Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Ξύδι, ο μυστικός σας σύμμαχος στην κουζίνα

Ξύδι, ο μυστικός σας σύμμαχος στην κουζίνα

Όταν πρόκειται για τη μαγειρική, το ξύδι δεν είναι απλά ένα συστατικό των συνταγών που βελτιώνει και ενισχύει τη γεύση, αλλά μπορεί να μας «λύσει τα χέρια» με διάφορους τρόπους.
Εκτός από τα θαύματα που κάνει κατά την προετοιμασία και το ψήσιμο των φαγητών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό αλλά και ως υποκατάστατο συστατικό σε πολλές περιπτώσεις.
Μην χάνετε σταγόνα. Εκμεταλλευτείτε και την τελευταία κουταλιά από τη συσκευασία της μαγιονέζας, της κέτσαπ ή του dressing για τη σαλάτα σας, ρίχνοντας λίγες σταγόνες ξυδιού και ανακινώντας την καλά. Θα εκπλαγείτε με το πόσο σπαταλάτε.

Μαγειρεύοντας ψάρια

Δοκιμάστε να μουσκέψετε το ψάρι σε ξύδι και νερό πριν το μαγειρέψετε. Θα είναι πιο γλυκό, πιο τρυφερό και λευκό και θα κρατήσει το σχήμα του καλύτερα. Όταν βράζετε ψάρια, μια κουταλιά της σούπας ξύδι στο νερό που βράζει θα το βοηθήσει να μην διαλυθεί τόσο εύκολα.

Γλάσο για κέικ

Το γλάσο του κέικ μπορεί να μην ζαχαρώσει εάν προστεθεί λίγο ξύδι στα συστατικά του. Το ίδιο ισχύει και για την παρασκευή σπιτικής καραμέλας.

Βραστά αυγά

Όταν βράζετε ένα αυγό και είναι ραγισμένο, λίγο ξύδι στο νερό δεν θα αφήσει το ασπράδι να βγει από το τσόφλι.

Διατηρώντας τις πατάτες λευκές

Ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι στο νερό στο οποίο βράζετε τις πατάτες θα διατηρήσει το λευκό χρώμα τους. Μπορείτε να αποφύγετε το μαύρισμα των αποφλοιωμένων πατατών καλύπτοντάς τις με νερό και προσθέτοντας 2 κουταλάκια ξύδι.

Φρέσκα λαχανικά

Αναζωογονήστε τα ελαφρώς μαραζωμένα λαχανικά εμποτίζοντάς τα σε κρύο νερό και ξύδι.

Πλύσιμο φρούτων και λαχανικών

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι σε μισό λίτρο νερό και χρησιμοποιήστε το για να πλύνετε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και στη συνέχεια ξεπλύνετέ τα καλά. Έρευνες έδειξαν ότι το ξύδι σκοτώνει τα βακτήρια που μπορεί να κρύβονται στα φρούτα και τα λαχανικά.

Τηγάνισμα donuts και λουκουμάδων

Πριν τα τηγανίσετε προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού ξίδι σε ζεστό λάδι για να μην απορροφήσουν επιπλέον λάδι. Προσέξτε όταν προσθέτετε το ξίδι στο καυτό λάδι.

Ενισχυτικό γεύσης

Ενισχύστε μια σούπα ή σάλτσα προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού από το αγαπημένο σας ξίδι. Προσθέτει γεύση και φρεσκάδα.

Μαλακώνει το κρέας

Για να κάνετε πιο τρυφερό ένα κομμάτι σκληρό κρέας ή κυνήγι, φτιάξτε μια μαρινάδα σε αναλογία 1/2 φλιτζανιού από το αγαπημένο σας ξύδι σε 1 φλιτζάνι ζεστού υγρού, όπως π.χ. ενός ζωμού. Ή για μπριζόλα, προτιμήστε ένα μείγμα ξιδιού και ελαιολάδου, τρίψτε το καλά πάνω στο κρέας και αφήστε το για δύο ώρες.

Λεκέδες φρούτων

Αφαιρέστε από τα χέρια σας λεκέδες από φρούτα καθαρίζοντάς τα με ξύδι.

Ξεφορτωθείτε τις μυρωδιές μαγειρικής

Αφήνουμε να σιγοβράσει μια μικρή κατσαρόλα με ξύδι και διάλυμα νερού.

Αέρινη μαρέγκα

Βάλτε σε μια χαρτοπετσέτα 1-2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και σκουπίστε με αυτό το μπολ και τον αυγοδάρτη που θα χρησιμοποιήσετε για την μαρέγκα. Στη συνέχεια, στεγνώστε με ένα πανί ή πετσέτα πριν χτυπήσετε τα ασπράδια αυγών.

Πιο αφράτο ρύζι

Για πιο αρωματικό και εξαιρετικά αφράτο και γευστικό ρύζι, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι στο βραστό νερό πριν ρίξετε το ρύζι.

Τραγανή κόρα ψωμιού

Δώστε ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα στην κόρα του ψωμιού που ψήνετε, βγάζοντάς το από το φούρνο λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος και βουρτσίζοντάς το με ξύδι. Ξαναβάλτε το στο φούρνο για να ολοκληρώσετε το ψήσιμο. Μπορείτε να βοηθήσετε και στο φούσκωμα του σπιτικού ψωμιού προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας ξίδι για κάθε 2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι στη συνταγή, μειώνοντας όμως αναλογικά τα άλλα υγρά.

Εξισορρόπηση γεύσης

Μειώστε την υπερβολικά γλυκιά γεύση σε τάρτες φρούτων ή άλλα επιδόρπια, προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι.

Τυρί

Τυλίξτε το σκληρό κομμάτι τυριού που έχει περισσέψει σε ένα πανί διαποτισμένο με ξύδι και αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο. Με αυτό τον τρόπο το τυρί δεν θα μουχλιάσει και δεν θα σκληρύνει παραπάνω.

Υποκατάστατα συνταγών

Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από ό,τι όταν μαγειρεύετε και συνειδητοποιείτε ότι υπάρχει ένα συστατικό που σας λείπει. Το ξύδι σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να λειτουργήσει ως υποκατάστατο και να σώσει την κατάσταση.

Βουτυρόγαλα

Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι σε 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα και αφήστε το να παραμείνει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, μετρήστε την ποσότητα που απαιτεί η συνταγή.

Λεμόνια και limes

Το ξίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συνταγή που απαιτεί χυμό λεμονιού ή lime. Χρησιμοποιήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξίδι για κάθε κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού ή lime.

Αλάτι

Αντί για αλάτι, χρησιμοποιήστε ξίδι ως καρύκευμα για τρόφιμα όπως πατάτες ή άλλα λαχανικά. Απλά πασπαλίζουμε ελαφρά.

Κρασί

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρασί με ξύδι σε οποιαδήποτε συνταγή, αν το ανακατέψετε πρώτα με νερό σε μια αναλογία 1 μερίδας ξύδι σε 3 μέρη νερό. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε όποια ποσότητα απαιτεί η συνταγή σας.
πηγή: itrofi.gr (Φωτεινή Πουρνάρα)
https://www.pentapostagma.gr/

Το μέλλον της Γης εξαρτάται από το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας (pics)

Το μέλλον της Γης εξαρτάται από το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας (pics)

πηγή: ΑΡ

Η πόρτα του "ψυγείου" της γης έχει μείνει ανοιχτή με αποτέλεσμα το λιώσιμο των πάγων και τη στάθμη της θάλασσας να ανεβαίνει διαρκώς.

Ο Ντέιβιντ Χόλαντ, επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης που μελετά τον ωκεανό και την ατμόσφαιρα, καταγράφει την κατάσταση στη Γροιλανδία από όλες τις μεριές της. Όπως λέει χαρακτηριστικά από την κατάσταση στη Γροιλανδία κρίνεται το «τέλος του κόσμου».

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην γεωγραφία του μέλλοντος. Η Γροιλανδία θα είναι μελλοντικά το πιο ζεστό και με τη μεγαλύτερη έκταση νερού μέρος του πλανήτη. Εντός του Αρκτικού Κύκλου, σε μια Αυγουστιάτικη μέρα η ζέστη είναι τόσο υψηλή που οι ερευνητές δεν χρειάζονται καν παλτό και γάντια. 



Το φετινό καλοκαίρι έχει πλήξει και την Γροιλανδία με τις υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να λιώσουν 440 δισεκατομμύρια τόνοι πάγου. Το πρωί στη Γροιλανδία η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστική περίοδος ήταν οι μέρες από 31 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου, κατά την οποία έλιωσαν 58 δισεκατομμύρια τόνοι πάγου από την επιφάνεια και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα της καταστροφής.

Πολλοί ερευνητές της NASA, όπως και ο ωκεανογράφος Τζος Γουίλις, που μελετάει τον πάγο που λιώνει, δηλώνουν ότι αυτό που συμβαίνει είναι ένας συνδυασμός της επιρροής του ανθρώπου στην κλιματική αλλαγή και της φύσης που ακολουθεί ένα περίεργο μοτίβο.



Ο Τομ Μοτ, μελετητής των πάγων στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας, υποστηρίζει πως αν τα επόμενα χρόνια είναι όπως φέτος, το λιώσιμο των πάγων θα γίνεται όλο και πιο έντονο. Ο Χόλαντ, επίσης, πιστεύει πως η σύσταση του νερού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Το ζεστό και αλμυρό νερό που υπάρχει στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής πιθανότατα επιταχύνει το λιώσιμο των πάγων, σύμφωνα με τον Χόλαντ. Αν αυτή η θεωρία ισχύει τότε τα νέα είναι πολύ κακά για τον πλανήτη. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει το πιο γρήγορο λιώσιμο των πάγων με την στάθμη του νερού να ανεβαίνει δραματικά. 



Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τι ρόλο παίζουν το νερό κάτω από τους πάγους και ο αέρας, σύμφωνα με τον Χόλαντ. Τέλος συμπληρώνει, ως απάντηση στον Δήμαρχο του Κουλουσούκ της Γροιλανδίας, Τζάστους Πόλσεν, ότι είναι ωραίο να υπάρχουν παγετώνες στον πλανήτη.

Ο Πόλσεν είχε δηλώσει ότι δεν τους πειράζει στο Κουλουσούκ που λιώνουν οι πάγοι γιατί θα ήθελαν να έχουν καλοκαίρι.



Πηγή: Associated Press

Πηγή: http://www.skai.gr/news/environment/article/411750/to-mellon-tis-gis-exartatai-apo-to-liosimo-ton-pagon-tis-groilandias-pics/#ixzz5xR0FnODN
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ΠΑΡΜΑΣ

 ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ΠΑΡΜΑΣ


20160601_153816.jpg


Γεια σας.  Τι είναι καλύτερο από ένα καλό πιάτο ζαμπόν με πεπόνι; Λατρεύω αυτή την προσωπική μου γεύση και την προσαρμόζω στο καλοκαιρινό μου μενού.
Είναι εύκολο να γίνει, είναι φρέσκο και παρουσιάζεται με κάποιο τρόπο. Γενικά είναι ένα κομψό πιάτο. Έχει ένα μέτριο κόστος , με ένα γρήγορο χρόνο προετοιμασίας, τυπικό ιταλικό πιάτο που χρησιμοποιείται ως πρώτο ή ως ένα ενιαίο πιάτο. 
Εδώ αφήνω τη φωτογραφία του πώς το παρουσιάζω στο εστιατόριο Imperial Playa, όπου δουλεύω, χαιρετισμούς και τα ξαναλέμε στην επόμενη συνταγή.
https://cocinaitaly.wordpress.com/

Μουσείο Σαμουράι - Τόκιο Ιαπωνία

Μουσείο Σαμουράι - Τόκιο Ιαπωνία



Ο Δαβίδ στο Μουσείο Σαμουράι, στο Τόκιο της Ιαπωνίας
Το μόνο πράγμα που ήθελε ο David να δει στο Τόκιο ήταν μια επίδειξη Σαμουράι ή ένα Μουσείο Σαμουράι. Το εντοπίσαμε στο Trip Advisor, βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το Robot Café. Θέλαμε να δούμε το Robot Café που βρισκόταν στη λίστα μας αλλά άλλαξε το μυαλό μας αφού διαβάσαμε τις κριτικές του Trip Advisor και συνειδητοποιώντας πόσο κοστίζει - 64,00 δολάρια μετά από ένα κουπόνι έκπτωσης 60% που πρέπει να περιμένετε 24 ώρες για να συλλέξετε. Αποκλείσαμε. Περπάσαμε στο Μουσείο Σαμουράι και περίμενε 15 λεπτά μέχρι την επόμενη περιοδεία και εμφάνιση, για $ 16.94 αγοράσαμε ένα εισιτήριο για τον Ταξιδιωτικό Σύμβουλο, ήταν 19,00 δολάρια στο χώρο και περίμενε να ψωνίσει το κατάστημα δώρων.
Ο Δαβίδ το αγάπησε περισσότερο, αγόρασε μάλιστα ένα μίνι αντίγραφο αυτού του ρουμπίνι σαμουράι.
Ειλικρινά, αυτή ήταν μια θαυμάσια περιοδεία, μάθαμε το ALOT, και ήταν ενδιαφέρον με όλη τη διαδρομή - ακόμη και για τα παιδιά μου ADHD, και μάλιστα πήραμε να παρακολουθήσουμε ένα show samurai & ninja και στη συνέχεια να θέσουμε ερωτήσεις στο τέλος. Μου άρεσε πραγματικά αυτό και δεν νομίζω ότι επρόκειτο να.
Απολαύσαμε πραγματικά αυτό το μάθημα συνδυασμού ιστορίας, μουσικό κομμάτι ποιότητας και ιστορίες που πήγαν με κάθε κομμάτι σε μια περιοδεία, τότε το Show and Dress up time. Προτείνω αυτή τη στάση, αν επισκεφθείτε το Τόκιο.
Αυτά τα δύο ζαμπόν αγάπησαν να παίζουν σαμουράι και να ντύνονται!
https://daveandlaurasdream.com/

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Αυτό το γνωρίζατε; Γιατί ο Πειραιάς λέγεται και «Πόρτο Λεόνε»;

Αυτό το γνωρίζατε; 

Γιατί ο Πειραιάς λέγεται και «Πόρτο Λεόνε»;

Ο Πειραιάς μέχρι την Ελληνική Επανάσταση δεν θύμιζε σε τίποτα το λιμάνι που έγινε τα χρόνια που ακολούθησαν . Να φανταστείτε πως το 1834 μετρούσε 150 κατοίκους, ενώ 40 χρόνια μετά, 22.000. Όταν ξεκίνησε η χρήση των ατμόπλοιων και το λιμάνι της Ερμούπολης άρχισε να παρακμάζει, ο Πειραιάς, έγινε το σπουδαιότερο λιμάνι της χώρας, την δεκαετία του 1910.
Το όνομα «Πόρτο Λεόνε» για το λιμάνι του Πειραιά, εμφανίστηκε το 1318, όταν ο Γενοβέζος Πέτρο Βισκόντι, το ανέφερε έτσι σε έναν χάρτη. Γιατί όμως το είπε έτσι; Το λιμάνι κοσμούσε ένα άγαλμα που αναπαριστούσε τον «Λέοντα της Χαιρώνειας», ένα μαρμάρινο γλυπτό ύψους τριών μέτρων, που ήταν επίσης γνωστό και ως ο «Λέων του Πειραιώς».
Δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε ακριβώς τοποθετήθηκε εκεί το άγαλμα, αλλά το πιο πιθανό είναι πως φτιάχτηκε το 2ο μ.Χ. αιώνα. Άλλοι πάλι λένε πως τοποθετήθηκε εκεί μεταξύ 11ου και 15ου αιώνα, από τν μεγάλο δούκα της Αθήνας Γκυ Ντε Λα Ρος. Από τον 14ο αιώνα, αρχίζουν πάντως οι αναφορές για την ύπαρξή του στον μυχό του λιμανιού.
Έτσι το λιμάνι του Πειραιά για αιώνες, λεγόταν και «Πόρτο Λεόνε». Η παρουσία του αγάλματος στο λιμάνι τερματίστηκε το 1687. Τότε ο ναύαρχό και δόγης της Βενετίας Φραντσέσκο Μοροζίνι, το άρπαξε ως λάφυρο μαζί με άλλα τρία λιοντάρια μικρότερου μεγέθους. Τα μετέφερε στην Βενετία. Από τότε μέχρι και σήμερα, το πάλαι ποτέ έμβλημα του λιμανιού του Πειραιά που συνδέθηκε τόσο πολύ με το δεύτερο όνομά του, κοσμεί την είσοδο του ναυστάθμου της Βενετίας. Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση αρπαγής της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, σε μια λίστα που είναι μεγαλύτερη από όσο φανταζόμαστε όλοι…
https://www.pentapostagma.gr/

Γιατί το F και το J στο πληκτρολόγιο έχουν παύλα;

Γιατί το F και το J στο πληκτρολόγιο

 έχουν παύλα;

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει στον υπολογιστή ότι τα πλήκτρα F και J του πληκτρολογίου έχουν μια μικρή παύλα στο κάτω μέρος.
Εχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ σε τι αποσκοπεί αυτό;
Αυτά οι παύλες, λοιπόν, βοηθούν τον χρήστη του υπολογιστή να τοποθετήσει τα δάκτυλά του σωστά πάνω στο πληκτρολόγιο, χωρίς να το κοιτάξει.
Με τους δείκτες των χεριών να βρίσκονται στο F και το J, τα υπόλοιπα δάκτυλα του αριστερού χεριού καλύπτουν τα πλήκτρα A,S,D, ενώ τα δάκτυλα του δεξιού χεριού καλύπτουν τα πλήκτρα K, L και όσα βρίσκονται στα δεξιά τους. Οι αντίχειρες μένουν έτσι ελεύθεροι για το Space.
Οι παύλες του πληκτρολογίου αποτελούν πατέντα της June E. Bottich που ζει στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
https://www.pentapostagma.gr/

Ρημάζει στον Βόλο έργο πολλών εκατομμυρίων

Ρημάζει στον Βόλο έργο πολλών εκατομμυρίων

Σχεδιάστηκε το 1995. Στοίχισε εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρώθηκε, παραδόθηκε το 2014 κι ακόμη δεν λειτουργεί. Το σύγχρονο κτίριο της νέας ιχθυόσκαλας ερημώνει αναξιοποίητο, ενώ επαγγελματίες αλιείς φιλοξενούνται στις παλιές ακατάλληλες εγκαταστάσεις. Η χρήση του κτιρίου φαίνεται να μπλοκάρει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που θα πρέπει να ζητήσει από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου άρση της απαγόρευσης και στη συνέχεια ο Ο.Λ.Β. να παραχωρήσει την εγκατάσταση στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (OKKA), στον οποίο έχει παραχωρηθεί η λειτουργία της κάθε ιχθυόσκαλας.

Καινούργιος ντόκος για να δένουν τα ψαράδικα, σύγχρονο κτίριο για να εξυπηρετούνται οι επαγγελματίες αλιείς και να τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας στη διαχείριση των ψαριών από το καΐκι μέχρι την παραλαβή τους από τους εμπόρους και τη διάθεσή τους για κατανάλωση. Κανένα όμως σημάδι ζωής. Μόνο τα φώτα ανάβουν με ευθύνη του παραρτήματος του ΟΚΑΑ στον Βόλο και μπαίνουν σε λειτουργία τα ψυγεία για να μην ρημάξουν…
Η κατασκευή του ντόκου και του κτιρίου ολοκληρώθηκε πριν από έξι χρόνια, το 2013. Από τότε μέχρι και σήμερα, η υποδομή, που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει έναν σκοπό, παραμένει άδεια.
Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε το 1995. Πριν από 24 χρόνια το Λιμενικό Ταμείο αποφάσιζε να παραχωρήσει έκτασή του για τις ανάγκες του έργου. Με απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής παραχωρήθηκε έκταση 13,5 στρεμμάτων στο τότε Υπουργείο Γεωργίας προκειμένου να κατασκευαστεί μία σύγχρονη ιχθυόσκαλα.
Το έργο προέβλεπε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση κατασκευάστηκε ο ντόκος. Εγινε η διαμόρφωση του χειμάρρου Ξηριά και τμήμα του ντόκου που ολοκληρώθηκε. Το έργο ξεκίνησε το 1992 και ολοκληρώθηκε το 1994. Στοίχισε 162 εκ. δραχμές.

Το 1996 ξεκινά το δεύτερο έργο της πρώτης φάσης, η ολοκλήρωση του ντόκου, που στοίχισε 364 εκ. δραχμές και ολοκληρώθηκε το 1999.
Επιπλέον 63 εκατομμύρια δραχμές δαπανήθηκαν για συμπληρωματικές εργασίες από το 1999 έως το 2000.
Η δεύτερη φάση του έργου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2000 – 2007, με προϋπολογισμό 4,6 εκ. ευρώ και αφορούσε στην κατασκευή του ίδιου του κτιρίου.
Το έργο δημοπρατήθηκε το 2007 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το 2008 αναδείχθηκε ανάδοχος η ΕΝΕΤ Α.Ε. Το 2010 εξέδωσε οικοδομική άδεια η λιμενική αρχή και το διάστημα από το 2011 έως το 2014 γινόταν η κατασκευή του έργου.
Το 2013 έγινε η προσωρινή παραλαβή και ένα χρόνο αργότερα το 2014 η οριστική παραλαβή.
Τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου, το Υπουργείο υπέγραφε σύμβαση παραχώρησης της ιχθυόσκαλας στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΕΚΑΛ Α.Ε.) που θα είναι ο φορέας διαχείρισης της νέας ιχθυόσκαλας του Βόλου.
Η πράξη παράδοσης παραλαβής έγινε τον Νοέμβριο του 2015.
Το σύνολο του έργου κόστισε 496 εκ. σε δραχμές και 4,6 εκ. σε ευρώ. Μέχρι σήμερα, τα χρήματα που δαπανήθηκαν από τον κρατικό κορβανά δεν έχουν πιάσει τόπο…
Το κτίριο δεν λειτουργεί. Η εκκρεμότητα που υπήρχε με τη σύνδεση του κτιρίου με το δίκτυο ύδρευσης και ακαθάρτων και μπλόκαρε τη λειτουργία του έργου διευθετήθηκε.
Σύμφωνα όμως με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου η ιχθυόσκαλα δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν καθοριστεί το καθεστώς παραχώρησης. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να ζητήσει άρση της παραχώρησης από τη στιγμή που ο σκοπός της παραχώρησης (κατασκευή του κτιρίου της ιχθυόσκαλας) ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια ο ΟΚΑΑ να ζητήσει έγκριση παραχώρησης των υποδομών για να λειτουργήσει η νέα ιχθυόσκαλα.
Ήδη τον τελευταίο έναν χρόνο, από τότε που εγκαταστάθηκε στο τοπικό παράρτημα του ΟΚΑΑ στον Βόλο διευθυντής ο Μάνος Νικολάου υπάρχουν συζητήσεις σε ανώτερο επίπεδο για να αρθούν και τα τελευταία εμπόδια. «Εμείς ως ΟΚΑΑ είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να λειτουργήσουμε την ιχθυόσκαλα. Το κτίριο είναι σε άριστη κατάσταση, επιδιορθώσαμε τις όποιες αστοχίες καθ’ υπόδειξη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, έχουμε εκδώσει όλες τις άδειες και περιμένουμε να αρθούν και τα τελευταία εμπόδια για να λειτουργήσει μία υποδομή που είναι κρίμα να μένει αναξιοποίητη. Αυτή τη στιγμή οι αλιείς δραστηριοποιούνται στην παλιά ιχθυόσκαλα που συνιστά υγειονομική βόμβα. Δεν διαθέτει καν τουαλέτες και οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες. Είναι κρίμα να μη λειτουργεί ένα σύγχρονο έργο που είναι για το καλό της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μάνος Νικολάου διευθυντής του παραρτήματος του ΟΚΑΑ στον Βόλο.
https://www.pentapostagma.gr/

Τουρκικά drones σαρώνουν Αιγαίο, Κύπρο και Συρία: Στρατηγικής σημασίας όσα καταγράφουν τα UAV της Τουρκίας – Δείτε χάρτες

Τουρκικά drones σαρώνουν Αιγαίο, 

Κύπρο και Συρία: 

Στρατηγικής σημασίας όσα καταγράφουν τα 

UAV της Τουρκίας – Δείτε χάρτες

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν ενταχθεί πλήρως στο τουρκικό οπλοστάσιο και για τους Τούρκους αποτελούν το «κλειδί» απόκτησης πληροφοριών σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Συρία.
Η χρήση των UAV από την τουρκική πλευρά είναι πλέον καθημερινή, καθώς τα μη επανδρωμένα των ΤΕΔ σαρώνουν τις περιοχές κατά μήκος των συνόρων με Ελλάδα, Κύπρο και Συρία, προσφέροντας στους Τούρκους χρήσιμες πληροφορίες.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί σύντομα καθώς μέρα με τη μέρα είναι όλο και πιο δύσκολο να προλάβουμε τις τεχνολογικές εξελίξεις και να εξοπλιστούμε επαρκώς για αυτά που έρχονται.
Η Τουρκία με την αποστολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών σαρώνει ολόκληρη την περιοχή από το Αιγαίο, μέχρι την Κύπρο και τη Συρία. Προσφέροντας ιδιαίτερα πολύτιμες πληροφορίες στα κέντρα λήψεως πολιτικών και στρατιωτικών αποφάσεων στην Άγκυρα. Με τη χρήση των drones η Τουρκία θέλει να γνωρίζει τις κινήσεις που γίνονται από πλευράς Ελλάδας και Κύπρου.
Αν και η τουρκική πλευρά εμφανίζει τις κινήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ως ενέργειες που αφορούν στην προστασία των δικών της συμφερόντων, εντούτοις έχει και τη δυνατότητα να καταγράψει πολύ περισσότερα πράγματα που έχουν ιδιαίτερη στρατιωτική 
Άκρως αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες χαρτών που δημοσίευσε την Τετάρτη τουρκική ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα Savunma Sanayist ST παρουσίασε τρεις χάρτες με τις διαδρομές που ακολουθούν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε τρεις διαφορετικές περιοχές, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στη Συρία. Τρεις περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από πλευράς Τουρκίας.
Στον πρώτο χάρτη παρουσιάζεται η πορεία που ακολουθεί το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του Αιγαίου. Το εν λόγω ιπτάμενο σκάφος κινείται κατά μήκος των τουρκικών παραλίων στο Αιγαίο.
Είναι, ωστόσο, εμφανές από την πορεία που ακολουθεί, η οποία φαίνεται στον χάρτη, πως η αποστολή του δεν είναι απλώς η παρατήρηση, αλλά να σαρώσει ολόκληρη την περιοχή.
Ο δεύτερος χάρτης δείχνει την πορεία του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Κύπρο. Από τα τουρκικά παράλια κατευθύνεται στη χερσόνησο της Καρπασίας.
Πάνω από την Καρπασία μέχρι και την περιοχή όπου έχει αγκυροβολήσει το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» είναι εμφανές ότι γίνεται πραγματικό σάρωμα ολόκληρου του ανατολικού άκρου της Καρπασίας.
Τέλος, ο τρίτος χάρτης παρουσιάζει το σάρωμα που γίνεται από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Συρία. Κινούνται πάνω από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και προχωρούν σε βάθος εντός του συριακού εδάφους με σαφή πρόθεση να σαρώσουν και τις εν λόγω περιοχές.
Στο δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας αναφέρει παράλληλα ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας είναι οπλισμένα, γεγονός που δείχνει ότι η αποστολή τους δεν είναι μόνο η έρευνα και η παρακολούθηση, αλλά την ίδια ώρα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: «Στο παρόν στάδιο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποιούν δραστηριότητες αναγνώρισης και παρατήρησης ταυτόχρονα στο Αιγαίο, την Κύπρο και τη Συρία, εντοπίζοντας ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια στην περιοχή και μεταφέρουν τις πληροφορίες στα κέντρα επιχειρήσεων, κατά τρόπο ώστε να αποφεύγονται ανεπιθύμητα περιστατικά σε περιοχές όπου βρίσκονται τουρκικές μονάδες».
Η τουρκική Αεροπορία έχει στη διάθεσή της δύο μοντέλα μη επανδρωμένων αεροσκαφών τα ΑΝΚΑ και Μπαϊρακτάρ ΤΒ2. Αναφέρεται ότι υπάρχουν πέραν των 100 ΑΝΚΑ και Μπαϊρακτάρ ΤΒ2, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Διοίκησης Στρατοφυλακής, της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας και του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πρωτοεντάχθηκαν στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2014 και σήμερα χρησιμοποιούνται ευρέως για εσωτερικές δράσεις, αλλά και εκτός συνόρων. Τέτοιες εκτός Τουρκίας δραστηριότητες αναφέρονται οι επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη», «Κλάδος Ελαίας» κ.λπ. Σημειώνεται πως η δράση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ήταν καθοριστικής σημασίας για τη δράση του τουρκικού στρατού.
https://www.pentapostagma.gr/

Απατεώνες διανέμουν ολοένα και περισσότερα spam από νόμιμους ιστότοπους εταιρειών

Απατεώνες διανέμουν ολοένα και περισσότερα spam από νόμιμους ιστότοπους εταιρειών


Απατεώνες διανέμουν ολοένα και περισσότερα spam από νόμιμους ιστότοπους εταιρειών
Οι ερευνητές της Kaspersky έχουν εντοπίσει μια αύξηση στις αποστολές spam και phishing email που ως στόχο έχουν την εξαπάτηση των χρηστών. Οι κακόβουλοι χρήστες του διαδικτύου αξιοποιούν όλο και περισσότερο φόρμες εγγραφής, συνδρομής και ανατροφοδότησης σε ιστότοπους για να εισάγουν spam περιεχόμενο ή phishing links σε επιβεβαιωτικά μηνύματα από αξιόπιστες εταιρείες που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης σε παγκόσμια κλίμακα. 


Οι κακόβουλοι χρήστες αναζητούν συνεχώς νέες μεθόδους για την παράδοση spam και phishing μηνυμάτων σε παραλήπτες, παρακάμπτοντας τα υπάρχοντα φίλτρα περιεχομένου. Στην ιδανική περίπτωση, προσπαθούν να κάνουν τις επιστολές να φαίνεται ότι προέρχονται από νόμιμη πηγή με καλή φήμη, ώστε οι χρήστες να μην μπορούν να αγνοήσουν το ανεπιθύμητο email. Αυτό δημιουργεί επίσης μια πρόκληση για τις εταιρείες, καθώς αυτό το ανεπιθύμητο spam ή ακόμη και κακόβουλο περιεχόμενο, φαινομενικά αποστέλλεται εξ ονόματός τους και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη των πελατών τους ή ακόμη και να οδηγήσει σε διαρροές προσωπικών δεδομένων.



Η μέθοδος είναι αρκετά απλή και αποτελεσματική. Σήμερα, σχεδόν κάθε εταιρεία ενδιαφέρεται να λαμβάνει σχόλια από τους πελάτες της για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, τη διατήρηση των πελατών και της φήμης της. Για να γίνει αυτό, οι εταιρείες ζητούν από τους πελάτες να δημιουργήσουν έναν προσωπικό λογαριασμό, να εγγραφούν σε newsletters ή να επικοινωνήσουν μέσα από φόρμες ανατροφοδότησης στην ιστοσελίδα, για παράδειγμα, με σκοπό να υποβάλουν ερωτήσεις ή να αφήσουν προτάσεις. Αυτοί είναι ακριβώς οι μηχανισμοί που οι επιτιθέμενοι εκμεταλλεύονται.





Και οι τρεις μηχανισμοί απαιτούν το όνομα και το email των πελατών, ώστε να μπορούν να λάβουν ένα επιβεβαιωτικό email ή σχόλια. Σύμφωνα με τους ερευνητές της Kaspersky, οι απατεώνες προσθέτουν περιεχόμενο spam και phishing σε αυτό το μήνυμα. Απλώς προσθέτουν το email του θύματος στη φόρμα εγγραφής ή συνδρομής και πληκτρολογούν το μήνυμά τους αντί για το όνομα. Στη συνέχεια, ο ιστότοπος θα στείλει μια τροποποιημένη επιστολή επιβεβαίωσης στη διεύθυνση αυτή, η οποία θα περιέχει μια διαφήμιση ή phishing link στην αρχή του κειμένου αντί του ονόματος του παραλήπτη.


«Οι περισσότερες από αυτές τις τροποποιημένες επιστολές συνδέονται με online έρευνες που αποσκοπούν στην απόκτηση προσωπικών δεδομένων από τους επισκέπτες. Οι ειδοποιήσεις από μια αξιόπιστη πηγή συνήθως περνούν εύκολα μέσω φίλτρων περιεχομένου, καθώς είναι επίσημα μηνύματα από μια αξιόπιστη εταιρεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η νέα μέθοδος ανεπιθύμητων, αλλά φαινομενικά αθώων, spam emails είναι τόσο αποτελεσματική και ανησυχητική», επισημαίνει Maria Vergelis, ειδικός ασφαλείας στην Kaspersky.


Για να αποτρέψουμε τις εταιρείες από πιθανές απώλειες φήμης, συμβουλεύουμε:
  • Να ελέγχουν πώς λειτουργούν οι φόρμες ανατροφοδότησης στον ιστότοπό τους. 
  • Να ενσωματώσουν αρκετούς κανόνες επαλήθευσης που θα προκαλούσαν σφάλμα κατά την προσπάθεια καταχώρισης ενός ονόματος με ακατάλληλα σύμβολα. 
  • Να διεξάγουν αξιολόγηση της ευπάθειας του ιστότοπου, ει δυνατόν. 
     
  • https://www.zougla.gr/

Ορκωμοσία Τραμπ: Το ευτράπελο της ημέρας με τον γερουσιαστή John Fetterman - «Έσκασε μύτη» με σορτς!

Ορκωμοσία Τραμπ: Το ευτράπελο της ημέρας με τον γερουσιαστή John Fetterman - «Έσκασε μύτη» με σορτς! (screenshot/X) Μια απόλυτα... γυμναστηρ...