ΜΑΥΡΟ ΛΑΧΑΝΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΣΚΛΗΡΟ ΣΙΤΑΡΙ
Συστατικά (για 2 άτομα) :
Ένα πολύ θερμό χαιρετισμό σε όλους σας και πολλές ευχαριστίες που οφείλονται στην υπομονή που έχετε, για τις εκατοντάδες των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των ειδοποιήσεων που μου έστειλατε ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ! 🤗 Με ενθαρρύνετε να πειραματιστώ και να προτείνω πρωτότυπες εναλλαγές χωρίς σκληρότητα έτσι ώστε η έννοια του φαγητού vegan να μην σημαίνει να σταματάς τις γεύσεις αλλά να μπορεί να φτάνει ψηλά!
Σας ευχαριστούμε ολόψυχα 😉👊
Ας δούμε τι συναντάμε αυτή τη φορά ...
Το λάχανο είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στους κρύους μήνες και θεωρείται σήμερα ένα σούπερ τροφίμων λόγω της σημαντική πηγή της βιταμίνης Α , C και Ε .
Είναι πολύ διάσημο ιδιαίτερα στην Τοσκάνη για την περιβόητη ribollita
Αποδεικνύεται ότι είναι χαμηλο στους υδατάνθρακες αλλά πλούσιο σε ασβέστιο (σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με το αγελαδινό γάλα), το κάλιο και χρησιμοποιείται στις συνταγές μας Πιστεύεται ότι βοηθά στην προστασία του καρδιαγγειακού μας συστήματος, καθώς είναι πλούσιο σε μεταλλικά άλατα έχει επίσης στοιχεία με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Είστε έτοιμοι ... ??? Ακολουθήστε με σε αυτή τη απλή συνταγή με τους πρώτους καρπούς της σεζόν, εφικτό σε σύντομο χρονικό διάστημα !!
Συστατικά (για 2 άτομα) :
160 γραμμάρια μακαρόνια σπόρου σκληρού σίτου
300 γρ. Μαύρου λάχανου
2 ντομάτες κεράσι
1 σκελίδα σκόρδο
2 πυρήνες από καρύδια
Γλυκιά πάπρικα
αλάτι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε το μαύρο λάχανο που λάβαμε από τον έμπιστο προμηθευτή μας.
Εδώ, από την άλλη πλευρά, είναι επείγον να ευχαριστήσω τον μεγάλο αδελφό μου που από την Εμίλια Ρομάνια μου έδωσε ένα δώρο μαύρου λάχανου με μια πραγματικά εξαιρετική συνέπεια και γεύση. 😜👊
Φιλώστε το σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για περίπου 6 λεπτά
Αφού στραγγίσετε, αφήστε το να ξεκουραστεί για 4/5 λεπτά ώστε να απαλλαγεί από το νερό ...
... και σε μια κατσαρόλα με μερικές μεγάλες στροφές ελαιόλαδο, μια τεμαχισμένη σκελίδα από ξερό σκόρδο από το οποίο θα είχαμε φροντίσει να αφαιρέσουμε τη καρδιά.
Όταν το σκόρδο αρχίσει να φτάνει στο ξανθό του χρώμα , θα προσθέσουμε το μαύρο λάχανο μας, θα το γυρίσουμε και θα το ανακατώσουμε για περίπου 5/6 λεπτά ώστε να πάρει γεύση.
Στη συνέχεια παίρνουμε το μπλέντερ βύθισης και χρησιμοποιώντας ένα ειδικό ποτήρι δίνουμε ένα πέρασμα στο αρωματισμένο μαύρο λάχανο μας ...
... προσέχοντας να προσθέσετε 2 ντομάτες κεράσι και μια πρέζα αλάτι (και επίσης αν θέλετε το σκόρδο που είναι στο τηγάνι για να δώσει γεύση στο λάχανο μας ).
Το αποτέλεσμα που πρέπει να επιτύχουμε δεν πρέπει να είναι ένα υπερβολικά λεπτό σιτάρι , συνιστώ!
Τότε θα είναι καιρός να βουτήξουμε το pici στο αλατισμένο νερό
Ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι το pici είναι μια μορφή ζυμαρικών που κατά μέσο όρο χρειάζεται αυτά τα 15 ακόμη και 20 λεπτά μαγειρέματος ! Αλλά μην απελπίζεστε επειδή η αναμονή για το μαγείρεμα θα αποδώσει με απόλαυση για τον ουρανίσκο
Σας συνιστώ να τα αποστραγγίζετε al dente
Li τότε θα αναστατώσει 😜 (ή άλμα ) σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά έτσι ώστε αγκαλιά το πέστο από μαύρο λάχανο έχουμε επιτύχει
Αφού τους αφήσουμε να ξεκουραστούν για περίπου 2 λεπτά (η ώρα για να παίξουν τα άμυλα ζυμαρικών ) ...
... impiatteremo μετά από μια λύση.
Στο κάτω μέρος θα πασπαλίζουμε μια άφθονη κουταλιά της πέστο μας και στην κορυφή θα τοποθετήσουμε τη φωλιά μας pici γυαλίζοντας με ένα γύρο λάδι EVO .( ελαιόλαδο )
Μπορούμε να προσθέσουμε μια τραγανή σημείωση με κάποιους πυρήνες καρυδιών (που δεν είχα προσθέσει κατά τη διάρκεια της φάσης παραγωγής του πέστο για να αποφευχθεί η συρρίκνωση του σιδήρου να συνδέεται πάρα πολύ με το ίδιο το λάχανο !)
Ένα ελαφρύ ψεκασμό της γλυκιάς πάπρικας και από την έξοδό σας ... αφήστε τον ουρανίσκο σας να απολαύσετε τη γεύση αυτών των μαύρων σπασμένων pici .
Θα προλάβουμε νωρίς, μην ανησυχείτε ότι δεν θα εξαφανιστώ πάλι 🤞😉 ή αν συμβεί ... Θα επανεμφανισθώ , μόλις σας έδωσα τη διαδήλωση! 😝👍
https://inthenameofseitan.wordpress.com/