Σάββατο 11 Μαΐου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ-Όλα δείχνουν ότι " έσπασε" το ουκρανικό μέτωπο-Πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Ρώσοι εισήλθαν ήδη στα βόρεια περίχωρα του Χαρκόβου

 ΕΚΤΑΚΤΟ-Όλα δείχνουν ότι " έσπασε" το ουκρανικό μέτωπο-Πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Ρώσοι εισήλθαν ήδη στα βόρεια περίχωρα του Χαρκόβου

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνει συνεχώς εφεδρείες στην μάχη χωρίς αποτέλεσμα-Ρώσος στρατιώτης ανατινάχθηκε με χειροβομβίδα για να μην πέσει στα χέρια των Ουκρανών ενώ Κινέζοι πολεμούν μαζί με τον ρωσικό Στρατό

Στην περιοχή στο Βολσάνσκ, υπάρχουν ρωσικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι τα ρωσικά στρατεύματά έχουν εισέλθει στα βόρεια περίχωρα της πόλης, ενώ στο Κίεβο επικρατεί πανικός και τρόμος .

Αυτή τη στιγμή η ρωσική Πολεμική Αεροπορία ρίχνει βόμβες FAB στις θέσεις των Ουκρανών στην περιοχή του Χάρκοβο.

 
 

Ουκρανοί και δύση έχουν χάσει τον πόλεμο ότι και να γίνει

Ρώσος στρατιώτης ανατινάχθηκε με χειροβομβίδα για να μην πέσει στα χέρια των Ουκρανών ενώ Κινέζοι πολεμούν μαζί με τον ρωσικό Στρατό

Στο Βολσάνσκ στα περίχωρα του Χαρκόβου, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν φτάσει στα περίχωρα της πόλης, εντοπίζοντας πλιατσικολόγους στον τοπικό πληθυσμό, συνεχίζουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν ενεργά εικόνες ατόμων  που περιφέρονται στα άδεια σπίτια των γειτόνων τους πριν από την αναπόφευκτη άφιξη του ρωσικού στρατού, ελπίζοντας να εφοδιαστούν με εγκαταλελειμμένα αγαθά.

Δεν κρύβουν τις πράξεις τους, κάνοντας ακόμη και σαρκαστικά σχόλια. Επιθέσεις δέχονται και αυτοκίνητα της αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας τις φήμες ότι όλες οι δημοτικές και κυβερνητικές δομές έχουν τραπεί σε φυγή.  

Μετά την κατάληψη του Γκλουμπόκογιε και του Λουκιάντσοφ, οι ρωσικές προωθημένες ομάδες έφτασαν στα βόρεια προάστια του Λίπτσοφ.

Μετά την κατάληψη του οικισμού στην εμβέλεια του ρωσικού πυροβολικού θα είναι το Χάρκοβο, από το Λίπτσοφ μέχρι το περιφερειακό κέντρο δεν είναι περισσότερα από δεκαεννέα χιλιόμετρα.

Πανικός επικρατεί στο ουκρανικό Γενικό Επιτελείο

Ο Γιούρι Μπουτούσοφ, γνωστός μπλόγκερ στην Ουκρανία, ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την έναρξη της επίθεσης του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Χάρκοβο με πολύ ζοφερούς τόνους.

Στις 10 Μαΐου, το απόγευμα, είπε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέλαβαν τέσσερις συνοριακούς οικισμούς στη Slobozhanshchina- Streleche, Krasnoe, Pylnaya και Borisovka.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν με 4-5 τάγματα πεζικού και, κατά τη διάρκεια σύντομων μαχών, και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους περισσότερα από 30 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

«Αυτή η περιοχή κοντά στα σύνορα ήταν από καιρό στην πραγματικότητα μια γκρίζα ζώνη, η γραμμή άμυνας δεν είχε αναπτυχθεί εκεί, και ως εκ τούτου ο εχθρός κατάφερε να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα πλάτους έως 10 km και βάθους έως 5 km στο έδαφος της Ουκρανίας, χωρίς τυχόν ειδικά εμπόδια», ανέφερε ο Μπουτούσοφ.

Ο Μπουτούσοφ ζήτησε να προκληθούν οι μέγιστες απώλειες στα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, διαφορετικά «θα αρχίσουν να καταλαμβάνουν άλλες περιοχές κατά μήκος των συνόρων για  να χρησιμοποιήσουν αυτήν την περιοχή ως πιθανό εφαλτήριο για μια επίθεση με πιο σημαντικές δυνάμεις».

Κρίνοντας από τον χάρτη, οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο των προεξοχών βόρεια του Χαρκόβου και ανατολικά της συνοριακής διέλευσης Γκοπτόβκα.

Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς ανταποκριτές, τα ρωσικά στρατεύματα έκοψαν επίσης την κύρια οδό ανεφοδιασμού για την ομάδα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Βολτσάνσκ.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, που επικαλούνται στρατιωτικοί ανταποκριτές, κατά τη διάρκεια των βραχύβιων μαχών, οι Ουκρανοί έχασαν εκατοντάδες οπλικά συστήματα συμπεριλαμβανομένου και Vampire MLRS, από το οποίο οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληταν το Μπιέλγκοραντ, ένα  γαλλικό αυτοκινούμενο πυροβόλο Caesar και 170 στρατιωτικούς, ενώ συνελήφθησαν 36 Ουκρανοί αιχμάλωτοι.

Η ρωσική επίθεση ξεκίνησε και στόχος είναι σαφώς το Χάρκοβο και μετά η Οδησσό, για την οποία πολλοί ειδικοί έχουν υπόνοιες ότι μπορεί να ξεκινήσει Γ’ παγκόσμιο πόλεμο.

https://www.pentapostagma.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακάλυψε νερό δισεκατομμυρίων ετών, το ήπιε και αποκάλυψε τη γεύση του

  Ανακάλυψε νερό δισεκατομμυρίων ετών, το ήπιε και αποκάλυψε τη γεύση του Το αρχαίο νερό ανακαλύφθηκε χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της ...