Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Βόλος: Χιλιάδες ευρώ η λεία που «ξάφρισαν» από τους Ιερούς Ναούς ιερόσυλοι – Όλες οι λεπτομέρειες

 Βόλος: Χιλιάδες ευρώ η λεία που «ξάφρισαν» από τους Ιερούς Ναούς ιερόσυλοι – Όλες οι λεπτομέρειες

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου, οδηγήθηκαν χθες, ένας 25χρονος Πακιστανικής καταγωγής κι ένας 30χρονος Ρομά μετά από αναβολή που ζήτησαν για να απολογηθούν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο δράστες προ ημερών «χτύπησαν» σε συνολικά επτά εκκλησίες αφαιρώντας τάματα και χρήματα από το παγκάρι.

Οι δύο συλληφθέντες που συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στο Βόλο, στα πλαίσια του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και κατηγορούνται για κλοπή κατ’ εξακολούθηση. Ειδικότερα, τα ξημερώματα στις 19/05/2024 μέχρι και τις 27/05/2024 διέρρηξαν στο σύνολο, εφτά ναούς σε διάφορες περιοχές περιφερειακά του Βόλου μεταξύ του Ιερού Ναού της Παναγία «Τρύπα», Αγ. Βασίλειο, στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς, στις Αλυκές, στη Ν.Ιωνία, αφαιρώντας εξαιρετικά μεγάλη αξίας τιμαλφή και τάματα που φτάνουν ως τα 100.000 ευρώ και αυτά μόνο μια εκκλησία.

Καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης 40 μηνών έκαστος και με χρηματική ποινή των 5.000 ευρώ. Στο δικαστήριο δήλωσαν ότι δεν έχουν κλέψει όλους τους ναούς για τους οποίους κατηγορούνται. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι χρόνιοι χρήστες ναρκωτικών και αφού άκουσαν την ποινή να ανακοινώνεται από την έδρα, ξέσπασαν σε φωνές, «θελουμε να πάμε για αποτοξίνωση, μην μας βάζεται μέσα». Ακινητοποιήθηκαν από άστυνομικούς έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, έπεσαν κάτω και τους έβγαλαν «σηκωτούς» για να οδηγηθούν ξανά στο κρατητήριο.

Οι δράστες είχαν εντοπιστεί στην πόλη του Βόλου και ακινητοποιήθηκαν μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν δύο κατσαβίδια και ένα σφυρί.

https://www.thenewspaper.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι   Δημοσιεύτηκε   02 Οκτ, 2024 |   In  Ελληνική  |  από   Γιώργος Αναστόπουλος  | Χρόνος προετοιμασίας 10  Λ...