Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Ισραηλινά μαχητικά χτύπησαν το "Νοσοκομείο Τουρκικής Φιλίας"; Εντολή Τελ Αβίβ για απελευθέρωση ομήρων με "κάθε μέσο" (Βίντεο)

Ισραηλινά μαχητικά χτύπησαν το "Νοσοκομείο Τουρκικής Φιλίας"; Εντολή Τελ Αβίβ για απελευθέρωση ομήρων με "κάθε μέσο" (Βίντεο)

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ηχούν σε όλο το κεντρικό Ισραήλ-Νέα ισραηλινά πλήγματα σε θέσεις μαχητών στο νότιο Λίβανο-Νετανιάχου: "Εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός είναι εκκλήσεις για παράδοση στη Χαμάς"

 Σφοδρό βομβαρδισμό στο "Νοσοκομείο Τουρκικής Φιλίας" στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά μαχητικά αναφέρουν λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τουρκικά ΜΜΕ, επισημαίνοντας πως τα πυρά είχαν στόχο τον τρίτο όροφο του κτιρίου, ενώ δημοσιεύτηκε και σχετικό βίντεο που φέρεται να δείχνει το πλήγμα. 

Αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις για επιβεβαίωση και περαιτέρω λεπτομέρειες.

Παράλληλα, σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ηχούν σε όλο το κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Λοντ, Νες Ζιόνα και Ρισόν Λεζιόν, μετά τον καταιγισμό βαρέων ρουκετών από τη Γάζα.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν χτύπημα εναντίον τρομοκρατικού πυρήνα στο νότιο Λίβανο που ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει όλμους στη βόρεια πόλη Ρος Χανίκρα, δημοσιεύοντας και πλάνα από το επίμαχο χτύπημα.

Νωρίτερα, δύο ήταν οι ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ, ενεργοποιώντας τις σειρήνες στην κοινότητα Ελκός. Σύμφωνα με τις IDF, και τα δύο βλήματα προσγειώθηκαν σε ανοιχτές περιοχές, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Ξεχωριστά, ένας αντιαρματικός κατευθυνόμενος πύραυλος εκτοξεύθηκε σε περιοχή κοντά στη βάση Μπιρανίτ στα σύνορα με τον Λίβανο.

Οι IDF επεσήμαναν ότι από την επίθεση δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί. Τα ισραηλινά στρατεύματα βομβαρδίζουν με πυροβολικό τις πηγές των πυραύλων και των ρουκετών στο νότιο Λίβανο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σχολίασε ότι οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Γάζας είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς.

"Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου", τόνισε ο Νετανιάχου σε σχόλια στα αγγλικά σε ξένα μέσα ενημέρωσης. "Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι μια έκκληση προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία, να παραδοθεί στη βαρβαρότητα. Αυτό δεν θα συμβεί".

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι κανείς δεν θα καλούσε τις ΗΠΑ να συμφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να υπάρχει "ηθική διάκριση μεταξύ της σκόπιμης δολοφονίας αθώων και του ακούσιου είδους των απωλειών που συνοδεύουν κάθε νόμιμο πόλεμο", σε σχόλια σχετικά με τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων στη Γάζα.

Στο ίδιο κλίμα, ο Ισραηλινός υπουργός Μπένι Γκαντζ δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα για την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, μετά την απελευθέρωση μιας στρατιώτη των IDF κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης χθες το βράδυ.

"Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, με κάθε μέσο, προκειμένου να φέρουμε πίσω τα κορίτσια και τα αγόρια μας", τόνισε ο Γκαντζ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν συνεχάρη τις IDF και τη Shin Bet για την επιστροφή της Όρι Μεγκιντίς στην πατρίδα, προσθέτοντας: "Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε για την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων".

https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βόλος: Άγιο είχε μια γυναίκα – Την έσωσε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ – Δείτε τι συνέβη

  Βόλος: Άγιο είχε μια γυναίκα – Την έσωσε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ – Δείτε τι συνέβη ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΖΙΟΥΒΑΚΑΣ / THENEWSPAPER.GR Άγιο είχε μιι...