Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Σκηνικό Α' ΠΠ στο Μπαχμούτ: Ολική καταστροφή καθώς η Wagner περικυκλώνει την πόλη

 Σκηνικό Α'ΠΠ στοΜπαχμούτ: 

Ολική καταστροφή καθώς η Wagner περικυκλώνει την πόλη

Στα νοτιοδυτικά του Λισιτσάνσκ, το χωριό Σπόρνοε παραμένει μια από τις πιο βαριές περιοχές του μετώπου Ντονμπάς-Ρωσικές μονάδες συνεχίζουν να εισβάλλουν στο Σολεντάρ-Σε άλλες γραμμές του μετώπου της Ουκρανίας, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη

Τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν σε διάφορες κατευθύνσεις στο μέτωπο της Ουκρανίας και δήλωσαν σημαντικές επιτυχίες σε ορισμένες περιοχές.

Στα νοτιοδυτικά του Λισιτσάνσκ, το χωριό Σπόρνοε παραμένει μια από τις πιο βαριές περιοχές του μετώπου Ντονμπάς. Η ουκρανική διοίκηση δεν εγκατέλειψε τις προσπάθειές της να σπάσει τη ρωσική άμυνα προκειμένου να εμποδίσει τη διάβαση μέσω του ποταμού Σεβέρσκι Ντόνετς και να περικυκλώσει την πόλη Σεβεροντονιέτσκ από τα νότια.

Ωστόσο, όλες οι ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Σπόρνοε αποκρούστηκαν από δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας και πρόσφατα, ρωσικές μονάδες πέρασαν στην επίθεση.

Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, στις 28 Νοεμβρίου, ως αποτέλεσμα μιας αποφασιστικής επίθεσης, μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ (LPR) διέρρηξαν την άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και εισήλθαν στο χωριό Σπόρνοε. Η ανακάλυψη κατέστη δυνατή από τις ομάδες επίθεσης της 4ης Ταξιαρχίας του 2ου Σώματος Στρατού του Λουγκάνσκ (LPR) και των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων της Ρωσίας, με την υποστήριξη των μαχητών της Wagner.

Χθες, μια ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ αποτελούμενη από 17 στρατιωτικούς καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της ρωσικής επίθεσης στο χωριό. Τώρα οι ρωσικές ομάδες επίθεσης προσπαθούν να πάρουν την πρωτοβουλία και να λάβουν βασικές θέσεις στη διευθέτηση.

Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, οι ουκρανικές μονάδες εξαπέλυσαν μια σειρά από αντεπιθέσεις στα χωριά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Σολεντάρ-Λισιτσάνσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν εχθρικές επιθετικές απόπειρες στις περιοχές Γιακόλεβκα και Μπερεστόβογε.

Ρωσικές μονάδες συνεχίζουν να εισβάλλουν στο Σολεντάρ. Οι μάχες συνεχίζονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης και στην περιοχή Γιακολέβκα. Συνεχίζεται η επίθεση των Ρώσων μαχητών του Ομίλου Βάγκνερ στο Μπαχμούτ και στα περίχωρά του, όπου η ουκρανική ομάδα κινδυνεύει να περικυκλωθεί.

Στις 28 Νοεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις διεκδίκησαν νέα κέρδη στην περιοχή. Τρεις οικισμοί στα νότια της πόλης τέθηκαν υπό τον έλεγχό τους αμέσως περιλαμβάνουν Αντρέεβκα, Ζελενοπόλιε και Οζαριάνοβκα. Έτσι κόπηκε ένα τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής. Οι μάχες για την Κουρντιούμοβκα και την Κλεστσεγέβκα συνεχίζονται.

Με τη σειρά τους, ουκρανικές μονάδες επιχείρησαν και πάλι αντεπίθεση στην περιοχή Οπίτνοε στα νότια προάστια του Μπαχμούτ. Οι μαχητές της Wagner απέκρουσαν την επίθεση, αναγκάζοντας τον εχθρό να υποχωρήσει με απώλειες.

Ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων, οι ουκρανικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ, οι οποίες είναι ένα μείγμα από διάφορες μονάδες, συμπεριλαμβανομένων ομάδων ξένων μισθοφόρων, υφίστανται μεγάλες απώλειες. Σύμφωνα με ουκρανικές και δυτικές πηγές, ο ουκρανικός στρατός χάνει καθημερινά εκατοντάδες μαχητές που σκοτώνονται και τραυματίζονται. Στρατεύματα από άλλες μονάδες φτάνουν για να κλείσουν τις τρύπες στις γραμμές άμυνας.

Στη Μαρίινκα, το ρωσικό πεζικό συνεχίζει να εισβάλλει στην πόλη με την ενεργό υποστήριξη της τακτικής αεροπορίας. Σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στο κτίριο της διοίκησης της πόλης και τη λεωφόρο Ντρούζμπι.

Σε άλλες γραμμές του μετώπου της Ουκρανίας, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη. Στην περιοχή Κουπιάνσκ, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να διαρρήξουν προς το Σβάτοβο, αλλά αποτυγχάνουν και υποχωρούν με μεγάλες απώλειες.

https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολεία: Τα «σπασμένα» των μαθητών θα πληρώνουν οι γονείς αλλιώς… Εφορία - Το νέο Ποινολόγιο

  Σχολεία: Τα «σπασμένα» των μαθητών θα πληρώνουν οι γονείς αλλιώς… Εφορία - Το νέο Ποινολόγιο Σχολείο/ Pexels Το νέο ποινολόγιο των μαθητών...