FUSILLI (ΖΥΜΑΡΙΚΑ διχρωμα ΑΠΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ), ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΖΑΜΠΟΝ παρμεζανα, BURRATA (κρεμωδεσ τυρι) ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ
Καλημέρα σε όλους. Σήμερα θα προτείνω ένα δικό μου πιάτο ένα ζυμαρικό ( fusilli και αλεύρι σιμιγδαλιού) που σερβίρεται με παρμεζάνα και σοτάρεται με απλή σάλτσα από μανιτάρια πορτσίνι, ζαμπόν σερρανό και βούτυρο. Σερβίρεται πάνω με μια φέτα τραγανό χοιρινό ζαμπόν.
Το πιάτο είναι κατάλληλο για μια ιδιαίτερη ημέρα ή ένα πάρτι ή για κάποιο άλλο γεγονός, έχει ένα μέτριο κόστος και ένα αρκετά γρήγορο χρόνο προετοιμασίας. Χρησιμοποιούμε ζυμαρικά που αγοράζονται στο σούπερ μάρκετ. Και με αυτό πάμε με τη με τη συνταγή.
Πληροφορίες:
- Χαμηλή δυσκολία
- Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
- Δόση για 4 άτομα
- Μέσο κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 450 γρ. 2-χρώμα fusilli (ζυμαρικά)
- 20 φέτες ζαμπόν serrano
- 3 σκελίδες σκόρδο
- μισό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 γρ. μανιτάρια πορτσίνι
- 1burrata (κρεμώδες τυρί)
- 200 γρ. ψιλοκομμένη παρμεζάνα
- 20 γρ. από το βουτύρου
- 20 ml ελαιολάδου
- καλό αλάτι και μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
- μισό ποτήρι λευκό κρασί
- λίγο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
- 20 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αρχίζουμε να μαγειρεύουμε τα μανιτάρια πορτσίνι με τις σκελίδες σκόρδο, λιγο ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο, ανάλογο αλάτι και μαύρο πιπέρι και μετά από μερικά λεπτά όταν σωθεί το νερό, το σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, τελικά προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Λοιπόν, τώρα σε ένα μπολ βάζουμε τα μισά μανιτάρια και προσθέτουμε το burrata, τα κόβουμε σε κομμάτια που τελικά τα συντρίβουμε με ένα μίξερ που ελέγχοντας πάντα το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Τώρα σε ένα άλλο τηγάνι μαγειρεύουμε το μισό κρεμμύδι με το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε μια κουταλιά νερό για να μην καεί και όταν γίνει μαλακό προσθέτουμε το ζαμπόν χωρισμένο σε λωρίδες (αφήνουμε πίσω 4 φέτες που τηγανίζουμε ή βάζουμε 40 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων για να διακοσμήσουμε το πιάτο) και μετά από μερικά λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια που έχουμε αφήσει στην άκρη, τη σάλτσα burrata και τα θρυμματισμένα μανιτάρια. Ανακατέψτε τα όλα, απενεργοποιήστε την εστία, ελέγξτε το αλάτι και το πιπέρι, αφήστε μια αρκετά παχιά σάλτσα ανοιχτό καφέ χρώμα.
Τώρα κάνουμε τα καλούπια παρμεζάνας: Βυθίζουμε ένα γάντζο με ένα νήμα λάδι, το στεγνώνουμε με χαρτί και όταν το τηγάνι είναι ζεστό στη βάση, τοποθετούμε ομοιόμορφα ένα ελαφρύ στρώμα τριμμένη παρμεζάνα, σιγοβράζοντας πάντα, μέχρι να γίνει καστανό, μόλις η παρμεζάνα γίνει σκληρή τη βάζουμε σε βάση πλάκας για να της δώσουμε το κυλινδρικό σχήμα πιέζοντας ελαφρά.
Ωραία, τώρα τη βγάζουμε από την πλάκα αφήνοντας τη να κρυώσει και ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να έχουμε 4 καλούπια.
Ωραία, τώρα τη βγάζουμε από την πλάκα αφήνοντας τη να κρυώσει και ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να έχουμε 4 καλούπια.
Μόλις φτιάξουμε τη παρμεζάνα, μαγειρεύουμε τα fusilli για 4-5 λεπτά αν τα ζυμαρικά είναι φρέσκα, αν όχι τότε μεγαλώνει ο χρόνος που χρειάζεται και μόλις ετοιμαστούν, ρίχνουμε τη σάλτσα με λίγα κουτάλια νερό και με χαμηλή φωτιά τα μαγειρεύουμε μέχρι να δέσουν τα ζυμαρικά με τη κρεμώδη σάλτσα και τα σερβίρουμε, βάζοντας τα ζυμαρικά στο καλούπι και από πάνω το τραγανό ζαμπόν.
Μπράβο σας, είστε έτοιμοι να φάτε. Καλή σας όρεξη.
Σας αφήνω τη φωτογραφία για να δείτε πώς φαίνεται το πιάτο και όπως πάντα για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή απορίες, μπορείτε να γράψετε σε αυτό το blog.
Σας χαιρετώ μέχρι την επόμενη συνταγή.
Σας αφήνω τη φωτογραφία για να δείτε πώς φαίνεται το πιάτο και όπως πάντα για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή απορίες, μπορείτε να γράψετε σε αυτό το blog.
Σας χαιρετώ μέχρι την επόμενη συνταγή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου