Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

 Για έντονο ευτροφισμό στον Παγασητικό προειδοποιεί η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία

8 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2024 - 20:14

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας προειδοποιεί για εμφάνιση ευτροφισμού στον Παγασητικό τονίζοντας ότι φαινόμενο θα έχει ένταση, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.  Το αποδίδει στο γεγονός ότι επί μήνες και επί 24 ώρες το 24ωρο τα βρώμικα νερά από τη σήραγγα της Κάρλας καταλήγουν στον κόλπο.

Το φαινόμενο του ευτροφισμού παρατηρείται με λιγότερη ή μεγαλύτερη ένταση κάθε χρόνο και οφείλεται στην υπέρμετρη αύξηση της συγκέντρωσης θρεπτικών στοιχείων, η οποία προκαλείται από τον εμπλουτισμό των υδάτων με απορροές θρεπτικών στοιχείων από γεωργικές εκτάσεις (νιτρικά και φωσφορικά ιόντα κυρίως από λιπάσματα ), αλλά και αστικά απόβλητα κ.λπ.

Οι μετρήσεις στα νερά συγκλίνουν, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, πως τα ύδατα του κόλπου χαρακτηρίζονται από ισορροπία και φυσιολογικά επίπεδα των σχετικών ενδείξεων, μη μικροβιακή επιβάρυνση, μη υποβάθμιση της οικολογικής ποιότητας, μη χημική ρύπανση, και, φυσικά, καταλληλότητα.

Δεν υπάρχει, συνεπώς, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς κανένας λόγος ανησυχίας από κανέναν για την ποιότητα των νερών του Παγασητικού Κόλπου. Όπως και δεν υπήρχε άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την προηγούμενη περίοδο.

https://gegonota.news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι   Δημοσιεύτηκε   02 Οκτ, 2024 |   In  Ελληνική  |  από   Γιώργος Αναστόπουλος  | Χρόνος προετοιμασίας 10  Λ...