Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Live – Βαλτιμόρη: Οι έρευνες, τα αναπάντητα ερωτήματα και οι επιπτώσεις στην οικονομία

 Live – Βαλτιμόρη: Οι έρευνες, τα αναπάντητα ερωτήματα και οι επιπτώσεις στην οικονομία

Maryland National Guard/Handout via REUTERS

Συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη των ερευνών

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 12:23

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τα θύματα, την επομένη της τραγωδίας στη Βαλτιμόρη. Οι 6 αγνοούμενοι, που θεωρούνται νεκροί, είναι εργάτες από το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα και το Μεξικό, οι οποίοι ζούσαν για χρόνια στις ΗΠΑ.

Ειδικοί ανέβηκαν στο πλοίο για να ελέγξουν τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα συστήματα καταγραφής, σε μία προσπάθεια να βρουν απαντήσεις. Αναπάντητα παραμένουν επί του παρόντος τα μεγάλα ερωτήματα: Τι προκάλεσε το «μπλακ άουτ» και την απώλεια πρόωσης στο Dali, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ανεξέλεγκτα πάνω στον πυλώνα της γέφυρας. Και γιατί η γέφυρα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος; 

Την ίδια ώρα, εκφράζονται φόβοι για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην οικονομία η κατάρρευση της γέφυρας και το κλείσιμο του λιμανιού. Συνεχής ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις από το Naftemporiki.gr. 

Last Updated: 11 hours ago
11 hours ago

Το liveblog ολοκληρώνεται για απόψε. Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε τις εξελίξεις. Για ό,τι νεότερο μπορείτε να ενημερωθείτε ΕΔΩ


11 hours ago
3 Μεξικανοί ήταν στη γέφυρα όταν κατέρρευσε - 1 επέζησε

Τρεις Μεξικανοί υπήκοοι βρίσκονταν στη γέφυρα όταν κατέρρευσε, δήλωσε ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Ένας εξ αυτών διασώθηκε, έχοντας τραυματιστεί αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μεξικού.

Δύο εξακολουθούν να αγνοούνται, πρόσθεσε, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε επαφή με τις οικογένειές τους.

11 hours ago

Φωτ. U.S. Army Corps of Engineers/Handout via REUTERS

12 hours ago
Βαλτιμόρη: Το κλείσιμο του λιμανιού ίσως κοστίζει 15 εκατ. δολάρια την ημέρα
12 hours ago
Σύνοψη

Περισσότερες από 24 ώρες μετά την κατάρρευση της γέφυρας, οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τους έξι αγνοούμενους. Οι χαμηλές θερμοκρασίες του νερού επηρεάζουν τις προσπάθειες των δυτών να εντοπίσουν τους αγνοούμενους, οι οποίοι θεωρούνται νεκροί. Ακολουθεί σύνοψη του CNN:

  • Η έρευνα: Ομάδα από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών επιβιβάστηκε για να συγκεντρώσει στοιχεία. Εκεί, εντόπισαν τον καταγραφέα δεδομένων του πλοίου.
  • Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία του λιμανιού: Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε τα πλοία θα μπορούν να εισέλθουν και να βγουν από το κανάλι προς το λιμάνι της Βαλτιμόρης, δήλωσε ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Γουες Μουρ.
  • «Μακρύς δρόμος για την ανάκαμψη»: Ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Πιτ Μπούτιτζετζ προέβλεψε ότι η προσπάθεια αποκατάστασης για την πόλη και το λιμάνι θα απαιτήσει χρόνο. Προειδοποίησε επίσης ότι θα επηρεαστεί η εφοδιαστική αλυσίδα.
  • Η ακτοφυλακή αξιολογεί την απειλή επικίνδυνων υλικών: Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ εξετάζει τα κατεστραμμένα εμπορευματοκιβώτια, ορισμένα με δυνητικά επικίνδυνα υλικά, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNN.
  • H oλονύκτια έρευνα κρίθηκε μη ασφαλής: Οι επιχειρήσεις έρευνας σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω επικίνδυνων συνθηκών, δήλωσε στο CNN ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της πόλης της Βαλτιμόρης, Τζέιμς Γουάλας.
  • Στοιχεία για τους αγνοούμενους: Οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τις ταυτότητες των αγνοουμένων, αλλά ανέφεραν ότι πρόκειται για εργάτες που βρίσκονταν στη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσης.
  • Μπλακάουτ στο πλοίο: Λίγα λεπτά πριν από την πρόσκρουση, σημειώθηκε «ολική διακοπή ρεύματος» στο πλοίο, σύμφωνα με το CNN.
  • Η πόλη παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Καθώς οι επιχειρήσεις αναζήτησης για τους αγνοούμενους συνεχίζονται, η Βαλτιμόρη παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε στο CNN ο δήμαρχος Μπράντον Σκοτ. 
12 hours ago
Το χρονικό
  • Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Dali, αναχώρησε από το λιμάνι της Βαλτιμόρης στις 00:44 τοπική ώρα την Τρίτη.
  • Το σκάφος άρχισε να παρεκκλίνει της πορείας του στη 01:26.
  • Λιγότερο από μία ώρα αφότου αναχώρησε από το λιμάνι της Βαλτιμόρης, το πλήρωμα του Dali εξέπεμψε σήμα Mayday, ειδοποιώντας τις λιμενικές αρχές ότι το πλοίο είχε χάσει την ισχύ του.
  • Η κίνηση αυτή έδωσε στις αρχές περίπου 90 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να κλείσουν τη γέφυρα για τα αυτοκίνητα. «Αναμφίβολα σώθηκαν ζωές», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
  • Στη 01:28 το πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα Francis Scott Key.
  • Η πρώτη μονάδα εκτάκτων αναγκών έφτασε στο σημείο περίπου 20 λεπτά αργότερα, στη 01:50.
  • Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Γουές Μουρ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 10 π.μ.
  • Οι δύτες ανέσυραν ένα καταγραφικό δεδομένων από το πλοίο την Τετάρτη. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα δώσει απαντήσεις σχετικά με το πλοίο.
  • Το πρωί της Τετάρτης, η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι εκτιμάται πως οι έξι αγνοούμενοι είναι νεκροί.
Updated: 12 hours ago
12 hours ago
Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Έχουν περάσει περισσότερες από 30 ώρες από τότε που το πλοίο Dali προσέκρουσε στη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, προκαλώντας την κατάρρευσή της. Συνεχίζονται οι έρευνες για τους έξι αγνοούμενους, οι οποίοι θεωρούνται νεκροί.

Φωτ. REUTERS/Mike Segar


Updated: 12 hours ago
13 hours ago
Ποιες επιπτώσεις θα έχει το κλείσιμο του λιμανιού

Η αναλύτρια αγοράς στην εταιρεία ναυτιλιακών αναλύσεων Xeneta, Έμιλι Στόσμπολ, δήλωσε στο BBC ότι, ενώ το λιμάνι της Βαλτιμόρης είναι σημαντικός κόμβος για τις ΗΠΑ, υπάρχουν μεγαλύτερα λιμάνια στη Νέα Υόρκη και τη Βιρτζίνια που θα μπορούσαν να διαχειριστούν τους επιπλέον όγκους εμπορευματοκιβωτίων. Όπως είπε, περισσότερο επηρεάζονται αυτή τη στιγμή τα φορτία που βρίσκονται ήδη στο συγκεκριμένο λιμάνι.

13 hours ago
Βαλτιμόρη: Σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ δήλωσε ότι η πόλη παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού των έξι αγνοουμένων, οι οποίοι θεωρούνται νεκροί. «Πρόκειται για μια αδιανόητη τραγωδία που επηρεάζει την πόλη μας, την κοινότητά μας και την πολιτεία μας με τόσο πολλούς διαφορετικούς τρόπους», σημείωσε στο CNN.

13 hours ago
«Ανοιχτό» το ενδεχόμενο να έπεσαν αυτοκίνητα με οδηγούς, στο νερό»

«Ανοιχτή» παραμένει η πιθανότητα να έπεσαν αυτοκίνητα με οδηγούς στο νερό εκτός από τους έξι αγνοούμενους εργάτες προτού οι αξιωματούχοι προλάβουν να σταματήσουν την κυκλοφορία, δήλωσε αξιωματούχος της ακτοφυλακής. Πρόσθεσε όμως ότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία για να είναι κανείς σίγουρος.

Updated: 13 hours ago
https://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εξωγήινη ζωή στον Εγκέλαδο: Ερευνητές ετοιμάζονται για τη σπουδαιότερη ανακάλυψη στο φεγγάρι του Κρόνου

  Εξωγήινη ζωή στον Εγκέλαδο: Ερευνητές ετοιμάζονται για τη σπουδαιότερη ανακάλυψη στο φεγγάρι του Κρόνου Ο δορυφόρος του Κρόνου Εγκέλαδος ...