Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Το κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη-Αμερικανικό ΑΦΝΣ P-8 Poseidon και καναδικό p-3 orion αναζητούν το ρωσικό υποβρύχιο ΚΑΖΑΝ στις ακτές των ΗΠΑ;

 Το κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη-Αμερικανικό ΑΦΝΣ P-8 Poseidon και καναδικό p-3 orion αναζητούν το ρωσικό υποβρύχιο ΚΑΖΑΝ στις ακτές των ΗΠΑ;

Επίδειξη δύναμης από τον Πούτιν Μπάιντεν λόγω της άδειας για επιθέσεις με αμερικανικούς πυραύλους στην ρωσική ενδοχώρα

Σύμφωνα με ξένο ΜΜΕ, αμερικανικό P-8 Poseidon αναζητά ρωσικό υποβρύχιο 66 μίλια από τις ακτές στην Φλόριντα των ΗΠΑ, προκαλώντας συνειρμούς εποχής κρίσης της Κούβας.

Ο δημοσιογράφος Μπόυκο Μπορίσωφ αναφέρει σε αμυντική ιστοσελίδα ότι οι Αμερικανοί αναζητούν το ρωσικό υποβρύχιο K-561 Kazan.

Σύμφωνα με το BulgarianMilitary.com, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αναπτύξει υποβρύχια φορείς υπερηχητικών πυραύλων Zircon και Kalibr στην Κούβα.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του ρωσικού στόλου

Σημειωτέον, ένα από αυτά το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Yasen-M-class Kazan, αποτελεί μέρος αυτής της ρωσικής ανάπτυξης στην Κούβα.

Για αυτόν τον λόγο, όπως υποστηρίζουν παρατηρητές, "χθες ( πιθανόν και σήμερα) το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ απογείωσε αεροσκάφος P-8 Poseidon, γνωστό και ως «κυνηγός υποβρυχίων», που πέταξε  πάνω από την ακτή της Φλόριντα αναζητώντας ρωσικό υποβρύχιο», γράφει  λογαριασμός στο  X.

«Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Kazan του Ρωσικού Ναυτικού βρίσκεται 66 μίλια μακριά από την ακτή της Φλόριντα, εξοπλισμένο με πυραύλους Kalibr-M μήκους 4.500 χιλιομέτρων, στα ανοιχτά της Κούβας», αναφέρουν τα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να έχουμε επιβεβαίωση ή διάψευση από επίσημη πηγή.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με το Βασιλικό Καναδικό Ναυτικό στην έρευνα

Για να υποστηρίξει την προσπάθεια των Αμερικανών ο Καναδάς έστειλε αεροσκάφος Lockheed P-3 Orion, το οποίο λειτουργεί παράλληλα με το αμερικανικό P-8 Poseidon.

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα αυτής της καναδο-αμερικανικής ναυτικής επιχείρησης.

Η Φρεγάτα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού "Admiral Gorshkov" και το πυρηνικό υποβρύχιο "Kazan", μαζί με ένα τάνκερ και ένα ρυμουλκό, αναμένεται -ή μπορεί να έχουν ήδη- φτάσουν στην Κούβα.

Αυτή η κίνηση θεωρείται ως επίδειξη δύναμης, δυνητικά αναστατώνοντας τις ΗΠΑ με την ανάπτυξη πυραύλων Zircon σε δύο από τα τελευταία ρωσικά πλοία.

Οι ΗΠΑ απαντούν στον τελευταίο ελιγμό της Ρωσίας με μια στάση που μπορεί να περιγραφεί ως άγρυπνη αλλά όχι υπερβολικά ανησυχητική

Δεδομένης της εγγύτητας των νεότερων πλοίων της Ρωσίας με τον στόλο των ΗΠΑ, η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι πιθανές επιπτώσεις στους συμμάχους της Ρωσίας.

Το υποβρύχιο κλάσης Kazan Yasen-M, γνωστό και ως Project 885M, είναι ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο πυραύλων Κρουζ στο Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό

Αντιπροσωπεύει μια προηγμένη επανάληψη της αρχικής κατηγορίας Yasen, που ενσωματώνει πολυάριθμες τεχνολογικές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις.

Οι διαστάσεις του υποβρυχίου κλάσης Kazan Yasen-M αναφέρουν  μήκος περίπου 139 μέτρα [456 πόδια] και πλάτος περίπου 13 μέτρα [43 πόδια].

Αυτές οι διαστάσεις συμβάλλουν στην τρομερή παρουσία και τις επιχειρησιακές του ικανότητες.

Το σύστημα πρόωσης του υποβρυχίου κλάσης Kazan Yasen-M είναι πυρηνικής ενέργειας, χρησιμοποιώντας έναν μόνο αντιδραστήρα OK-650V.

Αυτός ο αντιδραστήρας παρέχει στο υποβρύχιο σημαντική ποσότητα ισχύος, επιτρέποντάς του να επιτύχει υψηλές ταχύτητες και εκτεταμένα εύρη λειτουργίας χωρίς την ανάγκη συχνού ανεφοδιασμού.

Το μέγιστο βάθος βύθισης για το υποβρύχιο κλάσης Kazan Yasen-M εκτιμάται ότι είναι περίπου 600 μέτρα [1.968 πόδια].

Αυτό του επιτρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά σε περιβάλλοντα βαθέων υδάτων, ενισχύοντας τη μυστικότητα και την επιβίωσή του.

Το πλήρωμα του υποβρυχίου κλάσης Kazan Yasen-M αποτελείται συνήθως από περίπου 90 αξιωματικούς και κληρωτούς.

Αυτό το σχετικά μικρό μέγεθος πληρώματος καθίσταται δυνατό από τον υψηλό βαθμό αυτοματισμού και τα προηγμένα συστήματα επί του υποβρυχίου.

Οι δυνατότητες του υποβρυχίου κλάσης Kazan Yasen-M είναι ποικίλες και τρομερές. Έχει σχεδιαστεί για μια ποικιλία αποστολών, συμπεριλαμβανομένων των αποστολών ανθυποβρυχιακού πολέμου, πολέμου επιφανείας και αποστολών χερσαίας επίθεσης.

Το υποβρύχιο μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους Κρουζ Kalibr και Oniks, οι οποίοι είναι ικανοί να πλήξουν τόσο θαλάσσιους όσο και χερσαίους στόχους με υψηλή ακρίβεια.

https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποκρυπτογραφήθηκε μυστηριώδης ελληνική επιγραφή στην Αρχαία Σφίγγα

  Αποκρυπτογραφήθηκε μυστηριώδης ελληνική επιγραφή στην Αρχαία Σφίγγα Reporter Ιστορία 03/07/24, 17:30 Μια μυστηριώδης επιγραφή σε μια αρχα...