Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Ασύλληπτο: Πήγαν να κόψουν το ρεύμα σε κλειστές επιχειρήσεις στις Αλυκές

 Ασύλληπτο: Πήγαν να κόψουν το ρεύμα σε κλειστές επιχειρήσεις στις Αλυκές

Επαγγελματίες των Αλυκών εξοργισμένοι γιατί πήγαν να κόψουν το ρεύμα σε κλειστές επιχειρήσεις μετέβησαν στη Λάρισα, για να διαμαρτυρηθούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, από την οποία ζητούν ενίσχυση μέσω προγράμματος για να ανταπεξέλθουν στις λειτουργικές τους υποχρεώσεις

Εξαγριωμένοι επαγγελματίες μετά απ’ αυτό έκαναν ντου στην Περιφέρεια στη Λάρισα – Ζητούν πρόγραμμα ενίσχυσης μέχρι να αποζημιωθούν από την Πολιτεία, θετικός ο κ. Κουρέτας

Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε χθες για τους επαγγελματίες των Αλυκών, που εξαιτίας των νεκρών ψαριών έβαλαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους άρον- άρον, πριν καλά- καλά τελειώσει η τουριστική σεζόν. Ξεσηκώθηκαν όταν είδαν στον πεζόδρομο συνεργεία που έσπευσαν στην περιοχή για να κόψουν το ρεύμα από καταστήματα «κλειδωμένα» με λουκέτα!

Τα ειδοποιητήρια διακοπής από πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος είχαν αποδέκτες τέσσερις επιχειρήσεις, για οφειλές από 1.000 έως 2.000 ευρώ, όπως καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες. Επαγγελματίες βλέποντας τα συνεργεία «ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε!». Ξέσπασαν σε φωνές και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν.

Λίγο αργότερα αποφάσισαν ομαδικά να μεταβούν και να διαμαρτυρηθούν στη Λάρισα, στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όταν έφτασαν εκεί επικράτησε ένταση, με τους επαγγελματίες να κάνουν ουσιαστικά «ντου» από τα παράθυρα, αφού προηγουμένως είχαν κλείσει με τα αυτοκίνητά τους την είσοδο της νομαρχίας.

Ο κ. Κουρέτας συναντήθηκε μαζί τους και δήλωσε θετικός να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξής τους σε ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης από πόρους της περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο διάλογος έγινε ενώπιον καμερών, με τον περιφερειάρχη να επισημαίνει πως η περιφέρεια έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και πως στο πλαίσιο αυτό θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να βοηθήσει τους επαγγελματίες των Αλυκών.

Οι επαγγελματίες με τη σειρά τους δήλωσαν πως ενοχλήθηκαν από δήλωση που έκανε πρόσφατα ο περιφερειάρχης ότι “όλα είναι καλά”, η οποία όμως αφορούσε ότι απομακρύνθηκαν τα νεκρά ψάρια και δεν σηματοδοτούσε «επιστροφή στην κανονικότητα», αφού είναι γνωστό σ’ όλους ότι η περιοχή των Αλυκών το τελευταίο διάστημα έχει «μαραζώσει» και εκτός των επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο, περίπου120 και πλέον εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους.

«Κάποιοι επιμένουν να ζούνε στον κόσμο τους. Εμείς καταστρεφόμαστε και εκείνοι συμπεριφέρονται σα να μη συμβαίνει τίποτα. Ήρθαν να κόψουν το ρεύμα σε επαγγελματίες που καταστράφηκαν και έχουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους» φώναζε ο Γιώργος Τερζάκης, πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Μαγνησίας, που διατηρεί και κατάστημα στην περιοχή. «Θέλουμε να μας στηρίξει και να μάς ενισχύσει η περιφέρεια μέσα από ειδικό πρόγραμμα, για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε και να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας μέχρι να αρχίσουν να “τρέχουν” τα μέτρα ενίσχυσης που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για αποζημιώσεις κ.α..» συνέχισε ο ίδιος.

Ο κ. Κουρέτας σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα και αφού εξήγησε πως η περιφέρεια Θεσσαλίας δεν είναι αρμόδια για το ρεύμα ή για άλλα ζητήματα που έχουν προκύψει, επανέλαβε πως η περιφερειακή αρχή δεν είναι αρνητική να στηρίξει τους επαγγελματίες, αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη όπως εξήγησε και επιφυλάχτηκε να τους απαντήσει ποιο συγκεκριμένα σήμερα, όποτε προγραμματίζει να επισκεφτεί την περιοχή των Αλυκών.

«Πήγαμε αιφνιδιαστικά στην Περιφέρεια, ώστε να καταλάβουν ότι είμαστε εξοργισμένοι από την όλη κατάσταση και δεν αντέχουμε άλλο. Οι Αλυκές έχουν αδειάσει από κόσμο. Εχουμε καταστραφεί» τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο επαγγελματίες Δημήτρης Καραμήτσος, λίγο μετά τη συνάντηση, παραπέμποντας στις σημερινές εξελίξεις, αφού ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε πως σήμερα θα επισκεφτεί την περιοχή.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

https://www.taxydromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια

  Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια Αντικλείδι Μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο; Πο...