Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Επίσκεψη της Αμερικανίδας πρέσβειρας στα έργα- Ναυτική βάση των ΗΠΑ στην Κύπρο με ελικοδρόμιο προκαλεί σοκ στην Άγκυρα

Επίσκεψη της Αμερικανίδας πρέσβειρας στα έργα- Ναυτική βάση των ΗΠΑ στην Κύπρο με ελικοδρόμιο προκαλεί σοκ στην Άγκυρα

 Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση της Αμερικανίδας πρέσβειρας στην Κύπρο κ. Τζούλι Φίσερ (Julie Fisher), που δείχνει φωτογραφίες μιας εφοδιαστικής βάσης των ΗΠΑ στην Κύπρο η οποία θα διαθέτει και ελικοδρόμιο.  

Η ίδια αποκάλυψε ότι η βάση αυτή θα συνεισφέρει στην αντιμετώπιση κρίσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου   και της Μέσης Ανατολής.

“Χαιρόμαστε που συμμετέχω στον Κύπριο Υπουργό κ. Πάλμα Βασίλειο για να δούμε την πρόοδο στο έργο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού (Navy Seabees), με την υποστήριξη της Εθνικής Φρουράς για να κατασκευάσουμε ένα ελικοδρόμιο με στόχο να προσθέσουμε στις κοινές μας ικανότητες αντιμετώπισης κρίσεων στην περιοχή”, ανέφερε η ίδια.

Περιττό να τονίσουμε ότι οι Τούρκοι παρακολουθούν τα πάντα και είναι σοκαρισμένοι με τις κινήσεις των ΗΠΑ στην Κύπρο. Αυτό που φοβούνται οι Τούρκοι είναι το σχέδιο ελέγχου της  Μέσης Ανατολής και Μεσόγειο επιφέροντας ανακατατάξεις και αλλαγές και στο κυπριακό.

Το σχέδιο των ΗΠΑ, αφορά την μετατροπή της Κύπρου στην μεγαλύτερη βάση τους με αποστολή την Μέση Ανατολή λόγω πιθανότατης αποχώρησης από το Ιντσιρλίκ

Μάλιστα από το 2020, Τούρκος σύμβουλος είχε μιλήσει για  επανασχεδιασμό του καθεστώτος της Κύπρου με την δημιουργία ενιαίους κράτους και  παράλληλη αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας αμερικανικών δυνάμεων.

Ο Τούρκος σύμβουλος και Καθηγητής Δρ. Ata Atun είχε αναφέρει τους στόχους των ΗΠΑ για την Κύπρο, οι οποίοι προκαλούν συναγερμό στην Τουρκία:

• Οι Τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και θα πιεστούν για ένα σχέδιο "αναγκαστικής" ενοποίησης το οποίο θα γίνει αποδεκτό και θα υπογραφεί στο μέλλον.

• Θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο Κυπριακό κράτος που θα ανήκει ολοκληρωτικά στην ΕΕ αντί της σημερινής  «Κυπριακής Δημοκρατίας».

• Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του ενιαίου Κυπριακού κράτους, η οποία καλύπτει μια τεράστια περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο, θα δηλωθεί και θα καταχωρηθεί στον ΟΗΕ.

• Μέρος αυτής της αποδεκτής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα ανήκει άμεσα στην Ελλάδα και το νέο Κυπριακό Κράτος, και όλα έμμεσα στην ΕΕ.

• Η Τουρκία θα διακόψει κάθε είδους οικονομική και στρατιωτική παρέμβαση, και τα τουρκικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν από το νησί (όπως και τα ελληνικά).

• Η Ελλάδα και το νέο Κυπριακό κράτος θα έχουν μια μεγάλη πηγή πλούτου.

Τουρκία και κατεχόμενα δεν θα κυριαρχούν πλέον στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι τα σύνορα της περιβόητης Γαλάζιας Πατρίδας στην Ανατολική Μεσόγειο θα ακυρωθούν και θα αλλάξουν όλες οι συμμαχίες στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με άρθρο μας, "το  ζήτημα της Κύπρου έχει έρθει ξανά στην επικαιρότητα, αφού οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν μεγαλόπνοα σχέδια για την δημιουργία μιας τεράστιας στρατιωτικής βάσης, τα οποία αναφέρουν αποχώρηση εποίκων, των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων αλλά και των ελληνικών.  

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, είχε αναφέρει  ότι "η Κύπρος η οποία  αποτελούσε τουρκικό έδαφος για πολλά χρόνια  αντιμετωπίζει ένα τρομερό σχέδιο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που ανατρέπει τα πάντα στην κυριολεξία.

Οι ΗΠΑ από τη μία πλευρά θέλουν να μειωθεί συστηματικά ο τουρκικός πληθυσμός στο νησί και από την άλλη πλευρά έχουν σχέδια για επέκταση του εδάφους των Ελλήνων.

https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάντα να λες ΟΧΙ σε αυτούς τους 10 τύπους ανθρώπων 

Πάντα να λες ΟΧΙ σε αυτούς τους 10 τύπους ανθρώπων / Στωική φιλοσοφία