Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Οι ονειρεμένες παραλίες του Βόλου-Πού να πάτε, τι θα δείτε, πού θα κολυμπήσετε

 Οι ονειρεμένες παραλίες του Βόλου-Πού να πάτε, τι θα δείτε, πού θα κολυμπήσετε

Ένας μοναδικός όσο και μυθικός προορισμός!

Ο Βόλος είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας, στο κέντρο της Ελλάδας . Ένα … φυσικό μάλιστα λιμάνι, του Παγασητικού Κόλπου και σε απόσταση … αναπνοής από το βουνό του Πηλίου. Συνδυάζει όλη τη γοητεία της θάλασσας με τη μυστηριακή ομορφιά του βουνού των Κενταύρων. Η πόλη συνδέεται με την περίφημη Αργοναυτική Εκστρατεία, ένα από τα σημαντικότερα έπη της Ελληνικής μυθολογίας…

Ο Βόλος είναι μια σύγχρονη πόλη με ξεχωριστή γοητεία, ιδιαίτερο χρώμα και κύριο χαρακτηριστικό τη θέση του ανάμεσα στη θάλασσα του Παγασητικού κόλπου και το επιβλητικό Πήλιο.

Η θάλασσα δημιουργεί ένα μακρύ και υπέροχο παραλιακό μέτωπο με πολλά κέντρα αναψυχής και μερικές από τις αμέτρητες διάσημες ταβέρνες της πόλης ή τσιπουράδικα, που σερβίρουν το παραδοσιακό «τσίπουρο» και τους ιδιαίτερους θαλασσινούς μεζέδες που ο καθένας έχει τη δική του ιστορία και ρίζες… απ΄τη Μικρασία!

Η πεζοδρομημένη παραλιακή λεωφόρος Αργοναυτών και το επιβατικό λιμάνι στο δυτικό άκρο της, με την εντυπωσιακή θέα προς τη θάλασσα και τον καταπράσινο λόφο στα Πευκάκια, είναι το πιο δημοφιλές σημείο συνάντησης και περιπάτου, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Υπάρχουν πολλές όμως όμορφες παραλίες και σημεία, κοντά στον Βόλο, με αρκετά κέντρα εστίασης για κάθε γούστο .

Αμέτρητες παραλίες …

Ό,τι τύπος επισκέπτη και να είστε, θα υπάρχουν αρκετές ακτές που θα σας ικανοποιήσουν. Πολυσύχναστες παραλίες ακόμη και δυο λεπτά απ΄το κέντρο του Βόλου, όπως ο Άναυρος και οι Αλυκές ή απομονωμένοι όρμοι, με αμμουδιά ή απομακρυσμένες και βραχώδεις, τα νερά είναι πάντα καθαρά, με όμορφες παραλιακές ταβέρνες, φρέσκο ψάρι, εξαιρετική ξενοδοχειακή υποδομή, άλλα ήσυχα και άλλα πιο ζωντανά με beachbar, θαλάσσια σπορ και ιστιοπλοΐα. Ο ήλιος και η θάλασσα αποτελούν πάντοτε καλοί λόγοι για να επισκεφτείτε προορισμούς στην Ελλάδα, ειδικά το καλοκαίρι.

Άναυρος

Είναι μια πλήρως οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες.  Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Βόλου στο δρόμο προς την Αγριά, στην προέκταση του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου και απέχει μόλις 20 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης.

Αγριά

Παραθαλάσσιος οικισμός στη βορειοανατολική ακτή του Παγασητικού κόλπου, με έντονη τουριστική ανάπτυξη αφού, εκτός από φυσική ομορφιά, εύφορο έδαφος και όμορφη μεγάλη παραλία, παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη. Η Αγριά διατηρεί τον τίτλο του πλησιέστερου σημείου του Πηλίου στην πόλη του Βόλου, αφού απέχει μόλις 10 λεπτά από αυτήν. Αυτός είναι ένας λόγος που πολλοί Βολιώτες το επιλέγουν για εξορμήσεις.. . Έχουν πλέον διανοιχθεί δρόμοι στο παραλιακό μέτωπο προς Λεχώνια και αξιοποιηθεί και απ΄το θέμα της οργάνωσης οι παραλίες όπως το Σουτραλί, «Μπαρμπα- Θωμάς» , «Καλαμιές» κ.λπ.

Πλατανίδια

Είναι μια μικρή και εύκολα προσβάσιμη παραλία με ψιλό βότσαλο, αριστερά του χωριού Πλατανίδια. Εκεί θα βρείτε εστιατόρια, καφέ και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Κάτω Λεχώνια

Η παραλία Κάτω Λεχώνια βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό και βρίσκεται στο δρόμο από τον Βόλο προς τις ανατολικές παραλίες. Διαθέτει άμμο, ψιλό χαλίκι και πυκνή βλάστηση, ενώ είναι πλήρως οργανωμένη.


Αλυκές

Η παραλία Αλυκές βρίσκεται 9 χλμ νοτιοανατολικά του Βόλου, εκτείνεται σε μήκος 5 χιλιομέτρων και διαθέτει οργανωμένη παραλία, ελεύθερους χώρους, καφετέριες, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Νέα Αγχίαλος

Η Νέα Αγχίαλος βρίσκεται στα νότια της πόλης του Βόλου σε απόσταση 19 χιλιομέτρων και έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή παραθεριστικό θέρετρο. Διαθέτει τα πάντα από κέντρα εστίασης και διαμονής, ενώ χαρακτηριστικό της είναι, οι εναλλαγές τοπίων. Είναι περιτριγυρισμένη από γραφικούς λοφίσκους και δαντελένιες ακτές που εκτείνονται σε μήκος περίπου 20 χλμ.

Μεγάλη Βελανιδιά

Η Βελανιδιά ή Μεγάλη Βελανιδιά, είναι ένας ακόμη παραθαλάσσιος οικισμός της Νέας Αγχιάλου, η οποία βρίσκεται στα βόρεια παράλια του Παγασητικού κόλπου . Απέχει περίπου 14 χλμ. ΝΔ. από τον Βόλο και 6 χλμ. Α.-ΒΑ. από την Νέα Αγχίαλο ενώ βόρεια περνάει η ΕΟ Καρδίτσας – Βόλου. Δίπλα και δυτικά της, είναι ο Άγιος Γεώργιος ενώ δυτικά της είναι η Χρυσή Ακτή Παναγίας και είναι γνωστή στην περιοχή για την παραλία της που αποτελεί παραθεριστικό προορισμό πολλών τα καλοκαίρια…

Χρυσή Ακτή Παναγίας

Η Χρυσή Ακτή Παναγίας είναι ένας μαγευτικός παραθαλάσσιος οικισμός του Δήμου Βόλου, που τον προτιμούν πολλοί για τις κοντινές στην πόλη, βουτιές και ο οποίος βρίσκεται στα βόρεια παράλια του Παγασητικού .  Απέχει περίπου 10 χλμ. ΝΔ. από τον Βόλο και μόλις 8 χλμ. Α.-ΒΑ. από τη Νέα Αγχίαλο. Αποτελεί τουριστικό και παραθεριστικό προορισμό της περιοχής χρόνια τώρα, ενώ η παραλία της για πολλά χρόνια, βραβεύεται  με γαλάζια σημαία.

Αμέτρητες ακόμη επιλογές…

Εννοείται ότι υπάρχουν πολλά ακόμη σημεία για μπάνιο, λιγότερο ή περισσότερο οργανωμένα ή και απομονωμένα, όπως μεταξύ άλλων οι Πλάκες, στην έξοδο της πόλης προς Αγριά (γνωστές για τα απότομα και κρύα νερά τους), αλλά και πλαζ- όμορφες αγκάλες προς το Σωρό, καθώς η ακτή «Μαμιδάκη», , προς την κατεύθυνση της Νέας Αγχιάλου, κ.α.

https://magnesianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια

  Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια Αντικλείδι Μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο; Πο...