Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Πούτιν-Wagner θα χτυπήσουν πρώτοι κατά του ΝΑΤΟ-Η δύση ετοιμάζει χείρα βοηθείας στο Κίεβο που χάνει παντού

 

Πούτιν-Wagner θα χτυπήσουν πρώτοι κατά του ΝΑΤΟ-Η δύση ετοιμάζει χείρα βοηθείας στο Κίεβο που χάνει παντού

"Ο Πούτιν δεν θα περιμένει να χτυπήσουν πρώτα οι ΗΠΑ. Εάν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμήσουν ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ πρόκειται να συμμετάσχουν στη μάχη, ο Πούτιν πιθανότατα θα κάνει αυτό για το οποίο προειδοποιεί ο Καρταπόλοφ, αναφέρει Γερμανίδα πρώην αναλύτρια των υπηρεσιών πληροφοριών του Βερολίνου

Η μετεγκατάσταση του ομίλου Wagner στη Λευκορωσία θέτει τη Ρωσία σε ευνοϊκή θέση για να στοχεύσει πόρους του ΝΑΤΟ κοντά στην Πολωνία και τη Λιθουανία. Αυτό ανέφερε ο Αντρέυ Καρταπόλοφ.

Η κίνηση μπορεί να είναι μέρος της στρατηγικής του Πούτιν να δημιουργήσει ένα νέο μέτωπο στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, λέει η Ρ.Κόφλερ. Σύμφωνα με τον Αντρέι Καρταπόλοφ, έναν Ρώσο πολιτικό και πρώην αξιωματικό του στρατού, η μετεγκατάσταση της Wagner στην Λευκορωσία θέτει την Ρωσία σε ευνοϊκή θέση για να στοχεύσει ταχέως τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ κοντά στην Πολωνία και τη Λιθουανία.

Ο Καρταπόλοφ ανέφερε σε δήλωση στη ρωσική κρατική τηλεόραση ότι η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει την συνοριακή περιοχή της Πολωνίας και της Λιθουανίας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα "λίγων ωρών" από τη νεοσύστατη βάση της.

Μετά από μια ανεπιτυχή εξέγερση υπό τον ηγέτη της Γ.Πριγκόζιν τον περασμένο μήνα, η ομάδα μισθοφόρων της Wagner μετεγκαταστάθηκε στην Λευκορωσία.

Στον απόηχο της σύντομης ανταρσίας κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ως μέρος της συμφωνίας, ο Πριγκόζιν εκδιώχθηκε από την ηγεσία της Wagner, την οποία πλέον ελέγχει το Κρεμλίνο.

Μαχητές της Wagner εκπαιδεύουν ντόπιους στρατιώτες στη Λευκορωσία, επιβεβαιώνει το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.

Η χώρα αυτή κατέχει μια κρίσιμη γεωπολιτική θέση στην Ευρώπης, αφού έχει σύνορα με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ όπως η Πολωνία, η Λιθουανία και η Λετονία, καθώς και η γειτονική Ουκρανία.

«Αν συμβεί κάτι, χρειαζόμαστε πολύ τον διάδρομο Σουβάλκι», είπε ο Α.Καρταπόλοφ κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εμφάνισης, προσθέτοντας: «Μια δύναμη κρούσης [που θα βασίζεται στις δυνάμεις Wagner στη Λευκορωσία] είναι έτοιμη να καταλάβει αυτόν τον διάδρομο σε λίγες ώρες».

Σύμφωνα με την Ρμπέκα Κόφλερ, πρώην αξιωματούχο των πληροφοριών της γερμανικής DIA, η μετεγκατάσταση της ομάδας Wagner στη Λευκορωσία μπορεί να είναι ένα στοιχείο της στρατηγικής του Βλαντιμίρ Πούτιν να δημιουργήσει ένα νέο μέτωπο στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η επανατοποθέτηση της Ομάδας Βάγκνερ ήταν μέρος του σχεδίου του Πούτιν να ανοίξει το δεύτερο μέτωπο στη Λευκορωσία, η οποία τώρα έχει στην κατοχή της τακτικά πυρηνικά όπλα.

Ο Πούτιν, υπό το πρόσχημα του αποκαλούμενου «πραξικοπήματος Πριγκόζιν», τοποθέτησε την μισθοφορική οργάνωσης, που είναι η καλύτερη μαχητική του δύναμη, σε μια πολύ πιο απειλητική θέση, αφού είναι σε κοντινή απόσταση από το Κίεβο, την Ουκρανία και τα σύνορα του ΝΑΤΟ σε Λετονία, Λιθουανία», είπε η Ρεμπέκα Κόφλερ.

Η ίδια συνέχισε, «Το Γενικό Επιτελείο της Ρωσίας που κάνει μακροπρόθεσμες προβλέψεις, εκτίμησε πριν από μια δεκαετία ότι ένας άμεσος πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ είναι «αναπόφευκτος».

Η Μόσχα ερμηνεύει κάθε κίνηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ μέσα σε αυτό το πρίσμα. Όποια και αν είναι η λογική του Μπάιντεν για αυτήν την πρόσφατη ανάπτυξη, για τον Πούτιν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εισέλθουν στον αγώνα.

Ο Πούτιν δεν θα περιμένει να χτυπήσουν πρώτα οι ΗΠΑ. Εάν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμήσουν ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ πρόκειται να συμμετάσχουν στη μάχη, ο Πούτιν πιθανότατα θα κάνει αυτό για το οποίο προειδοποιεί ο Καρταπόλοφ», πρόσθεσε η ίδια.

Είναι πλέον απόλυτα σίγουρο ότι η Ρωσία θα κτυπήσει πρώτη το ΝΑΤΟ, αν η συμμαχία ετοιμασθεί να βοηθήσει τους Ουκρανούς, που χάνουν παντού, ενώ σε λίγο θα ξεκινήσει και η αναμενόμενη ρωσική αντεπίθεση.

https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το χωριό της Μαγνησίας που φημίζεται για το καλό φαγητό με θέα τον Βόλο

  Το χωριό της Μαγνησίας που φημίζεται για το καλό φαγητό με θέα τον Βόλο Δημοσιεύθηκε  18/05/2024 21:30 Τροποποιήθηκε  21:38 Η Άλλη Μεριά ε...