Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ενδιαφέροντα γεγονότα για το κονιάκ

Ενδιαφέροντα γεγονότα για το κονιάκ

κονιάκ
Το κονιάκ είναι μια ποικιλία επεξεργασμένου κρασιού που πήρε το όνομά του από την πόλη Cognac της Γαλλίας .
Η προέλευση του Cognac χρονολογείται από τον 16ο αιώνα όταν οι Ολλανδοί έποικοι ήρθαν σε αυτή τη γαλλική περιοχή για να αγοράσουν αλάτι, ξύλο και κρασί. Ωστόσο, το ταξίδι πίσω στο σπίτι έκανε τη διατήρηση του κρασιού δύσκολη και έπρεπε να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο για να το διατηρήσουμε. Άρχισαν με την απόσταξη του κρασιού σε eau-de-vie, που ήταν μια καλή λύση για τη συντήρηση, αλλά τελικά συνειδητοποίησαν μια δεύτερη απόσταξη που έγινε για ένα ακόμη λεπτότερο, πιο κομψό και ευχάριστο προϊόν. Αυτό είναι ουσιαστικά η γέννηση του κονιάκ. Στην πραγματικότητα, η λέξη "brandy" προέρχεται από την ολλανδική λέξη "brandewijn" που σημαίνει καμένο κρασί.
Το Brandy παρασκευάζεται σε όλο τον κόσμο, αλλά μόνο το κονιάκ που παρασκευάζεται στην περιοχή Cognac της Γαλλίας και σύμφωνα με τις αυστηρότερες οδηγίες μπορεί να ονομαστεί "Cognac".
Το κονιάκ είναι κατασκευασμένο από λευκό κρασί, χρησιμοποιώντας μόνο πολύ συγκεκριμένους τύπους σταφυλιών . Τα σταφύλια πρέπει να καλλιεργούνται σε ένα από τα έξι τμήματα που περιβάλλουν την πόλη Cognac στις περιοχές Charente και Charente-Maritime της Γαλλίας.
λευκά σταφύλια
Ο λευκός οίνος που χρησιμοποιείται για το κονιάκ είναι πολύ ξηρός, όξινος και λεπτός. Παρόλο που έχει χαρακτηριστεί ως "σχεδόν μη πιστά", είναι εξαιρετική για απόσταξη και γήρανση. Μπορεί να γίνει μόνο από μια αυστηρή λίστα ποικιλιών σταφυλιών.
Ο λευκός οίνος που χρησιμοποιείται για την παρασκευή κονιάκ πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 90% σταφύλια Ugni Blanc, Folle Blanche ή Colombard. Το τελικό 10% μπορεί να γίνει από τα σταφύλια Folignan, Jurançon blanc, Meslier St-François, Sélect, Montils ή Sémillon.
Αφού πιεστούν τα σταφύλια, ο χυμός αφήνεται να ζυμωθεί για δύο ή τρεις εβδομάδες, με τις φυσικές, άγριες ζύμες της περιοχής να μετατρέπουν τη ζάχαρη σε αλκοόλη . Σε αυτό το σημείο, ο οίνος που προκύπτει είναι περίπου 7% έως 8% αλκοόλ.
Η απόσταξη λαμβάνει χώρα σε παραδοσιακά χαλκιδωτά αμπέμπα Charentais χαλκού, ο σχεδιασμός και οι διαστάσεις των οποίων ελέγχονται επίσης νόμιμα. Πρέπει να πραγματοποιηθούν δύο αποστάξεις. το αποτέλεσμα eau-de-vie (κυριολεκτικά, "νερά της ζωής") είναι ένα άχρωμο πνεύμα περίπου 70% αλκοόλ.
αποστακτήριο κονιάκ
Σύμφωνα με το νόμο, η απόσταξη για το Cognac πρέπει να λήξει τα μεσάνυχτα της 31ης Μαρτίου.
Αφού ολοκληρωθεί η απόσταξη, πρέπει να παλαιωθεί σε ένα από τα δύο είδη γαλλικής βελανιδιάς, Limousin ή Tronçais τουλάχιστον δύο χρόνια πριν να μπορεί να ονομαστεί «Cognac» και να πωληθεί στο κοινό.
Το τελικό προϊόν συνήθως αραιώνεται σε περιεκτικότητα σε αλκοόλη 40% (απόδειξη 80) με καθαρό και απεσταγμένο νερό.
Η ηλικία του κονιάκ υπολογίζεται ως η ηλικία του νεότερου eau de vie που χρησιμοποιείται στο μείγμα. Το μίγμα είναι συνήθως διαφορετικής ηλικίας και (στην περίπτωση των μεγαλύτερων και πιο εμπορικών παραγωγών) από διαφορετικές τοπικές περιοχές. Αυτή η ανάμειξη ή ο γάμος με διαφορετικές συνθήκες είναι σημαντική για να αποκτήσετε μια πολυπλοκότητα αρωμάτων που απουσιάζουν από το νερό από ένα μόνο αποστακτήριο ή αμπελώνα.
Σύμφωνα με το Bureau National Interprofessionnel du Cognac (BNIC), οι επίσημοι ποιοτικοί βαθμοί κονιάκ είναι: VS, VSOP, XO και Hors d'âge.
κονιάκ κονιάκ
Το VS σημαίνει "Πολύ Ειδικό" : για να φτιάξετε ένα κονιάκ VS, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο τα αυγά της ηλικίας τουλάχιστον δύο ετών. Άλλοι παρονομαστές και εκφράσεις επιτρέπονται, όπως "3 αστέρια" ή "πολυτέλεια", και ως εκ τούτου περιλαμβάνονται στην κατηγορία κονιάκ VS.
Το VSOP σημαίνει "πολύ ανώτερο παλαιό παλέτα" : τα κονιάκ VSOP δημιουργούνται από το eaux-de-vie ηλικίας τουλάχιστον για τέσσερα χρόνια. Η κατηγορία VSOP περιλαμβάνει ονομασίες όπως "Old" ή "Reserve".
Το XO σημαίνει "Έξτρα παλιό" : Τα κονιάκ XO γίνονται μόνο από αυγά που έχουν ηλικία τουλάχιστον έξι ετών. Κονιάκ όπως "Napoleon" ή "Old Reserve" είναι ισοδύναμα με κονιάκ XO.
Το Hors d'âge  (που σημαίνει "  Πέρα από την ηλικία") είναι μια ονομασία στην οποία τα κράτη BNIC είναι ίση με τον XO, αλλά στην πράξη ο όρος χρησιμοποιείται από τους παραγωγούς για την εμπορία ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας πέρα ​​από την επίσημη ηλικιακή κλίμακα.
Τα ονόματα των βαθμών είναι στα αγγλικά, διότι το ιστορικό εμπόριο κονιάκ, ιδιαίτερα τον 18ο αιώνα, αφορούσε σημαντικά τους Βρετανούς.
κονιάκ-2
Κατά τη διάρκεια της γήρανσης, η εξάτμιση συμβάλλει στην προοδευτική μείωση του επιπέδου του αλκοόλ. Διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης, αλλά κατά μέσο όρο 2% ετησίως. Αυτό ονομάζεται τοπικά "La part des anges" , ή "Το μερίδιο των αγγέλων".
Δύο είδη γυαλιού συνιστώνται γενικά για τη σύλληψη των λεπτών αρωμάτων του κονιάκ: το γυάλινο σε σχήμα τουλίπας ή το γυάλινο μπαλόνι. Πρακτικές πτυχές στην άκρη, το γυαλί διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δοκιμή και την απόλαυση κονιάκ.
Η ιδανική θερμοκρασία για το σερβίρισμα κονιάκ είναι μεταξύ 15 και 18 ° C (59 έως 64,4 ° F). Αν το κονιάκ είναι πολύ ζεστό θα εξατμιστεί για να χάσει γρήγορα τη γεύση και τις γεύσεις.
κονιάκ-3
Υπάρχουν περίπου 200 παραγωγοί κονιάκ.
Οι κορυφαίες 5 καλύτερες πωλήσεις κονιάκ μάρκες στον κόσμο είναι: 
1. Hennessy 
2. Pierre Ferrand 
3. Martell 
4. Rémy Martin 
5. Courvoisier
κορυφαίες 5 καλύτερες πωλήσεις κονιάκ μάρκες στον κόσμο
Henri IV Dudognon Cognac Κληρονομιάς Grande Champagne - Σε  $ 2,000,000 ένα μπουκάλι, αυτό το κονιάκ είναι επίσης γνωστό ως το DNA του κονιάκ. Το πιο ακριβό μπουκάλι κονιάκ στην ιστορία είναι εμφιαλωμένο σε κρύσταλλο, είναι χρυσός 24 καρατίων με στερλίνα πλατίνα και διαθέτει 6.500 πιστοποιημένα κομμένα διαμάντια ως διακόσμηση. γεμίζεται με 100 cl. Ultra Premium Cognac Grande Champagne, ηλικίας άνω των 100 ετών σε βαρέλια για παραγωγή αλκοόλης 41%.
Χάνι IV dudognon κληρονομιάς cognac grande champagne
Το παλαιότερο κονιάκ που πωλείται σε πλειστηριασμό πιστεύεται ότι είναι 252 ετών όταν αγοράστηκε από την Wealth Solutions (Πολωνία) σε δημοπρασία Bonham στη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ στις 30 Απριλίου 2014 . Το μπουκάλι που περιέχει το κονιάκ βρέθηκε μεταξύ 1880 και 1890 στο Lachaise του Cognac της Γαλλίας και ανήκε στην οικογένεια Donsir (Γαλλία) έως ότου πωλήθηκε στη δημοπρασία του Bonham από τον Eric Donsir. Το ίδιο το μπουκάλι χρονολογείται γύρω στο 1840, οπότε γεμίστηκε με κονιάκ που πιστεύεται ότι έχει αποσταχθεί από το Cognac House Gautier το 1762.
παλαιότερο κονιάκ
Το πιο ακριβό στιγμιότυπο κονιάκ αγοράστηκε για το HK $ 68,000 (σχεδόν $ 10.000) στο InterContinental Hong Kong, στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας στις 9 Νοεμβρίου 2016 . Αυτό το πλάνο κονιάκ προέρχεται από ένα μπουκάλι του 1858 Cuvée Leonie.
Το αγαπημένο ποτό του Ναπολέοντα ήταν το Cognac . Ο θρύλος λέει ότι ο Ναπολέοντας φρόντισε να φέρει αρκετά βαρέλια κονιάκ στο πλοίο που τον πήγε στην Αγία Ελένη, μια εκδήλωση που εκτιμήθηκε πολύ από τους Αγγλικούς αξιωματικούς που το ονόμασαν "Το Κρασί του Ναπολέοντα". Οι σχέσεις υπό τον κανόνα του Ναπολέοντα Ι έζησαν μέσω της Δεύτερης Αυτοκρατορίας, καθώς ο Ναπολέοντας ΙΙΙ χορήγησε στο Courvoisier τον τίτλο του «επίσημου προμηθευτή στο αυτοκρατορικό δικαστήριο» το 1869. Το πιστοποιητικό αυτό εκτίθεται πλέον στο Μουσείο του Courvoisier στο Jarnac, Ναπολεόνικα αναμνηστικά αντικείμενα, όπως το καπέλο του, ένα κόκκινο κομμάτι και ακόμη και μια κλειδαριά των μαλλιών του αυτοκράτορα.
http://justfunfacts.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 20-26 Ιανουαρίου 2025

Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 20-26 Ιανουαρίου 2025 ATHINAIS ASTROLOGY , STAR SIGNS GynaikaEimai 20 Ιανουαρίου 2025 ΚΡΙΟΣ –   Την εβδ...