Απίστευτο: Μήπως γνωρίζετε από πού κατάγεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν;
Ο αληθινός Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ένα μυστήριο σχεδόν από τη στιγμή της εκλογής του. Φάνηκε να είναι ένας άνθρωπος χωρίς παρελθόν, ενέπνευσε με το σύμβολο της νέας εποχής, αλλά στερούταν ιστορικές ρίζες. Η έρευνα, που διεξήχθη από τους δημοσιογράφους της ρωσικής πόλης Tver, έκανε αίσθηση. Όπως έγινε γνωστό, οι γονείς του Ρώσου προέδρου προήλθαν από την περιοχή Kalininsky της περιοχής Tver.
Το οικογενειακό δέντρο του προέδρου δεν έχει εντοπιστεί μετά από τον παππού του Πούτιν, Σπυρίδων Πούτιν, ο οποίος έφυγε από το Tver για την Αγία Πετρούπολη σε ηλικία 15 ετών. Ήταν ένας σοβαρός και ειλικρινής άνθρωπος και εργαζόταν ως μάγειρας σε πολυτελή εστιατόρια της Αγίας Πετρούπολης πριν την επανάσταση του 1917. Όπως αναφέρουν τα ευρήματα της έρευνας, ο Σπυρίδων Πούτιν είχε προσκληθεί για να μαγειρέψει για τον Λένιν. Όταν ο Λένιν πέθανε, άρχισε να εργάζεται σε ένα από τα εξοχικά σπίτια του Στάλιν.
Ο παππούς του Πούτιν κατάφερε να επιβιώσει από την φρικτή περίοδο της σοβιετικής ιστορίας. Όταν συνταξιοδοτήθηκε, ζούσε και μαγείρευε σε ένα στρατόπεδο του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν λέει για τον παππού του ότι ήταν ένας άνθρωπος, που του άρεσε να είναι σιωπηλός τον περισσότερο καιρό.
Οι δημοσιογράφοι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την προέλευση του επωνύμου «Πούτιν». Ο παγκόσμιος ιστός ξέρει μόνο έναν Πούτιν, τον Vladimir Vladimirovich. Έτσι, η έρευνα μέσω μηχανών αναζήτησης δεν οφελεί. Κανένας ιστορικός, κανάνα βιβλίο δεν αναφέρει τίποτα σχετικό με το όνομα του Πούτιν, ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες άλλα ονόματα.
Από την άλλη πλευρά, αποκαλύφθηκε πρόσφατα ένα εκπληκτικό γεγονός.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μοιάζει με τον πρίγκιπα Mikhail Tverskoy. Και οι δύο δεν είναι ψηλοί, έχουν ίδια χρώματα και παρόμοιες μύτες. Είναι ο Πούτιν απόγονος του πρίγκιπα του Tver; Αυτή η υπόθεση γίνεται όλο και πιο πολύ πραγματικότητα. Το όνομα του Πούτιν δεν αναφέρεται ανάμεσα στα ρωσικά ονόματα. Αυτό σημαίνει ότι το όνομα είναι τεχνητής προέλευσης.
Αυτό το όνομα εμφανίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα και, αρχικά, προήλθε από τη φυλή των Putins στην περιοχή Tver. Νόθοι απόγονοι ευγενών οικογενειών είχαν συχνά κομμένα ονόματα. Για παράδειγμα, o Ρώσος συγγραφέας Pnin ήταν νόθος γιος του Στρατάρχη Ρέπνιν. Υπήρχαν πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως Betskoy αντί Trubetskoy, Gribov αντί Griboyedov.
To οικογενειακό βιβλίο των αρχόντων της περιοχής Tver αναφέρει το όνομα Putyanin σε μια φυλή Ρώσων πριγκίπων. Αυτή η φυλή έδωσε πολλούς εξαίρετους στρατιωτικούς ηγέτες στη Ρωσία, καθώς και καλλιτέχνες, πολιτικούς και ιερείς. Αυτή είναι μια από τις παλαιότερες φυλές στην ιστορία της Ρωσίας, όπως αναφέρει το pentapostagma.
Αν ο Πρόεδρος Πούτιν είναι απόγονος της γενιάς Putyatins, αυτό σημαίνει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει σχέση με όλες τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης!
Ο Πούτιν μετατέθηκε στη Δρέσδη στα μέσα της δεκαετίας του ’80, σε μια χώρα που αποτελούσε υποτελή του Κρεμλίνου και υψίστης σημασίας λόγω της εγγύτητάς της με τη Δυτική Ευρώπη. Η DDR ωστόσο αποτελούσε “χωνευτήρι” νέων ιδεών και όταν ξέσπασαν τα γεγονότα του 1989, οι κάτοικοι κατέβηκαν αμέσως στους δρόμους. Η παραπαίουσα σοβιετική ηγεσία υπό τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, αν και διέθετε μια τεθωρακισμένη στρατιά στην Ανατολική Γερμανία, αποφασίζει να μην δράσει.
Η άγνωστη δράση του Αντισυνταγματάρχη της KGB Βλαντιμίρ Πούτιν
από το Περιοδικό ΠΤΗΣΗ και ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου, ένα εξαγριωμένο πλήθος έχει περικυκλώσει τα γραφεία της KGB στη Δρέσδη και οι διαδηλωτές απειλούν να εισβάλουν. Ο Πούτιν -δίχως να το θέλει- καλείται να βγάλει μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά. Η πρώτη του κίνηση ήταν λίγο πολύ προβλέψιμη. Διατάζει να καταστραφούν στο κλίβανο του κτιρίου όλα τα έγγραφα του γραφείου. Όπως θα δηλώσει ο ίδιος μετά από πολλά χρόνια “κάψαμε τόσα πολλά χαρτιά που ο φούρνος εξερράγη.” Όμως η επόμενη κίνησή του ήταν αυτή που θα αποκάλυπτε πως δεν ήταν ένας απλός πράκτορας της KGB, αλλά ένας άνθρωπος με αποφασιστικότητα και πειθώ.
Καθώς το πλήθος δεν έδειχνε διάθεση υποχώρησης, ο Πούτιν αποφασίζει να βγει μόνος του εκτός των γραφείων για να το αντιμετωπίσει, παρά τις εκκλήσεις των συναδέλφων του να μην το πράξει διότι κινδυνεύει να τον λιντσάρουν. Ακόμη και ο ένοπλος φρουρός της πύλης είχε εγκαταλείψει τη θέση του αναζητώντας καταφύγιο στο εσωτερικό του κτιρίου. Ένας μικρόσωμος νεαρός αξιωματικός όμως, εξήλθε των γραφείων και κατευθύνθηκε προς το εξαγριωμένο πλήθος.
“Μην επιχειρήσετε να εισβάλετε σε αυτό το κτίριο. Οι σύντροφοί μου είναι οπλισμένοι και έχουν διαταγές να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους εάν παραστεί ανάγκη.”
Ο Πούτιν μίλησε σε άπταιστα γερμανικά και όταν ένας διαδηλωτής τον ρώτησε “Ποιος είσαι εσύ που μας ζητάς να φύγουμε”, ο Πούτιν δίχως να χάσει τη ψυχραιμία του του απάντησε πως είναι μεταφραστής. Φυσικά οι “σύντροφοι” δεν είχαν λάβει καμία τέτοια οδηγία. Η Μόσχα παρέμενε σιωπηλή και ο Πούτιν πέτυχε με τη μπλόφα του να πείσει το πλήθος να αποχωρήσει χωρίς άλλα απρόοπτα.
Η παραπάνω ιστορία είναι ένα παράδειγμα που μας βοηθά να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ο Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε πανίσχυρος και απολαμβάνει μεγάλης δημοφιλίας στη Ρωσία, τη στιγμή που αποτελεί ίσως αυτό που η Δύση αντιλαμβάνεται ως τη μεγαλύτερη απειλή.
Οι Ρώσοι διακατέχονται από ισχυρά πατριωτικά αισθήματα και ο Πούτιν φάνηκε ως ο κατάλληλος ηγέτης για να τους οδηγήσει στο μέλλον. Τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια, η Ρωσία βίωσε τη κατάρρευση μιας αυτοκρατορίας, την άνοδο του κομμουνισμού και τον αυταρχισμό των ηγετών της και την βίαια πτώση του που οδήγησε σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Ο Πούτιν τους χάρισε πάνω από 20 χρόνια σταθερότητας (ακόμη και αν αυτή δεν βασίζεται σε αυτό που εμείς στη Δύση χαρακτηρίζουμε “δημοκρατία”). Επομένως ένας λαός που βρισκόταν μόνιμα υπό καθεστώς καταπίεσης, ήταν λογικό και επόμενο να “αγαπήσει” έναν πρώην Αντισυνταγματάρχη της KGB που είναι σε θέση με τη πειθώ και την αποφασιστικότητά του να χαρίσει τη πολυπόθητη αξιοπρέπεια στο λαό του, ακόμη και όταν αυτή αυτή έρχεται με τίμημα ένα μέρος των ελευθεριών που στη Δύση θεωρούνται δεδομένες.
https://netakias.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου