Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Ακόμη και με F-16! ΗΠΑ και Δανία έδωσαν άδεια στο Κίεβο να πλήττει στόχους στη Ρωσία-Βατικανό: «Θα ξεκινήσετε Παγκόσμιο Πόλεμο»


Ακόμη και με F-16! ΗΠΑ και Δανία έδωσαν άδεια στο Κίεβο να πλήττει στόχους στη Ρωσία-Βατικανό: «Θα ξεκινήσετε Παγκόσμιο Πόλεμο»

 Δανοί και Αμερικανοί έδωσαν στο Κίεβο το δικαίωμα να πλήξει στόχους εντός της ρωσικής επικράτειας με τα οπλικά συστήματα που τους δωρίζουν. Το Βατικανό όμως προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύει μία τέτοια απόφαση.

Η Απόφαση του Μπάιντεν

Μετά από πίεση Ευρωπαίων ηγετών και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόσφατα ενέκρινε την χρήση αμερικανικών όπλων από τις ουκρανικές δυνάμεις για πλήγματα σε ρωσική επικράτεια, επιβεβαίωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι. Από την αρχή του πολέμου μέχρι και σήμερα το Κίεβο δεν είχε λάβει σχετική άδεια από τις ΗΠΑ, αφού η Ουάσιγκτον φοβούνταν κλιμάκωση της σύρραξης.

«Ο πρόεδρος πρόσφατα έδωσε εντολή στην ομάδα του να διασφαλίσει πως η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα που έστειλαν οι ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει ρωσικούς στόχους που χτυπούν την περιοχή του Χαρκόβου από ρωσική επικράτεια» δήλωσε ένας ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος. «Ωστόσο η πολιτική μας σχετικά με την απαγόρευση χρήσης πυραύλων ATACMS ή άλλων όπλων μεγάλου βεληνεκούς βαθιά εντός της Ρωσίας δεν έχει αλλάξει» πρόσθεσε ο Αμερικανικός.

Οπότε καταλαβαίνετε η Ουάσιγκτον επιτρέπει από εδώ και πέρα πλήγματα μόνο κοντά στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, έτσι ώστε να προστατευθούν ουκρανικές περιοχές όπως το Χάρκοβο από οπλικά συστήματα της Μόσχας που σφυροκοπούν εχθρικές θέσεις από ρωσική επικράτεια.

Και η Δανία Έδωσε το Πράσινο Φως για τα F-16

Σε μία εξίσου σημαντική εξέλιξη, ο Δανός υπουργός εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν ανακοίνωσε πως η Ουκρανία θα μπορεί να χρησιμοποιεί μαχητικά F-16 δανικής προέλευσης για να πλήττει στρατιωτικούς στόχους εντός ρωσικής επικράτειας, αν φυσικά δεν παραβαίνουν οι επιθέσεις το Δίκαιο του Πολέμου.

Μιλώντας στις 30 Μαΐου στις Βρυξέλες, ο Δανός υπουργός τόνισε πως όσο αυτές οι επιθέσεις στοχεύουν ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις θεωρούνται νόμιμες σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

Προειδοποιεί το Βατικανό

Οποιαδήποτε ουκρανική επίθεση στη Ρωσία με νατοϊκά όπλα θα προκαλούσε «ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της σύρραξης μεταξύ των δύο χωρών», προειδοποίησε ο Καρδινάλιος υπουργός εξωτερικών Πιέτρο Παρολίν του Βατικανού.

Ο Καρδινάλιος Παρολίν προέβη σε αυτές τις δηλώσεις κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Μιλάνο, ανέφεραν ξένα μέσα. Φυσικά, ο υπουργός του Βατικανού μίλησε με αφορμή την αλλαγή στάσης από όλο και περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ σχετικά με την άδεια χρήσης δυτικών όπλων κατά στόχων στην ρωσική επικράτεια.

«Πιστεύω πως αυτό θα έπρεπε να ανησυχεί οποιονδήποτε νοιάζεται για την μοίρα του κόσμου μας. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση που δεν θα μπορέσει κανείς να ελέγξει. Είναι μία πολύ ανησυχητική πιθανότητα» έκλεισε ο Παρολίν.

 https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποκρυπτογραφήθηκε μυστηριώδης ελληνική επιγραφή στην Αρχαία Σφίγγα

  Αποκρυπτογραφήθηκε μυστηριώδης ελληνική επιγραφή στην Αρχαία Σφίγγα Reporter Ιστορία 03/07/24, 17:30 Μια μυστηριώδης επιγραφή σε μια αρχα...