Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Η «Λερναία Ύδρα» Ρωσία στέλνει κάθε μήνα στο μέτωπο νέο τάγμα πεζικού-Ουκρανός Αρχικατάσκοπος: 474.000 Ρώσοι βρίσκονται στην Ουκρανία

 

Η «Λερναία Ύδρα» Ρωσία στέλνει κάθε μήνα στο μέτωπο νέο τάγμα πεζικού-Ουκρανός Αρχικατάσκοπος: 474.000 Ρώσοι βρίσκονται στην Ουκρανία


Η Ρωσία έχει σχηματίσει πολλές νέες μονάδες στον στρατό της, ενώ παράλληλα έχει επιταχύνει την εκπαίδευση του προσωπικού της αυξάνοντας ταχύτατο το ανθρώπινο δυναμικό της στην Ουκρανία

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας έχει επεκτείνει και επιταχύνει την εκπαίδευση νέων μονάδων, δίνοντας έμφαση στο πεζικό. Στόχος να σταλούν γρήγορα στην Ουκρανία νέα στρατεύματα για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες του Κρεμλίνου να καταλάβει νέα ουκρανικά εδάφη.

Νέο Τάγμα Κάθε 27 Ημέρες

Με αφορμή τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ευρώπη, ο ρωσικός στρατός γίνεται ισχυρότερος από ποτέ. Το Κρεμλίνο αποκάλυψε πρόσφατα τα σχέδιά του για την δημιουργία νέων στρατιών, μεραρχιών και στρατιωτικών περιφερειών. Επίσης, η Ρωσία βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε ένα νέο κύμα κινητοποίησης στρατιωτών. 

«Δεδομένων όλων αυτών, η ικανότητα της Ρωσίας να εκπαιδεύει και να σχηματίζει γρήγορα νέες μονάδες γίνεται μία σημαντική απειλή για την Ουκρανία» αποκάλυψε ο αναπληρωτής αρχηγός της ουκρανικής αμυντικής υπηρεσίας πληροφοριών, Βαντίμ Σκιμπίτσκι. 

Σύμφωνα με αυτόν, ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει νέα προγράμματα για την εκπαίδευση μονάδων, μονάδων οι οποίες δημιουργήθηκαν πρόσφατα από το μηδέν. Ανέφερε πως χρειάζονται συνολικά 27 ημέρες για τον σχηματισμό ενός τάγματος για παράδειγμα. Σε αυτές τις 27 μέρες λαμβάνει χώρα η ατομική εκπαίδευση, η ομαδική εκπαίδευση και η εκπαίδευση διαλειτουργικότητας. 

«27 ημέρες και μία μονάδα πεζικού είναι έτοιμη για χρήση στο πεδίο της μάχης» τόνισε ο Ουκρανός σε συνέντευξή του με ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι.

Όσον αφορά την επικείμενη πιθανή επιστράτευση στην Ρωσία, ο Σκιμπίτσκι θεωρεί πως εάν γίνει στρατολόγηση στην χώρα θα γίνει ομαλά, όχι όπως το φθινόπωρο του 2022 που οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις είχαν γεμίσει με νέους στρατιώτες λόγω κακής οργάνωσης. 

«Ωστόσο και πάλι με τόσους νέους στρατολογημένους η ποιότητα της εκπαίδευσης δεν θα είναι υψηλή. Πολλοί από τους αιχμαλώτους πολέμου που έχουμε πιάσει είναι Ρώσοι στρατιώτες που παραδόθηκαν λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους στο μέτωπο» πρόσθεσε ο Ουκρανός.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών του υπουργείου άμυνας του Κιέβου αποκάλυψε πως σήμερα ο ρωσικός στρατός διαθέτει παραταγμένους 474 χιλιάδες στρατιώτες στο ουκρανικό έδαφος. Μέχρι την αρχή του 2024 ο αριθμός αυτός έφτανε τους 450 με 460 χιλιάδες άντρες. Οπότε τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκε αύξηση, ως αποτέλεσμα της άφιξης νεοσύστατων εφεδρικών συνταγμάτων και την εισαγωγή επιπρόσθετων μονάδων εντός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο έχει ξεκινήσει την επιτάχυνση της εκπαίδευσης και άλλων στρατιωτικών ειδικοτήτων, όπως αυτήν των πληρωμάτων αρμάτων μάχης, των πυροβολητών κλπ. Η Ρωσία λειτουργεί πραγματικά πλέον σε ρυθμούς πολέμου.

https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κανονικά συνεχίστηκε και φέτος η ρίψη κροτίδων από τους ηλίθιους της χώρας

  Κανονικά συνεχίστηκε και φέτος η ρίψη κροτίδων από τους ηλίθιους της χώρας Κανονικά συνεχίστηκε και φέτος η παραδοσιακή ρίψη κροτίδων από ...