Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Η παραλία της Μαγνησίας με τους τεράστιους βράχους που «ξεπηδούν» μέσα από την θάλασσα

 Η παραλία της Μαγνησίας με τους τεράστιους βράχους που «ξεπηδούν» μέσα από την θάλασσα

https://fyloma.com/

O Μουρτιάς αποτελεί τοπικό οικισμό του Προμυρίου, μόλις 7 χλμ μακριά από το χωριό και 60 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου ή αλλιώς 1 ώρα και 30 λεπτά. Η ονομασία δόθηκε από τις μυρτιές,μουρτιές όπως λέγονται οι θάμνοι στο Πήλιο. Η παραλία Μουρτιάς από το 2005 κατατάχθηκε παγκοσμίως στην 7η θέση ως «παραλία απείρου φυσικού κάλλους» και όχι τυχαία. Πρόκειται για μια παραλία με πολύ ξεχωριστό και διαφορετικό τοπίο που γοητεύει σε κάθε ματιά.

Στην πραγματικότητα είναι ένας μικρός όρμος στο νότιο Πήλιο με λεπτή και χρυσή άμμο, μικρή ακρογιαλιά και ρηχά, διάφανα νερά. Το σήμα-κατατεθέν της παραλίας είναι οι κοκκινόχρωμοι βραχώδεις σχηματισμοί που βρίσκονται «σπαρμένοι» στη σειρά μέσα στη θάλασσα και ξεπηδούν από τα βαθύτερα νερά.

Οι επιβλητικοί αυτοί βράχοι διαφόρων σχημάτων ονομάζονται Λούμπαρδα και μοιάζουν με φυσικά έργα τέχνης ενώ προσδίδουν στο όλο τοπίο έναν εξωτικό χαρακτήρα.Γεωγραφικά, στέκει ανάμεσα στην Πάλτση και τον Κατηγιώργη.

https://magnesianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βικτωρία η ωχρά (ευθυμογράφημα του Νίκου Τσιφόρου)

  Βικτωρία η ωχρά (ευθυμογράφημα του Νίκου Τσιφόρου) Από το ιστολόγιο του Ν, Σαραντάκου  " Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία " ...