Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

FUSILLI (ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΔΙΧΡΩΜΑ ΑΠΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ), ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΖΑΜΠΟΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ, BURRATA (ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΤΥΡΙ) ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ


FUSILLI (ΖΥΜΑΡΙΚΑ διχρωμα ΑΠΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ), ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΖΑΜΠΟΝ  παρμεζανα, BURRATA (κρεμωδεσ τυρι) ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ 



Καλημέρα σε όλους. Σήμερα θα προτείνω ένα δικό μου πιάτο  ένα ζυμαρικό ( fusilli και αλεύρι σιμιγδαλιού) που σερβίρεται με παρμεζάνα και σοτάρεται με απλή σάλτσα από μανιτάρια πορτσίνι, ζαμπόν σερρανό και βούτυρο. Σερβίρεται πάνω με μια φέτα τραγανό χοιρινό ζαμπόν. 
Το πιάτο είναι κατάλληλο για μια ιδιαίτερη ημέρα ή ένα πάρτι ή για κάποιο άλλο γεγονός, έχει ένα μέτριο κόστος και ένα αρκετά γρήγορο χρόνο προετοιμασίας. Χρησιμοποιούμε ζυμαρικά που αγοράζονται στο σούπερ μάρκετ. Και με αυτό πάμε με τη με τη συνταγή.
Πληροφορίες:
  1. Χαμηλή δυσκολία
  2. Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
  3. Δόση για 4 άτομα
  4. Μέσο κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  1. 450 γρ. 2-χρώμα fusilli (ζυμαρικά)
  2. 20 φέτες ζαμπόν serrano
  3. 3 σκελίδες σκόρδο
  4. μισό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 400 γρ. μανιτάρια πορτσίνι
  6. 1burrata (κρεμώδες τυρί)
  7. 200 γρ. ψιλοκομμένη παρμεζάνα
  8. 20 γρ. από το βουτύρου
  9. 20 ml ελαιολάδου
  10. καλό αλάτι και μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
  11. μισό ποτήρι λευκό κρασί
  12. λίγο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  13. 20 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αρχίζουμε να μαγειρεύουμε τα μανιτάρια πορτσίνι με τις σκελίδες σκόρδο, λιγο ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο, ανάλογο αλάτι και μαύρο πιπέρι και μετά από μερικά λεπτά όταν σωθεί το νερό, το σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, τελικά προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Λοιπόν, τώρα σε ένα μπολ βάζουμε τα μισά μανιτάρια και προσθέτουμε το burrata, τα κόβουμε σε κομμάτια που τελικά τα συντρίβουμε με ένα μίξερ που ελέγχοντας πάντα το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Τώρα σε ένα άλλο τηγάνι μαγειρεύουμε το μισό κρεμμύδι με το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε μια κουταλιά νερό για να μην καεί και όταν γίνει μαλακό προσθέτουμε το ζαμπόν χωρισμένο σε λωρίδες (αφήνουμε πίσω 4 φέτες που τηγανίζουμε ή βάζουμε 40 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων για να διακοσμήσουμε το πιάτο) και μετά από μερικά λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια που έχουμε αφήσει στην άκρη, τη σάλτσα burrata και τα θρυμματισμένα μανιτάρια. Ανακατέψτε τα όλα, απενεργοποιήστε την εστία, ελέγξτε το αλάτι και το πιπέρι, αφήστε μια αρκετά παχιά σάλτσα ανοιχτό καφέ χρώμα.
Τώρα κάνουμε τα καλούπια παρμεζάνας: Βυθίζουμε ένα γάντζο με ένα νήμα λάδι, το στεγνώνουμε με χαρτί και όταν το τηγάνι είναι ζεστό στη βάση, τοποθετούμε ομοιόμορφα ένα ελαφρύ στρώμα τριμμένη παρμεζάνα, σιγοβράζοντας πάντα, μέχρι να γίνει καστανό, μόλις η παρμεζάνα γίνει σκληρή τη βάζουμε σε βάση πλάκας για να της δώσουμε το κυλινδρικό σχήμα πιέζοντας ελαφρά. 
Ωραία, τώρα τη βγάζουμε από την πλάκα αφήνοντας τη να κρυώσει και ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να έχουμε 4 καλούπια.
Μόλις φτιάξουμε τη παρμεζάνα, μαγειρεύουμε τα fusilli για 4-5 λεπτά αν τα ζυμαρικά είναι φρέσκα, αν όχι τότε μεγαλώνει ο χρόνος που χρειάζεται και μόλις ετοιμαστούν, ρίχνουμε τη σάλτσα με λίγα κουτάλια νερό και με  χαμηλή φωτιά τα μαγειρεύουμε μέχρι να δέσουν τα ζυμαρικά με τη κρεμώδη σάλτσα και τα σερβίρουμε, βάζοντας τα ζυμαρικά στο καλούπι και από πάνω το τραγανό ζαμπόν.
Μπράβο σας, είστε έτοιμοι να φάτε. Καλή σας όρεξη.
Σας αφήνω τη φωτογραφία για να δείτε πώς φαίνεται το πιάτο και όπως πάντα για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή απορίες, μπορείτε να γράψετε σε αυτό το blog. 
Σας χαιρετώ μέχρι την επόμενη συνταγή.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Γρήγορη περιοδεία της Ταϊλάνδης

Γρήγορη περιοδεία της Ταϊλάνδης

Το 2007, μετά την επίσκεψη στο Βιετνάμ, η ομάδα μας έφτασε στην Ταϊλάνδη. Ήταν μια γρήγορη περιοδεία γύρω από την Μπανγκόκ ως επί το πλείστον, έτσι το πιο εντυπωσιακό μέρος αυτού του σκέλους στο ταξίδι μου στην Ασία ήταν το Μεγάλο Παλάτι.
«Το Grand Palace Thai พระบรม มหาราช วังPhra Borom Maha Ratcha Wan ζ) είναι ένα συγκρότημα κτιρίων στην καρδιά της Μπανγκόκ , στην Ταϊλάνδη Το παλάτι υπήρξε επίσημη κατοικία των Βασιλέων του Σιάμ (και αργότερα της Ταϊλάνδης) από το 1782. Ο βασιλιάς,η αυλή του και η βασιλική κυβέρνησή ζούσαν στο χώρο του παλατιού μέχρι το 1925. Ο βασιλιάς Bhumibol Adulyadej (Rama IX) στη βασιλική βίλα Chitralada και ο διάδοχος του βασιλιά Vajiralongkorn (Rama X) στην  αίθουσα- κατοικία Amphorn Sathan , τόσο στο παλάτι Dusit, αλλά το Μεγάλο Παλάτι που χρησιμοποιείται ακόμα για επίσημες εκδηλώσεις. Αρκετές βασιλικές τελετές και κρατικές λειτουργίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο μέσα στα τείχη του παλατιού. Το παλάτι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της Ταϊλάνδης.
Με στοιχεία από τη "-Wikipedia  
Ένα άλλο σημείο που θα επισκεφτεί κανείς στην Ταϊλάνδη είναι οι παραλίες. Επισκεφθήκαμε αυτή την φορά στο Patong Beach.
Στους δρόμους, υπήρχε αφθονία πρόχειρου φαγητού! Θυμάμαι ότι βρήκα μερικά νόστιμα μπαρ παγωτού durian σε μια από τις βόλτες μου
Αντί του παραδοσιακού Tuk Tuk, υπήρχαν αυτά τα μικρά κίτρινα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για ταξί.
Tuk Tuk ή τρεις τροχούς είναι ένας κοινός φθηνός τρόπος μεταφοράς στη Σρι Λάνκα. Ορισμένοι λένε "Bajaj", καθώς είναι το πρώτο εμπορικό σήμα στη Σρι Λάνκα από την Ινδία. Πολλοί αλλοδαποί βρίσκουν εύκολο και φθηνό τρόπο να ταξιδεύουν σε κοντινή απόσταση κατά τη διάρκεια της παραμονής τους και είναι ανοικτός χώρος που τους επιτρέπει να βλέπουν το περιβάλλον και κάποιοι απολαμβάνουν τη ροή του ανέμου ενώ ταξιδεύουν.        Με στοιχεία από τη "-Wikipedia  

Πού έμεινα

Το Burasari Patong Beach Resort ήταν εκεί που έμεινα. Αυτές οι φωτογραφίες ήταν από το 2007, οπότε θα ήταν διαφορετικό τώρα. Εδώ είναι ο σύνδεσμος .
Δυστυχώς, δεν παρέμεινα στην Ταϊλάνδη εδώ και πολύ καιρό. Θα ήθελα πολύ να επισκεφθώ και πάλι στο μέλλον.
https://chocoviv.home.blog/

Πως ανοίγουν τα στενά παπούτσια – 8 τρόποι για να γίνουν άνετα



Σίγουρα θα σας έχει τύχει να βρείτε το τέλειο ζευγάρι παπούτσια, να το αγοράσετε και στη συνέχεια να συνειδητοποιήσετε πως είναι πολύ στενά και είναι αδύνατον να τα περπατήσετε άνετα με αυτά. Τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση για να μην σας χτυπάνε τα παπούτσια; Τα αφήνετε στην άκρη της ντουλάπας και δεν τα ξαναφοράτε ή αναρωτιέστε «πως να ανοίξω τα στενά παπούτσια;»
Πριν αποφασίσετε να πάτε στον τσαγκάρη, μάθετε πως μπορείτε να ανοίξετε τα στενά παπούτσια μόνη σας στο σπίτι. Δοκιμάστε λοιπόν μερικές απλές μεθόδους για να κάνετε τα σφιχτά και άβολα παπούτσια πιο άνετα.
Αν και πάλι δεν καταφέρετε να τα ξεχειλώσετε αρκετά και να τα κάνετε ευκολοφόρετα με τα μικρά αλλά αποτελεσματικά μυστικά που θα δείτε παρακάτω, τότε απευθυνθείτε στον ειδικό για άνοιγμα στο καλαπόδι.

1. Φορέστε τα μέσα στο σπίτι για να ξεχειλώσουν

Συνήθως ένα καινούργιο ζευγάρι παπουτσιών χρειάζεται να φορεθεί κάποιες φορές προκειμένου να πάρει τη φόρμα του ποδιού. Μετά θα ανοίξει στα σημεία που χρειάζεται και από στενά παπούτσια θα γίνουν άνετα και βολικά για τις βόλτες, το γραφείο ή το σχολείο. Αυτό συμβαίνει με κάθε είδος παπουτσιού, από τις ψηλοτάκουνες γόβες μέχρι τα αθλητικά ή πάνινα παπούτσια.
Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να φορέσετε μερικές φορές τα στενά παπούτσια σας μέσα στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο το ύφασμα ή το δέρμα θα ξεχειλώσει και θα γίνουν πιο άνετα για να τα φορέσετε έξω.

2. Φορέστε τις στενές γόβες ή τα σφιχτά παπούτσια με κάλτσες για να ανοίξουν

Όχι φυσικά να τις φορέσετε έξω, αλλά μέσα στο σπίτι. Φορώντας τα στενά ψηλοτάκουνα παπούτσια με χοντρές αθλητικές κάλτσες μπορείτε να τα κάνετε να ανοίξουν πιο γρήγορα. Σιγά σιγά το σχήμα της γόβας θα φαρδύνει και θα πάρει μορφή. Κάντε το μια δυο φορές και θα δείτε την διαφορά. Αν χρειαστεί επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι τα στενά παπούτσια σας να γίνουν άνετα.

3. Παγώστε τα παπούτσια

Η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να γίνει σύμμαχος στο άνοιγμα των στενών παπουτσιών. Γεμίστε λοιπόν δυο σακούλες με παγωμένο νερό ή παγάκια και βεβαιωθείτε πως τις έχετε κλείσει πολύ καλά. Τοποθετήστε τις μέσα στα παπούτσια για λίγο και μετά βγάλτε τις. Θα δείτε πως το υλικό των παπουτσιών θα έχει αρχίσει να ανοίγει λίγο και τα στενά παπούτσια σας να γίνονται άνετα για να τα φορέσετε.

4. Πιστολάκι για να ανοίξετε τις στενές γόβες ή τα στενά παπούτσια

Εξίσου αποτελεσματικό τρικ για να ανοίξετε τα στενά παπούτσια είναι και ο θερμός αέρας του σεσουάρ. Φορέστε λοιπόν το στενό ζευγάρι παπουτσιών με χοντρές αθλητικές κάλτσες και ρίξτε τους για 2 λεπτά θερμό αέρα με το πιστολάκι. Όσο ρίχνετε τον αέρα, φροντίστε να λυγίζετε τα δάχτυλα των ποδιών σας και τις πατούσες για να ξεχειλώσετε τις στενές περιοχές του παπουτσιού. Μετά συνεχίστε να φοράτε τα παπούτσια με τις κάλτσες μέχρι να κρυώσουν. Έπειτα, βγάλτε τις κάλτσες και φορέστε σκέτα τα παπούτσια για να δείτε αν έχουν ανοίξει όσο επιθυμείτε. Αν είναι ακόμη στενά, επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

5. Οινόπνευμα και χαρτί ή εφημερίδα και νερό για άνοιγμα παπουτσιών

Χρησιμοποιήστε 2-3 χαρτιά οποιουδήποτε τύπου εμποτισμένα με οινόπνευμα ή 2-3 σελίδες εφημερίδας βρεγμένες με νερό για να ανοίξετε τα στενά σας παπούτσια. Κάντε τα χαρτιά μπαλάκια μεσαίου μεγέθους και τοποθετήστε τα στο μπροστινό μέρος των παπουτσιών, κάνοντας το να φουσκώσει. Μετά βάλτε τα στην κατάψυξη και αφήστε τα για λίγη ώρα. Όταν τα βγάλετε, το δέρμα τους θα έχει μαλακώσει και θα έχει ανοίξει.

6. Ανοίξτε τα στενά παπούτσια με οινόπνευμα

Μπορείτε επίσης να βάλετε λίγο οινόπνευμα σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι και να ψεκάσετε τα σημεία του παπουτσιού που είναι στενά. Έπειτα φορέστε τα παπούτσια για λίγο και περπατήστε τα. Αυτό το απλό τρικ θα τα βοηθήσει να ανοίξουν και να γίνουν πιο άνετα. Μπορείτε επίσης να βάλετε ένα ζευγάρι κάλτσες για να ανοίξετε περισσότερο τα στενά παπούτσια σας.
Προσοχή: Αποφύγετε αυτή τη μέθοδο στα στενά δερμάτινα παπούτσια, διότι το οινόπνευμα ξηραίνει το δέρμα.

7. Άνοιγμα στενών παπουτσιών με… πατάτες

Τοποθετήστε μια μεγάλη πατάτα στο άνοιγμα του παπουτσιού για μια ή δύο μέρες, για να ανοίξετε το δέρμα. Βεβαιωθείτε ότι έχουν τοποθετηθεί σωστά, έτσι ώστε να τεντώνουν το παπούτσι για να ανοίξει.

8. Επισκεφθείτε έναν τσαγκάρη

Αν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν σας βοήθησε, επισκεφθείτε έναν τσαγκάρη. Αυτός θα βάλει τα στενά παπούτσια στο καλαπόδι και θα τα ανοίξει τόσο σε μήκος, όσο και σε πλάτος.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 13, 2019    
https://georgepelagia.wordpress.com/

Αποσύρθηκε η διάταξη περί βλασφημίας μετά από διαπίστωση ότι 7 εκατομμύρια Έλληνες θα έπρεπε να πάνε φυλακή

Αποσύρθηκε η διάταξη περί βλασφημίας μετά από διαπίστωση ότι 7 εκατομμύρια Έλληνες θα έπρεπε να πάνε φυλακή


Αποσύρθηκε η διάταξη περί βλασφημίας μετά από διαπίστωση ότι 7 εκατομμύρια Έλληνες θα έπρεπε να πάνε φυλακή

Μη μου πείτε ότι το Βατράχι δεν είναι σοφό..

Στην απόσυρση της επίμαχης διάταξης που επανέφερε ποινές φυλάκισης για την βλασφημία προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την διαπίστωση ότι πάνω από το 70% των ενηλίκων κατοίκων της χώρας θα πρέπει να πάει φυλακή.

Η αναδίπλωση του υπουργείου για το θέμα ήρθε λίγες ώρες μετά την πραγματοποίηση υπολογισμών, σύμφωνα με τους οποίους με εξαίρεση τα βρέφη, ορισμένους συνταξιούχους και τους ιερείς, σχεδόν όλοι υπόλοιποι Έλληνες έχουν βλαστημήσει κάποια στιγμή στη ζωή τους, στην συντριπτική τους πλειοψηφία όταν έχουν δοσοληψίες με το Δημόσιο, βρίσκονται στους δρόμους της χώρας ή όταν δεν δουλεύει κάποιο μαραφέτι.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αυτούς, τουλάχιστον 7 εκατομμύρια Έλληνες θα έπρεπε να περάσουν τις πύλες των φυλακών της χώρας για δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να μείνει η κυβέρνηση μόνη της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόσυρση της διάταξης κατακρήμνισε τις προσδοκίες του Κωνσταντίνου Μπογδάνου αλλά και της Ελένης Λουκά, οι οποίοι μάλιστα λέγεται ότι είναι το ίδιο πρόσωπο, καθώς κανείς δεν τους έχει δει στο ίδιο σημείο ταυτόχρονα.
https://tovatraxi.com/

Σπανάκι: Τα μοναδικά οφέλη του στην υγεία σας

-Σπανάκι: Τα μοναδικά οφέλη του στην υγεία σας

Σπανάκι: Τα μοναδικά οφέλη του στην υγεία σας

Θρεπτικό, νόστιμο και δυναμωτικό, το πράσινο φυλλώδες λαχανικό βγαίνει νικητής ανάμεσα σε πολλά άλλα για τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει στην υγεία μας και μπορεί να αποτελέσει ασπίδα σε πολλές νόσους. Προσθέστε το λοιπόν στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα και βελτιώστε εντυπωσιακά την υγεία σας.
Το σπανάκι αποτελείται κυρίως από 91,4% νερό, 3,6% υδατάνθρακες και 2,9% πρωτεΐνες. Προσδίδει 23 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Περιέχει αρκετές φυτικές ίνες και αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Κ1, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο σίδηρος, το ασβέστιο και το φυλλικό οξύ. Ενα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Είναι λογικό, λοιπόν, που οι επιστημονικές έρευνες το αναδεικνύουν ως νικητή σε σχέση με το πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία μας.
Η ασπίδα του οργανισμού
Προφυλάσσει την όραση: Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή βήτα-καροτίνης και λουτεΐνης που είναι ευεργετικές για την όραση. Μπορεί να αποτρέψει τη φαγούρα, οφθαλμικά έλκη και ξηροφθαλμία. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που έχει το σπανάκι μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο ή τον ερεθισμό στα μάτια.
Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε παρατηρήθηκε ότι η συστηματική πρόσληψη λουτεΐνης που περιέχει το σπανάκι καθώς και βιταμίνης Ε συσχετίζεται με σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καταρράκτη.
Αντικαρκινική προστασία: Το σπανάκι έχει διάφορα σημαντικά συστατικά που θεωρούνται αντικαρκινικά, όπως φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, φυλλικό οξύ και τοκοφερόλη, τα οποία δρουν μέσω διαφορετικών μηχανισμών για την προστασία των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο.
Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε βρέθηκε ότι ορισμένα είδη φλαβονοειδών που υπάρχουν στο σπανάκι συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών. Επιπλέον, σε μία ακόμη έρευνα διαπιστώθηκε ότι προστατεύει σημαντικά από την εμφάνιση καρκίνου του οισοφάγου.
Νευρολογικά οφέλη: Το κάλιο, το φυλλικό οξύ και διάφορα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο σπανάκι είναι γνωστό ότι ωφελούν το νευρικό σύστημα των ανθρώπων που τα καταναλώνουν τακτικά. Το φυλλικό οξύ είναι μειωμένο στη νόσο Αλτσχάιμερ, οπότε το σπανάκι είναι μια τροφή απαραίτητη γι’ αυτούς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νευρικής ή γνωσιακής παρακμής.
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Neuroscience» και πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια έδειξε ότι η κατανάλωση σπανακιού μπορεί να καθυστερήσει τον εκφυλισμό των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου που επέρχεται φυσιολογικά με την πάροδο των χρόνων.
Ωφέλιμο για τα οστά: Ένα φλιτζάνι σπανάκι καλύπτει το 200% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη Κ. Η βιταμίνη Κ ενεργοποιεί την οστεοκαλσίνη, μια πρωτεΐνη που συμμετέχει στην εναπόθεση ασβεστίου στα οστά.
Έχει παρατηρηθεί ότι η βιταμίνη Κ ενεργεί θετικά στην οστική πυκνότητα και μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Nutrition in Clinical Practice» προτείνει την αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης Κ στο πλαίσιο της προστασίας των οστών.
Είναι ωφέλιμο για την καρδιά: Το σπανάκι θωρακίζει τα αγγεία και παρέχει προστασία από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια.
Προστατεύει το δέρμα: Τα φυτοθρεπτικά συστατικά και οι χρωστικές προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.
Ενεργεί κατά του έλκους: Εχει βρεθεί ότι το σπανάκι και κάποια άλλα λαχανικά έχουν την ικανότητα να προστατεύουν τη βλεννογόνο μεμβράνη του στομάχου, μειώνοντας την εμφάνιση γαστρικών ελκών.
Το σπανάκι ενισχύει την απόδοση των αθλητών
O Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) ζήτησε από τους ερευνητές να μελετήσουν τις επιδράσεις της εκδυστερόνης, ενός φυτοστεροειδούς που αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά του σπανακιού, στην προπόνηση ενδυνάμωσης. Τα ευρήματά τους δείχνουν ότι η εν λόγω ουσία επηρεάζει σημαντικά τα κύτταρα των μυών αυξάνοντας τη μυϊκή ισχύ.
Κατάλληλη εποχή
Το σπανάκι είναι διαθέσιμο στην αγορά όλον τον χρόνο. Ωστόσο, οι περίοδοι κατά τις οποίες έχει την καλύτερη σύσταση και γεύση είναι από τον Μάρτιο έως τον Μάιο και από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο.
Προσοχή στο μαγείρεμα
Για να προσλάβουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά από το σπανάκι, πρέπει να προσέχουμε τον τρόπο αλλά και τον χρόνο μαγειρέματος. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι με λανθασμένο τρόπο μαγειρέματος μπορεί να χάσει έως και το 90% από τη λουτεΐνη που περιέχει· έτσι όσο περισσότερο βράζει το σπανάκι και όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία μαγειρέματος τόσο λιγότερη λουτεΐνη διατηρεί, ενώ το τηγάνισμα αφήνει το σπανάκι με μόλις 40% της αρχικής λουτεΐνης έπειτα από 2 λεπτά.
Πηγή: vita.gr
https://rodosreport.gr/

Έλληνες ήταν οι Φαραώ της Αιγύπτου

Έλληνες ήταν οι Φαραώ της Αιγύπτου


Πριν από 40.000 χρόνια οι Έλληνες κατοίκησαν την Αιθιοπία (ελληνική ονομασία). Παραδοσιακά και ιστορικά όλοι οι βασιλείς της αρχαίας Αιθιοπίας προέρχονταν απο την Ελλάδα. Η Αίγυπτος ήταν τότε βαλτώδης και ακατοίκητη χώρα.

Μετά άρχισαν οι Έλληνες να καλλιεργούν τα πλούσια χώματα ολόγυρα από τον Ανω Νείλο και να χτίζουν πόλεις. Με τα χρόνια κατέβηκαν ως τις εκβολές της Μεσογείου. Τα πλούσια χώματα της νέας χώρας έγιναν αιτία να κατοικηθεί ολόκληρη από Έλληνες.
Την πρώτη μεγάλη πόλη στην Αίγυπτο έχτισε ο Ακτίς ο Ρόδιος που την ονόμασε Ηλιούπολη, επειδή οι Ρόδιοι λάτρευαν τον Απόλλωνα – Ήλιο ως πρωταρχικό θεό.
Ακολούθησαν οι Αθηναίοι με την πόλη Σόιδα προς τιμή της θεάς Αθηνάς, η Μέμφις του Μίνωα, η Πανόπολις προς τιμή του θεού Πάνα και άλλες 120 πόλεις έως τα Χρόνια των Πτολεμαίων
1. Οι Έλληνες της Αιγύπτου δημιούργησαν τις αιγυπτιακές δυναστείες, ανέπτυξαν την κοινωνική δομή και δίδαξαν τον Ελληνικό Λόγο.
Ο Ηρόδοτος μας βεβαιώνει, πως οι ιερείς της Αιγύπτου τον οδήγησαν στα άδυτα των Πυραμίδων και καταμέτρησαν μπροστά του μεγάλη σειρά σκαλιστών αγαλμάτων, 341 γενεών, από τους βασιλείς που κυβέρνησαν τη χώρα.
Μας βεβαιώνει επίσης, πως οι Αιγύπτιοι βασιλείς ήταν όλοι Έλληνες εκτός ελαχίστων.

https://www.diadrastika.com/

Χρήστος Καπερώνης: Από την ιστορική «Ελευθεροτυπία» στο περίπτερο της Μακρινίτσας

  Χρήστος Καπερώνης: Από την ιστορική «Ελευθεροτυπία» στο περίπτερο της Μακρινίτσας Ακούστε το άρθρο «Δεν θα γυρνούσα στην Αθήνα ούτε για ασ...