Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Η μονάδα 29155 του Πούτιν προκαλεί το «Σύνδρομο της Αβάνας» κατά Αμερικανών εμπλέκοντας την ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών

 Η μονάδα 29155 του Πούτιν προκαλεί το «Σύνδρομο της Αβάνας» κατά Αμερικανών εμπλέκοντας την ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών

Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες σε κοινωνικό δίκτυο μιλούν για χρήση Routers Wi-Fi κατά ανθρώπινων στόχων

Μια ρωσική στρατιωτική μονάδα πληροφοριών GRU βρίσκεται πίσω από επιθέσεις σε όλη την Ευρώπηχρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο εναντίον πολλών Αμερικανών διπλωματών και κατασκόπων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα των The Insider, 60 Minutes και του Der Spiegel, που ρίχνει  φως σε ανεξήγητα περιστατικά υγείας γνωστά ως « Σύνδρομο της Αβάνας».

Το όνομα του συνδρόμου της Αβάνας χρονολογείται από το 2016, όταν Αμερικανοί διπλωμάτες που βρίσκονταν στην κουβανική πρωτεύουσα ανέφεραν ότι αρρώστησαν αφού  άκουγαν διαπεραστικούς ήχους τη νύχτα, πυροδοτώντας εικασίες για επίθεση απροσδιόριστο όπλο σόναρ.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 100 αναφορές για την συγκεκριμένη ασθένεια, (που επισήμως αναφέρονται ως ανώμαλα περιστατικά υγείας), έχουν εμφανιστεί από τότε μεταξύ κατασκόπων, διπλωματών, Αξιωματικών του στρατού και συμβούλων των ΗΠΑ στην Κίνα, την Ευρώπη και στην Ουάσιγκτον.

Η νέα κοινή έρευνα, που επικαλείται υποκλαπέντα ρωσικά έγγραφα πληροφοριών, ταξιδιωτικά αρχεία, μεταδεδομένα κλήσεων και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, που υποδηλώνουν ότι η ρωσική ειδική Μονάδα 29155 βρίσκεται πίσω από τις μυστηριώδεις επιθέσεις.

Η ρωσική μονάδα 29155, μια ειδική μονάδα που αναλαμβάνει αποστολές δολοφονίας και δολιοφθοράς της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU, και είχε συνδεθεί τα προηγούμενα χρόνια με μια σειρά αποσταθεροποιητικών ενεργειών στην Τσεχία, την Μολδαβία, την Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα ανώτερα μέλη της μονάδας είχαν λάβει βραβεία και προαγωγές σε πολιτικές θέσεις για την ανάπτυξη «μη θανατηφόρων ακουστικών όπλων», σύμφωνα με την έρευνα.

"Οι επιθέσεις που βασίζονται στον ήχο και τις ραδιοσυχνότητες μπορεί να ξεκίνησαν νωρίτερα από ό,τι ήταν γνωστό στο παρελθόν, με το Insider να αναφέρει δύο ξεχωριστές επιθέσεις στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας τον Νοέμβριο του 2014", αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ .

Πέπλο μυστηρίου περιβάλει τις δραστηριότητες μυστικών μονάδων του Πούτιν σε όλο τον κόσμο 

Η Μόσχα έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ευθύνη για τα μυστηριώδη περιστατικά, ενώ οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ξένη εμπλοκή ήταν «πολύ απίθανη» στην πρόκληση του συνδρόμου της Αβάνας, του οποίου τα συνεχιζόμενα συμπτώματα περιλαμβάνουν ημικρανίες, χρόνια ζάλη και κατάθλιψη.

Τον Μάρτιο του 2023, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι τα συμπτώματα ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα προϋπαρχουσών συνθηκών, συμβατικών ασθενειών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Ο Άνταμ, (το ψευδώνυμο του πρώτου αξιωματικού της CIA) που επλήγη από το σύνδρομο της Αβάνας στην Κούβα, αμφισβήτησε αυτή την εκτίμηση σε σχόλια στο The Insider.

«Αυτό που έδειξε η μακροχρόνια έρευνα είναι ότι είτε η κοινότητα πληροφοριών [των ΗΠΑ] είναι ανίκανη να εκτελέσει την πιο βασική της λειτουργία, είτε έχει εργαστεί για να συγκαλύψει τα γεγονότα και να τραυματίσει υπαλλήλους και το κοινό», ανέφερε ο Άνταμ.

Την Δευτέρα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι ισχυρισμοί πουλένε ότι η Ρωσία ήταν πίσω από τις επιθέσεις του Συνδρόμου της Αβάνας ήταν «αβάσιμοι» και «αστήριχτοι». «Αυτό δεν είναι νέο θέμα, συζητιέται στον Τύπο εδώ και χρόνια και συχνά συνδέεται με κατηγορίες κατά της ρωσικής πλευράς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τέτοια όπλα όμως και μονάδες που εκτελούν δολοφονίες είναι υπαρκτές σε όλο τον κόσμο, απλά δεν ανακοινώνονται οι δράσεις τους.

https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάντα να λες ΟΧΙ σε αυτούς τους 10 τύπους ανθρώπων 

Πάντα να λες ΟΧΙ σε αυτούς τους 10 τύπους ανθρώπων / Στωική φιλοσοφία