Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

ΟΥΔΕΙΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΥΔΕΙΣ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ{ ( ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙ (???)}

 ΟΥΔΕΙΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΥΔΕΙΣ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ{ ( ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙ (???)}


Από τα διαμαντάκια στο Facebook
Οι Αμερικανοί είναι ενθαρρυμένοι με την κατάσταση επί του στρατιωτικού πεδίου στην Ουκρανία και έχουν πειστεί ότι η πολιτική της ενίσχυσης με δυτικό πολεμικό υλικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας έχει φέρει «πολύ καλά» αποτελέσματα.
Είναι γεγονός ότι η πρόβλεψη για ένα πόλεμο τεσσάρων ημερών δεν επιβεβαιώθηκε. Αντίθετα η ρωσική εισβολή έχει συναντήσει μεγάλα εμπόδια και με τα σημερινά δεδομένα είναι οι ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται σε αντεπίθεση σε αρκετά σημεία της χώρας. Εκτός της ανατολικής Ουκρανίας, όπου σύμφωνα με το Πεντάγωνο θα στρέψει όλο το ενδιαφέρον του και όλες τις δυνάμεις του το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Πάντως, η μεγάλη απορία που κυριαρχούσε χθες είναι τι απέγινε εκείνο το «κονβόι» των 40 μιλίων που στόχευε το Κίεβο. Οι αμερικανικοί δορυφόροι ακολουθούσαν κάθε …βήμα του. Ενημέρωναν για κάθε κίνηση. Και ξαφνικά σιωπή. Ούτε οι Αμερικανοί δίνουν αναφορά, ούτε οι Ρώσοι έχουν παραδεχθεί ποτέ την ύπαρξή του, αν και οι φωτογραφίες των δορυφόρων ομιλούν από μόνες του. Καταστράφηκε; Ή οι Ρώσοι στρατιώτες το εγκατέλειψαν και παραδόθηκαν;
Δεν υπάρχει, προς το παρόν, τελική απάντηση στο ερώτημα. Αν και όπως έγινε γνωστό η επίθεση εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας απέτυχε, διότι Ουκρανοί κομάντος κτύπησαν την πομπή των τεθωρακισμένων οχημάτων και των φορτηγών ανεφοδιασμού.
Οι Ουκρανοί κομάντος ανέλαβαν και καταδρομικές επιθέσεις και με τη βοήθεια και των drones κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον κίνδυνο. Εάν έχουν ίχνος αλήθειας οι παραπάνω πληροφορίες, τότε το πρόβλημα για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι τεράστιο.
Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και μία δήλωση της υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόριας Νούλαντ. Ισχυρίστηκε ότι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία περισσότεροι από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό αν ισχύει η πληροφορία της Αμερικανίδας υφυπουργού, η οποία γνωρίζει την Ουκρανία όπως την κάλπικη δεκάρα. Οι Ρώσοι την έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα ότι συμμετείχε στο πραξικόπημα εναντίον του εκλεκτού της Μόσχας.
Στη συνέντευξη της, η κ. Νούλαντ υποστήριξε ακόμα ότι η απόφαση της Μόσχας να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Κίεβο και Τσερνίχιφ είναι αποτέλεσμα της σκληρής άμυνας του ουκρανικού στρατού.
Η συνομιλία του Προέδρου Μπάιντεν με τον Ουκρανό ομόλογό του, αυτό το νόημα είχε την Τετάρτη. Να εξετάσουν το πρόγραμμα της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, το οποίο, χωρίς αμφιβολία, είναι επιτυχημένο.
Ήδη, ο γερουσιαστής Κρις βαν Χόλλεν, που έλαβε μέρος σε κλειστή ενημέρωση στη Γερουσία, ζήτησε απ’ όλες τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που έχουν στο οπλοστάσιο τους το σύστημα S-300, να το παραχωρήσουν στην Ουκρανία..
Οι δύο πρόεδροι μίλησαν για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, των συμμάχων και των εταίρων τους που αφορά την παροχή στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, και την επιβολή σοβαρού κόστους στη Ρωσία για τη βάναυση επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι ηγέτες συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να εκπληρώσουν τα κύρια αιτήματα της Ουκρανίας για ενίσχυση της ασφάλεια της. Μίλησαν για τις κρίσιμες επιπτώσεις που είχαν τα αμερικανικά όπλα στον πόλεμο και τις συνεχείς προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών από κοινού με τους συμμάχους και τους εταίρους για να εντοπίσουν τις πρόσθετες ανάγκες της ώστε να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό να υπερασπιστεί τη χώρα του.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ζελένσκι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να παράσχουν στην ουκρανική κυβέρνηση ακόμα 500 εκατομμύρια δολάρια σε άμεση δημοσιονομική βοήθεια.
Οι δύο ηγέτες εξέτασαν επίσης τις πρόσθετες κυρώσεις και την ανθρωπιστική βοήθεια που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Ζελένσκι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Μπάιντεν για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με τη Ρωσία.
Σε ότι αφορά αυτές καθ’ αυτές τις διαπραγματεύσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, οι Αμερικανοί δεν μοιράζονται το αφήγημα των Τούρκων, ότι δήθεν σημειώθηκε πρόοδος. Και επίσης φαίνεται να μην πιστεύουν ότι η Μόσχα διέταξε υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το Κίεβο.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να αμφιβάλλουν ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει με «πραγματική σοβαρότητα» τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε -υποβάλλοντας ερώτημα- αν «υπήρξε κάποια μετακίνηση ορισμένων ρωσικών μονάδων μακρύτερα από το Κίεβο την τελευταία ημέρα. Ναι, αυτό πιστεύουμε, είπε Αλλά πρόκειται για μικρό αριθμό“, σημείωσε ο κ. Κίρμπι.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ωστόσο, πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια αναδιάταξη, όχι μια πραγματική απόσυρση, ενώ θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια ενδεχόμενη μεγάλη επίθεση κατά άλλων περιοχών της Ουκρανίας. Δεν σημαίνει ότι η απειλή για το Κίεβο έχει τελειώσει, υπογράμμισε ο κ. Κίρμπι.
Απ’ εκεί και πέρα, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παραδέχθηκαν ότι υποτίμησαν τις δυνατότητες του ουκρανικού στρατού, αλλά και την ισχύ των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Για τους Ουκρανούς λένε ότι έδειξαν δύναμη και αποφασιστικότητα και αυτό τους βοήθησε να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους. Και γιά το ρωσικό στρατό ότι τελικά είναι αδύναμος και οι Ρώσοι στρατιώτες συμμετέχουν σε ένα πόλεμο που δεν τον θέλουν.
Οι μυστικές υπηρεσίες υποστήριξαν επίσης ότι οι σύμβουλοι του κ. Πούτιν δεν του λένε την αλήθεια, ούτε για την τροπή που έχει λάβει η ρωσική εισβολή, ούτε για την επίδραση των κυρώσεων στη ρωσική οικονομία.
Ο αξιωματούχος που έκανε την ενημέρωση υποστήριξε ότι ο Ρωσος πρόεδρος παραπληροφορείται από τους συμβούλους του για το πόσο κακές είναι οι επιδόσεις του ρωσικού στρατού και πώς η ρωσική οικονομία ακρωτηριάζεται από τις κυρώσεις.
Οι ανώτεροι σύμβουλοί του φοβούνται τόσο πολύ να του πουν την αλήθεια, ισχυρίστηκε ο αξιωματούχος.
Βέβαια, τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο κ. Πούτιν και όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα δεν ακούει ναι. Ο στόχος, για τον κ. Πούτιν, είναι στόχος και δεν αλλάζει. Η Ουκρανία, μετά από αυτό τον πόλεμο, δεν πρέπει να είναι χώρα αλλά ένα κράτος που θα υποταχθεί στη Μόσχα. Μπορεί η Δύση να αποτρέψει τα σχέδια του προέδρου της Ρωσίας; Με τα σημερινά δεδομένα, η απάντηση είναι και ναι, και όχι.
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και εξωτερικοί χώροι

https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%91%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%94%CE%B9%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1-100431148819735/?__cft__[0]=AZVJskfWZ-V82S0KZN9DfTaW3VeueGYWBG897Gl3LHoBP4iDlplr59RDR78xR2ItA_jR9vf6f0ovnKn3D6HF9S8gZsklJh_EdmQnNYg5OZSw1H5aZrY2YtAIzAvBvDmezy-_0fmc9mMEzpd37shr8qru&__tn__=-UC%2CP-R

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και μια μεγάλη αλήθεια… οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν

  Και μια μεγάλη αλήθεια…  οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν – Joanna Sou – GynaikaEimai 15 Ιανουαρίου 2025 «Αν δεν φτιάξεις αυτά τα δύο πρ...