Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Βόλος: Στην φυλακή 33χρονος νταής που χτύπησε και απειλούσε σύζυγο και παιδί με την καραμπίνα – Επεισοδιακές στιγμές στο δικαστήριο

 14 Ιουνίου, 2024 07:00
Ένοχο έκρινε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον 33χρονο άντρα αλβανικής καταγωγής, κάτοικο Ριζομύλου που κατηγορούνταν για:

 α)Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας με ιδιαίτερα ταπεινωτικό λόγο που ανάγεται στην γενετήσια ζωή, τελεσθείσας ενώπιον ανηλίκου.
β)Ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή τελεσθείσας ενώπιον ανηλίκου και σε βάρος και ενώπιον ανηλίκου, 
γ)Επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη 
δ)Παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου 
ε)Παράνομη κατοχή πυρομαχικών. 

Το δικαστήριο του επέβαλλε συνολική ποινή 4 χρόνων και 5 μηνών με άμεση έκτισης ποινής και την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και 900 ευρώ χρηματική ποινή.

Συγκεκριμένα το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι, ο κατηγορούμενος υπό την επήρεια αλκοόλ έβρισε χυδαία την σύζυγό του ενώ παράλληλα την χτυπούσε με τα χέρια και τα πόδια στο πρόσωπο και σε όλο το σώμα παρουσία των δυο ανηλίκων παιδιών τους. Έπειτα δείχνοντας την καραμπίνα του, την απείλησε ότι εάν μιλήσει, με αυτήν θα την σκοτώσει όπως και το μεγαλύτερο ανήλικο παιδί τους εάν πάρει το μέρος της μητέρας του. Στην συνέχεια η άτυχη σύζυγος μετέβη στο νοσοκομείο για να τις παραστούν οι πρώτες βοήθειες, όπου δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού και ο μεγαλύτερος γιος ηλικίας μόλις 10 ετών τηλεφώνησε στην αστυνομία καταγγέλοντας τα γεγονότα.

Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στον εισαγγελέα ζητώντας αναβολή, δικηγόρο και διερμηνέα για την σύζυγό. Την Τρίτη ζήτησε αναβολή το δικαστήριο για χθες Πέμπτη, έτσι ώστε να μπορέσει να καταθέσει ο ανήλικος γιος μια και ήταν αυτός που κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία και μέσω του δικηγόρου του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Χθες παρουσιάστηκε στο δικαστήριο όπου έδωσε ο ίδιος κατάθεση, αρνούμενος όλες τις κατηγορίες «Έπεσε μόνη της από την σκάλα. Έχει κρίσεις επιληψίας και δεν θυμάται τι κάνει και τι λέει. Μόνη έπεσε στο μπάνιο και έχει σπάσει τα δόντια της, έχει χάσει τον αδερφό της προ 6μήνου και δεν στέκει καλά, εγώ μόνο της φωνάζω για να παίρνει τα φάρμακα της, δεν έκανα κακό στην γυναίκα μου, τρέχω στα νοσοκομεία να την κάνω καλά». Το ίδιο και η σύζυγος που σε κάθε ερώτηση της έδρας εμφανώς φοβισμένη απαντούσε « είχα πάθει κρίση, δεν θυμάμαι τίποτα» με εμφανή τα σημάδια βίας στο πρόσωπο, στόμα, λαιμό και μπράτσα.

Τέλος η έδρα δεν πείστηκε καθώς έκρινε αληθή την αρχική της κατάθεση που έγινε στην Ασφάλεια υπό την προστασία που ένιωθε στο Α.Τ. καθώς είχε προηγηθεί η σύλληψη του συζύγου της. Περιέγραψε με πολλές λεπτομέρειες και συγκεκριμένες λέξεις τα γεγονότα που αυτά με την σειρά τους επιβεβαιώνονται από την κατάθεση του παιδιού, που δήλωσε θύμα ξυλοδαρμού, από τις σωματικές βλάβες που υπέστη και τέλος από το γεγονός ότι όντως υπήρξε όπλο μέσα στην οικία καθώς και ότι η σημερινή της στάση πρέπει να ερμηνευτεί όχι από παθολογικά αιτία αλλά από τον φόβο της, όπως δήλωσε η Εισαγγελέας.

Στο άκουσμα της ποινής όμως η σύζυγος, πήγε να ζητήσει τον λόγο από την έδρα, και όταν διατάχθηκε αστυνομικοί να την συνοδεύσουν έξω, προσποιήθηκε λιποθυμία και κλήθηκε ασθενοφόρο, το πλήρωμα του οποίου της προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, αλλά δε χρειάστηκε η μεταφορά της στο “Αχιλλοπούλειο”. Εικάζεται αυτή της η συμπεριφορά να προκύπτει από τις απειλές που βιώνει, τον φόβο της καθώς και ότι είναι εξαρτημένη οικονομικά από τον σύζυγό της, με τον οποίον συμβιώνουν 13 χρόνια.

https://www.thenewspaper.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H ελληνική υπερτροφή που έχει τριπλάσιο ασβέστιο από το γάλα

  H ελληνική υπερτροφή που έχει τριπλάσιο ασβέστιο από το γάλα H ελληνική  υπερτροφή : Τις δύσκολες εποχές από τις αρχές του προηγούμενου αι...