Κυριακή 17 Μαΐου 2020

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ

Γεια σου!
Συνήθως, όταν σκεφτόμαστε το Δείπνο των Ευχαριστιών, πιστεύουμε ότι είναι η γαλοπούλα, το ζαμπόν, το γέμισμα και όλα τα υλικά. Μερικές φορές, κάποιος θα κάνει ακόμη και ένα TurDuckEn - το οποίο πιθανότατα έγραψα λάθος.
Όσον αφορά τους Ισπανόφωνους, έχουμε την τάση να έχουμε διαφορετικές ιδέες για το τι να μαγειρεύουμε. Δεν πρόκειται να διαφωνήσω αλλά μου αρέσει ακόμα η γαλοπούλα και το γέμισμα, αλλά τίποτα δεν χάνει ένα ζουμερό Pernil .

Περνίλ

Αυτό το πιάτο είναι φτιαγμένο με έναν χοιρινό ώμο - μερικές φορές αναφέρεται ως ολόκληρο πικνίκ ανάλογα με το πού ψωνίζετε. Μαρινάρετε αυτό το κρέας για τουλάχιστον είκοσι τέσσερις ώρες και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για οκτώ ή περισσότερες - έως ότου το κρέας τεμαχίζεται εύκολα με ένα πιρούνι.
Η μαρινάδα μου είναι απλή - και ελαφρώς ασυνήθιστη - αν και φέτος θέλω να δοκιμάσω την παραδοσιακή μέθοδο. Λάβετε υπόψη ότι πολλές ισπανικές συνταγές δεν έχουν πραγματικές μετρήσεις, κάνουμε τα πάντα για να δοκιμάσετε - με εξαίρεση το μαγείρεμα ρυζιού!

Συστατικά:

  • Mojo - Συνήθως χρησιμοποιώ ένα μπουκάλι μάρκας Goya και στη συνέχεια δύο από τη μάρκα Publix (ένα τοπικό μανάβικο) καθώς η μάρκα Goya είναι πολύ εσπεριδοειδή. Μπορείτε πάντα να το αντικαταστήσετε με κάτι παρόμοιο.
  • Sofrito - Προσθέτω μερικές κουταλιές της σούπας στο mojo
  • Νερό - Προσθέστε ένα φλιτζάνι εάν το μείγμα είναι πολύ παχύ. Προσθέστε πάρα πολύ και θα χάσετε τη γεύση του μείγματος.
  • Bay Leaves - Περίπου δύο ή τρία
  • Sazon - Προσθέστε δύο πακέτα, το ένα με κόλιαντρο και άγκυρα
  • Κρεμμύδια - τα προσθέτω πάνω από το ψητό στα μισά του μαγειρέματος.
  • Σκόρδο - κομμένο σε φέτες
  • Cilantro

Παρασκευή

Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα ισχυρό, κοφτερό μαχαίρι και να κόψετε το στρώμα λίπους από το Pernil. Αυτό είναι ελαφρώς δύσκολο και δεν χρειάζεται να τα ξεφορτωθείτε. Ορισμένες οικογένειες θα διατηρήσουν αυτό το επίπεδο, αλλά προτιμώ να το μετακινήσω. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξω chicharron αργότερα, κάτι που πάντα απέτυχα.
Το επόμενο πράγμα είναι να διοχετεύσετε τον εσωτερικό σας θυμωμένο Πουέρτο Ρίκα και να μαζέψετε το χάλια από το Pernil. Όχι, δεν αστειεύομαι. Ο Eric μένει μακριά από την κουζίνα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, προφανώς, εγώ με ένα τεράστιο μαχαίρι είναι τρομακτικό! Το κάνουμε έτσι ώστε το μείγμα να μπορεί να διεισδύσει στο Pernil τόσο όσο μαρινάρεται όσο και μαγειρεύει.
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σας - ίσως χρειαστείτε ένα μεγάλο μπολ ή κανάτα - και τοποθετήστε το Pernil σε ένα βαθύ ποτήρι ή ταψί. Θα ρίξετε το μείγμα πάνω από το Pernil και θα το τρίψετε στις τρύπες / κουλοχέρηδες που μαχαιρώσατε σε αυτό. Αφήστε μερικά να παραμείνουν στο ταψί, περίπου στα μισά γεμάτα.
Σημείωση: Προσπαθώ να φτιάξω ένα ταψί κασσίτερου για γαλοπούλες. Είναι ισχυρότερο υλικό και αρκετά βαθιά για να κρατά το Pernil και όλη τη μαρινάδα.
Τότε, θα καλύψετε το Pernil με αλουμινόχαρτο. Συνήθως το κάνω αυτό δύο νύχτες πριν από το μαγείρεμα και αναποδογυρίζω το Pernil κάθε είκοσι τέσσερις ώρες, ώστε να είναι καρυκεύματα ομοιόμορφα.

Μαγειρεύοντας το Pernil

Το πρωί των Ευχαριστιών - ανάλογα με την ώρα που σκοπεύετε να φάτε - θέλετε να ρυθμίσετε το φούρνο σας στους 300F. Πριν βάλετε το Pernil στο φούρνο, προσθέστε τα κομμένα σκελίδες σκόρδου στις τρύπες που κόβετε στο κρέας.
Θα το μαγειρέψετε, σκεπασμένο, για περίπου τρεις ώρες, περιστασιακά το ψήνουμε με τη μαρινάδα και προσθέτετε περισσότερα εάν εξατμιστεί πάρα πολύ. Στη συνέχεια, πρέπει να το αναστρέψετε και να μαγειρέψετε για άλλες δύο / τρεις ώρες ή έως ότου το κρέας πέσει όταν βάζετε ένα πιρούνι σε αυτό.
Όταν το κρέας πλησιάζει στο να γίνει - το κάνω αυτό περίπου έξι ώρες - μπορείτε να κόψετε ένα κρεμμύδι σε φέτες και να πασπαλίσετε τις φέτες πάνω από το κρέας και στη σάλτσα. Σε αυτό το σημείο θέλω να προσθέσω και μερικά κλαδάκια κόλιαντρου.
Μόλις το κρέας μαλακώσει, μπορείτε να το αφαιρέσετε από το φούρνο και να αρχίσετε να το κόβετε. Μερικές φορές, είναι ευκολότερο να σερβίρετε απλώς το κρέας απευθείας από το Pernil αντί να το κόβετε, καθώς το κρέας θα τεμαχιστεί με οποιοδήποτε άγγιγμα. Η μαρινάδα μπορεί να χυθεί πάνω του, ρύζι ή οποιαδήποτε άλλη στερέωση.

Προτάσεις πλευρικών πιάτων

Συνήθως το μαγειρεύουμε με Arroz con Gandules - Κίτρινο ρύζι με ξηρά περιστέρια. Θα καλύψω τη συνταγή μου για αυτό στην επόμενη δόση του Ισπανικού Δείπνου Ευχαριστιών.
Έχετε ερωτήσεις ή προτάσεις; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω!
Θυμηθείτε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ή να κάνετε κλικ στο κουμπί εγγραφής παρακάτω!
Με αγάπη,
Άσλεϊ
https://blogimommy.com/

Δημοσιεύθηκε από τον Ashley 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποκάλυψη από το Λετονικό Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ουκρανία έχει λάβει δυτικά όπλα με άδεια να χτυπήσει τη Ρωσία

  Αποκάλυψη από το Λετονικό Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ουκρανία έχει λάβει δυτικά όπλα με άδεια να χτυπήσει τη Ρωσία «Υπάρχουν ήδη χώρες που έ...