Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Πήλιο: Η παραλία που αναδείχθηκε η 7η καλύτερη στον κόσμο και εντυπωσίασε το Χόλυγουντ!

 Πήλιο: Η παραλία που αναδείχθηκε η 7η καλύτερη στον κόσμο και εντυπωσίασε το Χόλυγουντ!


Οι ασύγκριτης ομορφιάς παραλίες του ανατολικού Πηλίου με τα τυρκουάζ νερά και τα λευκά βότσαλα και οι πιο ήσυχες, οικογενειακές αμμουδιές της νότιας και δυτικής πλευράς, είναι δύο μόνο από τις αφορμές που έχεις για να κάνεις τις διακοπές σου λίγο πάνω από τον Βόλο. 

Φακίστρα είναι μία μοναδικού κάλλους παραλία με τα απόκρημνα βράχια και τα γαλαζοπράσινα νερά. Την παραλία στην οποία κατεβαίνεις από ένα δύσβατο μονοπάτι και κάθε τόσο σταματάς για να «ρουφήξεις» αυτή την ομορφιά που όμοιά της δεν έχεις ξαναδεί. 

Χωρίς ξαπλώστρες, ομπρέλες, μαγαζάκια αυτή η άγρια, βοτσαλόστρωτη και απόμακρη παραλία αναδείχτηκε ως η 7η καλύτερη στον κόσμο από τον Guardian!

Άγρια, βοτσαλόστρωτη και απόμακρη, η Φακίστρα, η οποία κατέκτησε την έβδομη θέση στην πρώτη 50άδα του κόσμου, βρίσκεται στο ανατολικό Πήλιο, κοντά στην Τσαγκαράδα.

Εχει λευκή άμμο, βότσαλα και καθαρά καταγάλανα νερά, γράφει ο Guardian εξηγώντας τους λόγους που την επέλεξε.

Λίγο πιο πάνω από τη Φακίστρα, υπάρχει άλλη μία θαλασσοσπηλιά γνωστή ως «κρυφό σχολειό». Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα ξωκλήσι σκαλισμένο στο βράχο που στην περίοδο της Τουρκοκρατίας λειτουργούσε ως κρυφό σχολειό.

Μάλιστα πέρυσι, στη Φακίστρα πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα γνωστής σειράς «The Castaways» με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο Τζέισον Στέιθαμ!

https://www.thenewspaper.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλύτερα να υπήρχε ανάμεσά μας ένας ζωντανός χωρισμός…

  Καλύτερα να υπήρχε ανάμεσά μας ένας ζωντανός χωρισμός… – Άνδρεα Αρβανιτίδου – 1 Ιουλίου 2024 The Women Δάκρυα ξεχύνονται στο πάτωμα και το...