Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

 Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

Υλικά

Για την σούπα:
-1 συκωταριά αρνίσια
-1 θηλιά εντεράκια
-2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
-1 μαρούλι μεγάλο
-1 κιλό σπανάκι
-μισό ματσάκι άνηθο
-μισή κούπα του τσαγιού ρύζι καρολίνα
-μισή κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
-αλάτι
-πιπέρι

Για το αυγολέμονο:


-4 αυγά
-3 λεμόνια

Εκτέλεση

Για την σούπα:

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα χόρτα που έχουμε, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε κι αυτά σε ζεστό νερό, ώστε να ζεματιστούν λίγο και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα εντεράκια, ενώ στην συνέχεια πλένουμε και τη συκωταριά. Ζεματάμε* τη συκωταριά μαζί με τα εντεράκια, τα ξεπλένουμε, τα στραγγίζουμε, αλλάζουμε το νερό και τα βάζουμε όλα μαζί να βράσουν πάλι για περίπου τρία τέταρτα της ώρας (παρακολουθούμε εν τω μεταξύ).
  • Αφού βράσουν τα εντεράκια με την συκωταριά, τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα, ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά και τα βάζουμε σε ένα μπολ για να τα κόψουμε μόλις κρυώσουν σε μικρά κομματάκια.
  • Βάζουμε ξανά τον ζωμό στον οποίο βράσαμε τα εντεράκια με την συκωταριά, να βράσει και προσθέτουμε ελαιόλαδο, τα χόρτα που έχουμε ψιλοκόψει, αλάτι πιπέρι και τα ψιλοκομμένα συκωτάκια με τα εντεράκια. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει όλο μαζί για περίπου μισή ώρα. Στην συνέχεια, προσθέτουμε μέσα στην σούπα το ρύζι, εφόσον το πλύνουμε και αφήνουμε  το φαγητό μας να βράσει, μέχρι να είναι έτοιμο και το ρύζι.

Για το αυγολέμονο:

  • Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια τεσσάρων αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια και στην συνέχεια προσθέτουμε έναν, έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Στύβουμε 3 λεμόνια και προσθέτουμε τον χυμό τους, μέσα στο μίγμα από τα αυγά.
  • Για να μην κόψει το αυγολέμονο όταν το βάλουμε στη μαγειρίτσα, παίρνουμε λίγο ζωμό από τη σούπα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο, ώστε να ανέβει η θερμοκρασία του και να μην ψηθεί το αυγό, όταν πέσει στην μαγειρίτσα.
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην μαγειρίτσα ανακατεύοντας, ώστε να πάει παντού και το αφήνουμε να πάρει μια βράση δύο με τρία λεπτά.

 

*Ζεματάμε : βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις αυτό αρχίσει να βράζει, τα βγάζουμε, τα ξεπλένουμε, αλλάζουμε  το νερό και πάλι από την αρχή.

 

Η σούπα είναι έτοιμη! Την τρώμε το Μεγάλο Σάββατο μετά την Ανάσταση!! Όχι νωρίτερα….

 

Καλή Ανάσταση!!

Της Χριστίνας Κέμου

https://gynaikaeimai.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γρίπη Α και Γρίπη Β: Διαφορές σε συμπτώματα και αντιμετώπιση

  Γρίπη Α και Γρίπη Β: Διαφορές σε συμπτώματα και αντιμετώπιση Bigstock Μιχάλης Θερμόπουλος Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2025 19:00 Η κοινή γρίπη π...