Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ενδιαφέροντα γεγονότα για το κονιάκ

Ενδιαφέροντα γεγονότα για το κονιάκ

κονιάκ
Το κονιάκ είναι μια ποικιλία επεξεργασμένου κρασιού που πήρε το όνομά του από την πόλη Cognac της Γαλλίας .
Η προέλευση του Cognac χρονολογείται από τον 16ο αιώνα όταν οι Ολλανδοί έποικοι ήρθαν σε αυτή τη γαλλική περιοχή για να αγοράσουν αλάτι, ξύλο και κρασί. Ωστόσο, το ταξίδι πίσω στο σπίτι έκανε τη διατήρηση του κρασιού δύσκολη και έπρεπε να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο για να το διατηρήσουμε. Άρχισαν με την απόσταξη του κρασιού σε eau-de-vie, που ήταν μια καλή λύση για τη συντήρηση, αλλά τελικά συνειδητοποίησαν μια δεύτερη απόσταξη που έγινε για ένα ακόμη λεπτότερο, πιο κομψό και ευχάριστο προϊόν. Αυτό είναι ουσιαστικά η γέννηση του κονιάκ. Στην πραγματικότητα, η λέξη "brandy" προέρχεται από την ολλανδική λέξη "brandewijn" που σημαίνει καμένο κρασί.
Το Brandy παρασκευάζεται σε όλο τον κόσμο, αλλά μόνο το κονιάκ που παρασκευάζεται στην περιοχή Cognac της Γαλλίας και σύμφωνα με τις αυστηρότερες οδηγίες μπορεί να ονομαστεί "Cognac".
Το κονιάκ είναι κατασκευασμένο από λευκό κρασί, χρησιμοποιώντας μόνο πολύ συγκεκριμένους τύπους σταφυλιών . Τα σταφύλια πρέπει να καλλιεργούνται σε ένα από τα έξι τμήματα που περιβάλλουν την πόλη Cognac στις περιοχές Charente και Charente-Maritime της Γαλλίας.
λευκά σταφύλια
Ο λευκός οίνος που χρησιμοποιείται για το κονιάκ είναι πολύ ξηρός, όξινος και λεπτός. Παρόλο που έχει χαρακτηριστεί ως "σχεδόν μη πιστά", είναι εξαιρετική για απόσταξη και γήρανση. Μπορεί να γίνει μόνο από μια αυστηρή λίστα ποικιλιών σταφυλιών.
Ο λευκός οίνος που χρησιμοποιείται για την παρασκευή κονιάκ πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 90% σταφύλια Ugni Blanc, Folle Blanche ή Colombard. Το τελικό 10% μπορεί να γίνει από τα σταφύλια Folignan, Jurançon blanc, Meslier St-François, Sélect, Montils ή Sémillon.
Αφού πιεστούν τα σταφύλια, ο χυμός αφήνεται να ζυμωθεί για δύο ή τρεις εβδομάδες, με τις φυσικές, άγριες ζύμες της περιοχής να μετατρέπουν τη ζάχαρη σε αλκοόλη . Σε αυτό το σημείο, ο οίνος που προκύπτει είναι περίπου 7% έως 8% αλκοόλ.
Η απόσταξη λαμβάνει χώρα σε παραδοσιακά χαλκιδωτά αμπέμπα Charentais χαλκού, ο σχεδιασμός και οι διαστάσεις των οποίων ελέγχονται επίσης νόμιμα. Πρέπει να πραγματοποιηθούν δύο αποστάξεις. το αποτέλεσμα eau-de-vie (κυριολεκτικά, "νερά της ζωής") είναι ένα άχρωμο πνεύμα περίπου 70% αλκοόλ.
αποστακτήριο κονιάκ
Σύμφωνα με το νόμο, η απόσταξη για το Cognac πρέπει να λήξει τα μεσάνυχτα της 31ης Μαρτίου.
Αφού ολοκληρωθεί η απόσταξη, πρέπει να παλαιωθεί σε ένα από τα δύο είδη γαλλικής βελανιδιάς, Limousin ή Tronçais τουλάχιστον δύο χρόνια πριν να μπορεί να ονομαστεί «Cognac» και να πωληθεί στο κοινό.
Το τελικό προϊόν συνήθως αραιώνεται σε περιεκτικότητα σε αλκοόλη 40% (απόδειξη 80) με καθαρό και απεσταγμένο νερό.
Η ηλικία του κονιάκ υπολογίζεται ως η ηλικία του νεότερου eau de vie που χρησιμοποιείται στο μείγμα. Το μίγμα είναι συνήθως διαφορετικής ηλικίας και (στην περίπτωση των μεγαλύτερων και πιο εμπορικών παραγωγών) από διαφορετικές τοπικές περιοχές. Αυτή η ανάμειξη ή ο γάμος με διαφορετικές συνθήκες είναι σημαντική για να αποκτήσετε μια πολυπλοκότητα αρωμάτων που απουσιάζουν από το νερό από ένα μόνο αποστακτήριο ή αμπελώνα.
Σύμφωνα με το Bureau National Interprofessionnel du Cognac (BNIC), οι επίσημοι ποιοτικοί βαθμοί κονιάκ είναι: VS, VSOP, XO και Hors d'âge.
κονιάκ κονιάκ
Το VS σημαίνει "Πολύ Ειδικό" : για να φτιάξετε ένα κονιάκ VS, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο τα αυγά της ηλικίας τουλάχιστον δύο ετών. Άλλοι παρονομαστές και εκφράσεις επιτρέπονται, όπως "3 αστέρια" ή "πολυτέλεια", και ως εκ τούτου περιλαμβάνονται στην κατηγορία κονιάκ VS.
Το VSOP σημαίνει "πολύ ανώτερο παλαιό παλέτα" : τα κονιάκ VSOP δημιουργούνται από το eaux-de-vie ηλικίας τουλάχιστον για τέσσερα χρόνια. Η κατηγορία VSOP περιλαμβάνει ονομασίες όπως "Old" ή "Reserve".
Το XO σημαίνει "Έξτρα παλιό" : Τα κονιάκ XO γίνονται μόνο από αυγά που έχουν ηλικία τουλάχιστον έξι ετών. Κονιάκ όπως "Napoleon" ή "Old Reserve" είναι ισοδύναμα με κονιάκ XO.
Το Hors d'âge  (που σημαίνει "  Πέρα από την ηλικία") είναι μια ονομασία στην οποία τα κράτη BNIC είναι ίση με τον XO, αλλά στην πράξη ο όρος χρησιμοποιείται από τους παραγωγούς για την εμπορία ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας πέρα ​​από την επίσημη ηλικιακή κλίμακα.
Τα ονόματα των βαθμών είναι στα αγγλικά, διότι το ιστορικό εμπόριο κονιάκ, ιδιαίτερα τον 18ο αιώνα, αφορούσε σημαντικά τους Βρετανούς.
κονιάκ-2
Κατά τη διάρκεια της γήρανσης, η εξάτμιση συμβάλλει στην προοδευτική μείωση του επιπέδου του αλκοόλ. Διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης, αλλά κατά μέσο όρο 2% ετησίως. Αυτό ονομάζεται τοπικά "La part des anges" , ή "Το μερίδιο των αγγέλων".
Δύο είδη γυαλιού συνιστώνται γενικά για τη σύλληψη των λεπτών αρωμάτων του κονιάκ: το γυάλινο σε σχήμα τουλίπας ή το γυάλινο μπαλόνι. Πρακτικές πτυχές στην άκρη, το γυαλί διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δοκιμή και την απόλαυση κονιάκ.
Η ιδανική θερμοκρασία για το σερβίρισμα κονιάκ είναι μεταξύ 15 και 18 ° C (59 έως 64,4 ° F). Αν το κονιάκ είναι πολύ ζεστό θα εξατμιστεί για να χάσει γρήγορα τη γεύση και τις γεύσεις.
κονιάκ-3
Υπάρχουν περίπου 200 παραγωγοί κονιάκ.
Οι κορυφαίες 5 καλύτερες πωλήσεις κονιάκ μάρκες στον κόσμο είναι: 
1. Hennessy 
2. Pierre Ferrand 
3. Martell 
4. Rémy Martin 
5. Courvoisier
κορυφαίες 5 καλύτερες πωλήσεις κονιάκ μάρκες στον κόσμο
Henri IV Dudognon Cognac Κληρονομιάς Grande Champagne - Σε  $ 2,000,000 ένα μπουκάλι, αυτό το κονιάκ είναι επίσης γνωστό ως το DNA του κονιάκ. Το πιο ακριβό μπουκάλι κονιάκ στην ιστορία είναι εμφιαλωμένο σε κρύσταλλο, είναι χρυσός 24 καρατίων με στερλίνα πλατίνα και διαθέτει 6.500 πιστοποιημένα κομμένα διαμάντια ως διακόσμηση. γεμίζεται με 100 cl. Ultra Premium Cognac Grande Champagne, ηλικίας άνω των 100 ετών σε βαρέλια για παραγωγή αλκοόλης 41%.
Χάνι IV dudognon κληρονομιάς cognac grande champagne
Το παλαιότερο κονιάκ που πωλείται σε πλειστηριασμό πιστεύεται ότι είναι 252 ετών όταν αγοράστηκε από την Wealth Solutions (Πολωνία) σε δημοπρασία Bonham στη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ στις 30 Απριλίου 2014 . Το μπουκάλι που περιέχει το κονιάκ βρέθηκε μεταξύ 1880 και 1890 στο Lachaise του Cognac της Γαλλίας και ανήκε στην οικογένεια Donsir (Γαλλία) έως ότου πωλήθηκε στη δημοπρασία του Bonham από τον Eric Donsir. Το ίδιο το μπουκάλι χρονολογείται γύρω στο 1840, οπότε γεμίστηκε με κονιάκ που πιστεύεται ότι έχει αποσταχθεί από το Cognac House Gautier το 1762.
παλαιότερο κονιάκ
Το πιο ακριβό στιγμιότυπο κονιάκ αγοράστηκε για το HK $ 68,000 (σχεδόν $ 10.000) στο InterContinental Hong Kong, στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας στις 9 Νοεμβρίου 2016 . Αυτό το πλάνο κονιάκ προέρχεται από ένα μπουκάλι του 1858 Cuvée Leonie.
Το αγαπημένο ποτό του Ναπολέοντα ήταν το Cognac . Ο θρύλος λέει ότι ο Ναπολέοντας φρόντισε να φέρει αρκετά βαρέλια κονιάκ στο πλοίο που τον πήγε στην Αγία Ελένη, μια εκδήλωση που εκτιμήθηκε πολύ από τους Αγγλικούς αξιωματικούς που το ονόμασαν "Το Κρασί του Ναπολέοντα". Οι σχέσεις υπό τον κανόνα του Ναπολέοντα Ι έζησαν μέσω της Δεύτερης Αυτοκρατορίας, καθώς ο Ναπολέοντας ΙΙΙ χορήγησε στο Courvoisier τον τίτλο του «επίσημου προμηθευτή στο αυτοκρατορικό δικαστήριο» το 1869. Το πιστοποιητικό αυτό εκτίθεται πλέον στο Μουσείο του Courvoisier στο Jarnac, Ναπολεόνικα αναμνηστικά αντικείμενα, όπως το καπέλο του, ένα κόκκινο κομμάτι και ακόμη και μια κλειδαριά των μαλλιών του αυτοκράτορα.
http://justfunfacts.com/

Buen Vivir: Μια νέα εποχή μεγάλης κοινωνικής αλλαγής

Buen Vivir: 

Μια νέα εποχή μεγάλης κοινωνικής αλλαγής

Ποτέ δεν αλλάζουν τα πράγματα καταπολεμώντας την υπάρχουσα πραγματικότητα. Για να αλλάξεις κάτι, δημιούργησε ένα νέο μοντέλο που καθιστά το υπάρχον μοντέλο παρωχημένο. – Buckminster Fuller

Η σημερινή δυτική κοσμοθεωρία βασίζεται στην αέναη ανάπτυξη, 

στην έμφαση στα δικαιώματα του ατόμου και στον καπιταλισμό. Μαθαίνουμε από μικρή ηλικία ότι ο υλισμός και η κατανάλωση είναι απαραίτητες πτυχές της ζωής. Υπάρχει ένας διαρκής δυϊσμός που χωρίζει την κοινωνία από τη Φύση.Το "Buen Vivir" ή το "Sumak Kawsay" στη γλώσσα Kichwa δεν σημαίνει "καλή ζωή" όπως μπορούμε να το σκεφτούμε - έχοντας χρήματα, αίσθημα ξέγνοιασιας και οδηγώντας μια εύκολη ζωή. Αντίθετα, αναφέρεται σε μια βαθύτερη αίσθηση χαράς που προέρχεται από την έννοια των αυτόχθονων πολιτισμών, ώστε για να είναι πραγματικά ευτυχισμένο ένα άτομο, πρέπει να παραμείνει συνδεδεμένο με το περιβάλλον και να το μεταχειριστεί με τρόπο που θα του επιτρέψει να αναπτυχθεί για πάντα. Αυτή η έννοια αξίζει την αρμονική διαβίωση με άλλους ανθρώπους, καθώς και το περιβάλλον για τη συσσώρευση υλικών αγαθών.Το Buen Vivir εμπνέεται από αυτή την έννοια και προσπαθεί να δημιουργήσει μια κουλτούρα όπου οι άνθρωποι ζουν σε αρμονία με το περιβάλλον, βρίσκονται σε ειρήνη με τους εαυτούς τους και αισθάνονται συνδεδεμένοι με το "Pachamama" ή τη μητέρα γη

Η ιδέα του Buen Vivir είναι μια εναλλακτική λύση στην αναπτυξιακή προσέγγιση. Το Buen Vivir βασίζεται στην πεποίθηση ότι η πραγματική ευεξία ("η καλή ζωή") είναι δυνατή μόνο ως μέρος μιας κοινότητας. Το καλό της κοινότητας βρίσκεται πάνω από αυτό του ατόμου. Επιπλέον, αυτή είναι η κοινότητα σε μια διευρυμένη έννοια. Περιλαμβάνει τη φύση, τα φυτά, τα ζώα και τη Γη. Η ίδια η φύση πρέπει να φροντίζεται και να τηρείται ως πολύτιμο κομμάτι της κοινότητας. Η γη δεν μπορεί να ανήκει. πρέπει να τιμηθεί και να προστατευθεί




Μια νέα φιλοσοφία αναδύεται

Το Buen Vivir άρχισε να αναπτύσσεται στη Λατινική Αμερική το 2000 για μερικούς συγκεκριμένους λόγους:

1. ΕΞΆΝΤΛΗΣΗ ΦΥΣΙΚΏΝ ΠΌΡΩΝ
Τα αναπτυξιακά έργα που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις και οι πολυμερείς αναπτυξιακές τράπεζες εκείνη την εποχή σαφώς δεν ήταν προς το συμφέρον του λαού. Ενώ αυτά τα αναπτυξιακά προγράμματα υποσχέθηκαν να φέρουν αυξημένο πλούτο στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, αντί να εξαντλήσουν τους φυσικούς πόρους της περιοχής και τα αυξημένα επίπεδα φτώχειας.

2. ΑΥΤΌΧΘΟΝΟ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ
Αποδείχθηκε ότι οι αυτόχθονες που ζούσαν εδώ και αιώνες με ειρηνικό και βιώσιμο τρόπο, δεν απαιτούσαν την ανάπτυξη που θεωρήθηκε τόσο σημαντική από τις δυτικές φιλοσοφίες. Πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι ζωής, ήταν αιτιολογημένοι, οι οποίοι δεν περιλάμβαναν τη σύγχρονη ανάπτυξη και τον καπιταλισμό και οι οποίοι θα μπορούσαν να υιοθετηθούν από περισσότερους ανθρώπους.

3. Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΉ ΑΛΛΑΓΉ
Ενόψει της κλιματικής αλλαγής και της ταχείας καταστροφής του περιβάλλοντος, ιδίως στην περιοχή του Αμαζονίου, υπάρχει σοφία στο Buen Vivir που απορρίπτει την ανθρωποκεντρική προοπτική της σύγχρονης κουλτούρας μας και δίνει μεγάλη αξία στη σημασία της διατήρησης, προστατεύοντας και σέβοντας τη Φύση. Τα ανθρώπινα όντα δεν είναι πια τα μόνα που έχουν αξίες και δικαιώματα.
Buen Vivir Σήμερα

Η έννοια του Buen Vivir είχε ενσωματωθεί στο Εκουαδόρ Σύνταγμα το 2008και το Σύνταγμα της Βολιβίας το 2009. Είναι ενδιαφέρον να εξεταστούν οι διαφορές μεταξύ των δύο. Στο σύνταγμα του Ισημερινού, το Buen Vivir είναι ένα σύνολο δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων της υγείας, της εκπαίδευσης, της ελευθερίας, της συμμετοχής και των δικαιωμάτων της φύσης ή του Pachamama. Αυτή η έννοια δίνει στο Buen Vivir ένα στέρεο νομικό πλαίσιο.Στο σύνταγμα της Βολιβίας, το Buen Vivir ερμηνεύθηκε ως ένα από ένα σύνολο αρχών όπως η αξιοπρέπεια, η κοινωνική ισότητα και η ισότητα των φύλων και η κοινωνική δικαιοσύνη. αυτό το τοποθετεί δίπλα στα κλασικά ανθρώπινα δικαιώματα τρίτης γενιάς.

Οι αυτόχθονες τρόποι ζωής και η ερμηνεία του κόσμου αποτελούν σημαντικό μέρος του Buen Vivir. Έχει συνδεθεί με τον Σάμακ Kawsay, την "καλή ζωή" των αυτόχθονων πληθυσμών του Ισημερινού της Κέτσουα, του πληθυσμού Aymara της Βολιβίας, και το nandereko, το "αρμονικό ζωντανό" του λαού της Γκουαρανί της Βολιβίας.

Αυτές οι ιθαγενείς παραδόσεις υπήρξαν εδώ και αιώνες, επιτρέποντας σε αυτούς τους πολιτισμούς να ζουν αειφόρα και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς την ανάγκη χρήματος ή παραδοσιακών θέσεων εργασίας. Η εργασία μοιράζεται. τα τρόφιμα διανέμονται σε όσους το χρειάζονται περισσότερο. οι μόνοι πόροι που λαμβάνονται από το περιβάλλον είναι εκείνοι που χρειάζονται για επιβίωση. Η φύση δεν βλάπτεται και επιτρέπεται να αναγεννηθεί για να βελτιώσει τη ζωή των μελλοντικών γενεών. Οι μορφές ζωής του ανθρώπου (τα ζώα, τα φυτά, η Γη, τα πνεύματα των προγόνων) έχουν τη δική τους ελεύθερη βούληση και συναισθήματα και πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Το Buen Vivir είναι μια ριζική απομάκρυνση από την τρέχουσα κυρίαρχη κοσμοθεωρία. Μπορεί να ερμηνεύεται διαφορετικά με βάση τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε κοινότητας. Στον πυρήνα της, μας επιτρέπει να βλέπουμε τον κόσμο με εντελώς νέα μάτια. Τα κλασικά προβλήματα από τα οποία φαίνεται ότι δεν υπάρχει διαφυγή - η ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο της ζωής μας, ο διαχωρισμός από τον εαυτό μας από τη φύση, η ανάγκη να αγοράσουμε περισσότερα και περισσότερα, η επιθυμία να προχωρήσουμε στην τεχνολογία μας και στην ανάπτυξη της κοινωνίας μας - πέφτουν στο πλάι καθώς αγκαλιάζουμε τις απλές αλλά πρωτοποριακές έννοιες που απαρτίζουν το Buen Vivir.

Πώς μπορούμε να αλλάξουμε προς Buen Vivir
Είναι ενδιαφέρον ότι μερικά από τα μονοπάτια προς το Buen Vivir γίνονται ήδη τάσεις στην κουλτούρα των δυτικών μας χωρών:
Αυξημένη δημοτικότητα της αυστηρής διαβίωσης. Αυτό ασκείται από εκείνους που αγκαλιάζουν έναν τρόπο ζωής μηδενικών αποβλήτων,  και την επιστροφή σε φυσικά, βιολογικά, χορτοφαγικά και ωμά τρόφιμα.
Περιβαλλοντική λογιστική και φορολογικές μεταρρυθμίσεις. Έχουμε φορολογικά οφέλη για την ενεργειακή απόδοση. Πράσινες ή φιλικές προς το περιβάλλον εταιρείες αυξάνονται στη δημοτικότητα. Ο φόρος άνθρακα, ο οποίος εφαρμόζεται ήδη σε ορισμένες χώρες, δημιουργεί τιμές που αντικατοπτρίζουν το πραγματικό κόστος των προϊόντων που βλάπτουν το περιβάλλον κατά τη διάρκεια της παραγωγής, της ναυτιλίας ή λόγω των χρησιμοποιούμενων υλικών.
Βιώσιμες στρατηγικές αποδυνάμωσης. Η "αποδυνάμωση" ή η επιβράδυνση της κατανάλωσης είναι απαραίτητο και αναπόφευκτο μέρος οποιουδήποτε εύλογου σχεδίου για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η απάντηση δεν είναι μόνο η εξεύρεση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, αλλά και η μείωση της χρήσης ενέργειας και, συνεπώς, η μείωση της εξάντλησης των φυσικών πόρων. Αυτό θα συμβεί όχι μόνο από την αύξηση της αποδοτικότητας (όπως η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα) αλλά κυρίως από την προώθηση πραγματικά βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων (όπως το περπάτημα και η ποδηλασία αντί για την οδήγηση αυτοκινήτων).
Μικρότερη, τοπική παραγωγή. Αντί να εισάγουν και να εξάγουν προϊόντα προς και από την Κίνα (για παράδειγμα), κάθε περιοχή πρέπει να παράγει μόνο ό, τι χρειάζονται. Οι φυσικοί πόροι θα πρέπει να εξάγονται και να χρησιμοποιούνται μόνο στην έκταση της περιφερειακής ζήτησης. Αυτό αρχίζει να συμβαίνει. Περισσότερες οικογένειες καλλιεργούν το δικό τους φαγητό.Μικρές, τοπικές, συχνά βιολογικές εκμεταλλεύσεις αναζητούνται για προϊόντα διατροφής αντί να αγοράζουν από το εθνικό παντοπωλείο αλυσίδας. Αλλά αυτό το κίνημα έχει πολύ δρόμο και ο μετασχηματισμός θα είναι το κλειδί για την αυξημένη αποδοχή της ιδέας του Buen Vivir.
Ένας αγώνας για ενσωμάτωση στη σύγχρονη πολιτική και οικονομία

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αρχές του Buen Vivir είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν στο σημερινό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον. Οι κυβερνήσεις του Εκουαδόρ και της Βολιβίας αγωνίζονται να συμβιβάσουν τους στόχους τους για να οδηγήσουν την κοινωνική αλλαγή με τις καθημερινές οικονομικές ανάγκες της χώρας και τις απαιτήσεις για ανάπτυξη από τις μεγάλες εταιρίες.
Η έννοια του "Buen Vivir" ενσωματώθηκε στο Σύνταγμα του Εκουαδόρ το 2008, όπου αναγνωρίζει τα δικαιώματα της φύσης , καθιστώντας τον Ισημερινό την πρώτη χώρα που το κάνει.

Μια ματιά στο τι θα μπορούσε να είναι εφικτό

Αλλά παρά τις δυσκολίες αυτές, το Buen Vivir είναι μια οραματιστική ιδέα, μια πύλη στην επόμενη εποχή της μεγάλης κοινωνικής αλλαγής. Ανοίγει τα μάτια μας σε αυτό που θα μπορούσε να είναι εφικτό και μας θέτει για να κατανοήσουμε καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό μας.

Ο Eduardo Gudynas, ειδικός στη μελέτη του Buen Vivir, δηλώνει:

«Όταν ο Buen Vivir επικρίνει την ανάπτυξη, αμφισβητεί επίσης τα ίδια τα θεμέλια της νεωτερικότητας ... Μας βοηθά να δούμε τα όρια των σημερινών μοντέλων ανάπτυξης και μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε εναλλακτικές λύσεις που μέχρι τώρα ήταν δύσκολο να εκπληρωθούν».

http://www.apenantioxthi.com/

Τρία μπαϊράκια - Δημοτικό της Ηπείρου




ΣΚΈΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ

ΣΚΈΨΗΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΊ

ΣΚΈΨΕΙΣ στο κουτι


Γεια σας, όλοι σήμερα θα μιλήσουμε για κάτι που όλοι θέλουν να κάνουν που σκέφτονται από το κουτί . Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στη σκέψη έξω από το κουτί. Εμείς οι άνθρωποι θέλουμε πάντα να είμαστε επιτυχείς. Και για να επιτύχουμε αυτή την επιτυχία, πρέπει να χρειαστούμε από το κουτί σκέψης . Πρώτον, ας γνωρίσουμε το νόημα της σκέψης από το κουτί.
Η σκέψη έξω από το κουτί είναι μια μεταφορά που σημαίνει να σκέφτεται διαφορετικά, ασυνήθιστα, ή από μια νέα οπτική γωνία.
Όλοι θέλουμε να έχουμε αυτό το είδος ιδεών που είναι έξω από την ιδέα του κουτιού . Και πολλοί άνθρωποι τους έχουν πραγματικά σκέφτονται από το κιβώτιο και να δημιουργήσουν ή να εφεύρουν κάτι μοναδικό. Όλες οι σύγχρονες παγκόσμιες επιτυχίες σήμερα δίνεται σε εκείνους τους ανθρώπους που σκέφτονται του κουτιού.Επειδή χωρίς καινοτομία δεν μπορούμε να κάνουμε πρόοδο στη ζωή μας.
  • Αυτοί οι άνθρωποι έγιναν υπέροχοι.
  • Αυτοί οι άνθρωποι δεν γράφουν.
  • Οι άνθρωποι γράφουν γι 'αυτούς.
Και αν θέλετε να γίνετε σπουδαίοι, οι άνθρωποι λένε ότι πρέπει να σκεφτείτε έξω από το κιβώτιο.
Αυτό είναι αλήθεια.
Σωστά.
Αλλά δεν το νομίζω,
Νομίζω ότι αν θέλουμε να γίνουμε επιτυχείς πρέπει να σκεφτούμε στο κουτί γιατί αν σκεφτούμε έξω από το κιβώτιο και βάζουμε όλο μας τον χρόνο, την ενέργεια, τα χρήματα, τα πάντα σε αυτό και αν δεν πήγαινε ανάλογα με το αεροπλάνο,
Από τι,
Cry .
Για παράδειγμα:-
Αν λέω ότι έχω την ιδέα ότι θα κάνω μια πύραυλο στον Πλούτωνα και θα βάλω τα 25 χρόνια της ζωής μου, την ενέργεια μου, τα χρήματά μου, όλα σε αυτήν. Και την ημέρα εκτόξευσης είδαμε ότι ο πυραύλος ήταν πυροτεχνήματα.
Στη συνέχεια, είμαι καταδικασμένη. Αλλά αν νομίζω ότι θα ξεκινήσω τον κύκλο κάνοντας το εργοστάσιο. Τότε, αν γίνω επιτυχής, τότε θα ξεκινήσω το εργοστάσιο αυτοκινήτων. Τότε, αν κάνω σκληρότερη δουλειά, κερδίζω χρήματα και γνώσεις και με λίγη τύχη. μια μέρα θα συγκεντρώσω μια ομάδα από τους καλύτερους επιστήμονες πυραύλων και πραγματικά θα χτίσω έναν πυραύλο στον Πλούτωνα.
Μερικοί άνθρωποι λένε ότι είμαι έξω από το μυαλό μου λέγοντας όλα αυτά τα πράγματα. Νομίζετε ότι επειδή σας έδωσα ολόκληρο το σχέδιο σε αυτό που φαίνεται δύσκολο, αλλά έχει μια πιθανότητα επιτυχίας. Αλλά αν λέω ότι θα κάνω την πρώτη μου ιδέα της άμεσης κατασκευής rocket.Then λέτε, Αυτό είναι έξω από την ιδέα κουτί.
Τι συμβαίνει αν λέω τον πρόγονο μας. Ποιος χτίζει τον τροχό λέει απλά ότι θα φτιάξω αυτοκίνητο. Όχι αυτό δεν λειτουργεί. Χρειάζεται χρόνος, ενέργεια, χρήματα, καλά σχεδιασμός, εξέλιξη, αίμα, ιδρώτα κ.α. πάρτε αυτά,
Τροχός-> άρμα-> κύκλο-> αυτοκίνητο-> αεροπλάνο.
Κι αν??? Ο Thomas Edison πιστεύει άμεσα ότι πρόκειται να εφεύρει τηλεόραση από ποτέ δεν θα μας φέρουμε την πρώτη ηλεκτρική λάμπα μας.
Αλλά μετά από λίγο καιρό, τη γνώση και την εμπειρία. Ο Φίλο Φάρνσβορντ, ο Τζον Λόιτζ Μπάρντ Τσαρλς, ο Φράνσις Τζένκινς εφευρέθηκαν στην τηλεόραση .
Κι αν? Ο Mark Zuckerberg πιστεύει στην αρχή ότι θα ξεκινήσει το Facebook με 2,2 δισεκατομμύρια χρήστες, τότε δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεκινήσει το Facebook. Αλλά δεν ξεκινά έτσι ξεκίνησε το Facebook με τους συναδέλφους του κολέγιο στο κολέγιο του και μετά από χρόνο και σκληρό εργάζεται τώρα που βρίσκεται.
Με όλα αυτά τα παραδείγματα δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι έξω από το κουτί σκέφτεται ότι είναι κακό. Εννοώ ότι πριν κάνουμε ή αρχίζουμε οτιδήποτε πρέπει να εξετάσουμε όλες τις περιστάσεις που είναι η νοημοσύνη μας, το ανθρώπινο δυναμικό μας, η ικανότητα των χρημάτων μας κλπ. μοναδική σκέψη ποτέ δεν θα σας πάρει οπουδήποτε. Χρειάζεστε το σχέδιο για να εκτελέσετε αυτή την ιδέα και να σας αφήσουμε προς την επιτυχία. Εν συντομία, πρέπει να σκεφτούμε στο κουτί ότι τα πράγματα είναι στο κουτί και πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να γίνουν επιτυχημένα.
Απλώς προσπαθώ να πω ότι υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ μοναδικής και γελοίας ιδέας και πρέπει πάντα να το βλέπετε αυτό.
Ξέρω πολλούς ανθρώπους που λένε αν θα κάνω τίποτα τότε θα κάνω κάτι μεγάλο, κάτι έξω από το κιβώτιο και με αυτόν τον τρόπο δεν έκαναν τίποτα και να καταστρέψουν τη ζωή τους.
Και από την άλλη πλευρά, αν το gonna ξεκινήσει να κάνει κάτι τότε το gonna σας κάνει κάτι από το box.Only σκέψης δεν πρόκειται ποτέ να σας οδηγήσει οπουδήποτε σκληρή δουλειά είναι πάντα το μόνο κλειδί για την επίτευξη της επιτυχίας.Δεν έχει σημασία τι σκληρή δουλειά είτε είναι τη δημιουργικότητα ή τη σωματική.
Έτσι, στο τέλος, θα πω να σκεφτώ από το κουτί, αλλά στο κουτί.

Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 20-26 Ιανουαρίου 2025

Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 20-26 Ιανουαρίου 2025 ATHINAIS ASTROLOGY , STAR SIGNS GynaikaEimai 20 Ιανουαρίου 2025 ΚΡΙΟΣ –   Την εβδ...