Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Μοσχιοί στιφάδο, από τον Βόλο

 Μοσχιοί στιφάδο, από τον Βόλο

Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Τσιπουράδικο «Η Γιώτα» στον Βόλο

Υλικά

Μερίδες: 6-8
  • Διαδικασία

    1. Για τους μοσχιούς στιφάδο, ξεκινάμε βάζοντας τους μοσχιούς σε μια μεγάλη κατσαρόλα χωρίς υγρά.
    2. Μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν.
      Remaining Time 0:00
       
      Advertisement
    3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
    4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    5. Ρίχνουμε αλατοπίπερο (το αλάτι με προσοχή, γιατί οι μοσχιοί θα βγάλουν αλμύρα) και βραστό νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά.
    6. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν οι μοσχιοί.
    7. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 80 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στιφάδου για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
    8. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια στους μοσχιούς και μαγειρεύουμε για άλλα 5-10 λεπτά. Αποσύρουμε και σερβίρουμε.
    9. Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.
    10. https://www.gastronomos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιος πληρώνει τελικά τον λογαριασμό;

Ποιος πληρώνει τελικά τον λογαριασμό; -Κική Γιοβανοπούλου- 23 Οκτωβρίου 2024 The Women Ποιος θα πληρώσει στο πρώτο ραντεβού; Να το κάνουμε μ...