Σπιτική λεμονάδα
Συνταγή πανεύκολη με δύο μονάχα υλικά από μία φιλόσοφη Θεία, τη Θεία Μαρία!!!
Υλικά
500 ml χυμός λεμονιού
500 γ. ζάχαρη
(εμείς χρησιμοποιήσαμε... λίγο λιγότερη ζάχαρη)
3-4 φλούδες λεπτές λεμονιού
Ποσότητα : ελάχιστα παραπάνω από μισό λίτρο
Εκτέλεση
Ένα λεμόνι το πλένουμε και το ξεφλουδίζουμε ίσα ίσα...
Δε θέλουμε την άσπρη σάρκα στη φλούδα, διότι θα πικράνει...
Στύβουμε τα λεμόνια μας.
Τα σουρώνουμε...
Σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού μας.
Προσθέτουμε 3-4 φλούδες.
Προσθέτουμε τη ζάχαρή μας.
Ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει η ζάχαρή μας σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει μία βράση, το σβήνουμε.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει...
Σουρώνουμε και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι.
Υλικά
500 ml χυμός λεμονιού
500 γ. ζάχαρη
(εμείς χρησιμοποιήσαμε... λίγο λιγότερη ζάχαρη)
3-4 φλούδες λεπτές λεμονιού
Ποσότητα : ελάχιστα παραπάνω από μισό λίτρο
Εκτέλεση
Ένα λεμόνι το πλένουμε και το ξεφλουδίζουμε ίσα ίσα...
Δε θέλουμε την άσπρη σάρκα στη φλούδα, διότι θα πικράνει...
Στύβουμε τα λεμόνια μας.
Τα σουρώνουμε...
Σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού μας.
Προσθέτουμε 3-4 φλούδες.
Προσθέτουμε τη ζάχαρή μας.
Ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει η ζάχαρή μας σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει μία βράση, το σβήνουμε.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει...
Σουρώνουμε και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι.
https://www.gandmclub.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου