Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ… ΓΡΑΨΙΜΑΤΟΣ

 Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ… ΓΡΑΨΙΜΑΤΟΣ


Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ… ΓΡΑΨΙΜΑΤΟΣ

Αν χαίρεις άκρας υγείας, διατηρείς μια καλή ποιότητα και ηρεμία στη ζωή σου, περιτριγυρίζεσαι από επιθυμητούς γνωστούς και φίλους, μη διαβάζεις παρακάτω δε σε αφορά. Αν όμως, νιώθεις ότι δυσκολεύεσαι ή καταπιέζεσαι, αντιμετωπίζεις θέματα υγείας, βιώνεις σωματικό ή ψυχικό πόνο και μοναξιά. Αν έχεις μπουχτίσει από όλους κι όλα και κανείς δεν σε καταλαβαίνει όπως επιθυμείς. Αν δεν ξέρεις πού να μιλήσεις και να απευθυνθείς, αν βιώνεις επίκριση κάθε μορφής και η ζωή σου δεν είναι η επιθυμητή, τότε συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω. Η λύση είναι μια! ΓΡΑΨΤΑ!

Γράψτα όλα σε χαρτί ή γράψτα όλους και όλα εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Γράψε σε ένα χαρτί, άσπρο, ριγέ, πολύχρωμο, με σχέδια, σε ένα οποιαδήποτε χαρτί που γουστάρεις, την ιστορία της ζωής σου, γράψε ότι σε πονά και σε πληγώνει, γράψε όλα αυτά που δεν τολμάς να πεις. Γράψε τον θυμό σου, τον πόνο σου, την λύπη σου, όλα εκείνα τα αρνητικά συναισθήματα που σε κατακλύζουν και κρατάς δέσμια εντός σου.

Γράψτα αναλυτικά, ασυνάρτητα, με πόνο και κλάματα, με σπαστικό γέλιο και σαρκασμό, γράψτα όπως σου βγαίνει, σωστός τρόπος δεν υπάρχει. Απλά γράψτα, διάβασε τα και άστο για λίγο στην άκρη. Όταν επιθυμείς και όταν το έχεις ανάγκη, ξαναδιάβασε τα, μπορεί να συνειδητοποιήσεις αυτό το οποίο σου διέφευγε, κάτι μπορείς να ανακαλύψεις, ίσως ακόμα και βρεις τη λύση του μυστηρίου. Αν πάλι δεν σε ικανοποιεί αυτός ο τρόπος, γράψε και μετά σκίσε το σε χιλιάδες κομματάκια, σκίζε μέχρι να μην μείνει τίποτα που να μπορεί να διαβαστεί. Ηδονίσου με τον ήχο του σκισίματος και της αποφυλάκισης των σκέψεων, νιώσε το συναίσθημα της καταστροφής και της απόρριψης όλων αυτών που σε κατέκλυζαν έως τώρα. Αν πάλι δεν βλέπεις φως στο τούνελ της διαφυγής, βάλε φωτιά και απόλαυσε τη φλόγα, κάψε ότι σε καίει και σου ρουφάει τη ζωή. Παρατήρησε τα προβλήματα και τις καταστάσεις να γίνονται στάχτη, αφήνοντάς σου το πολύτιμο οξυγόνο για ζωή. Όποιον τρόπο και να ακολουθήσεις, ίσως και να σε βοηθήσει να βρεις άκρη σε ότι σε απασχολεί, ίσως και πάλι όχι. Ένα είναι το σίγουρο, ότι θα απελευθερωθείς, μεγαλύτερη ψυχοθεραπεία δεν υπάρχει. Θα αδειάσεις, θα εκτονωθείς, θα απελευθερωθείς αφήνοντας ζωτικό χώρο μέσα σου, με την επιλογή να τον γεμίσεις με ότι σου αξίζει και ότι σου αναλογεί.

Αρκετά ασχολήθηκες, τόση φαιά ουσία χαμένη! Γράψε ότι σε πληγώνει εκεί που ξέρεις, στα κατάστιχά σου. Οφείλεις να σώσεις τον εαυτό σου. Συμπαράσταση μπορείς να έχεις άπλετη, αλλά η σωτηρία της ψυχής είναι προσωπική υπόθεση. Σώσε λοιπόν τον εαυτό σου. Προστάτευσε τον. Όσο μαζεύεις και «καταπίνεις», εσωτερικεύεις και υποφέρεις, κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα σκάσεις σαν παραγεμισμένο μπαλόνι. Είτε με κάποιο θέμα υγείας, είτε με θυμό και νεύρα, είτε με ψυχολογικό ξέσπασμα. Μάθε την τέχνη του γραψίματος τέλεια, γίνε εξπέρ στο είδος!

Αν βιώνεις καταστάσεις και προβλήματα που παρόλη τη προσπάθειά σου δεν κατάφερες να τα λύσεις, γράψτα. Αφέσου, έτσι και αλλιώς να τα διαλευκάνεις δεν μπορείς, οπότε δεν υπάρχει λόγος να βασανίζεσαι και να ταλαιπωρείσαι. Κυρίως μην μπαίνεις στο τρυπάκι τι θα σκεφτούν οι άλλοι, τι θα πουν για σένα και αν θα κριτικάρουν τη ζωή σου. Και μόνο που κάποιος επικρίνει ή κουτσομπολεύει, καταλαβαίνεις το ποιόν του. Δεν σε αφορά, ο καθένας ας κοιτάξει την καμπούρα του και μετά ας μιλάει για τους άλλους. Μην δίνεις σημασία και προχώρα μόνο εμπρός.

Γράψτους, αστούς να φύγουν να πάνε στο καλό, να πάνε αλλού. Γράψτους ακόμα και αν είναι η οικογένεια και το σόι σου, οι γνωστοί και οι φίλοι σου, ο άντρας σου, η γυναίκα σου, ο σύντροφός σου, οι νυν και πρώην, οι συνάδελφοι, ο εργοδότης σου, οι γείτονες, οι κομπάρσοι και οι πρωταγωνιστές της ζωής σου. Βγάλε όλη την τοξικότητα από τη ζωή σου και αφέσου να αναπνεύσεις. Ίσως τελικά η καλύτερη απόλαυση είναι να ξαλαφρώνεις, να τα βγάζεις από μέσα σου και να μένει χώρος για να βιώσεις το νέο, άγνωστο, αλλά πολλά υποσχόμενο παρόν και μέλλον. Μη χαραμίζεις τον εαυτό σου για κανέναν!

KEEP CALM AND ΓΡΑΨΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ CALM!

 

Από Stella

https://gynaikaeimai.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσδοκία – Expectation

  Προσδοκία – Expectation Posted on   18 Απριλίου 2024   by   Άιναφετς I t’s the expectations of your own mind that are creating your hell. ...