Το αγαπημένο μου πιάτο για να μαγειρέψω
Δεν είναι εύκολο να απαντηθεί αυτό το ερώτημα
Επειδή ήμουν γύρω από καταπληκτικό φαγητό όλη μου τη ζωή. Έχοντας μητέρα που είναι επαγγελματίας σεφ και όχι μόνο μου έμαθε τις δεξιότητες και τις συνταγές της. Αλλά και παλιές παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς της που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Και άρχισε να διδάσκει όταν ήμουν μικρή. Συμπεριλαμβανομένου του περιβόητου περιστατικού με βοδινή σούπα όταν ήμουν πολύ μικρό παιδί.
Ότι η μητέρα μου δεν με άφησε να ξεχάσω. Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να μου θυμίζει πώς κατέστρεψα τη σούπα βοείου κρέατος βάζοντάς της πολύ αλάτι. Δεν είναι περίεργο που δεν είναι το αγαπημένο μου για να μαγειρέψω.
Αυτό που χειροτέρευε την κατάσταση ήταν μόνο φαγητό στο σπίτι. Μόλις επέστρεψα από μεγαλύτερο ταξίδι από την Τενερίφη πίσω στη Σκανδιναβία και νομίζω ότι ήταν διακοπές Χριστουγέννων που είχαμε επιστρέψει.
Το μόνο που έπρεπε να μαγειρέψετε ήταν σούπα βοείου κρέατος. Δεν ανοίγουν καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Οπότε δεν υπάρχει μέρος για φαγητό. Και θα έλεγα ότι έκανε τρία λάθη. Άφησε δίπλα μου αλάτι και τη σούπα. Γιατί μόλις με είχε αφήσει να προσθέσω κι άλλο αλάτι. Μετά έκανε το δεύτερο λάθος μου γύρισε την πλάτη. Τρίτωσε όταν με άφησαν μόνη με τη σούπα και το αλάτι ενώ πήγαν να πάρουν τον πατέρα μου να φάει. Εκείνα τα δύο λεπτά διασκέδασα προσθέτοντας όλο και περισσότερο αλάτι. Στον πατέρα μου άρεσε το αλμυρό φαγητό. Αλλά ακόμα κι αυτός πάλευε να το φάει. Η ειρωνεία είναι ότι μου αρέσουν ακόμα τα πολύ αλμυρά φαγητά. Και όταν μαγειρεύω μόνο για μένα, χρησιμοποιώ πολύ περισσότερο αλάτι από ό,τι όταν τρώνε άλλοι. Κάποιος περίεργος λόγος που δεν τουςς αρέσει το αλμυρό φαγητό.
Όταν η μαμά μου μαγειρεύει προσθέτει αλάτι όπως της αρέσει και ορισμένα φαγητά προσθέτω περισσότερο αλάτι όταν το φαγητό είναι στο πιάτο μου. Γιατί το αλάτι προστίθεται εύκολα αλλά σχεδόν αδύνατο να το αφαιρέσετε. Γι' αυτό στις μέρες μου έμαθα το μάθημά μου πόσο αλάτι να χρησιμοποιώ. Ανάλογα θα το τρώω μόνο εγώ ή άλλοι. Μπορώ να προσθέσω κι άλλα μετά στο πιάτο μου.
Επίσης, έχω ευλογηθεί από αρκετούς ανθρώπους που επίσης με έχουν μάθει να μαγειρεύω ή να ψήνω μερικά από τα παραδοσιακά τους φαγητά επίσης. Ειδικά μεγαλύτερες γυναίκες σε όλη μου τη ζωή που μου έχουν μεταδώσει τις γνώσεις τους. Ήταν τόσο μεγάλη τιμή που επέλεξαν να μου διδάξουν τις παραδοσιακές και οικογενειακές συνταγές τους. Όταν μαγειρεύω μερικά από αυτά τα φαγητά θυμάμαι ακόμα αυτά που με δίδαξαν.
Κορυφαία αγαπημένα για μαγείρεμα
- Σούπα σολομού Καρελίας Η οικογενειακή συνταγή της γιαγιάς της μαμάς μου φτιαγμένη όπως την έφτιαχνε εκείνη.
- Ζυμαρικά κοτόπουλο Ζυμαρικά ταλιατέλες με κοτόπουλο, κρεμμύδι και μανιτάρια σε κρέμα σάλτσας. Είναι δική μου συνταγή. Και αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι τα μπαχαρικά και το μυστικό συστατικό που χρησιμοποιώ.
- Σολομός φούρνου Είναι η μυστική συνταγή της μαμάς μου, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω τι περιέχει.
- Chateaubriand Με κρεμώδη σάλτσα πιπεριάς και τηγανιτές πατάτες ή κρέμα σκόρδου.
- Μπριζόλα κοτόπουλου Άλλη μια από τις συνταγές της μαμάς μου που δεν μπορώ να πω. Με τηγανιτές πατάτες.
- Biff à la Lindström Αλλά σε μια φραντζόλα. Όσοι δεν ξέρουν Το Biff à la Lindström είναι ένα σουηδικό πιάτο που φτιάχνεται από κρεμμύδι, κόκκινο παντζάρι, κάπαρη και κιμά, το οποίο στη συνέχεια γίνεται μπουρέκια και τηγανίζεται.
- Roast beef Με λευκή σάλτσα κρέμας και είτε κρεμώδεις πατάτες σκόρδου είτε βραστές πατάτες.
- Μοσχαρίσιο και άνηθο στιφάδο Μοσχαρίσιο φιλέτο ή ψαρονέφρι βρασμένο και στη συνέχεια φτιάξτε κρεμώδη σάλτσα άνηθου από τον ζωμό. Σερβίρεται με βραστές πατάτες ή μακαρόνια. Είναι φινλανδικό παραδοσιακό πιάτο. Προφανώς κάποιοι προσθέτουν σε αυτό καρότο, σέλινο, δάφνη. Αλλά δεν με έμαθαν έτσι να το μαγειρεύω.
- Πίτσα Μερικές φορές από το μηδέν, αλλά κυρίως μόνο κατεψυγμένη πίτσα και προσθήκη περισσότερων επικαλύψεων σε αυτήν και περισσότερου τυριού. Η συνηθισμένη μου επιλογή είναι η κορυφή του παραδοσιακού εσθονικού τυριού.
- Σαλάτα κοτόπουλου Κοτόπουλο στην αγαπημένη μου μαρινάδα γκριλ ψημένο στο φούρνο και μετά μόνο σαλάτα, αγγούρι και μαγιονέζα με πρόσθετα μπαχαρικά και φρέσκο χυμό λεμονιού στο κοτόπουλο.
Αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα μου για να μαγειρέψω. Υπάρχουν τόσα άλλα, αλλά το να γράφω φαγητό με κάνει να πεινάω, γι' αυτό τελειώνω αυτήν την ανάρτηση στο ιστολόγιο. Και πήγαινε να φας κάτι. Το μόνο κακό με αυτές τις καθημερινές προτροπές γραφής για φαγητό είναι ότι τουλάχιστον καταλήγω να πεινάω ενώ γράφω. Δεν ξέρω αν οι αναγνώστες έχουν το ίδιο πρόβλημα.
Με αγάπη CF Grönroos
Creator of the Mysteries by Rose
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου