Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα

 Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα

Τιμωρητικές κυρώσεις

Moon of Alabama

Σι προς Μπάιντεν:

Θέλετε πραγματικά να παρεμποδίσετε τη λειτουργία των εταιρειών μας που παράγουν μικροτσίπ;

Αλήθεια;

«Η Κίνα περιορίζει τις εξαγωγές κρίσιμων μετάλλων σε αντίποινα για τους περιορισμούς που επέβαλε η Δύση στη βιομηχανία των μικροτσίπ

Η Κίνα επέβαλε τη Δευτέρα περιορισμούς στις εξαγωγές δύο τεχνολογικά κρίσιμων εξαρτημάτων σε αντίποινα για τις νέες κυρώσεις της Δύσης που στοχεύουν στη βιομηχανία ημιαγωγών της.

Οι περιορισμοί, οι οποίοι τίθενται σε ισχύ την 1η Αυγούστου, θα αφορούν τα μέταλλα γάλλιο και γερμάνιο και αρκετές ενώσεις τους, τα οποία είναι βασικά υλικά για την κατασκευή ημιαγωγών και άλλων ηλεκτρονικών προϊόντων.

Το Υπουργείο Εμπορίου ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι έλεγχοι των εξαγωγών σε προϊόντα που σχετίζονται με το γάλλιο και το γερμάνιο είναι απαραίτητοι «για τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων της χώρας».

Οι Κινέζοι εξαγωγείς θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο υπουργείο για έγκριση, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τους τελικούς χρήστες και τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν τα εν λόγω υλικά».

Το γάλλιο και το γερμάνιο χρησιμοποιούνται σε πολλά ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Τα ραντάρ AESA (active electronically scanned array) που χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη δεν μπορούν να κατασκευαστούν χωρίς αυτά τα μέταλλα. Η Κίνα παράγει περίπου το 95% αυτών που διατίθενται στην παγκόσμια αγορά.

Θα χρειαστούν ένα ή δύο χρόνια για να μειωθούν τα αποθέματα που διατίθενται σήμερα εκτός Κίνας. Αλλά θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για να ανοίξουν νέες εγκαταστάσεις εξόρυξης και επεξεργασίας για να αντικαταστήσουν την κινεζική παραγωγή. Οι διαδικασίες που χρησιμοποιούνται είναι αρκετά ρυπογόνες. Η τακτική «όχι στην αυλή μου» θα δυσχεράνει τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων.

Η κατάσταση σύντομα θα γίνει παρόμοια με εκείνη της αγοράς τιτανίου, όπου η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής παγκοσμίως, αλλά η πρόσβαση είναι πλέον περιορισμένη σε ορισμένους πελάτες.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά χαρτιά που μπορεί να παίξει η Κίνα (και η Ρωσία) σαν απάντηση στο παιχνίδι τους κατά των κυρώσεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φτάνουν στα όρια της ισχύος που νομίζουν ότι μπορεί να ασκήσουν με τις κυρώσεις τους.

***

Αποπαγκοσμιοποίηση: Η Κίνα επιβάλλει περιορισμούς στις εξαγωγές σπάνιων μετάλλων της

Charles Sannat

Για τη «διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων», η Κίνα ανακοίνωσε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου ότι θα επιβάλει από τον Αύγουστο περιορισμούς στις εξαγωγές δύο σπάνιων μετάλλων, των οποίων ο ασιατικός γίγαντας είναι ο κύριος παραγωγός. Τα μέτρα αυτά έρχονται στο πλαίσιο των εντάσεων γύρω από τους ημιαγωγούς και της τεχνολογικής αντιπαλότητας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την 1η Αυγούστου, οι εξαγωγές γαλλίου και γερμανίου θα απαιτούν άδεια προτού επιτραπούν, σύμφωνα με οδηγία που δημοσίευσε το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου και Τελωνείων. Ο τελικός παραλήπτης των εξαγωγών και ο σκοπός για τον οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να προσδιορίζονται, όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.

Πρόκειται για μια αναμενόμενη απάντηση της Κίνας στα μέτρα που έλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στον «πόλεμο» των ημιαγωγών.

Θα θυμάστε επίσης την παρουσίαση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της BRGM, ο οποίος προφανώς αναφέρθηκε στην εξάρτηση της Ευρώπης από όλες αυτές τις πρώτες ύλες που δεν διαθέτουμε σε επαρκείς ποσότητες για να εξασφαλίσουμε την οικολογική μας μετάβαση και την οικονομική μας κυριαρχία.

«Το γάλλιο, το οποίο βρίσκεται στα ολοκληρωμένα κυκλώματα, τα LED και τα φωτοβολταϊκά πάνελ, θεωρείται κρίσιμη πρώτη ύλη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Κίνα αντιπροσωπεύει το 80% της παραγωγής γαλλίου, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2020».

Η αποπαγκοσμιοποίηση βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα αλλάξει τον κόσμο τα επόμενα 20 χρόνια όσο τον άλλαξε η παγκοσμιοποίηση τα τελευταία 20 χρόνια.

Η Κίνα επιβάλλει περιορισμούς στις εξαγωγές της στο γάλλιο και στο γερμάνιο, καθώς και στις χημικές ενώσεις τους, τα οποία χρησιμοποιούνται σε υψηλής τεχνολογίας τσιπ και μικροτσίπ.

Σύμφωνα με το USGS, η Κίνα παράγει το ~98% του παγκόσμιου γάλλιου και το ~70% του γερμανίου.

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ σε αυτά τα δύο μέταλλα ανέρχονται σε 265 εκατομμύρια δολάρια.

https://seisaxthia.wordpress.com

Το βρήκα στο: https://anhsyxia.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορκωμοσία Τραμπ: Το ευτράπελο της ημέρας με τον γερουσιαστή John Fetterman - «Έσκασε μύτη» με σορτς!

Ορκωμοσία Τραμπ: Το ευτράπελο της ημέρας με τον γερουσιαστή John Fetterman - «Έσκασε μύτη» με σορτς! (screenshot/X) Μια απόλυτα... γυμναστηρ...