Το τυροκομείο της Μαγνησίας που βγάζει τυρί με γεύσεις καρύδι, σύκο, σκόρδο, αχλάδι και ξετρελαίνει
Τον περασμένο αιώνα, η οικογένεια του “Θεσσαλού” ξεκίνησε την τέχνη της τυροκόμησης στα βουνά της κεντρικής Θεσσαλίας, εκτρέφοντας αίγες και πρόβατα ελεύθερα στη φύση. Με αυτόν τον τρόπο παρήγαγαν παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα εμπλουτισμένα με θρεπτικά συστατικά και αρώματα που τα Θεσσαλικά βουνά προσφέρουν απλόχερα. Σήμερα, συνεχίζει να εκτρέφει ένα κοπάδι υψηλής γαλακτοπαραγωγής, με σύγχρονα συστήματα εκτροφής και ελληνικές αγνές ζωοτροφές, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το δικό τους γάλα, προκειμένου να παράγουν παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα. Έτσι, ακολουθώντας πιστά τις συνταγές και τα μυστικά των προγόνων τους, εγγυώνται για τη μεστή και αυθεντική τους γεύση. Τα τυροκομεία τους βρίσκονται στην Πηγή Τρικάλων και στη Νέα Ιωνία Βόλου ενώ οι ιδιόκτητες κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων και στο Βελεστίνο Μαγνησίας.
Το “σαγανέλι” με γεύσεις που ξετρελαίνει
Ένα εύρος από συνταγές ημίσκληρων τυριών βασισμένες σε τοπικά ελληνικά συστατικά και αγνή γεύση γάλακτος που φέρνουν στο μυαλό το άρωμα της ελληνικής υπαίθρου. Ιδανικά για κατανάλωση ψημένα, είτε όχι, σε συνδυασμό με μαρμελάδα, κρασί, καπνιστή μπύρα ή οποιαδήποτε άλλη προτίμηση. Οι γεύσεις περιλαμβάνουν τα κλασσικό σαγανέλι, πιπέρι, τσίλλι, μεσογειακό, καρύδι, φυστίκι αιγίνης, σύκο, βερίκοκο, δυόσμο, σταφίδα, αχλάδι, κυδώνι, σκόρδο, θυμάρι και τρούφα.
Τα υπόλοιπα προιόντα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου