Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Κεραμίδι: Το μπαλκόνι του Πηλίου στο μαγευτικό Αιγαίο – Το χωριό που συνδυάζει βουνό και θάλασσα

Κεραμίδι: Το μπαλκόνι του Πηλίου στο μαγευτικό Αιγαίο – Το χωριό που συνδυάζει βουνό και θάλασσα


 23 Ιουλίου, 2024 22:19

Απέχει 44 χλμ από το Βόλο. Είναι το βορειότερο χωριό του Πηλίου και βρίσκεται σε 220μ υψόμετρο. Είναι πανέμορφο και παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά που δεσπόζει στο Αιγαίο πέλαγος.Στην πλατεία του χωριού βρίσκεται η εκκλησία Άγιος Γεώργιος που χτίστηκε το 1747. Γιορτάζεται στις 23 Απριλίου με μεγάλο πανηγύρι όπου σερβίρεται πληγούρι. Λίγο έξω από το χωριό υπάρχουν απομηνάρια Ενετικού κάστρου. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τις ελιές. Για μπάνιο θα πάτε στην ωραία παραλία Καμάρι όπου θα βρείτε ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι.Το Κεραμίδι είναι παλαιό χωριό, με 700 περίπου μόνιμους κατοίκους, που το καλοκαίρι με τους επισκέπτες, διπλασιάζονται. Στα παλαιότερα σπίτια του χωριού διακρίνονται ακόμη και σήμερα υλικά ­αρχαίων ναών ενσωματωμένα στην κατασκευή

Η «καρδιά» του χωριού χτυπά στην πλατεία που είναι γνωστή κατά τους παλιούς ως «Αλωνάκι», με τα πανύψηλα πλατάνια να δεσπόζουν επιβλητικά ανάμεσα στα γραφικά μαγαζάκια που υπάρχουν εκεί. Τα παραδοσιακά ταβερ­νάκια και καφενεία λειτουργούν όλο το χρόνο και βγάζουν τα τραπεζάκια τους στη πλατεία όταν ο καιρός το επιτρέπει.

Σε απόσταση 5 χλμ. από το χωριό, βρίσκονται τρεις εντυπωσιακές ακτές  με τους αντίστοιχους οικισμούς. Το μαγευτικό Καμάρι με τα μεγάλα πλατάνια και το δροσερό ρεματάκι και την ομώνυμη παραλία που αποτελεί πλέον το παραθεριστικό θέρετρο της περιοχής. Σε κοντινή απόσταση από το Καμάρι βρίσκεται η Αγριελιά με το αλιευτικό της καταφύγιο.Στη διαδρομή από το Κεραμίδι προς το Καμάρι, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί και τον Αη-Γιάννη, μια υπέροχη παραλία με βότσαλο.

Πως θα πάτε στο Κεραμίδι:

Από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα, ο επισκέπτης που κινείται στην εθνική οδό θα πρέπει, αφού προσεγγίσει τον κόμβο του Βελεστίνου, να πάρει την έξοδο προς Βόλο και πολύ σύντομα να στρίψει προς Κανάλια, ακολουθώντας τις οδηγίες της προηγούμενης περιγραφής.
Από Λάρισα, ο επισκέπτης μπορεί να κινηθεί μέσω της εθνικής οδού προς Βόλο και να ακολουθήσει τις οδηγίες παραπάνω ή μέσω Αγιάς, Αγιόκαμπου, Πολυδενδρίου και Σκλήθρου. Η διαδρομή μετά το Σκλήθρο (περίπου 13 χλμ.) είναι χωμάτινη και σε όχι πολύ καλή κατάσταση.

https://www.thenewspaper.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα…

  Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… – StavRoula – 20 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Tώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… Ανακάλυψα μια δυνατή π...