Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Ψωμί από αλεύρι καρύδας | Ακριβώς όπως το λευκό ψωμί σάντουιτς

 Ψωμί από αλεύρι καρύδας | Ακριβώς όπως το λευκό ψωμί σάντουιτς


Μάθετε πώς να φτιάχνετε ψωμί από αλεύρι καρύδας που ψήνεται τέλεια κάθε φορά. Αυτή η συνταγή είναι χωρίς γλουτένη, είναι απίστευτα εύκολη στην παρασκευή της και έχει απίστευτη γεύση. 

Εάν βρίσκεστε εδώ για λίγο, ξέρετε ότι έχουμε μοιραστεί μερικές συνταγές για ψωμί. Αυτό περιλαμβάνει μια έκδοση κετο και μια έκδοση χαμηλών θερμίδων . Κανένα, ωστόσο, δεν ήταν τόσο νόστιμο ή εύκολο όσο αυτό.

Μια συνταγή ψωμιού με αλεύρι καρύδας που λειτουργεί ως τοστ, σε σάντουιτς ή ακόμα και γαλλικό τοστ ; Έχετε έρθει σίγουρα στο καλύτερο μέρος! 

Γιατί θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή  

  • Εύκολο να φτιαχτεί. Η παρασκευή ψωμιού δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη. Απλώς βάλτε όλα τα υλικά του σε ένα μπολ, χτυπήστε τα και ένα σούπερ λαχταριστό κουρκούτι είναι έτοιμο να μπει στο φούρνο.
  • Υψηλή σε φυτικές ίνες. Αυτή η συνταγή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, κάτι που είναι ένα βήμα πιο πάνω από κάθε συνηθισμένο ψωμί παντοπωλείου.
  • Νόστιμο. Το ψωμί από αλεύρι καρύδας χρησιμοποιώντας αλεύρι καρύδας μεταμορφώνει την υφή. Είναι εξαιρετικά αφράτο και βουτυρένιο και ενισχύει τέλεια τη γεύση κάθε βασικού φαγητού που τρώγεται μαζί του. 

Αυτό που λατρεύουμε σε αυτή τη συνταγή είναι η γεύση της σαν καλό λευκό ψωμί σάντουιτς . Παρόλο που το αλεύρι καρύδας είναι βασικό συστατικό, υπόσχομαι ότι δεν θα μπορέσετε να το γευτείτε!

ψωμί από αλεύρι καρύδας.

Συστατικά που χρειάζονται 

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό ψωμί, δεν απαιτείται μαγιά και η λίστα των συστατικών είναι πολύ απλή. Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε:

  • Αυγά. Σε θερμοκρασία δωματίου. 
  • Αλεύρι καρύδας. Το συστατικό αστέρι. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αλεύρι καρύδας καλής ποιότητας που δεν έχει σβώλους ή τρίξιμο. 
  • Νερό .
  • Βούτυρο.  Για το απόλυτα υγρό και τρυφερό καρβέλι.
  • Μπέικιν πάουντερ.  Αυτός ο διογκωτικός παράγοντας έδινε στο ψωμί λίγο φουσκωτό και αφράτο.
  • Φλοιός Psyllium. Δένει το ψωμί μεταξύ τους και του δίνει μια πιο εύπλαστη υφή. 
  • Μηλόξυδο. Φωτίστε τη ζύμη.
  • Αλας. Για ενίσχυση της γεύσης.
  • Ασπράδι αυγού και σουσάμι . Για το χρυσό κάλυμμα.

Πώς να φτιάξετε ψωμί με αλεύρι καρύδας;

Η ομορφιά του αλευριού καρύδας είναι ότι ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να το κάνουν να έχει γεύση σαν επαγγελματίας. Απλώς κάντε λίγη προσπάθεια και το ψωμί θα έχει παραδεισένια γεύση. Είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε; Ορίστε! 

Βήμα 1- Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά 

Ξεκινήστε προσθέτοντας το αλεύρι καρύδας, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το φλοιό ψύλλιο σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί. Προσθέστε το βούτυρο στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει θρυμματισμένο. 

ξηρά συστατικά.

Βήμα 2 - χτυπήστε τα αυγά 

Στη συνέχεια, χτυπήστε τα αυγά με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 3-4 λεπτά. 

χτυπημένα αυγά.

Βήμα 3- Συνδυάστε όλα τα πράγματα 

Τώρα, προσθέστε το μηλόξυδο και το νερό στα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε ελαφρά. Προσθέστε τα ξηρά υλικά και χτυπήστε με το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

κουρκούτι ψωμιού με αλεύρι καρύδας.

Βήμα 4 - Ψήστε το ψωμί 

Τώρα το κουρκούτι σας είναι έτοιμο για ψήσιμο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και στρώνουμε ένα μικρό ταψί με λαδόκολλα. Ρίχνουμε το κουρκούτι στο ταψί και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πάρει χρώμα. Τώρα σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.

ψωμί από αλεύρι καρύδας προψημένο.

Αφήστε το ψωμί να κρυώσει στο τηγάνι και σηκώστε το σε μια σχάρα ψύξης. Κόψτε το σε κομμάτια και απολαύστε το με το τσάι. 

Συμβουλές για να φτιάξετε την καλύτερη συνταγή 

  • Βεβαιωθείτε ότι διπλώνετε τα αυγά στο κουρκούτι αντί να ανακατεύετε ή να χτυπάτε ενώ ενσωματώνετε τα αυγά σε άλλα συστατικά. Αυτό θα κάνει μια λεία ζύμη που θα ψήνεται όμορφα. 
  • Περιμένετε να πήξει λίγο το κουρκούτι πριν το ψήσετε. Αυτό οφείλεται στις απορροφητικές ιδιότητες που έχει το αλεύρι καρύδας. 
  • Αφήστε το ψημένο ψωμί να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για να μην θρυμματιστεί. 

Οδηγίες αποθήκευσης 

Θέλετε να αποθηκεύσετε τα υπολείμματα για πρωινό; Εδώ είναι οι καλύτερες οδηγίες αποθήκευσης. 

Για αποθήκευση: Τυλίξτε τα υπολείμματα σε λαδόκολλα και βάλτε τα στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. 

Για να παγώσετε: Κόψτε το ψωμί σας σε φέτες, τυλίξτε μεμονωμένα κομμάτια σε πλαστικό και μετά αλουμινόχαρτο. Τώρα είναι έτοιμο να παγώσει για 3-4 μήνες συνεχόμενα.

Ζεστάνετε ξανά: Μπορείτε να ξαναζεστάνετε το ψωμί στο φούρνο μικροκυμάτων ή να το φρυγανίσετε ελαφρά αν εντοπίσετε λίγη υγρασία. 

ψωμί με αλεύρι καρύδας.

Περισσότερες συνταγές με αλεύρι καρύδας για να δοκιμάσετε

Συχνές Ερωτήσεις

Τι γεύση έχει το ψωμί από αλεύρι καρύδας; 

Αν και το αλεύρι καρύδας είναι βασικό συστατικό, αυτό το ψωμί δεν έχει πολύ γεύση. Είναι παρόμοιο με ένα λευκό ψωμί σάντουιτς αλλά με πιο βουτυράτη και πυκνή υφή.

Μπορεί το αλεύρι καρύδας να αντικαταστήσει το απλό αλεύρι; 

Δεν είναι δυνατό να αντικατασταθεί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το είδος της καρύδας, καθώς και τα δύο έχουν διαφορετικές ιδιότητες ψησίματος. Αν σας περισσεύει αλεύρι καρύδας, δοκιμάστε μερικές συνταγές με αλεύρι καρύδας .

Πώς κάνετε το αλεύρι καρύδας να φουσκώσει; 

Η προσθήκη φλοιού Psyllium και μπέικιν πάουντερ στο κουρκούτι θα επιτρέψει στο ψωμί να φουσκώσει ελαφρώς. Ωστόσο, σε αντίθεση με ένα ψωμί με βάση το σιτάρι, δεν θα φουσκώσει πολύ.

Συνταγή ψωμιού με αλεύρι καρύδας.
  • μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • φλιτζάνι αλεύρι καρύδας κοσκινισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
  • κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • κουταλιές της σούπας φλούδες psyllium
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • μεγάλο ασπράδι αυγού
  • κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/350F και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

  • Προσθέστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το νερό και το μηλόξυδο μέχρι να ενωθούν.

  • Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  • Μεταφέρετε τη ζύμη του ψωμιού στο ταψί με επένδυση. Αλείφουμε την κορυφή με ασπράδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα σουβλάκι.

  • Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ : Τυλίξτε τα υπολείμματα σε λαδόκολλα και βάλτε τα στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΤΕ : Κόψτε το ψωμί σας σε φέτες, τυλίξτε μεμονωμένα κομμάτια σε πλαστικό και μετά αλουμινόχαρτο. Τώρα είναι έτοιμο να παγώσει για 3-4 μήνες συνεχόμενα.

Μερίδα: φέτα | Θερμίδες: 156 kcal | Υδατάνθρακες: g | Πρωτεΐνη: g | Λίπη: 12 g | Νάτριο: 201 mg | Κάλιο: 43 mg | Φυτικές ίνες: g | Βιταμίνη Α: 349 IU | Ασβέστιο: 52 mg | Σίδηρος: mg | ΚΑΘΑΡΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: γρ



Σύνδεσμος πηγής
https://livescorez.info/
Το βρήκα στο: http://webgoogle.video.blog/2022/09/04/coconut-flour-bread-just-like-white-sandwich-bread/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορκωμοσία Τραμπ: Το ευτράπελο της ημέρας με τον γερουσιαστή John Fetterman - «Έσκασε μύτη» με σορτς!

Ορκωμοσία Τραμπ: Το ευτράπελο της ημέρας με τον γερουσιαστή John Fetterman - «Έσκασε μύτη» με σορτς! (screenshot/X) Μια απόλυτα... γυμναστηρ...