Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Βόλος: Σπείρα θα έριχνε στην αγορά 2 τόνους χασίς – Συνελήφθη 35χρονος «κομματάρχης»

Βόλος: Σπείρα θα έριχνε στην αγορά 2 τόνους χασίς – Συνελήφθη 35χρονος «κομματάρχης»

Ο 35χρονος καλλιεργούσε 6,5 στρέμματα χασισόδεντρα σε δασική έκταση στην Γαύριανη του Αλμυρού - Κοινό μυστικό στην περιοχή η παράλληλη δραστηριότητά του

 Απόλυτη οργάνωση είχε η σπείρα που θα έριχνε στην αγορά 2 τόνους χασίςμε «εγκέφαλο» έναν 35χρονο κτηνοτρόφο από τον Αλμυρό Βόλουπου διέθετε και σκάφος, ενώ «πλασάριζε» την άνετη οικονομικά ζωή του.

Σύμφωνα με το gegonota.news, στην κλειστή κοινωνία του Αλμυρού ήταν κοινό μυστικό για περισσότερο από έναν χρόνο ότι ο 35χρονος “μπρουτάλ” τύπος με “λυμένο το ζωνάρι” για φασαρίες, είχε παράλληλη “δραστηριότητα” και σε όλους έκανε εντύπωση το πώς εντάχθηκε και στο πυροσβεστικό σώμα ως εποχικός και πώς από την Αλόννησο βρέθηκε στον Αλμυρό. Ταυτόχρονα ο 35χρονος ήταν γνωστός και για την πολιτική του δραστηριότητα στην περιοχή καθώς ήταν “κομματάρχης” στον Αλμυρό.

Ο 35χρονος, που καλλιεργούσε 6,5 στρέμματα χασισόδεντρα σε δασική έκταση στην Γαύριανη του Αλμυρού και σήμερα είναι ενταγμένος στη δύναμη του πυροσβεστικού σώματος ως εποχικός, πιάστηκε από επισυνδέσεις και μετά από «καρφωτή» έγκλειστου των φυλακών με επιχείρηση που οργάνωσε η Ασφάλεια Πάτρας, ενώ αστυνομικός είναι και ο αδελφός του και κρατήθηκε απόλυτη μυστικότητα για να μην υπάρξει η παραμικρή διαρροή.

Ο 35χρονος είχε οργανώσει μια «σοβαρή» επιχείρηση με αποξηραντήριο, ώστε να επεξεργάζεται με τους συνεργούς του τις ποσότητες κάνναβης και για το πότισμα είχαν δημιουργήσει δεξαμενή, ενώ ανενόχλητοι έκαναν τις μεταφορές τους. Ήταν αδύνατον λοιπόν σε μια κλειστή κοινωνία να μην είχε αντιληφθεί κανείς τι συνέβαινε, όταν ο 35χρονος ανεβοκατέβαινε στο χωριό της Γαύριανης με τους ελάχιστους κατοίκους σχεδόν καθημερινά με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Τι θα ισχυριστεί ο 35χρονος

«Δεν είμαι εγώ ο εγκέφαλος της σπείρας. Εμένα με εκβίαζαν να πηγαίνω φαγητό στους Αλβανούς που δουλεύανε στα χασίσια. Με απειλούσανε, τα δέντρα δεν είναι δικά μου», είναι το μήνυμα που δίνει μέσω του δικηγόρου του κ. Γ. Σινέλη και σήμερα το ίδιο αναμένεται να υποστηρίξει και στον ανακριτή. «Δεν έχω καμία σχέση, με απειλούσανε, εγώ μόνο φαγητό μετέφερα» θα υποστηρίξει και άγνωστο παραμένει εάν θα αποκαλύψει τα πρόσωπα που ισχυρίζεται ότι τον εκβίαζαν και αν θα αποκαλύψει ονόματα και τηλέφωνα «πελατών».

Οι τρεις Αλβανοί που συνελήφθησαν στη φυτεία την Παρασκευή μαζί με τον 35χρονο, δηλώνουν απλοί εργάτες γης που προσλήφθηκαν για την συγκομιδή, από τις αρχές Σεπτέμβριου. Το μόνο πρόσωπο που γνώριζαν και ηταν σε επαφή μαζί του, ηταν ο 35χρονος, σύμφωνα με όσα θα ισχυριστούν στον ανακριτή που θα οδηγηθούν σήμερα με τον δικηγόρο τους κ. Χαρμάνη. Το χασίς θα διακινούνταν στην εσωτερική αγορά αλλά και στην Αλβανία, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμη συνεργοί και πρόκειται επίσης για πρόσωπα υπεράνω υποψίας.

Τις πληροφορίες έδωσε στην Ασφάλεια της Πάτρας έγκλειστος των φυλακών και ξεκίνησε με εισαγγελική εντολή η τηλεφωνική παρακολούθηση, ενώ πριν τρεις εβδομάδες που ξέσπασε φωτιά στη Γαύριανη καταγράφηκε με βιντεοληπτικό υλικό η φυτεία, χωρίς από τις αρχές να υπάρξει καμία διαρροή.
Συνεργός του 35χρονου κτηνοτρόφου με την πλούσια ζωή, ο οποίος ταυτόχρονα διεκδικούσε ως συνδικαλιστής και επιδοτήσεις για να επιβιώσει… είναι και ένας 21χρονος Έλληνας μαζί με τους δύο άντρες αλβανικής καταγωγής 22 και 40 ετών αντίστοιχα.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, επεσήμανε πως η δικογραφία παραμένει ακόμη ανοιχτή διότι συλλέγονται σημαντικά στοιχεία. Και ενδεχομένως, σύμφωνα με τον ίδιο, να υπάρχουν εμπλεκόμενοι με οφίτσια στην υπόθεση. Διερευνάται επίσης αν υπήρξαν κάποιοι που παρείχαν κάλυψη όλο αυτό το διάστημα στους δράστες.

https://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το εύφορο χωράφι της άγνοιας

  Το εύφορο χωράφι της άγνοιας Αντικλείδι Χρειάζεται αξιολόγηση των ειδήσεων και κοινός νους για την απόρριψη των θεωριών συνομωσίας… Διαβάζ...