Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

«Οι Βολιώτες φοβούνται ακόμη να κάνουν μπάνιο στον Παγασητικό-Η θάλασσα είναι καθαρή»

 «Οι Βολιώτες φοβούνται ακόμη να κάνουν μπάνιο στον Παγασητικό-

Η θάλασσα είναι καθαρή»


Δημοσιεύθηκε 
Υποτονική φέτος η τουριστική σεζόν

Ξεκινά σήμερα η λειτουργία της πλατφόρμα για το Thessaly pass, που ξεκινάει σήμερα και αφορά ένα Voucher για όσους επιλέξουν τη Θεσσαλία για τις διακοπές τους, με έκπτωση 100-120 €.
Η Θέκλα Καμμένου τουριστική πράκτορας και πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι στην πλατφόρμα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, που ίσως θα μπορέσουν να μπουν στο Evros pass.
Η τουριστική πράκτορας ανέφερε ότι έχουν βγει περίπου 21.000 πάσα και οι επαγγελματίες του τουρισμού αναμένουν την ανταπόκριση του κόσμου για διακοπές στη Μαγνησία και στη Θεσσαλία. Η ίδια είπε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος το Voucher για τη Θεσσαλία με τον κοινωνικό τουρισμό και όποιος πάρει το ένα δεν μπορεί να πάρει και το δεύτερο.
Το πάσο αφορά κυρίως τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι επαγγελματίες αναμένουν τα αποτελέσματα στην πράξη.
Για την τουριστική κίνηση η κ. Καμμένου είπε ότι φέτος είναι μια υποτονική σεζόν, οι προκρατήσεις δεν ήταν καλές, αυτό έχει να κάνει με τη μείωση των πτήσεων στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, κάτι που φαίνεται σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, airbnb και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

«Να ξεπεράσουμε τον φόβο για τον Παγασητικό»
«Από την άλλη, το τριήμερο είδαμε λίγο κόσμο, επισκέφθηκαν την περιοχή και έκαναν μπάνιο στον Παγασητικό. Στο Αιγαίο υπήρχε περισσότερος κόσμος, τουλάχιστον από Βολιώτες που φοβούνται ακόμη να κάνουν μπάνιο στον Παγασητικό και αυτό που πρέπει να ξεπεράσουμε είναι ο φόβος ότι η θάλασσα δεν είναι καθαρή. Η θάλασσα είναι καθαρή, σύμφωνα με τις μετρήσεις και με όσα λένε οι επιστήμονες», επισήμανε η κ. Καμμένου.
Η πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου εκτιμά ότι πρέπει να είναι μια γενικευμένη καμπάνια, κάτι που θα κάνει το Επιμελητήριο, ωστόσο το να κάνει καμπάνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει άλλη βαρύτητα και έχει μεγαλύτερο προϋπολογισμό από το Επιμελητήριο.
Αναφορικά με τη βλάβη στον κλιματισμό του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, η κ. Καμμένου είπε ότι όντως υπάρχει ζημιά, που μπορεί να συμβεί στον καθένα και καθημερινά. Το θέμα είναι όμως ότι επειδή οι διαδικασίες κινούνται κεντρικά από την ΥΠΑ, υπάρχει αυτή η καθυστέρηση και το μόνο που μπορεί να γίνει τοπικά από τον αερολιμενάρχη είναι να πιέζει να αποκατασταθεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

https://magnesianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι   Δημοσιεύτηκε   02 Οκτ, 2024 |   In  Ελληνική  |  από   Γιώργος Αναστόπουλος  | Χρόνος προετοιμασίας 10  Λ...