Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Ουρλιάζουν οι σειρήνες στην Ουκρανία-Μαζικό ρωσικό νυχτερινό αεροπορικό σφυροκόπημα-Αρνούνται οι μισθοφόροι να πάνε στην Χερσώνα

Ουρλιάζουν οι σειρήνες στην Ουκρανία-Μαζικό ρωσικό νυχτερινό αεροπορικό σφυροκόπημα-Αρνούνται οι μισθοφόροι να πάνε στην Χερσώνα


Σχέδιο Σουροβίκιν για ισοπέδωση της Ουκρανίας με καθημερινούς νυχτερινούς βομβαρδισμούς-Εκατοτοντάδες ρωσικά αυτοκινούμενα πυροβόλα στην Λευκορωσία θα βάλουν την Ουκρανία ανάμεσα σε δύο πυρά ενώ από τον αέρα θα κτυπούν τα ρωσικά αεροσκάφη

 Δραματικές εξελίξεις έχουμε στην Ουκρανία, αφού πριν λίγο ήχησαν σε όλη την χώρα οι σειρήνες λόγω νέας ρωσικής αεροπορικής επίθεσης, ενώ μια σημαντική εξέλιξη ήρθε από τους μισθοφόρους των Ουκρανών που δεν θέλουν να πολεμήσουν στο “κολαστήριο” της Χερσώνας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η «Προεδρική Ταξιαρχία» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υφίσταται απώλειες στην περιοχή Ugledar, ενώ καταστράφηκε το αρχηγείο και το κέντρο ηλεκτρονικού πολέμου της 1ης ουκρανικής ταξιαρχίας.

Βραδυνό σφυροκόπημα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας σε ολόκληρη την Ουκρανία

Σε όλη την Ουκρανία ανακοινώθηκε αεροπορικός συναγερμός, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του διαδικτυακού χάρτη αεροπορικών συναγερμών του ουκρανικού υπουργείου ψηφιακής ανάπτυξης, αναφέρουν ΜΜΕ.
Την κήρυξη συναγερμού επιβεβαίωσαν και οι διοικήσεις των περιφερειών.

Αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και μη  επανδρωμένα εναέρια οχήματα κτυπούν με πυραύλους σε όλη την ουκρανική επικράτεια.

Τα πλήγματα στοχεύουν σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη τη χώρα, από το Χάρκοβο και το Κίεβο μέχρι το Λβοφ και το Ιβάνο-Φρανκίβσκ.

Ο Volodymyr Zelensky δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα καταστράφηκε, οδηγώντας σε μαζικές διακοπές ρεύματος.

Πρόκειται για σχέδιο ισοπέδωσης του Ρώσου διοικητή της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας Πτεράρχου Σουροβίκιν, για ισοπέδωση των πάντων στην Ουκρανία, ενώ θύματα θα είναι σίγουρα εκατοντάδες άμαχοι.

Στάση από μισθοφόρους στην Ουκρανίας λόγω Χερσώνας

Πληροφορίες αναφέρουν και εδώ ότι οι ξένοι μισθοφόροι έφτασαν έως το γραφείο του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι, για να δηλώσουν ότι “αρνούνται να συμμετάσχουν στην επίθεση στην Χερσώνα, γι' αυτό και η όλη επιχείρηση καθυστερεί για αρκετές εβδομάδες έως ότου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκεντρώσουν νέες εφεδρείες».

Ο λόγος είναι το ανηλεές σφυροκόπημα του ρωσικού πυροβολικού που έχει μεταβάλει την Χερσώνα σε θύλακα της Φαλαίζ ( 1944) όταν οι Αμερικανοί κονιορτοποίησαν τουλάχιστον 2 γερμανικές μεραρχίες, διαλύοντας κάθε ελπίδα αντίστασης των Γερμανών στην Γαλλία.  

Φιλονικίες και αντιδράσεις των μισθοφόρων στην Ουκρανία

Οι περιπτώσεις συγκρούσεων μεταξύ μισθοφόρων και Ουκρανών εθνικιστών με θανατηφόρα αποτελέσματα έχουν γίνει συχνότερες.

Ξένοι μισθοφόροι έχουν αρχίσει να αρνούνται να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες στο πλευρό του Κιέβου και προκαλούν ακόμα και σοβαρές συγκρούσεις με Ουκρανούς μαχητές.

Αυτό ανακοίνωσε ο βοηθός του επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ (LPR) Vitaly Kiselev.

«Υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες ότι οι ξένοι μισθοφόροι φιλονικούν μεταξύ τους και δεν θέλουν να πολεμήσουν για τους Ουκρανούς, ενώ έχουν μεγάλες εσωτερικές διαμάχες μέχρι θανάτου», είπε ο ίδιος σε σχόλιο στο ITAR-TASS.

Τις προάλλες, ο Kiselev ανέφερε ότι μισθοφόροι από την Πολωνία, πολεμώντας στο πλευρό του Κιέβου, σκότωσαν αρκετούς μαχητές της οργάνωσης του Δεξιού Τομέα.

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αναγκάσουν τους Πολωνούς να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση Kremenchug στο Donbass, αλλά σε απάντηση πυροβολήθηκαν από μισθοφόρους.

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, ο Volodymyr Rogov, πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία», είπε ότι σημειώθηκε έκρηξη στη βάση ξένων μισθοφόρων στο εργοστάσιο αλουμινίου του Zaporozhye (ZALK).

Πριν από αυτό, περίπου 150 μέλη της Λεγεώνας των Ξένων, καθώς και μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού και πυρομαχικών, είχαν εξουδετερωθεί στο έδαφος.

Οι Ουκρανοί προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση από τη Λευκορωσία εδώ και αρκετές εβδομάδες, αλλά οι Ρώσοι επιτέθηκαν στον νότο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία όπως έχουμε αναφέρει έχει εισέλθει  στο πιο κρίσιμη καμπή του, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά, και με τις σχέσεις Ρώσων και Αμερικανών να βρίσκονται στην “κόψη του ξυραφιού”.

 https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοφανές και εκπληκτικό: Ουρακοτάγκος στη ζούγκλα «συνελήφθη» να αυτοθεραπεύεται αλείφοντας την πληγή του με πολτό βοτάνου και μασουλώντας παυσίπονο φυτό [videos]

  Πρωτοφανές και εκπληκτικό: Ουρακοτάγκος στη ζούγκλα «συνελήφθη» να αυτοθεραπεύεται αλείφοντας την πληγή του με πολτό βοτάνου και μασουλών...