Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

H 5η μέρα πολέμου στην Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

 H 5η μέρα πολέμου στην Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

[ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ] Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βομβαρδισμοί που έγιναν στο εμπορικό πολυκατάστημα «Equator», σκότωσαν πολίτες που είχαν βγει από τα καταφύγια για να πάρουν προμήθειες.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε μαζικούς βομβαρδισμούς από ρουκέτες που εκτόξευσαν οι ρωσικές δυνάμεις στο Χάρκοβο το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών - Τον γύρο των social media κάνει βίντεο που δείχνει μπαράζ βομβαρδισμών στο Χάρκοβο και σε κατοικημένες περιοχές, όπως αναφέρουν χρήστες του Twitter.

Τι δήλωσε ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Άντον Χεράσενκο:

«Tο Χάρκοβο υπέστη μόλις μαζικό βομβαρδισμό από Grad (πύραυλοι). Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βομβαρδισμοί που έγιναν στο εμπορικό πολυκατάστημα «Equator», σκότωσαν πολίτες που είχαν βγει από τα καταφύγια για να πάρουν προμήθειες.

Τον γύρο των social media κάνει βίντεο που δείχνει μπαράζ βομβαρδισμών στο Χάρκοβο και σε κατοικημένες περιοχές, όπως αναφέρουν χρήστες του Twitter.

Δείτε τα βίντεο

Χάκαραν το πρακτορείο TASS

Λίγο νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, η ιστοσελίδα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Ρωσίας TASS δέχθηκε σήμερα κυβερνοεπίθεση, με αποτέλεσμα την αντικατάσταση της κανονικής ιστοσελίδας με σελίδα που περιλαμβάνει αντιπολεμικό μήνυμα και έκκληση για τον τερματισμό της εισβολής του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

«Σας καλούμε να σταματήσετε αυτήν την παράνοια, μην στέλνετε τους γιους σας και τους άνδρες σας στον βέβαιο θάνατο...Ο Πούτιν μας αναγκάζει να λέμε ψέματα και μας βάζει σε κίνδυνο... Ο πόλεμος δεν είναι δικός μας, ας τον σταματήσουμε!».

Ξεκίνησε η κρίσιμη διαπραγμάτευση που μπορεί να κρίνει την έκβαση των εχθροπραξιών

Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε σήμερα το πρωί στη ζώνη στην οποία θα διεξαχθούν οι συνομιλίες με τη Ρωσία όπου θα αξιώσει "άμεση" εκεχειρία και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

Σχεδόν 6.000 οι συλλήψεις στη Ρωσία

Συνολικά 5.942 άτομα έχουν συλλάβει οι ρωσικές αρχές για συμμετοχή σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα από την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, ανέφερε ανεξάρτητος ιστότοπος .

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 2.802 άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή σε διαδηλώσεις σε 57 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα την Κυριακή. 

Μόνο στη Μόσχα συνελήφθησαν 1.275 άτομα.

Παράλληλα, ο βούλγαρος πρωθυπουργός Κίριλ Πετκόφ δήλωσε σήμερα ότι θα αποπέμψει τον υπουργό Άμυνας Στέφαν Γιάνεφ μετά τη διστακτικότητά του να χαρακτηρίσει πόλεμο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, γεγονός που προκάλεσε εκκλήσεις για την απομάκρυνσή του.

Ο Πετκόφ δήλωσε ότι η κεντρώα κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα για να ψηφίσει για την καθαίρεση του Γιάνεφ και τότε θα προταθεί νέος υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Πετκόφ, όλοι οι εταίροι της συμμαχίας συμφώνησαν στην απομάκρυνση του Γιάνεφ.

«Ο υπουργός μου Άμυνας δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη λέξη επιχείρηση αντί της λέξης πόλεμος. Δεν μπορεί να την αποκαλείς επιχείρηση όταν χιλιάδες στρατιώτες από τη μια και από την άλλη πλευρά έχουν ήδη σκοτωθεί», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

«Το συμφέρον της Βουλγαρίας δεν βρίσκεται στο να σκύβουμε τα κεφάλια μας...Οταν βλέπουμε κάτι με το οποίο δεν συμφωνούμε, κάτι τόσο κραυγαλέο, δεν μπορούμε να σιωπούμε», είπε ο Πετκόφ.

https://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέρκυρα: Της έπεσε ο μπότης στο κεφάλι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κέρκυρα: Της έπεσε ο μπότης στο κεφάλι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρομακτικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο νησί Τρομ...