Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

8 τρόποι με τους οποίους η αναποφασιστικότητα καταστρέφει την καριέρα σας

 8 τρόποι με τους οποίους η αναποφασιστικότητα καταστρέφει την καριέρα σας

Από την Kally στις 28 Ιουνίου 2024

Κάθε μέρα, παίρνουμε χιλιάδες αποφάσεις που καθορίζουν πώς θα πάει η μέρα. Από τη στιγμή που ξυπνάμε, ερχόμαστε αντιμέτωποι με επιλογές που απαιτούν να πάρουμε μια απόφαση.

Ενώ ορισμένες αποφάσεις είναι εύκολο να ληφθούν, υπάρχουν στιγμές που αισθανόμαστε αβεβαιότητα και δεν μπορούμε να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει η αναποφασιστικότητα, αλλά ανεξάρτητα από τον λόγο που την προκαλεί, το να την αφήσουμε να επιμείνει μπορεί να είναι δαπανηρή όποτε συμβαίνει.

Αν γίνετε αναποφάσιστοι στη δουλειά και δεν κάνετε τίποτα για να το διορθώσετε, δείτε 8 τρόπους που μπορεί να καταστρέψει την καριέρα σας:

1. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πείρα σας

Ο πρώτος τρόπος που η αναποφασιστικότητα καταστρέφει την καριέρα σας είναι να σας απενεργοποιήσει από το να χρησιμοποιήσετε την τεχνογνωσία και τείνετε να συνεχίσετε να ζητάτε βοήθεια. Ενώ είναι εντάξει να ζητάτε βοήθεια εάν μπορείτε να αποφασίσετε για κάτι μια στο τόσο, αν το κάνετε συνεχώς επηρεάζει αργά την εμπιστοσύνη σας στις ικανότητές σας και, στη συνέχεια, θα δυσκολευτείτε να αποφασίσετε μόνοι σας. Όταν οι άνθρωποι σας βλέπουν να παλεύετε ακόμα και για την πιο βασική απόφαση, θα χάσουν την εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας να ηγηθείτε και να ολοκληρώσετε εργασίες.

2. Δεν μπορείτε να σκεφτείτε έξω από το κουτί

Ανεξάρτητα από τη θέση σας, πρέπει να είστε δημιουργικοί για να πάρετε ορισμένες αποφάσεις. Ωστόσο, όταν χτυπήσει η αναποφασιστικότητα, οι άνθρωποι θα δουν ότι δεν μπορείτε να σκεφτείτε έξω από το κουτί και να πάρετε τις σωστές αποφάσεις όταν προκύψει μια δύσκολη κατάσταση.

3. Σκέφτεστε υπερβολικά τα πράγματα πολύ

Η αναποφασιστικότητα σας κάνει επίσης να σκέφτεστε υπερβολικά τα πάντα και πώς θα επηρεάσει τις αποφάσεις σας. Εφόσον αφιερώνετε χρόνο για να εξετάσετε διάφορους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις σας, οι αποφάσεις σας θα καταλήξουν πολύ αργά, κάτι που μπορεί να είναι επιζήμιο για τα έργα σας. Το να σκέφτεστε υπερβολικά τις αποφάσεις σας και να είστε αναποφάσιστοι ως προς αυτές θα σας προκαλέσει επίσης άγχος και φόβο για τη λήψη περισσότερων αποφάσεων.

4. Προσπαθείς υπερβολικά να είσαι τέλειος

Η τελειομανία είναι επίσης μια αρνητική επίδραση που προκαλεί η αναποφασιστικότητα στην καριέρα κάποιου. Η τελειομανία μας κάνει να είμαστε προσηλωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι οι αποφάσεις μας είναι σωστές, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτάσουμε σε αυτήν την τέλεια απόφαση. Ωστόσο, όσο περισσότερο καθυστερείτε τη λήψη μιας απόφασης, τόσο περισσότερο καθυστερείτε το έργο για την υπόλοιπη ομάδα, ακόμα κι αν η απόφαση που θα πάρετε είναι προς όφελος του έργου.

5. Δεν μπορείτε να μάθετε από τα λάθη σας

Το να κάνεις λάθη είναι μέρος της μάθησης, ειδικά όταν πρόκειται για τη λήψη αποφάσεων. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, η αναποφασιστικότητα κάνει ένα άτομο να σκεφτεί υπερβολικά και να γίνει τελειομανής. Όταν συμβαίνει αυτό, δεν μπορούμε να λάβουμε υπόψη τα θετικά της λήψης κακών αποφάσεων και να μάθουμε πώς να τις αποφεύγουμε.


6. Χάνετε ευκαιρίες να προωθηθείτε ή να ηγηθείτε έργων

Οι εργοδότες θέλουν εργαζομένους που μπορούν να αποφασίζουν και να ενεργούν αμέσως χωρίς να παρακολουθούνται ή να καθοδηγούνται συνεχώς. Αν και είναι εντάξει να γίνεστε αναποφάσιστοι μερικές φορές, αν αυτό συμβαίνει συνεχώς, θα κάνει τους ανθρώπους να αμφισβητήσουν την ικανότητά σας να τηρήσετε τον λόγο σας. Το αφεντικό σας θα επιλέξει τότε κάποιον που μπορεί να πετύχει τους στόχους του και οδηγείται στην επιτυχία. Το αφεντικό σας μπορεί επίσης να χάσει την εμπιστοσύνη του σε εσάς.

7. Τα έργα σας θα συναντούν πάντα ένα αδιέξοδο

Κανείς δεν θέλει να κατηγορηθεί για ένα καθυστερημένο έργο ή για μια κακή απόφαση. Αλλά, αν σας ανατεθεί μια εργασία ή σας ζητηθεί να πάρετε μια κρίσιμη απόφαση για την ομάδα, η αναποφασιστικότητα μπορεί να σας κάνει τον πιο αδύναμο κρίκο στην ομάδα. Δεδομένου ότι η αναποφασιστικότητα θα σας κάνει να μαντέψετε τον εαυτό σας για την καλύτερη απόφαση, μπορεί να πάρετε βιαστικές αποφάσεις που μπορεί να κοστίσουν την πρόοδο της ομάδας σας.

Εάν παίρνετε συνεχώς λάθος απόφαση λόγω της αναποφασιστικότητας σας, η ομάδα μπορεί να σας απομακρύνει από το έργο. Μπορεί να σας είναι πιο δύσκολο να μπείτε σε έργα στο μέλλον, επειδή οι άνθρωποι θα θυμούνται την απόδοσή σας σε προηγούμενα έργα.

8. Η ανάπτυξη της καριέρας σας έχει καθυστερήσει

Το να είστε αναποφάσιστοι μπορεί να επηρεάσει τη συνολική ανάπτυξη της σταδιοδρομίας σας. Ας υποθέσουμε ότι δεν μπορείτε να πάρετε αποφάσεις εγκαίρως, να σκεφτείτε υπερβολικά τις επιλογές σας και να ξεπεράσετε την αναποφασιστικότητα σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να φαίνεστε αναξιόπιστοι και θα πρέπει να αποτραπεί η ανάληψη έργων ή η εξέταση για προωθήσεις.

Ποτέ δεν μπορούμε να πούμε πότε μας χτυπά η αναποφασιστικότητα και πότε μας χτυπάει, μπορεί να είναι συντριπτική. Αλλά αν χρησιμοποιήσετε την εμπειρία για να μάθετε, θα μπορείτε να καταλάβετε πώς να παρακάμψετε θέματα που επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων και να μην γίνετε αναποφάσιστοι μόλις αντιμετωπίσετε ένα παρόμοιο πρόβλημα.

https://middleme.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι   Δημοσιεύτηκε   02 Οκτ, 2024 |   In  Ελληνική  |  από   Γιώργος Αναστόπουλος  | Χρόνος προετοιμασίας 10  Λ...