τους πάντες, νέους άνδρες όπως και παιδιά αλλά κυριολεκτικά θερίζει την «τρίτη ηλικία»




Η αριστερή La Stampa και άλλα ιταλικά ΜΜΕ επιχειρούν να πείσουν την ιταλική κοινή γνώμη πως η ρωσική στρατιωτική ιατρική βοήθεια δεν ήταν χρήσιμη και αποτελεσματική αλλά όπως φαίνεται δεν το καταφέρνουν.
Οι ρωσικές καταγγελίες για βιολογική επίθεση στην Ιταλία ενοχλούν πάρα πολύ την ΕΕ και τα δυτικά ΜΜΕ, αλλά όπως όλα δείχνουν ο ιταλικός λαός πιστεύει την ρωσική εκδοχή άλλωστε αυτό που βλέπει είναι πως η «γερμανική» ΕΕ δεν πρόσφερε καμία βοήθεια και δεν δέχεται να προσφέρει οικονομική ενίσχυση διαμέσου ευρωομολόγου στην Ρώμη παρά μόνο θέλει όσα χρήματα χρησιμοποιηθούν κατά του κορωνοϊού να είναι δανεικά και να επιστραφούν!
Αυτό επί του πρακτέου σημαίνει εξαθλίωση και καταστροφή για τους Ιταλούς πολίτες.

Η δυσαρέσκεια των Ιταλών μετά την.... "υποστήριξη" της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση του κοροναιού είναι έκδηλη πλέον.

34 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λέγκα του Βορρά, Μ.Σαλβίνι και πρώην ΥΠΕΣ της Ιταλίας, αντέδρασε σκληρά κατά της απροθυμίας της ΕΕ να βοηθήσει την Ιταλία και τον ιταλικό λαό στην δύσκολη συγκυρία, λόγω της επιδημίας κορωνοϊού στην βόρεια περιοχή της χώρας.
Ο Μ.Σαλβίνι χρησιμοποίησε την φράση “Δεν είναι Ένωση αλλά σπηλιά φιδιών και τσακαλιών” θέλοντας να καταδείξει την ανυπαρξία της επονομαζόμενης ευρωπαϊκής «αλληλεγγύης» μετά και τις προχθεσινές δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που δήλωσε ρητά ότι δεν θα υπάρξει ευρωομόλογο.
Στην κοινοποίηση που έκανε στα social media κατηγόρησε την ΕΕ για την αδιαφορία της στους θανάτους στην Ιταλία και έγραψε “Μισώ και απεχθάνομαι την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντί για Ένωση είναι μία σπηλιά φιδιών και τσακαλιών. Πρώτα θα νικήσουμε τον ιό και μετά θα στραφούμε και θα σκεφτούμε για την ΕΕ. Αν χρειαστεί θα φύγουμε χωρίς ευχαριστίες”.
Πλέον όλο και περισσότερες χώρες στρέφονται σε εθνικές πολιτικές βλέποντας ότι η ΕΕ είναι μια ουτοπία και ο Covid-19 έστειλε στα σκουπίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει στο επίκεντρο το εθνικό συμφέρον τονίζοντας ότι εμπρός στον φόβο κατέρρευσε το ιδεολόγημα της Ενωμένης Ευρώπης.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία συνεχίζει να βοηθάει την Ιταλία, με Ρώσους στρατιωτικούς να επισκέπτονται τις πόλεις-»φαντάσματα» που χτυπήθηκαν από τον Covid-19.
Πηγή: pronews.gr
http://www.viralgr.com/

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ !!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ !!




Υλικά -4 πατάτες βρασμένες -5 φέτες μπέικον -1 κονσέρβα μανιτάρια -300gr τυρί gouda τριμμένο -200ml κρέμα γάλακτος -αλάτι, πιπέρι -μοσχοκάρυδο τριμμένο

Sotiria amor

Sotiria amor

Τον χαλβά τον αφουγκράζεσαι…

Τον χαλβά τον αφουγκράζεσαι…



Τέλεια τα cookies, το σεμιφρέντο και η flan, αλλά με τα παραδοσιακά μας γλυκά τι γίνεται; Αυτό σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε το επόμενο γλυκό μας άρθρο να είναι αφιερωμένο στο χαλβά. Ξεκινήσαμε όπως πάντα, ψάχνοντας πληροφορίες για την ιστορία του…
Βρήκαμε ότι η ονομασία προέρχεται από την αραβική ρίζα hulw που σημαίνει γλυκό. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που το όνομα αυτό έχουν διάφορα γλυκίσματα, σε χώρες από τα Βαλκάνια και την Τουρκία έως την Ινδία. Διαβάσαμε πως ο Νεβίν Χαλιτζί στο Turkish Cookbook (βρείτε το εδώ) υποστηρίζει ότι ο χαλβάς είναι το παλιότερο γλυκό στην Τουρκία, μιας και αναφέρεται σε κείμενα του 13ου αι. Εκεί περιγράφονται δύο είδη, ένας από σιρόπι από μούστο και ένας με αμύγδαλα. Τον 17ο αι. στην Κωνσταντινούπολη λάμβαναν χώρα πολυτελή δείπνα, τα «Δείπνα του Χαλβά» όπου απολάμβαναν το γλυκό αυτό. Σήμερα υπάρχουν ποικίλες παραλλαγές χαλβά στην Τουρκία, όπως και σε μια πληθώρα άλλες χώρες, στη Συρία, τον Λίβανο, το Αφγανιστάν, την Ινδία, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Κατάρ και το Ιράν.

Τούρκικος χαλβάς από αμύγδαλο ή Badem Helvasi, με βούτυρο, αλεύρι, αμύγδαλο, ζάχαρη, νερό και ροδόνερο

Φυσικά ο χαλβάς είναι και δικό μας αγαπημένο γλυκό, με διάφορες παραλλαγές. Ο πιο γνωστός είναι ίσως ο σησαμένιος χαλβάς ή Μακεδονικός ή «του μπακάλη», ο οποίος παρασκευάζεται από ταχίνι. Μάθαμε ότι τον χαλβά αυτόν τον έφεραν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, έμπειροι τεχνίτες που άνοιξαν μικρά μαγαζιά κυρίως στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά. Το 1936 επιβλήθηκε η παρασκευή του χαλβά από το σιρόπι της σταφίδας για να ενισχυθούν οι σταφιδοπαραγωγοί. Την περίοδο της Κατοχής, χαλβά έφτιαχναν και με χαρουπόμελο. Μέχρι το 1965 απαγορευόταν η προσθήκη ζάχαρης. Σήμερα, ο Μακεδονικός χαλβάς παραμένει χαρακτηριστικό νηστίσιμο γλύκισμα (Καθαρά Δευτέρα χωρίς χαλβά δεν υπάρχει) και ολοένα και περισσότερο αναδεικνύεται η εξαιρετικά υψηλή διατροφική του αξία. Ταυτόχρονα, αποτελεί και πεδίο πειραματισμού για τη ελληνική σύγχρονη, δημιουργική κουζίνα που λατρεύει να τον μετατρέπει σε σεμιφρέντο ή παγωτό!

Εμείς έχουμε δοκιμάσει παγωτό από Μακεδονικό χαλβά σε βάση Πολίτικου σιμιγδαλένιου, με γλυκό του κουταλιού ακτινίδιο

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ο πιο εύκολος να παρασκευαστεί και για αυτό συνηθίζεται να τον φτιάχνουμε στο σπίτι. Συναντάται σε πολλές χώρες της ανατολικής Μεσογείου, στο Ιράν, στην Τουρκία και σε χώρες του Περσικού κόλπου. Φτιάχνεται με αλεύρι, σιμιγδάλι, καλαμποκάλευρο, ρυζάλευρο ή άλλο δημητριακό, το οποίο σωτάρεται σε λιπαρή ουσία και σιροπιάζεται. Διαβάσαμε πως, σύμφωνα με την ερευνήτρια, Μαριάννα Γερασίμου, ο δικός μας χαλβάς είναι παραλλαγή του τούρκικου, και πως εκεί θεωρούνταν πολυτελές γλυκό, σε αντίθεση με τον σησαμένιο. Στην Ελλάδα τον φτιάχνουμε με σιμιγδάλι -όπως λέει και το όνομά του- και ως λιπαρή ουσία χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου προτιμάνε το πρόβειο βούτυρο. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, με πορτοκάλι, με σταφίδες, με διάφορους ξηρούς καρπούς, αλλά και πιο σύγχρονοι πειραματισμοί με cranberries, με αποξηραμένα φρούτα ή με σοκολάτα.

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες, κουκουνάρι, μους ταχίνι και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, του σεφ K. Φούρναρη από τις «Ημέρες Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας» 2019

Ο τρίτος χαλβάς που παρασκευάζουμε στην Ελλάδα είναι ο χαλβάς Φαρσάλων. Εδώ όμως δυσκολευτήκαμε, μιας και οι πληροφορίες που βρήκαμε κάνοντας τη διαδικτυακή μας έρευνα ήταν πολύ λίγες. Ούτε βρήκαμε κάποιο βιβλίο που να ασχολείται με το γλυκό αυτό. Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό… να βρούμε κάποιον να μας μιλήσει για την ιστορία του χαλβά, αλλά και για την προσωπική του ιστορία. Επισκεφθήκαμε, λοιπόν, τον Θεοδόση Μπελεντερίδη, ειδικό στον χαλβά Φαρσάλων, στο κατάστημά του στο Περιστέρι. Του ζητήσαμε να μας συστήσει το αγαπημένο του γλυκό και εκείνος μας τα είπε όλα… εκτός από το μυστικό του!
Κύριε Μπελεντερίδη, η πρώτη απορία που θα θέλαμε να μας λύσετε είναι ποιά είναι τα είδη του χαλβά;
Υπάρχει ο χαλβάς με το ταχίνι, ο Μακεδονικός, ο χαλβάς που φτιάχνεται με το σιμιγδάλι και ο χαλβάς ο Φαρσαλινός που έχει ρίζες στα Φάρσαλα. Υπάρχουν επίσης και οι χαλβαδόπιτες που είναι σαν μαντολάτο.
Ποιές είναι οι διαφορές τους;
Ο πρώτος γίνεται με ταχίνι, ο δεύτερος με σιμιγδάλι και ο Φαρσαλινός γίνεται με άμυλο, δηλαδή νισεστέ. Τα βασικά υλικά του χαλβά Φαρσάλων είναι ζάχαρη, νερό, νισεστέ, αμύγδαλο, λάδι και φρέσκο βούτυρο. Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι το Πάσχα, γίνεται νηστίσιμος, μόνο με λάδι.
Ποιός χαλβάς πιστεύετε πως είναι ο πιο δύσκολος να παρασκευαστεί;
Ο χαλβάς ο Φαρσαλινός έχει μία ιδιορρυθμία στην τέχνη, στο ψήσιμο. Η συνταγή που έχεις είναι σημαντική, αλλά όλη τη γεύση τη δίνει το καλό ψήσιμο, όταν ο τεχνίτης ξέρει να τον καραμελώσει καλά. Υπάρχουν φυσικά και μυστικά που δεν αποκαλύπτει ο κάθε τεχνίτης. Σημαντικό ρόλο παίζει και το σκεύος, το μπακιρένιο καζάνι… μόνο εκεί μέσα μπορεί να γίνει ο χαλβάς, πουθενά αλλού. Υπάρχει ολόκληρη διαδικασία… πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του χαλβά, αποστειρώνουμε το καζάνι για να φύγει το δηλητήριο.

Το μπακιρένιο καζάνι


Η εστία μέσα στην οποία μπαίνει το μπακιρένιο καζάνι για να ψηθεί ο χαλβάς

Τι εννοείτε δηλητήριο;
Ο χαλκός με τον καιρό άμα τον αφήσεις βγάζει ένα πράσινο χρώμα. Εμάς δεν προλαβαίνει να γίνει έτσι επειδή κάθε φορά που ξεκινάμε τη διαδικασία, πριν κάνουμε το χαλβά, η πρώτη δουλειά είναι να αποστειρώσουμε το καζάνι με λεμόνι και αλάτι. Τα άλλα καζάνια στα οποία κάνουν κρέμες είναι γανωμένα, επειδή αυτό το δηλητήριο βγαίνει πολύ με το βράσιμο του γάλακτος.
Εσείς την τέχνη του χαλβά πώς την μάθατε; Σας την έμαθε κάποιος;
Εγώ έμαθα από έναν βορειοελλαδίτη, χωριανό του πεθερού μου. Τον βρήκα τυχαία στην Καστανιά, από Βέροια προς Κοζάνη. Είχαμε αποφασίσει να πάρουμε χαλβά, αλλά εγώ είχα μια εντύπωση πάρα πολύ κακή επειδή είχα φάει άσχημους χαλβάδες. Φανταστείτε, ήταν στο αυτοκίνητο και δεν τον άγγιζα. Όταν τελικά τον δοκίμασα έπαθα σοκ, το θεώρησα μεγάλη μαστοριά! Πήγα και άφησα τους υπόλοιπους στο χωριό και ξαναγύρισα κατευθείαν, με φορτωμένο το αυτοκίνητο, να δώσω συγχαρητήρια στο μάστορα. Έτσι πιάσαμε κουβέντα, ανταλλάξαμε τηλέφωνα, του ζήτησα αν μπορεί να μου δείξει, έπειτα φτιάξαμε χαλβά μαζί, το βιντεοσκόπησα… ήρθα εδώ και δωσ’ του και δωσ’ του, σιγά σιγά έφερα το χαλβά στο βαθμό που ήθελα και το έκανα δουλειά.

Το ορεινό χωριό Καστανιά Ημαθίας

Πόσο καιρό κάνετε αυτή τη δουλειά; Αυτά που περιγράψατε πότε συνέβησαν;
Εγώ τη δουλειά αυτή την κάνω στο μαγαζί εφτά-οχτώ χρόνια, αλλά το χαλβά τον έχω δεκαπέντε χρόνια στα χέρια μου. Στην αρχή είχα ξεκινήσει να δίνω χονδρική σε φούρνους.
Η καταγωγή σας από πού είναι; 
Είμαι από την Ξάνθη και κρατάω από οικογένεια τυροπιτάδων.
Πριν ασχοληθείτε με το χαλβά πάλι είχατε σχέση με τη ζαχαροπλαστική;
Κοντά στο θείο μου είχα δουλέψει, δεν έχω τελειώσει ούτε σχολές ούτε τίποτα. Μετά υπήρξα μουσικός, έπαιζα μπουζούκι…
Μας είπατε ότι εξελίξατε το χαλβά για να φτάσει στο βαθμό που θέλατε. Κάνατε παρεμβάσεις στη συνταγή; Θα λέγατε πως τον εκσυγχρονίσατε; 
Ναι, έκανα κάποιους δικούς μου πειραματισμούς, τον έκανα πιο γλυκό, πιο μαλακό, για να φτάσει στο σημείο που ήθελα.

Το Eat Dessert First συζητάει με τον κ. Μπελεντερίδη

Το Eat Dessert First φωτογραφίζει

Αυτό ήταν κάτι που θέλαμε να ρωτήσουμε… Θεωρείτε πως μπορούμε να επεμβαίνουμε στις παραδοσιακές συνταγές, να τις εκσυγχρονίζουμε;
Κοιτάξτε, ο χαλβάς είναι ένα παραδοσιακό γλυκό. Χαλβάς Φαρσάλων, τέλος. Τώρα, αν αρχίσεις να του προσθέτεις σοκολάτες, κρέμες και βανίλιες, αυτό όχι. Είναι ένα αυθεντικό, παραδοσιακό προϊόν με συγκεκριμένη γεύση, που δε μπορείς να το αλλάξεις, βάζοντάς του μαστίχα για παράδειγμα.
Ποιά ακριβώς ήταν η διαφορά αυτού του χαλβά που σας άρεσε τόσο πιο πολύ από τους άλλους που είχατε δοκιμάσει;
Είχε μια γεύση λουκουμίσια… Πολλοί πελάτες όταν τον δοκιμάζουν ρωτάνε αν έχει μέσα μέλι. Δεν βάζω τίποτα, όλη η δουλειά είναι στο καραμέλωμα, στο ψήσιμο, να τον πάω μέχρι εκεί που θέλει.
Δηλαδή θα λέγατε ότι το μυστικό είναι το ψήσιμο;
Όλο το μυστικό κρύβεται στον τεχνίτη. Χρειάζεται να έχει αντίληψη. Το ζήτημα δεν είναι η συνταγή… από τη στιγμή που θα πήξει το υλικό μέσα στο καζάνι, εκεί ξεκινάει η διαδικασία του ψησίματος. Είναι σαν να έχεις ένα κρέας που θέλεις να το ψήσεις μέχρι εκεί που πρέπει, ούτε να το κάψεις, ούτε να το αφήσεις άψητο, να του δώσεις τη σωστή γεύση. Επίσης σημαντικό είναι να βάζεις καλά υλικά μέσα, καλά λάδια, καλά βούτυρα, ελληνικά αμύγδαλα… Εν τω μεταξύ έχει περάσει στον κόσμο μια αντίληψη ότι τη διαφορά στο χαλβά την κάνει το νερό, αλλά δεν έχει καμία σημασία.
Θα μπορούσαμε στο σπίτι να φτιάξουμε καλό χαλβά; 
Πολλοί το επιχειρούν, αλλά καίνε τη ζάχαρη, την κάνουν καραμέλα και μετά μ’ αυτήν κάνουν το χαλβά. Κανονικά δεν πρέπει να είναι έτσι. 
Έχετε μεταδώσει το μυστικό σας σε κάποιον; 
Η κόρη μου σπουδάζει ζαχαροπλαστική και της έχω δείξει τα πάντα, όπως και στη γυναίκα μου. Είναι όμως αντρική δουλειά, δεν είναι εύκολο, θέλει χέρια. Όταν ψήσεις το χαλβά, κάνεις την κρούστα, τον πετάς στον αέρα… έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας για να το κάνει μια γυναίκα, αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο αρκεί να το θες! Εάν μεγαλώσω και δεν υπάρξει διάδοχος, δε θα πάρω το μυστικό μαζί μου. Θα το δείξω σε κάποιον, όπως εκείνος ο άνθρωπος το έδειξε σε μένα. Εγώ του ήμουν ξένος, δεν ήμουν της οικογένειας, και όμως μου εμπιστεύθηκε το μυστικό του και ήταν χαρά του που το έκανα δουλειά. Θέλει φυσικά πολύ αγάπη. Αν δε το αγαπήσεις, όπως σε όλα τα πράγματα, δεν πρόκειται να κάνεις χαλβά όσο και να το θες. Θέλει τα μάτια σου να είναι εκεί την ώρα που τον φτιάχνεις, να αφουγκράζεσαι το χαλβά… όταν τον γυρνάς και τον μαζεύεις, να το ζεις!

Ο κ. Μπελεντερίδης ψήνει και πετάει τον χαλβά

Μιας και αναφερθήκατε στην κόρη σας, στη σχολή ζαχαροπλαστικής μαθαίνουν να φτιάχνουν γλυκά όπως ο χαλβάς; Ή είναι άλλο κομμάτι αυτό;
Ένας καθηγητής έκανε χαλβά, αλλά με διαφορετική τεχνική. 
Επίσης, θέλουμε να σας ρωτήσουμε αν οι νέοι άνθρωποι προτιμούν τα παραδοσιακά γλυκά; Τα ξέρουν;
Ε, η κατάσταση έξω ξέρετε πώς είναι… η αμερικανιά υπάρχει ας το πούμε… αλλά δε φεύγει η παράδοση. Ο χαλβάς είναι δύσκολο γλυκό, υπάρχουν λίγοι τεχνίτες και κρατάνε τα μυστικά, αλλά δεν υπάρχει και από τους νέους η όρεξη να το μάθουν, επειδή είναι δύσκολο. Σιγά σιγά αν εξαφανιστούμε εμείς, φοβάμαι θα υπάρχουν μόνο ατζαμήδες! Όπως συμβαίνει καμιά φορά στα πανηγύρια… Κάποτε όταν ασχολιόμουν με τη χονδρική, πήγα να αφήσω δείγμα χαλβά σε ένα φούρνο. Ο ιδιοκτήτης έλεγε όχι, δεν βάζουμε χαλβά γιατί δεν πουλάει, οπότε έφυγα. Ένα βράδυ που περνούσα από εκεί, σταματάω και κατεβάζω ένα ταψί, λέω στον ιδιοκτήτη «σε παρακαλώ να αφήσεις αυτό εδώ πάνω και κέρνα τον κόσμο, γιατί δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα βλέπεις». Τόσο άρεσε στον κόσμο, που ένας πελάτης ήθελε ένα ολόκληρο ταψί να το πάει στα Φάρσαλα!
Ξέρετε πως προέκυψε η συνήθεια να πουλάνε χαλβά στα πανηγύρια;
Ο χαλβάς αυτός από εκεί ξεκίνησε. Παλιά δεν υπήρχαν μαγαζιά. Γινόντουσαν τα εβδομαδιαία πανηγύρια, που υπάρχουν ακόμα, και εκεί πουλούσαν τα πάντα, ό,τι βάζει το μυαλό σου. Ο χαλβάς έγινε γνωστός επί Τουρκοκρατίας, από τεχνίτες Τούρκους στα Φάρσαλα. Εμείς «κλέψαμε», ας το πούμε, την τέχνη από αυτούς και ο χαλβάς έγινε τοπικό γλυκό στα Φάρσαλα. Αλλά αν δεις βαθιά μέσα στην ιστορία, το γλυκό αυτό είναι Κωσταντινουπολίτικο. Στα Φάρσαλα υπήρχε ένας τεχνίτης ο οποίος λεγόταν Νούρης, που ήταν κορυφαίος. Έπειτα ξεκίνησε ο Καρατόλιας, μετά ο Οικονόμου, ο Μπομπότης και διάφοροι άλλοι παλιοί. Έτσι απέκτησε και ο χαλβάς το όνομά του. Τώρα, αν ήθελε κάποιος να ανοίξει μαγαζί στα Φάρσαλα, έπρεπε να βγάλει μια σχολή 50 μέρες νομίζω, για να του δώσουν την άδεια. Δεν ξέρω, βέβαια, αν ισχύει ακόμα αυτό.
Θέλαμε κι εμείς να σας ρωτήσουμε για την καταγωγή του χαλβά. Σήμερα, ξέρετε αν υπάρχει σε χώρες του εξωτερικού αντίστοιχο γλυκό, στην Τουρκία για παράδειγμα;
Όχι. Στην Τουρκία έχουν λουκούμια, σουτζούκια. Χαλβά Φαρσάλων αποκλείεται να έχουν. Μπορεί να έχουν κάτι παρόμοιο που να το λένε χαλβά, αλλά δε θα έχει την ίδια γεύση.
Εξαγωγές χαλβά Φαρσάλων κάνουμε; Υπάρχει σε ξένες χώρες ως ελληνικό προϊόν;
Από όσο ξέρω όχι. Μου έχουν ζητήσει να στείλω στη Γαλλία χαλβά και τσουρέκια, αλλά δεν το επιχείρησα επειδή χρειάζονταν μεγάλες ποσότητες και να φτιάξω μια άλλη μονάδα με βάση τις προϋποθέσεις για να κάνει κάποιος εξαγωγές. Ο άνθρωπος που μου τα ζήτησε ήταν Έλληνας και ήθελε να προμηθεύει με χαλβά ζαχαροπλαστεία στη Γαλλία.
Έρχονται γενικώς τουρίστες να δοκιμάσουν χαλβά Φαρσάλων;
Κάποιοι έχουν έρθει, αλλά το Περιστέρι δεν είναι τουριστικό μέρος όπως το Μοναστηράκι… Όμως, σήμερα ας πούμε ήρθε ένας πελάτης από τη Σαλαμίνα. Ο χαλβάς μου έχει πάει και ταξίδια… έχει πάει Γερμανία, Καναδά, Μολδαβία, Αγγλία…

Ο ταξιδεμένος χαλβάς Φαρσάλων

Δηλαδή ο χαλβάς διατηρείται πολλές μέρες;
Ναι, είναι σαν το λουκούμι. Αλλά όχι να μείνει πάρα πολύ γιατί δε βάζουμε μέσα συντηρητικά.
Κάθε μέρα φτιάχνετε χαλβά; 
Ναι, κάθε μέρα και κάθε μέρα φεύγει όλη η παραγωγή. Ειδικά το χειμώνα και στη νηστεία είναι η περισσότερη ζήτηση. Αλλά φεύγει όλο το χρόνο, αν εξαιρέσεις τον Αύγουστο που κλείνουμε.
Και για να κλείσουμε, θέλουμε να σας ρωτήσουμε, εκτός από τα δικά σας, ποιά άλλα γλυκά σας αρέσουν; 
Κοιτάξτε, και πριν κάνω τη δουλειά αυτή, αυτά τα γλυκά μου άρεσαν. Θα δώσω μια βαθμολογία σε μία πάστα ή μια τούρτα αν είναι καλή, αν πρέπει να πάρει δέκα θα το πω. Όμως δεν είναι γλυκά τα οποία με τραβούσαν, μάλλον γι’ αυτό πήγα και προς τα εκεί.
Και κάπως έτσι έκλεισε η γλυκιά ιστορία που μας αφηγήθηκε ο κ. Μπελεντερίδης, πιστός στο αγαπημένο του γλυκό… Έτσι πιστοί μένουμε και εμείς στην αγάπη μας για κάθε τι όμορφο και γλυκό, είτε είναι γλυκό επιδόρπιο, είτε γλυκιά σκέψη είτε γλυκιά πράξη… Οι γλυκές πράξεις έρχονται, μείνετε συντονισμένοι!
https://eatdessertfirstgreece.com/

Σπιτική λεμονάδα

Σπιτική λεμονάδα

Συνταγή πανεύκολη με δύο μονάχα υλικά από μία φιλόσοφη Θεία, τη Θεία Μαρία!!!
Υλικά

500 ml χυμός λεμονιού
500 γ. ζάχαρη
(εμείς χρησιμοποιήσαμε... λίγο λιγότερη ζάχαρη)
3-4 φλούδες λεπτές λεμονιού

Ποσότητα : ελάχιστα παραπάνω από μισό λίτρο

Εκτέλεση

Ένα λεμόνι το πλένουμε και το ξεφλουδίζουμε ίσα ίσα...
Δε θέλουμε την άσπρη σάρκα στη φλούδα, διότι θα πικράνει...
Στύβουμε τα λεμόνια μας.
Τα σουρώνουμε...

Σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού μας.

Προσθέτουμε 3-4 φλούδες.

Προσθέτουμε τη ζάχαρή μας.

Ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει η ζάχαρή μας σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει μία βράση, το σβήνουμε.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει...
Σουρώνουμε και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι.

https://www.gandmclub.com/

ΚΕΙΜΕΝΟ 200 ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ: “ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ”

ΚΕΙΜΕΝΟ 200 ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ:  “ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ  ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ”


 

Eπτά «καυτά» ερωτήματα αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας 

του κοροναϊού στη χώρα μαςδιατυπώνουν με κείμενο υπογραφών τους 

εκατοντάδες γιατροί του δημόσιου 

συστήματος υγείας που απευθύνουν προς την Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας. 

 

«Οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου που μας καλούν να «κρυφτούμε» 

 από τον ιό γιατί κρύβουν τη μισή αλήθεια;», αναφέρουν χαρακτηριστικά
Συγκεκριμένα, στο κείμενό του επισημαίνουν: 
 
-Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλει, η καθημερινή ενημέρωση για την επιδημία 
COVID19 (κορονοϊός SARS-CoV-2) να περιλαμβάνει μόνο τον αριθμό των επιβεβαιωμένων 
κρουσμάτων, των διασωληνημένων και των θανάτων, την επίκληση της «ατομικής ευθύνης» 
και την απειλή έντασης των περιοριστικών μέτρων με βάση τις προβλέψεις 
για την πορεία της ΑΛΛΑ ΟΧΙ τον καθημερινό αριθμό του μόνιμου προσωπικού
 που αναλαμβάνει καθήκοντα, τον αριθμό κλινών ΜΕΘ που ανοίγουν, 
τον αριθμό επιπλέον αναπνευστήρων που εξασφαλίζονται και των ειδικών νοσοκομείων 
που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της;
Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλει την ανοχή – ούτε καν την επισήμανση
 ως μη απαραίτητης υγειονομικά – σε ότι αφορά την κυκλοφορία συμπολιτών μας με γάντια 
και μάσκες σε ανοιχτό χώρο και αντίθετα την αντιμετώπιση με ειρωνεία και 
«δεν πειράζει» της υγειονομικά και κοινωνικά υπεραναγκαίας εξασφάλισης όλων 
των Ατομικών Μέσων Προστασίας στους υγειονομικούς στα νοσοκομεία και τα ιατρεία; 
Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλει στον ΕΟΔΥ να δίνει ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΔΗΓΙΑ 
προς τα νοσοκομεία με την οποία ΑΝΕΧΕΤΑΙ 
την έλλειψη αυτών των Ατομικών Μέσων Προστασίας για τους υγειονομικούς ; 
Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλει να ΜΗΝ ανακοινώνεται ο αριθμός 
των υγειονομικών που έχουν ασθενήσει και έχουν τεθεί εκτός μάχης;
 
 
-Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλει την απαγόρευση υπαίθριας συνάθροισης 
άνω των δύο ατόμων, ΑΛΛΑ ΟΧΙ την καταγγελία λειτουργίας επιχειρήσεων 
και βιομηχανιών παραγωγής αγαθών μη πρώτης ανάγκης με δεκάδες εργαζόμενους
 στοιβαγμένους σε κλειστούς χώρους και χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας;
 
–Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλει την καραντίνα μόνο 7 ημερών 
(και όχι 14 όπως λένε οι διεθνείς οδηγίες)
 στους υγειονομικούς που είναι θετικοί για κορονοϊό SARS-CoV-2;
 
 
-Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλει τη μη διενέργεια μαζικών test 
ιχνηλάτησης του ιού στο γενικό πληθυσμό παρά τις συστάσεις του ΠΟΥ (WHO); 
Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλει τη χορήγηση 11.000.000 Ευρώ στους καναλάρχες 
για τη διαφημιστική καμπάνια ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και το διπλασιασμό του νοσηλίου 
για τις ιδιωτικές ΜΕΘ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ για την ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας
 με προσωπικό και εξοπλισμό;
 
 
-Ποια επιστημονική προσέγγιση οδηγεί στο κλείσιμο και την υπολειτουργία 
των δημόσιων δομών ΠΦΥ (Περιφερικά Ιατρεία, ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας) 
και την μεταφορά του προσωπικού τους στα νοσοκομεία, στερώντας τον οικογενειακό γιατρό
 και εκεί ακόμα που υπάρχει, επομένως και την μοναδική δυνατότητα του πληθυσμού 
για άμεση πρόσβαση σε στοιχειώδη έγκαιρη περίθαλψη;
 
 
– Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλλει την στέρηση Μέσων Ατομικής Προστασίας 
και για τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς που θέλουν να συμβάλουν 
στην μάχη ενάντια στην επιδημία; Πως γίνεται να καλούμε τον κόσμο να επικοινωνεί άμεσα 
με το γιατρό του αν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα 
και ταυτόχρονα αυτόν τον γιατρό στις λίγες περιπτώσεις που υπάρχει να τον απομακρύνουμε;;
 
 
Δεν μετατρέπεται έτσι το “μένουμε σπίτι” σε “κινδυνεύουμε στο σπίτι” 
μόνο και μόνο για να παρουσιάσει η κυβέρνηση μια ψεύτικη εικόνα ότι έκανε προσλήψεις 
στα νοσοκομεία; Οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου που μας καλούν να
 “κρυφτούμε” από τον ιό γιατί κρύβουν τη μισή αλήθεια; 
Η επιστήμη πρέπει να είναι ανεξάρτητη από πολιτικές, κυβερνητικές 
και επιχειρηματικές σκοπιμότητες. 
Την ανεξαρτησία της και το ελεύθερο, δημιουργικό πνεύμα κόντρα σε όλα τα συμφέροντα 
θα το υπερασπίσουμε σθεναρά. Είναι ζήτημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης!»
 
 
Συλλογή Υπογραφών

1) Τσιμάρας Κώστας, Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας, Κ.Ψ.Υ.-Γ.Ν. Κεφαλονιάς.
2) Κουβίδης Γιώργος, Ακτινολόγος, ΨΝΑ Δρομοκαίτειο
3) Γιαννόπουλου Ασημίνα, νοσηλεύτρια, Ασκληπιείο Βούλας.
4) Ζολινδάκη Χρυσούλα Αναισθησιολογος, Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
5) Καραντάλη Ειρήνη, Υ. Ε Βοηθός Θαλάμου Τμήμα Αποστείρωσης, Ασκληπιείο Βούλας
6) Συντριλάλας Αντώνιος Ορθοπαιδικος, Ασκληπιείο Βουλας
7) Φίλιος Αθανασιος, Ουρολόγος, Ασκληπιείο Βουλας
8) Πανταζης Λαμπρος, ΕΚΑΒ.
9) Σκούρτη Ισμήνη, Νοσηλεύτρια, Ασκληπιειο Βούλας
10) Πανά Αναστασία, Νοσηλεύτρια, Ασκληπιείο Βούλας
11) Διαμαντοπουλος, Νικόλαος οδηγός, Ασκληπιειο βουλας
12) Τσαλαπατάνη Ειρήνη, Βιβλιοθηκονόμος, Ασκληπιείο Βούλας
13) Θεοδωροπούλου Ρεβέκκα, Κοινωνική Λειτουργός, ΨΝΑ
14) Τσοχανταρης Λάμρος, Νοσηλευτής, Ασκληπιείο Βούλας
15) Κατσέτα Ευφροσύνη, νοσηλεύτρια, Ασκληπειιο Βουλας
16) Γεροκωστα Κωνσταντίνα, Β. Νοσηλευτή, Γ.Ν.Ν.Σητειας
17) Μπανουμπ Μαρία, Νοσηλευτρια, Ασκληπιείο Βούλας
18) Βασιλειάδη Αικατερίνη, Νοσηλεύτρια, Ασκληπιείο Βούλας
19) Ξιφιλινου Αναστασία, Νοσηλεύτρια, Ασκληπιείο Βούλας .
20) Λεβέντη Αργυρώ, ειδικευόμενη ΩΡΛ , Γεννηματάς
21) Σερβετά Κέλλυ, Γιατρός, Τζανειο Νοσοκομείο
22) Βαρναβα Δέσποινα, Κοινωνική Λειτουργός, Ασκληπιειο Βουλας
23) Καραβάς Αντώνης, Παθολόγος, Κ.Υ. Ηλιούπολης
24)Καλιαμπάκος Σωτήρης, αυτοαπασχολούμενος, Υγεία
25) Ηλιόπουλος Ηλίας, ορθοπεδικός, ΓΝ Αιγίου
26) Τραντος Γιάννης Άγγελος, ειδικευόμενος Ορθοπαιδικής, ΓΝΑ ΚΑΤ
27)Ζερβα Κανελλινα, καρδιολόγος, αυτοαπασχολούμενη
28)Κυριαζή Ιωάννα, Παρασκευάστρια, Κ.Υ. Ναυπλίου
29)Τζαβάρα Βασιλική, Παθολόγος, Γ.Ν. Ερυθρός
30)Βήχας Γιώργος, Καρδιολόγος, Κ.Υ. Δάφνης
31)Παταβούκας Γεώργιος, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
32)Φαλάρα Αρετή, Αναισθησιολόγος, Αγροτική Ιατρός, Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου
33)Κριμιτζά Ελίζα Κ.Υ. Αγνάντων
34)Καραμπέλη Μαρία, ειδικευόμενη Παθολογίας, Γ.Ν. Ερυθρός
35)Χαμόδρακα Ευτυχία, Καρδιολόγος, Ασκληπιείο
36)Γκιόκα Αλεξάνδρα, Ψυχίατρος, Αυτοαπασχολούμενη
37)Καράνταλη Ειρήνη, Βοηθητικό Υγειονομικό, Ασκληπιείο
38)Κουτσανέλλου Δώρα, Ψυχολόγος, Δρομοκαΐτειο
39)Καρούτσου Αλεξάνδρα, Νοσηλεύτρια, Ασκληπιείο
40)Καλαβρή Ελένη, Πνευμονολόγος, Ασκληπιείο
41)Πύρρου Νικολέτα, Αγροτικός Ιατρός, Ν. Γρεβενών
42)Καραταράκης Κώστας, Παθολόγος, Λασιθίου
43)Μαυρεδάκη Πηνελόπη, Παιδίατρος, Κ.Υ. Βάμου
44)Κοκκινάκη Ιώαννα, ειδικευόμενη Παθολόγος, Ν. Σωτηρία
45)Ζουρμπάκη Ανδρομάχη, Παθολόγος, Αυτοαπασχολούμενη
46)Παπακωστοπούλου Αικατερίνη, Στρατιωτικός Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
47)Μαρκάκος Αναστάσιος, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
48)Γρίβας Γρηγορής, Παιδίατρος, Κ.Φ. Σκαραμαγκά
49)Δεληγιάννη Χρύσα, Παιδίατρος, Κ.Υ. Αμοργού
50)Νταουντάκη Ειρήνη, Νεφρολόγος, Ν. Ρεθύθμνου
51)Ασημακόπουλους Λάμπρος, ειδικευόμενος Ψυχίατρος, Κατερίνης
52)Φωτάκης Στέλιος, Καρδιολόγος, Κ.Υ. Καλυβίων
53)Τσουμίδη Πόπη, ειδικευόμενη Καρδιολόγος, Ν. Γεννηματάς
54)Παπαθεοδώρου Παναγιώτης, Νοσηλευτής, Κ.Υ. Βάμου
55)Θεοδωσοπούλου Πολυξένη, ειδικευόμενη Αναισθησιολογίας, Αρεταίειο
56)Κυπαράκης Γεώργιος, Γενικός Ιατρός, Κ.Υ. Βάμου
57)Καλουδά Τριανταφυλλιά, ειδικευόμενη Ψυχίατρος, Ψ.Ν.Θ.
58)Κλωνιζάκης Μάρκος, αυτοαπασχολούμενη Ψυχίατρος
59)Ντόβολος Σεραφείμ, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
60)Καλάρας Γιώργος, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
61)Πρώιμος Αλέξανδρος, Ε/Θ, Ψ.Ν.Α
62)Λιώρη Σωτηρία, ειδικευόμενος Καρδιολόγος, Αττικό
63)Διαμαντόπουλος Μάριος Ιωάννης, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
64)Σταυρόπουλος Γιώργος, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
65)Νικολαϊδης Γιώργος, Ψυχίατρος, Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού
66)Συνδικάκης Κωνσταντίνος, Οφθαλμίατρος, αυτοαπασχολούμενος
67)Παπανικολάου Πάνος, Νευροχειρουργός, Γ.Ν. Νίκαια
68)Ρίζος Μιχάλης, Παθολόγος-Εντατικολόγος, Αττικό
69)Σκούφογλου Νικόλας, είδ/νος ορθοπεδικός, Ευαγγελισμός
70)Δικαιάκος Ι. Μιχάλης, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου
71)Λιοδάκης Ανδρέας, Ωτορινολαρυγγολόγος, ελ. Επαγγελματίας
72)Στεργίου Δημήτρης, Ειδικευόμενος Χειρουργικής , Ευαγγελισμός
73)Ζδούκος Θοδωρής , Γενικός Γιατρός , Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας
74)Τσοχατζής Στέλιος, Γ.Ν. Αιγίου
75)Οταπασίδου Σταυρούλα, Οφθαλμιατρείο Αθηνών -Συνεργάτης ΕΚΑΒ
76)Μαρκάτης Λευτέρης, Πνευμονολόγος, Γ.Ν. Κέρκυρας
77)Ζιαζιάς Δημήτρης , ειδικευόμενη παθολογίας, ΠΓΝΠ
78)Αργύρης Χρήστος, ειδικευόμενος ακτινολογίας, Γεννηματάς Αθήνα
79)Πανταζόπουλος Τάσος, ειδικευόμενος ογκολογίας, ΑΤΤΙΚΟ
80)Οικονόμου Δημήτρης, ειδικευόμενος Καρδιολογίας, Ευαγγελισμό
81)Καραγιάννης Μηνάς, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
82)Γαβριηλίδου Μάρθα, Νοσηλεύτρια, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης
83)Καττούλας Μάνος, Ψυχίατρος, Αυτοαπασχολούμενος
84)Θεοδωρίδου Αντιγόνη, Νοσηλεύτρια, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης
85)Νείλα Χριστίνα, Παιδίατρος, Αυτοαπασχολούμενη, Αγρίνιο
86)Χαρίτος Παντελής, Ειδικευόμενος Παθολόγος, Π.Ν Βασιλείας, Ελβετία
87)Ανδροβιτσανέα Πέγκυ, Οδοντίατρος, Αθήνα
88)Μπέκος Χρήστος, Νοσηλευτής, Νοσοκομείο Τρίπολης
89)Μόρφης Νικόλαος, Ειδικευόμενος Γενικής χειρουργικής, Ευαγγελισμός
90)Παπανικολάου Σπυριδούλα, Νοσηλεύτρια, ΚΥ Βόνιτσας
91)Μπεμπλιδάκης Θρασύβουλος, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
92)Μερμίγκης Στέλιος, Φαρμακοποιός, Νομός Αγρινίου
93)Καλαρά Ηλέκτρα, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
94)Γκάντος Σταύρος, Νοσηλευτής ΚΑΤ
95)Δημητρακόπουλος Χαράλαμπος, ειδικευόμενος Παθολογίας, ΓΝ Χαλκίδας
96)Φωκάς Σταύρος, ειδικευόμενος Νεφρολόγος, Γεννηματάς
97)Παυλής Ευστράτιος, Παθολόγος, ΚΥ Άτισσας
98)Πουλικάκος Παναγιώτης, Παθολόγος Εντατικολόγος, αυτοαπασχολούμενος
99)Σκυργιανή Μυρτώ, Αγροτική Ιατρός, Ν. Μυτιλήνης
100)Κουκούλα Χρυσούλα, Αγροτική Ιατρός, Κ.Υ. Πλωμαρίου
101)Λιόπα Παναγιώτα, Νοσηλεύτρια, Ν. Κοζάνης
102)Μίχου Παρασκευή, Νοσηλεύτρια, Στουτγκάρδη
103)Δάφνη Μαρία, Παθολόγος, ΓΝ. Ερυθρός
104)Αποστόλου Ουρανία, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Νίκαια
105)Χαραλαμπίδης Χαράλαμπος, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
106)Αντωνιάδης Λάμπρος, Κτηνίατρος, Ζωγράφου
107)Ράπτης Ιωάννης, Γενικός Ιατρός, Αθήνα
108)Ζαροκώστας Κωνσταντίνος, ειδικευόμενος Βιοπαθολογίας, Άγιος Σάββας
109)Ψυχάρης Παναγιώτης, Ορθοπαιδικός, ΚΥ Βύρωνα
110)Χαραλαμπίδης Νίκος, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Λαμία
111)Παπαναστασίου Αφροδίτη, Νοσηλεύτρια
112)Σταύρου Μιχάλης, Οδοντίατρος, Αθήνα
113)Γεωργόπουλος Αχιλλέας, ειδικευόμενος καρδιολογίας, Παπανικολάου Θεσσαλονίκη
114)Χούχου Παγώνα, Παιδίατρος – Νεογνολόγος, 1ο ΤΟΜΥ , Ξάνθη
115)Τζουγανάτου Ελένη- Μαργαρίτα, Ειδικευόμενη Παθολογίας, Τζάνειο
116)Δαλαμπίρα Αναστασία, Νοσηλεύτρια, ΚΥ Σιατίστας
117)Χριστοδούλου Παναγιώτης, Ειδικευόμενος Βιοπαθολογίας, Ν. Χατζηκώστα, Ιωάννινα
118)Νικολαίδου Μαρία, Κοινοτική Νοσηλεύτρια
119)Βαρτζελή Παναγιώτα, Πνευμονολόγος/Εντατικολόγος, Μεταξά
120)Γιαπράκης Γιάννης, Ακτινολόγος, αυτοαπασχολούμενος, Αγρίνιο
121)Χακάς Γιάννης, Ακτινολόγος, Γιαννιτσά
122)Βήνη Δήμητρα, Παιδίατρος, Νίκαια
123)Παπανάκη Αργυρώ, Νοσηλεύτρια, ΚΥ Νεάπολης
124)Διονυσοπούλου Βασιλική, Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, Νίκαια
125)Βλάχος Στέφανος, Ειδικευόμενος Παθολογίας, Λαικό
126)Κουτσοδόντης Γιάννης, Νοσηλευτής, Νοσοκομείο Χίου
127)Νικολούλης Νικόλαος, Καρδιολόγος, ΓΝ Κατερίνης
128)Δουγάλη Σουλτάνα, Νοσηλεύτρια, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης
129)Καμτσίου Δημήτριος, Νοσηλευτής, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης
130)Παπαδοπούλου Αντιγόνη, Νοσηλεύτρια, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης
131)Σαρμανιώτη Ευθαλία, Νοσηλεύτρια, ΓΝ Λάρισας
132)Καρακούλα Μαρία, Ειδικευόμενη Ψυχίατρος, ΨΝΘ
133)Τσιρώνης Γιώργος, Παθολόγος- Ογκολόγος, Νοσοκομείο Λευκωσίας
134)Βρύση Ελένη, Νοσηλεύτρια, Γ.Ν. Καρδίτσας
135)Ζολινδάκη Χρυσούλα, Αναισθησιολόγος, Νοσοκομείο Νίκαιας
136)Ντουράκη Σοφία, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
137)Δεμερίδου Φανή, Οδοντίατρος, Θεσσαλονίκη
138)Ζαμάνης Νικόλαος, Νοσηλευτής, Σισμανόγλειο
139)Μπέλτσιος Μιχάλης, Ορθοπεδικός, Θριάσιο
140)Καραπάνου Αμαλία, Νοσηλεύτρια
141)Μπούρτζος Ζήσης, Φαρμακοποιός – Φοιτητής Ιατρικής
142)Χρυσικάκος Ευστάθιος, Νοσηλευτής, Σισμανόγλειο
143)Βάβουλης Γιώργος, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
144)Πρέκατες Χρήστος, Οφθαλμίατρος, Τρίκαλα
145)Αλεξανιάν Ιωάννης, Καρδιολόγος, Ευαγγελισμός
146)Κωστούλα Ευτυχία, Αγροτική ιατρός, ΚΥ Ιτέας
147)Μπογάς Μανουσέλης Αλέξανδρος, Ιατρός
148)Σαββίδης Γρηγόριος, Γενικός Ιατρός, ΚΥ Πλωμαρίου
149)Μπάρκουλα Θεοδώρα, Νευρολόγος, ΓΟΝΚ Άγιοι Ανάργυροι
150)Χαράλαμπος Κώστας, Γενικός Χειρουργός, Υγεία
151)Χριστόπουλος-Τιμογιαννάκης Ευάγγελος, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
152)Ηλιάκη Αγάπη, Αγροτική ιατρός, ΚΥ Πλωμαρίου
153)Σεμερτζιαν Σωτήριος, Ειδικευόμενος Παιδιατρικής, Αγία Σοφία
154)Μαραγκουδάκης Μανώλης, Ειδικευόμενος Ακτινοθεραπευτικής, Αττικό
155)Μηλιού Δέσποινα, Ειδικευόμενη Ψυχιατρικής, Αιγινήτειο
156)Μηνακάκη Νεφέλη, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
157)Παπαδημητρίου Μαριάννα, Βιοπαθολόγος, Αθήνα
158)Μπουχάλη Βάσω, Παθολόγος, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης
159)Αννέτα Πολίτου, Χειρούργος Οδοντίατρος, ομοιοπαθητικός, Καλαμάτα
160)Δημητρακόπουλος Χρήστος, Γενικός Ιατρός, ΚΥ Μεγαλόπολης
161)Κουκουνιάρης Γεώργιος, Γενικός Χειρούργος, N. Hull, Ηνωμένο Βασίλειο
162)Νούνη Αθανασία, Νοσηλεύτρια, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης
163)Κοσμοπούλου Όλγα, Παθολόγος Λοιμωξιολόγος, Νίκαια
164)Κουτσίμπα Δάφνη, Ακτινοδιαγνώστρια, Γεννηματάς Θεσσαλονίκης
165)Μποτσάκης Κωνσταντίνος, Ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής, Ευαγγελισμός
166)Μποξίνη Άννα, Νοσηλεύτρια, Ν. Χατζικώστα, Ιωάννινα
167)Σπηλιοπουλος Ορέστης, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
168)Γκουτζιώτης Ιωάννης, Γενικός χειρουργός, Θεσσαλονίκη
169)Πάππου Χριστίνα, νοσηλεύτρια , ΓΝ Βέροια
170)Παπαδόπουλος Ευθύμης, Ορθοπεδικός, Ηράκλειο Κρήτης
171)Καρακώτια Αλεξάνδρα, Ειδικευόμενη Ψυχιατρικής, ΚΨΥ
172)Μαρκούτσα Θεοδοσία, Αγροτική ιατρός, ΚΥ Κανδάνου
173)Παπαδόπουλος-Μανωλαράκης Παναγιώτης, ειδικευόμενος Νευροχειρουργικής, Νίκαια
174)Καραγεωργίου Άννα, ειδικευόμενη γενικής ιατρικής, Ιπποκράτειο
175)Γιαμούρη Στέλλα, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
176)Ανδρουτσοπούλου Χριστίνα, Γενική ιατρός, 2η ΤΟΜΥ Πάτρας
177)Παπαδημητρίου Μαρία, Νοσηλεύτρια 2ο ΚΥ Περιστερίου
178)Μαριέττα Κωνσταντοπούλου, Ιατρός σε αναμονή ειδικότητας
179)Μαρία Γρενζελιά, ειδικευόμενη ακτινοθεραπευτικής, Αρεταίειο
180)Χαριτίδη Μαρία, Παθολόγος, ΜΕΘ Θριασίου
181)Νείλας Γιάννης, Νευρολόγος Αγρίνιο
182)Ρομπολάκη Μαντώ, Αγροτική ιατρός, ΓΝ – ΚΥ Νάξου
183)Μουστεράκης Στέλιος, Διοικητικός υπάλληλος, Ασκληπιείο Βούλας
184)Παπαδοπούλου Ευτυχία-Ελευθερία, Τραπεζοκόμος, Ασκληπιείο Βούλας
185)Χαλιόρη Ιουλία, Αιματολόγος, Γεννηματάς
186)Σαριδάκης Γιάννης, Γιατρός, Νοσοκομείο Ρεθύμνου
187)Λυμπεροπούλου Ευδοκία, Νοσηλεύτρια, Ασκληπιείο
188)Παπούτση Μαρία, Νοσηλεύτρια, Ν. Χατζηκώστα
189)Μπάντα Σοφία, Νοσηλεύτρια, Ασκληπιείο Βούλας
190)Σκυλάκου Βασιλική, Β. Νοσηλευτή, Ασκληπιείο Βούλας.
191) Γαλιανου Στέλλα, ψυχολόγος, Δρομοκαΐτειο
192) Μιχαήλ Μυρσίνη, διοικητικός, Ασκληπιείο Βούλας
193) Δαρεμα Σταματίνα, διοικητικός, Ασκληπιείο Βούλας
194) Δημήτρης Γαρδικλής, Νοσηλευτής, Ασκληπιείο Βούλας
195) Δημήτρης Μπαμπαλής, Παθολόγος – Εντατικολόγος, Δ/ντής ΤΕΠ ΓΝ Λάρισας
196) Χριστίνα Κυδώνα,Παθολόγος-Εντατικολόγος, Ιπποκράτειο Θεσσαλονικης
197) Παραστατιδου Δημητρα, Νοσηλευτρια, Ασκληπιειο Βουλας
198) Τσαβαλά Κατερίνα, Διοικητικός, Ασκληπιείο Βούλας
199) Κοσιώρη Ιωάννα, Νοσηλεύτρια, Ασκληπιείο Βούλας
200) Παρθένης Δημήτρης, Αγγειοχειρουργός, Λαϊκό


Δεν φύλαξες καβάτζες!

  Δεν φύλαξες καβάτζες! 1 Μαΐου 2024 Με διάλεξες, ποτέ δεν ρώτησες ποιος άνεμος με έφερε μπροστά σου! Σιώπησες από αγάπη, σιώπησα από φόβο μ...