Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Απάντηση ΚΤΕΛ Μαγνησίας στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

 Απάντηση ΚΤΕΛ Μαγνησίας στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

απάντηση-κτελ-μαγνησίας-στον-δήμο-νοτ-111607117 Σεπτεμβρίου 2024 - 20:51

17 Σεπτεμβρίου 2024 - 20:51

Για την επανέναρξη δρομολογίων των λεωφορείων σε έξι οικισμούς

Επιστολή του δημάρχου Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικού προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας για την επανέναρξη δρομολογίων των λεωφορείων σε έξι οικισμούς κατά τη διάρκεια των σαββατοκύριακων, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, προκάλεσε και δημόσια απάντηση από τη διοίκηση του ΚΤΕΛ.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος επικαλούνταν εκπαιδευτικούς, τουριστικούς, κοινωνικούς και εργασιακούς λόγους για την επαναφορά των δρομολογίων, ζητώντας να ενεργοποιηθούν οι γραμμές σε Αγιο Γεώργιο Νηλείας, Αγία Τριάδα, Πινακάτες, Βυζίτσα, Μηλιές και Συκή.

Στην επιστολή του δημάρχου απάντησε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, καλώντας τον κ. Μιτζικό να υπογράψει σύμβαση παροχής έργου για την εκτέλεση των γραμμών.

«Οι βασικοί όροι καθορισμού των δρομολογίων, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία και κάθε άλλη λεπτομέρεια καθορίζονται με την υπουργική απόφαση 15596/1141/2003 ΦΕΚ Β’ 330.

Αν εφαρμόσουμε στο ακέραιο την παραπάνω απόφαση, τότε πολλά χωριά και οικισμοί του Δήμου σας θα μείνουν χωρίς συγκοινωνία για πολλές ημέρες εβδομαδιαίως. Για πολλούς λόγους δεν το κάναμε μέχρι σήμερα.

Εάν για τους λόγους που αναφέρετε στην επιστολή σας θεωρείτε ότι είναι αναγκαία η εκτέλεση επιπλέον δρομολογίων προς τα χωριά του Δήμου σας, τότε μπορείτε σε συνεννόηση με την εταιρία μας να υπογράψουμε Σύμβαση Παροχής Εργου για την εκτέλεση γραμμών όπου εσείς επιθυμείτε και να συμφωνήσουμε την αντισταθμιστική εισφορά που θα καταβάλει ο Δήμος σας σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2963/2001.

Την παραπάνω διαδικασία άλλωστε την γνωρίζετε, διότι κατά την προηγούμενη θητείας σας προτείνατε στο δημοτικό σας συμβούλιο τέτοιου είδους σύμβαση με την εταιρία μας, η οποία απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία με τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει επιβατικό ενδιαφέρον και δεν υπήρχε λόγος καταβολής χρημάτων στην εταιρία μας», αναφέρεται στην απάντηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

https://www.taxydromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια

  Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια Αντικλείδι Μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο; Πο...