«Όχι ακριβά brands, μόνο τίμιες τιμές»: Το super market με τα προϊόντα των 50 λεπτών φέρνει πραγματική επανάσταση
Τον Φεβρουάριο του 2016, ένα σούπερ μάρκετ στο Λονδίνο αναγκάστηκε να κατεβάσει ρολά μόλις δύο ημέρες μετά το άνοιγμα του.
Τι είχε γίνει; Έπεσαν τόσο έξω οι προβλέψεις του επενδυτή που μέσα σε 48 ώρες επέλεξε να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση; Ναι, η αλήθεια είναι ότι… εκτέθηκε από τις εξελίξεις, όχι όμως γιατί δεν πάτησε άνθρωπος στο μαγαζί. Σε πλήρη αντίθεση, δεν έμεινε τίποτα στα ράφια και δεν είχε εμπόρευμα να διαθέσει για τις επόμενες ημέρες!
Αναφερόμαστε στο easyFoodstore που άνοιξε στις 2 Φεβρουαρίου στο Park Royal του βορειοδυτικού Λονδίνου και μέσα σε λιγότερα από δύο ημέρες ξεπούλησε! «Το επίπεδο του ενδιαφέροντος ήταν εντελώς… συντριπτικό. Πιστεύαμε ότι έχουμε αρκετό απόθεμα που θα μας έφτανε για μερικές εβδομάδες, αλλά εξαντλήθηκε μέσα σε λιγότερο από μιάμιση μέρα», δήλωνε τότε εκπρόσωπος της εταιρίας.
Το easyFoodstore, το οποίο βέβαια άνοιξε ξανά ύστερα από μία ημέρα σηματοδοτεί την είσοδο του Ελληνοκύπριου μεγιστάνα, ιδιοκτήτη της Easyjet, Στέλιου Χατζηιώαννου στην αγορά του λιανεμπορίου τροφίμων. Το επονομαζόμενο και ως «σούπερ μάρκετ των φτωχών», χωρίς φίρμες και διάκοσμους, έχει μότο «όχι ακριβά brands – μόνο τίμιες τιμές» και προσφέρει όλα τα προϊόντα στην τιμή του 1/4 της λίρας (25 πένες), ήτοι περίπου στα 40 λεπτά του ευρώ.
Τα τρόφιμα είναι μακράς διαρκείας και οι κωδικοί άνω των 100 – από κατεψυγμένα κομμάτια κοτόπουλου και μακαρόνια έως γάλα κέικ και μπισκότα. Τα πάντα τιμώνται στις 25 πένες και αν γίνει τελικά η επένδυση στην Ελλάδα, όπως φημολογείται εδώ και μια διετία – όλα τα προϊόντα θα κοστίζουν κάτω από μισό ευρώ.
Οι τελευταίες αναφορές θέλουν τον Στέλιο Χατζηιώαννου να έχει εντοπίσει το ακίνητο που πληροί τις προϋποθέσεις του για να στεγάσει το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας easyFoodstore στο κέντρο της Αθήνας και να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες για την επίτευξη συμφωνίας.
Ο 53χρονος επιχειρηματίας επενδύει ήδη σε ακίνητα στην Αθήνα, ένα εκ των οποίων στεγάζει το Stelios Philanthropic Foundation, στην οδό Ευριπίδου. Στις 4 Δεκεμβρίου πρόσφερε δωροεπιταγές αξίας 55.000 ευρώ για αγορές τροφίμων σε 1100 νοσηλευτές τεσσάρων δημόσιων νοσοκομείων αναφοράς Covid-19 στην Αθήνα.
Ο «Mr Easy Jet» έχει ιδρύσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία στη Βρετανία με το πρόθεμα «easy», κατοχυρώνοντας πάνω από 1000 ονόματα με αυτό και λανσάροντας μια σειρά low cost επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς. Μερικές εξ’ αυτών είναι οι easyHotel, easyBus, easyCar, easyProperty, easyOffice, easyCoffee, easyGym, easyStorage, easybookings, easycofee, ακόμα και easypizza.
To τελευταίο επιχειρηματικό βήμα του ήταν το easyHemp, μία νέα διαδικτυακή πλατφόρμα που δραστηριοποιείται στον κλάδο της βιομηχανικής κάνναβης.
Επιπροσθέτως, τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησε να επενδύει και στην χρηματοοικονομική αγορά. Στην Ιταλία λάνσαρε την easyMoney, μια πλατφόρμα peer to peer, που προσφέρει στους επενδυτές υψηλές αποδόσεις (4% ετησίως). Και στην Ελλάδα, λίγο πριν μπει το 2020, κατοχύρωσε τους τίτλους «easyBank» και «easyTrapeza», ενέργειες που υποδηλώνουν την προοπτική να πραγματοποιήσει μία…easy επέλαση στις ελληνικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
Σε περίπτωση δηλαδή που στο άμεσο μέλλον δούμε τράπεζες με πορτοκαλί προσόψεις στην Ελλάδα, τα easyFoodstores θα είναι μάλλον κάτι σαν… χόμπι για τον επιχειρηματία που μόλις στα 39 χρόνια του χρίστηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ ιππότης και έκτοτε κουβαλάει μαζί του το «sir» – δείγμα της κοινωνικής προσφοράς και τους νέους ορίζοντες που άνοιξε στο επιχειρείν.
https://menshouse.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου